Η Προγενέθλια Έκλειψη Ηλίου

Ο οίκος, το ζώδιο, η ποιότητα αλλά και οι όψεις θα συνθέσουν το παζλ της ερμηνείας της προ-γενέθλιας έκλειψης
Παπασταύρου Λίντα
Η Προγενέθλια Έκλειψη Ηλίου

Από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Η προγενέθλια έκλειψη είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την ανάλυση του χάρτη αλλά και για την διάγνωση θεμάτων που μπορεί να έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για το άτομο. Ένας εξαιρετικά σημαντικός κύκλος ξεκινά πριν καν γεννηθούμε.

Μέσα σε διάρκεια 6 μηνών, προ της γεννήσεως μας, συμβαίνει μια Ηλιακή έκλειψη (τουλάχιστον). Η πλησιέστερη στην ημερομηνία γεννήσεως μας είναι αρκετά σημαντική. Η προγενέθλια έκλειψη σε ηλικία 19 ετών επανέρχεται και σηματοδοτεί την φάση Νέας Σελήνης και σημειοδοτεί μεγάλες αλλαγές.

Ο οίκος, το ζώδιο, η ποιότητα αλλά και οι όψεις θα συνθέσουν το παζλ της ερμηνείας της προ-γενέθλιας έκλειψης. Καλό θα είναι να θυμάστε πως οι ηλικίες 18-19 ετών και 36 έως 38 είναι εξαιρετικά σημαντικές μιας και συμπίπτουν με επιστροφή της προγενέθλιας έκλειψης στον ίδιο άξονα.

Σημαντικές επίσης ηλικίες είναι των 9,27, 45,63,81



I stood out in the open cold
To see the essence of the eclipse
Which was its perfect darkness.

I stood in the cold on the porch
And could not think of anything so perfect
As mans hope of light in the face of darkness.


Richard Eberhart

Προχωράμε στην χρήση κάποιου παραδείγματος για να δούμε την χρήση και λειτουργία της προγενέθλιας έκλειψης.

Ξεκινάμε με τον χάρτη του πάλαι ποτέ αεικίνητου Michael J Fox, που σε ηλικία σχεδόν 30 ετών χτυπήθηκε από την νόσο του Πάρκινσον. Η προγενέθλια ηλιακή έκλειψη στον χάρτη του Michael Fox πραγματοποιήθηκε στις 15/2/1961 . Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στις 9/6/1961. Δύο ημέρες μετά από την γέννηση του πραγματοποιήθηκε πάλι έκλειψη απέναντι στον Άρη αλλά αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά για γεννήσεις πλησίον των εκλείψεων.

fox

Η έκλειψη της 15/2/1961 (αυτή μελετούμε στο παρόν άρθρο) πραγματοποιήθηκε στις 26 μοίρες και 25’ του Υδροχόου. Με βάση τα βιογραφικά του στοιχεία η ασθένεια εκδηλώθηκε το 1991, όταν ο SARC Κρόνος (ο Κρόνος στο Ηλιακό τόξο δηλαδή) ήταν σε σύνοδο με το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης. Η προ-γενέθλια έκλειψη πραγματοποιήθηκε στον 1ο οίκο (εγώ & φυσικό σώμα) στο ζώδιο του Υδροχόου (τα νεύρα ως μήνυμα και εντολή) ενώ αν θέλουμε να το πάμε και παρακάτω δια μέσω της βαθμονομήσεως η 26η μοίρα αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου όπου ο Ταύρος βρίσκεται , στον χάρτη του Michael J Fox , στον 3ο οίκο που σηματοδοτεί την κίνηση μα και την επικοινωνία.

Δεύτερο παράδειγμα είναι αυτό του sex symbol της θρυλικής Marilyn Monroe.



Marilyn

Η προ-γενέθλια έκλειψη πραγματοποιήθηκε στον Αιγόκερω στις 23 μοίρες και 21΄, στον άξονα δηλαδή 6ου-12ου των ψυχοσωματικών διαταραχών.

Έκανε χιαστί με τον Ποσειδώνα στον Ωροσκόπο όπου αναζήτησε την «αλλαγή εμφάνισης» (Ποσειδώνας) σε καθημερινό επίπεδο (6ος οίκος).

Με την μέθοδο της αναγωγής εις βαθμονόμηση πλανητών η έκλειψη πραγματοποιήθηκε στον Αιγόκερω σε μοίρα με ιδιότητες Κριού. Ο Κριός βρίσκεται στον 9ο οίκο στον χάρτη της Marilyn ( η ακμή του) και σχετίζεται με το εξωτερικό ενώ ο κυβερνήτης του Κριού (ο Άρης) είναι στον 8ο οίκο (σεξ και θάνατος).

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι λίγο πριν την ημέρα που βρέθηκε νεκρή (5/8/1962) εξ αιτίας υπερβολικής δόσης βαρβιτουρικών, είχε πραγματοποιηθεί μια Σεληνιακή έκλειψη (στις 17/7), στην 24η μοίρα του Αιγόκερω. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη έκλειψη ενεργοποίησε την προγενέθλια και με τη συνδρομή όλων των παραμέτρων του χάρτη της, η Mairylin ξεπέρασε το όριο...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved