Πέμπτη 19 Μαίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 27° 59' 36" ΤΑΥΡΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 07° 00' 57" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 02° 18' 06" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 18° 45' 15" ΚΡΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 25° 31' 01" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 01° 30' 36" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 01' 04" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 34' 49" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 00' 29" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 30' 48" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 22° 30' 38" ΤΑΥΡΟΣ R

Η Αθηνά (Pallas) στον Καρκίνο

Είναι αυτονόητο πως ο πρώτος τύπος συνδέεται κυρίως με τα παρορμητικά ζώδια, κυρίως όμως τον Κριό και τον Καρκίνο
Η Αθηνά (Pallas) στον Καρκίνο

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Όπως ξέρουμε ένας πλανήτης σε αδυναμία ελέγχεται κατ’ εξοχήν από τον κυβερνήτη του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, σχεδόν «αλλοιώνεται» απ’ αυτόν, π.χ. μια Σελήνη στον Αιγόκερω όλα τα θέματα της τα χειρίζεται με τρόπο Κρόνιο, δε λειτουργεί ως Σελήνη αλλά ως Κρόνος. Έτσι και στον Καρκίνο, ζώδιο αδυναμίας της Παλλάδας όπως υποστηρίζουμε, η Παλλάδα ελέγχεται κατ’ εξοχήν από τον κυβερνήτη του Καρκίνου, τη Σελήνη, δεν μπορεί να εκφραστεί η ακραία ορθολογιστική της φύση και νιώθει άβολα σ’ αυτό το χώρο της συναισθηματικής πλησμονής. Θέλουμε να τονίσουμε πως η Παλλάδα συνδέεται κυρίως με το απολλώνιο πνεύμα της αταραξίας, η οποία αταραξία πραγματώνεται όταν μπορεί να υπάρχει διαχείριση και, αν χρειαστεί, έλεγχος των συναισθημάτων, άρα στο ζώδιο που κυριαρχούν τα συναισθήματα η Παλλάδα είναι φυσικό να νιώθει άβολα, ενώ απέναντι, επαναλαμβάνουμε, είναι η θέση της, μιας και εκεί - στον Αιγόκερω- ευνοείται η διαχείριση των συναισθημάτων.

Ας δούμε, όμως, πως μπορεί να λειτουργήσει η Παλλάδα στον Καρκίνο, το ζώδιο της Σελήνης:

· Συναισθηματική νοημοσύνη εξαιρετική και, ίσως, αυτό να είναι το μεγάλο «ατού» της Παλλάδας σ’αυτό το ζώδιο. Δηλαδή η Παλλάδα σ’ αυτό το ζώδιο δίνει την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε προεμπειρικά (χωρίς δηλαδή να υπάρχει εμπειρία) και προλογικά (χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί συλλογισμός) αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, σα να έχουμε μια διαίσθηση ιδιαίτερης ποιότητας (ας σημειώσουμε πως με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και στα άλλα δύο ζώδια του νερού, τους Ιχθύες και το Σκορπιό).

· Συναισθηματική μνήμη. Θυμάται δηλαδή ό, τι την έχει συνδέσει μ’ αυτό σε επίπεδο συναισθηματικό και δεν μπορεί εύκολα να το ξεχάσει. Γενικά η νοητική λειτουργία που δίνει έντονα η Παλλάδα στον Καρκίνο είναι η μνήμη, μιας και ο Καρκίνος, ως ζώδιο που συνδέεται με το παρελθόν και με το κύτταρο, συνδέεται και με τη μνήμη (γι’αυτό και «χτυπημένοι» πλανήτες στον καρκίνο συνδέονται και με τη συγκεκριμένη νόσο, μιας και ο καρκίνος σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με απώλειες της «κυτταρικής μνήμης», δεν δίνονται κατά συνέπεια σωστά οι εντολές και επέρχεται η κυτταρική συσσώρευση, ο όγκος).

· Μαχητικότητα όταν υπερασπίζεται οικογένεια, πατρίδα, παραδόσεις (αξίες καρκινίσιες) ή όταν υπερασπίζεται κάτι με το οποίο υπάρχει συναισθηματική σύνδεση.

· Μαχητικότητα, θάρρος που οφείλεται στην αγωγή της οικογένειας ή υπάρχει ως κυτταρική προδιαγραφή (αν δεχτούμε την υπόθεση πως υπάρχει και «ψυχικό D.N.A.»).

· Σύγκρουση ανάμεσα στη συναισθηματική πλησμονή του Καρκίνου και τον ορθολογισμό της Παλλάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση αλλά και κάποια κυκλοθυμία (πότε να υπάρχει έντονος και «αφύσικος» ορθολογισμός με βιασμό των συναισθημάτων και πότε άκριτος και απύθμενος συναισθηματισμός, κάτι που συμβαίνει και με τον Κρόνο στον Καρκίνο).

· Ενοχικό σύνδρομο, αν γίνει έρμαιο των συναισθημάτων.

Αθηνά Pallas και Ποιότητες

Όπως είχαμε γράψει στην αρχή του δοκιμίου μας για την Παλλάδα, αυτή συνδέεται κυρίως με την αντίληψη, τον τρόπο αντίληψης, την ευρύτητα - πληρότητα - ορθότητα της αντίληψης. Συνδέεται, όμως, και με τον τρόπο επεξεργασίας των όσων αντιληφθήκαμε και με τον τρόπο αντίδρασης στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, από το οποίο βέβαια και προέρχονται όλα όσα έχουμε αντιληφθεί. Ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, η ψυχολογία διακρίνει τρεις τύπους ανθρώπων:

α. τον παρορμητικό, που αντιδρά αμέσως και, σχεδόν, ενστικτωδώς στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

β. το διάχυτο, που αργεί πολύ να ανταποκριθεί σ’αυτά τα ερεθίσματα.

γ. το διασκεπτικό, που επεξεργάζεται διανοητικά αυτά τα ερεθίσματα, τα δεδομένα (data) της εμπειρίας, πριν αντιδράσει στο περιβάλλον, από το οποίο προήλθαν αυτά τα ερεθίσματα.

Είναι αυτονόητο πως ο πρώτος τύπος συνδέεται κυρίως με τα παρορμητικά ζώδια, κυρίως όμως τον Κριό και τον Καρκίνο, όχι τόσο με τα κρόνια ζώδια του Αιγόκερω και του Ζυγού. Ο δεύτερος τύπος συνδέεται κυρίως με τα μεταβλητά ζώδια, ιδιαίτερα τους Διδύμους, όχι όμως με τον ορθολογιστή γήινο Παρθένο.

Ο τρίτος τύπος συνδέεται με τα σταθερά κυρίως ζώδια, ιδιαιτέρως με το βαθύ Σκορπιό και τον εγκεφαλικό Υδροχόο.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved