Η Αθηνά (Pallas) στην Παρθένο

Υπάρχουν στοιχεία, που δεν επιτρέπουν στην Παλλάδα να έχει κάποιους τίτλους σε αυτή τη ζωδιακή περιοχή
Παπασταύρου Λίντα
Η Αθηνά (Pallas) στην Παρθένο

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Η Αθηνά, θεά της αγνότητας, είναι φυσικό να έχει ιδιαίτερα καλή θέση στην Παρθένο, ζώδιο που κατ’ εξοχήν συνδέεται με διαδικασίες κάθαρσης. Σε αυτό εξ άλλου, η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη, έχει την «πτώση» της. Ακόμη στην 26η μοίρα της Παρθένου υπάρχει ο απλανής Labrum (το περίφημο «Χρυσό Δισκοπότηρο») που συνδέεται με διαδικασίες εξαγνισμού και κάθαρσης ψυχικής και σωματικής, ενώ και η κάρτα «Ερημίτης» της Ταρό -κάρτα αυτοελέγχου και κάθαρσης- συνδέεται πάλι με την Παρθένο.

Επίσης η Αθηνά, διανοητική από τη φύση της, αλλά όχι σε πλαίσια απεραντολογίας και νεφελώδους εγκεφαλικής δραστηριότητας, είναι φυσικό να λειτουργεί πολύ καλά στην ορθολογική και διανοητική Παρθένο που, όμως, λόγω της γήινης φύσεώς της δεν φτάνει ποτέ να κινείται στα πλαίσια ενός «αιθεροβάμονος στοχαστή».

Αυτά, όσον αφορά τη συμβατότητα της Αθηνάς και της Παρθένου. Υπάρχουν όμως και στοιχεία, που δεν επιτρέπουν στην Παλλάδα να έχει κάποιους τίτλους σε αυτή τη ζωδιακή περιοχή:

α. Ο συντηρητισμός της Παρθένου δε συνάδει με το μαχητικό χαρακτήρα της Παλλάδας.

β. Η «υπηρεσιακή» φύση της Παρθένου δεν αφήνει την Παλλάδα να λειτουργήσει ως αυτό που είναι βασικά: «Στρατηγός», κάτι που το πετυχαίνει μόνο σε μια ζωδιακή περιοχή όπου συνυπάρχει η μαχητικότητα του Άρη και ο ορθολογισμός του Κρόνου, δηλαδή στον Αιγόκερω, όπου είναι η θέση της (όπως το ‘χουμε ξαναγράψει και θα το εξηγήσουμε πιο αναλυτικά όταν φτάσουμε να εξηγήσουμε τη λειτουργία της Παλλάδας σε αυτό το ζώδιο).

Ας δούμε τώρα πιο συγκεκριμένα πως μπορεί να λειτουργήσει η Παλλάδα στην Παρθένο.

· Αναλυτικός νους, με έμφαση στη λεπτομέρεια.

· Ορθολογικός τρόπος αντίληψης, αντίληψη μέσα από λογικές διαδικασίες, διαδικασίες συλλογισμού.

· Κίνδυνος να «βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος». Το βασικό ελάττωμα δηλαδή της Παρθένου, με αποτέλεσμα και η αντίληψη να μην είναι συνολική και η παράσταση που σχηματίζουμε για κάτι να είναι αποσπασματική.

· Διασκεπτικός τύπος ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, αντίδραση δηλαδή αφού πρώτα υπάρξει διανοητική επεξεργασία.

· Κριτικός νους.

· Άριστη θέση για επαγγέλματα που απαιτούν σχολαστικότητα (διορθωτής κειμένων, λογιστής κ.ά.)

· Φοβίες σχετικά με σεξουαλικότητα, φοβίες για λόγους πρακτικούς (ασθένεια), ψυχολογικούς (π.χ. εξάρτηση, διασυρμός) ή πνευματικούς (αντιμετώπιση σεξουαλικότητας ως «αμαρτίας»).

· Τολμηρός γιατρός.

· Εύνοια ασκητικού τρόπου ζωής κυρίως όταν εντάσσεται σε πλαίσιο κάθαρσης κάθε μορφής.

· Άριστη θέση για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών-διοικητικών θεμάτων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved