Ζώδια και εμφάνιση: Τυπικά χαρακτηριστικά ζωδίων και πλανητών

Ποιοι είναι οι τρεις βασικότεροι αστρολογικοί παράγοντες που καθορίζουν την εμφάνισή μας;

Ζώδια και εμφάνιση: Τυπικά χαρακτηριστικά ζωδίων και πλανητών

Η σωματική μας διάπλαση και γενικά η εμφάνισή μας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων στον χάρτη μας, που ο συνδυασμός τους κάνει κάθε άνθρωπο μοναδικό. Οι τρεις βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την εμφάνισή μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου αλλά και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο κυβερνήτης του ωροσκόπου καθώς και το ζώδιο του Ήλιου. Σημαντικοί επίσης είναι και οι πλανήτες που βρίσκονται στο πρώτο σπίτι και ειδικότερα οι πλανήτες που κάνουν σύνοδο με τον ωροσκόπο.

Σ’ αυτό το άρθρο θα δώσουμε τα τυπικά χαρακτηριστικά όλων των ζωδίων και πλανητών ώστε να μπορείτε να κάνετε τον συνδυασμό των επιδράσεων και να βρίσκετε τις αντιστοιχίες ανάμεσα στην εμφάνιση ενός ατόμου και τον χάρτη του.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός δίνει συνήθως ψηλό, αδύνατο, ευλίγιστο και μυώδες σώμα. Οι άνδρες είναι ιδιαίτερα αρρενωποί αλλά ακόμα και στις γυναίκες δίνει κάτι αντρικό στην όλη εμφάνιση. Δίνει ψηλό μέτωπο, ελαφρά καμπυλωτό στο πάνω μέρος του και στους άντρες, όσο περνούν τα χρόνια και υποχωρούν τα μαλλιά, φαίνεται να μεγαλώνει συνεχώς. Η μύτη είναι τονισμένη, όχι όμως απαραίτητα μεγάλη, και ελαφρά μυτερή στην άκρη ενώ στους άντρες είναι τονισμένο και το μήλο του Αδάμ.

Το πρόσωπο είναι τριγωνικό με μικρό πιγούνι και με τα χρόνια αναπτύσσονται δυο κάθετες γραμμές ανάμεσα στα μάτια. Τα φρύδια είναι επίσης τονισμένα και συχνά ενωμένα μεταξύ τους σαν μια ενιαία γραμμή. Ο Κριός δίνει επίσης μικρά μάτια που μπορεί να είναι πράσινα (αν το επιτρέπει και η κληρονομικότητα) ή ανοικτά καστανά και συνήθως η άκρη του πάνω βλεφάρου γέρνει ελαφρά προς τα κάτω. Τα μαλλιά είναι πλούσια αλλά κάπως αγριωπά και ατίθασα. Τα άτομα με τονισμένο τον Κριό, όταν περπατούν τείνουν να γέρνουν το κεφάλι και τους ώμους μπροστά και οι κινήσεις τους είναι γρήγορες.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος, ως ζώδιο της Αφροδίτης, δίνει συνήθως όμορφα, ελκυστικά και ευχάριστα στην όψη πρόσωπα. Δίνει συνήθως κοντό αλλά δυνατό και σφικτό σώμα και ο κορμός είναι πιο μακρύς από τα χέρια και τα πόδια. Τα άκρα των χεριών και των ποδιών είναι μικρά και σαρκώδη και όταν περπατούν τείνουν να πατούν πρώτα τις φτέρνες. Οι ώμοι είναι τετράγωνοι και γενικά οι γραμμές του σώματος τείνουν προς το τετράγωνο, ένα χαρακτηριστικό όλων των σταθερών ζωδίων. Οι Ταύροι έχουν τάση παχυσαρκίας.

Έχουν λεπτά και αρμονικά χαρακτηριστικά προσώπου και τα αυτιά είναι μικρά και κοντά στο κεφάλι. Το πηγούνι είναι στρογγυλό και η κάτω σιαγώνα τονισμένη. Τα μάτια είναι επίσης τονισμένα με πυκνές βλεφαρίδες και νωχελικό βλέμμα ενώ, αν το επιτρέπει η κληρονομικότητα, είναι συχνά μπλε. Είναι από τα τυχερά ζώδια που αργούν να κάνουν ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά ενώ οι άντρες δεν κάνουν φαλάκρα, εκτός κι αν τα άλλα στοιχεία που επηρεάζουν την εμφάνιση βρίσκονται σε ζώδια της φωτιάς ή κάνουν όψη με τον Άρη. Τα μαλλιά είναι συνήθως πυκνά και κυμματιστά.

Τα λακκάκια στα μάγουλα ή στο πηγούνι είναι συνηθισμένα, καθώς και το διπλοσάγονο. Κάποιοι φαίνεται σαν μην έχουν λαιμό ενώ σε κάποιους άλλους ο λαιμός είναι χοντρός και τονισμένος, θυμίζοντας τον λαιμό του ταύρου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους, που το παρατηρούμε και στον Λέοντα, είναι ότι τα δυο μπροστινά πάνω δόντια τους απέχουν ελαφρά το ένα από το άλλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι συνήθως λεπτοί και ακόμα κι όταν δεν είναι ψηλοί έχουν μακριά πόδια και χέρια με μακριά και λεπτά δάκτυλα. Είναι αεικίνητοι και νευρικοί και το σήμα κατατεθέν τους είναι ότι κουνούν πολύ τα χέρια τους όταν μιλάνε. Είναι γνωστό ότι αν δέσεις τα χέρια ενός Δίδυμου δεν μπορεί να μιλήσει. Οι τυπικοί Δίδυμοι έχουν ελαφρά γυρτούς προς τα κάτω ώμους, λεπτό θώρακα και μερικές φορές θώρακα που προεξέχει ελαφρά προς τα έξω.

Έχουν ψηλό μέτωπο και προεξοχές στους κροτάφους. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μάτια τους, που είναι συνήθως σε αποχρώσεις του καστανού και είναι κι αυτά αεικίνητα και γρήγορα. Η μύτη τους μοιάζει μ’ αυτήν του Κριού και είναι ίσια, μακριά και ελαφρά μυτερή στην άκρη. Το πιγούνι είναι επίσης μυτερό κι έχουν φαρδύ στόμα με λεπτά χείλη. Οι Δίδυμοι είναι πολύ νεανικό ζώδιο και διατηρούν την νεανικότητα τους ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Όταν όμως αρχίσουν να γερνούν τα μάγουλα και το σαγόνι παρουσιάζουν μεγάλη χαλάρωση και εμφανίζεται μια σακούλα κάτω από το πιγούνι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι τυπικοί Καρκίνοι είναι συνήθως κοντοί, με κοντά χέρια και πόδια και το σώμα τους τείνει σε στρογγυλές γραμμές. Έχουν τάση για παχυσαρκία, ιδιαίτερα γύρω από το στομάχι ενώ οι άντρες εύκολα κάνουν κοιλιά. Τα άκρα των χεριών και των ποδιών είναι σχετικά μικρά. Το στήθος είναι αναπτυγμένο, ακόμα και στους άντρες. Γενικά είναι τονισμένος ο κορμός τους ενώ έχουν στενή λεκάνη και γοφούς.

Είναι χαρακτηριστικό το στρογγυλό και σχετικά μεγάλο πρόσωπό τους και το κάπως χλωμό δέρμα τους που είναι πολύ ευαίσθητο στον ήλιο. Είναι επίσης πιο φαρδύ ανάμεσα στα αυτιά, ενώ τα ίδια τα αυτιά είναι μικρά. Η περιοχή των φρυδιών προεξέχει και η μύτη είναι κοντή και μπορεί η άκρη της να είναι ανασηκωμένη και με μεγάλα ρουθούνια. Τα μάτια συνήθως είναι στρογγυλά και κάπως υγρά, με απαλό βλέμμα. Αν το επιτρέπει η κληρονομικότητα, είναι συχνά πράσινα με πυκνές βλεφαρίδες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το γεμάτο και αισθησιακό στόμα. Τα μαλλιά τείνουν να γκριζάρουν πολύ νωρίς.

ΛΕΩΝ

Ο Ήλιος στο Λέοντα τείνει να επισκιάζει τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου κι έτσι συχνά οι Λέοντες δείχνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους παρά του ωροσκόπου τους. Ο Λέοντας θεωρείται το πιο κοντό ζώδιο του ζωδιακού και πρέπει να συνηγορούν άλλοι παράγοντες στον χάρτη (που θα δούμε αργότερα) για να δώσουν ύψος. Τείνουν προς τις τετράγωνες γραμμές, όπως όλα τα σταθερά ζώδια. Τα τυπικά Λιοντάρια έχουν επίσης το μεγαλύτερο κεφάλι του ζωδιακού. Είναι μεγαλόσωμοι, με βαρύ και χοντρό σκελετό, μυώδεις αλλά με αρμονικές αναλογίες. Έχουν φαρδιούς ώμους, το στήθος είναι κάπως προς τα μέσα, η μέση πολύ λεπτή και οι γοφοί στενοί. Την λεπτή μέση τείνουν να την διατηρούν ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Ένα τυπικό χαρακτηριστικό τους είναι το πολύ ίσιο παράστημά τους. Τα χέρια τους θυμίζουν πατούσες λιονταριού, είναι φαρδιά και κοντά.

Τα λιοντάρια έχουν κάτι ιδιαίτερο στα μαλλιά τους, που μπορεί να είναι πολύ πυκνά και πλούσια ή να είναι εντελώς φαλακροί ή να έχουν πολύ ασυνήθιστο χρώμα. Στους άντρες αρέσει το μούσι ή το μουστάκι. Έχουν ζωηρά και γελαστά γατίσια μάτια, φωτεινά και, αν υπάρχει η κληρονομικότητα, πράσινα. Η φωνή τους είναι δυνατή αλλά οι άντρες τείνουν να έχουν ψιλή φωνή ενώ οι γυναίκες λιονταρίνες πιο μπάσα.

Συχνά τα αυτιά είναι μεγάλα και οι λωβοί τους κολλημένοι στο κεφάλι. Το πηγούνι είναι στρογγυλό και προεξέχει κάπως και έχουν γεμάτα χείλη ενώ το κάτω χείλος είναι συχνά μεγαλύτερο από το πάνω. Επίσης οι Λέοντες συχνά έχουν ελιές ή σημάδια εκ γενετής. Η μύτη τους συνήθως είναι φαρδιά και γεμάτη στην άκρη. Καθώς μεγαλώνουν οι ιστοί γύρω από τα ρουθούνια και τις άκρες του στόματος πέφτουν προς τα κάτω. Μερικές φορές έχουν στρογγυλά μεγάλα μάτια, που φαίνεται καθαρά το λευκό τους γύρω από την ίριδα. Έχουν μερικές φορές, όπως κι οι Ταύροι, το χαρακτηριστικό χώρισμα ανάμεσα στα δυο μπροστινά πάνω δόντια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος είναι το ζώδιο με την μεγαλύτερη φωτογένεια σ’ όλο τον ζωδιακό και πολλοί πανέμορφοι άνθρωποι, σταρ και μοντέλα έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στην Παρθένο, όπως η Σοφία Λόρεν και ο Σον Κόννερι. Όλα στο σώμα και στο πρόσωπο τείνουν να είναι μακριά, έχουν μια αίσθηση επιμήκυνσης, ακόμα κι αν το άτομο δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό. Έχουν μακρουλό κεφάλι, ψηλό λαιμό, σώμα, μακριά πόδια, χέρια και δάκτυλα. Η Παρθένος ξεχωρίζει για τα πολύ όμορφα χέρια και δάκτυλα της. Το μέτωπο είναι ψηλό και γεμάτο, έχουν ψηλά ζυγωματικά, μυτερό πιγούνι και το πρόσωπο είναι συνήθως λεπτό και με κάπως γαμψή μύτη.

Μερικές φορές όμως τα χαρακτηριστικά είναι μικρά και συγκεντρωμένα προς την μέση του προσώπου, ενώ τα μάτια είναι πιο κοντά μεταξύ τους. Τα χείλη είναι λεπτά και συνήθως το πάνω χείλος είναι μακρύτερο από το κάτω. Τα μαλλιά είναι λεπτά και πυκνά και συχνά είναι κυμματιστά ή σγουρά ενώ σχηματίζουν ένα ν μπροστά στη μέση του μετώπου. Ιδιαίτερα αν ο ωροσκόπος είναι στην Παρθένο, οι γυναίκες έχουν μικρό στήθος και ένα κάπως αγορίστικο στυλ. Όπως και το άλλο ζώδιο του Ερμή, οι Δίδυμοι, είναι ένα πολύ νεανικό ζώδιο και συνήθως δείχνουν νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Παράδειγμα:


redford

(Robert Redford, 18/8/1936, 8.02; m.m., Santa Monica, California)

redford

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι Λέων με ωροσκόπο στους Ιχθείς. Όπως συμβαίνει συχνά με τα Λιοντάρια, δείχνει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του παρά του ωροσκόπου του. Μπορούμε να παρατηρήσουμε τις τετράγωνες γραμμές του προσώπου του που καταλήγουν σ’ ένα στρογγυλό πιγούνι, ενώ και το σώμα του έχει γραμμές πιο τετράγωνες. Φαρδιά μύτη, λωβοί των αυτιών κολλημένοι στο κεφάλι, ελιές, γατίσια μάτια, κάτω χείλος πιο τονισμένο από το πάνω και τα πλούσια μαλλιά του είναι όλα στοιχεία του ζωδίου του. Επίσης, έχει μεγάλο κεφάλι σε σχέση με το σώμα του, είναι κοντός, με φαρδιούς ώμους και λεπτή μέση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved