Η Αθηνά (Pallas) στο Λέοντα

Επειδή η Παλλάδα, ως «λύτειρα κακών» συνδέεται και με θεραπείες, στο Λέοντα μπορεί να δώσει ικανότητα θεραπείας
Παπασταύρου Λίντα
Η Αθηνά (Pallas) στο Λέοντα

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη









20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Ο Λέων ως σταθερό ζώδιο ανήκει περισσότερο στον διασκεπτικό τύπο, που επεξεργάζεται τα δεδομένα της αντίληψης πριν σχηματίσει παράσταση γι’ αυτά και, κατ’ επέκταση, σύμφωνα με την παράσταση που θα σχηματίσει θα ανταποκριθεί στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Η αντίληψη του Λέοντα θα έχει κάποιο χαρακτήρα ιμπρεσιονιστικό, θα εστιάζεται περισσότερο σ’ αυτά που έκαναν εντύπωση και που, φυσικά, ήταν πιο «λαμπερή» (η γνωστή ροπή του Λέοντα προς κάθε τι το πομπώδες, το glamorous…).

Ιδιαίτερη ικανότητα αντίληψης καλλιτεχνικών θεμάτων, μιας και ο Λέων, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, άλλωστε το έχουμε πολλάκις τονίσει μέσα από τις στήλες μας, είναι κατ’ εξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο (ο «καλλιτέχνης» πλανήτης Ποσειδώνας έχει έξαρση σε αυτό και ο 5ος οίκος, ο κατ’ εξοχήν οίκος του «καλλιτέχνη» συνδέεται με τον Λέοντα.)

Δημιουργική φαντασία που δε φτάνει ποτέ να γίνεται αχαλίνωτη. Γιατί η φαντασία είναι μια διανοητική λειτουργία και η «διανοητική» Παλλάδα στον «δημιουργικό» Λέοντα την αξιοποιεί στο έπακρο.

Ιδιαίτερη ικανότητα αντίληψης προβληματικών παιδιών, αντίληψης των αναγκών τους μιας και ο Λέων είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που συνδέεται με παιδιά και παιδαγωγική.

Ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων είναι κυρίως ορθολογιστικός (το πνευματικό φως του Λέοντα) αλλά συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο και η διαίσθηση, μιας και όπως είπαμε ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στο Λέοντα. Πολλές φορές μάλιστα με την Παλλάδα στο Λέοντα συμβαίνει να επεξεργαζόμαστε διανοητικά κάτι και «εξαίφνης» να έρχεται η πλήρης κατανόησή του. Πάντως πιστεύουμε ... κατ’ εξοχήν στο Λέοντα η Παλλάδα μπορεί να δώσει έναν τρόπο αντίληψης που να συνδυάζει την ποσειδώνια διαίσθηση με την έλλογη διαύγαση, που είναι αίτημα του Ήλιου.

Επειδή η Παλλάδα, ως «λύτειρα κακών» συνδέεται και με θεραπείες, στο Λέοντα μπορεί να δώσει ικανότητα θεραπείας μέσα από το δράμα, δραματοθεραπεία (μην ξεχνάμε, το κατ’ εξοχήν «δραματικό» ζώδιο είναι ο Λέων) ή παιγνιοθεραπεία, θεραπεία μέσα από το παιχνίδι, ακόμα κι αυτό είναι ερωτικό παιχνίδι!

-Ροπή προς αισιόδοξες αντιλήψεις για τη ζωή.

-Εσωτερική πάλη ανάμεσα στην «παιχνιδιάρικη» φύση του Λέοντα και τη σοβαρότητα (όχι σοβαροφάνεια) της Παλλάδας έτσι ώστε όταν δεν υπάρχει εξισορρόπηση (και έχουμε εξισορρόπηση όταν υπάρχει σοβαρή διαχείριση των θεμάτων του Λέοντα) να έχουμε ενοχικά σύνδρομα και κρίσεις εσωτερικές.

-Θάρρος όταν υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, την τιμή του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved