Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό: Τα 4 στοιχεία μιλούν για τον εαυτό τους

Τα 4 στοιχεία παρουσιάζουν τον εαυτό τους, τον υπερασπίζονται και μας προβληματίζουν με την έλλειψη ή την υπεροχή τους!

Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό: Τα 4 στοιχεία μιλούν για τον εαυτό τους

Είμαι η φωτιά!

fire

Πριν από οτιδήποτε άλλο υπήρχα μόνο εγώ.

Ένας πυρίφωτος ωκεανός που το κέντρο μου ήταν παντού και η περιφέρεια μου πουθενά αφού τίποτα, δεν μπορούσε να περιορίσει την δυναμική και ακτινοβόλο φύση μου και ούτε υπήρχε εξάλλου κάτι άλλο πέρα από μένα. Είμαι ένας ωκεανός ζωής και υπερσυνειδήσεως, πηγάζω αυθόρμητα από την ίδια μου τη φύση. Τα πάντα είναι δημιουργήματά μου, είσαστε μορφές της εκδήλωσης μου και είστε ένα μεταξύ σας και ένα με μένα. Εμπεριέχομαι σε κάθε υλικό άτομο και γίνομαι αυτό το ίδιο στην εκδηλωμένη φύση. Δεν υπάρχει ούτε ένα σωματίδιο στη φύση που να μην με εμπεριέχει.

Οι άνθρωποι με αποκαλούν Φως και η πιο ορατή εκδήλωση της πνευματικής μου φύσης στον κόσμο σας είναι η φωτιά, ένας τρόπος να μπορέσετε να έρθετε κοντά στην έννοια της υπόστασης και της μη υπόστασης μου.

Δεν είμαι κατάσταση ύλης αλλά στάδιο μετατροπής της. Εχω τις ιδιότητες της θερμότητας και της ξηρότητας, Συμβολίζω τις φλογερές συγκινήσεις, την πνευματική φιλοδοξία, την δράση στο μεγαλείο της.

Η έλλειψη μου στα ωροσκόπια σας προκαλεί μεγάλη ανισορροπία, με μεγαλύτερη εκείνην της έλλειψης αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στις ενεργειές σας. Δυσκολεύεστε να πιστέψετε στη ζωή, στους ανθρώπους, στη φύση. Δεν έχετε ενθουσιασμό, μαχητικότητα, δραστηριότητα, τίποτα δεν ξεκινά, τίποτα δεν ολοκληρώνεται, παρά μόνο ακολουθεί την πεπατημένη και μάλιστα με κλονισμένα βήματα προσπαθώντας να κρυφτεί για να μην φαίνεται.

Άν σας λείπω πολύ, ψάξτε μήπως ο φίλος μου ο Άρης σας δώσει λίγη ενέργεια για να ξελασπώσετε. 

Είμαι το Νερό!

water

Είμαι η ζώσα ανεξάντλητη πηγή ζωής του πλανήτη μας αλλά και του ανθρώπου επίσης. Είμαι το πρωταρχικό στοιχείο για τον άνθρωπο, αφού από βρέφος το συντηρώ μέσα στο αμνιακό υγρό μέχρι να γεννηθεί. Διατηρώ τις φυσικές λειτουργίες κάθε έμψυχου όντος και χωρίς εμένα δεν μπορεί τίποτα να επιζήσει παρά μερικές ημέρες. Δεν αποτελώ μόνο το 70% του ανθρώπινου σώματος αλλά το 70% ολόκληρου του πλανήτη.

Αντιπροσωπεύω το στοιχείο του συναισθήματος, συμβολίζω την αγάπη αλλά διαθέτω μεγάλη διεισδυτική ικανότητα ειδικά όταν διοχετεύομαι με συγκέντρωση.

Είμαι υποχωρητικό αλλά παντοδύναμο!

Απλώνομαι και δραπετεύω εύκολα αλλάζοντας μορφή σαν υδρατμός και όταν τα βρω δύσκολα , αλλάζω δρόμο, σκάβοντας, διαβρώνοντας, ακολουθώντας την προδιαγεγραμμένη πορεία μου προς τη θάλασσα, όπου θα ενωθώ με τα όμοιά μου. Έχω το δικό μου τρόπο να επιτίθεμαι, και συχνά σας κατακτώ υποχωρώντας...

Η έλλειψη μου στα ωροσκόπια προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα που δυστυχώς αδυνατείτε να εντοπίσετε γιατί αρνείστε να παραδεχθείτε αυτά που νιώθετε. Αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα ως ασήμαντα, τα παραβλέπετε και πάτε παρακάτω, φοβούμενοι να έρθετε σε επαφή με τον ίδιο σας τον εαυτό.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχετε καλές σχέσεις με τους γύρω σας, εφ’ όσον αδιαφορείτε για το πως νιώθουν και οι υπόλοιποι.

Χαρακτηρίζεστε ως ψυχροί, ασυγκίνητοι και εγωιστικά ακατάδεκτοι.

Μοναχικοί και φοβισμένοι με τα συναισθήματα σας, αν σας λείπω πολύ απευθυνθείτε στον κολλητό μου τον Ποσειδώνα, μήπως και σας εμφυσήσει λίγο από τη θαλασσινή του αύρα. Ρωτήστε και τη Σελήνη μήπως είναι γωνιακή και φιλοτιμηθεί να σας ελεήσει. Για τον Πλούτωνα δεν σας λέω γιατί αν πέσετε κατ’ ευθείαν στα βαθιά θα έχουμε δράματα.  

Είμαι η Γη!

earth

Είμαι σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Από μένα προέρχεστε και σε με θα καταλήξετε. Αναπαριστώ τη στέρεη κατάσταση της ύλης, εκδηλώνω σταθερότητα, μονιμότητα και συχνά ακαμψία. Το στοιχείο μου θεωρήθηκε από όλους τους πολιτισμούς η μήτρα της ζωής.

Είμαι η μητέρα γη, συμβολίζω τη γονιμότητα, τίποτα δεν θα υπήρχε προς αναπαραγωγή ή καρποφορία χωρίς εμένα.

Αποτελούμαι, σύμφωνα με τις σύγχρονες χημικές αναλύσεις-από εκατό και περισσότερα ατομικά στοιχεία και είμαι η πλέον σταθερή ουσία στον ανθρώπινο οργανισμό (οστά, δόντια, κύτταρα και ιστοί). Εκτός από σταθερότητα, γνωρίζω πολύ καλά και την τέχνη της συντήρησης και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε πολλές θρησκείες θεωρούμαι πηγή μεγάλης δύναμης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας και στους Άθλους του Ηρακλή, όπου ο γίγαντας Ανταίος κάθε φορά που έπεφτε στη γη έπαιρνε δύναμη από εμένα.

Η έλλειψη μου στα ωροσκόπια, προκαλεί μεγάλα προβλήματα ένταξης στην κοινωνία και την πραγματικότητα, γιατί νιώθετε πως δεν χωράτε πουθενά και μένετε διαρκώς ανικανοποίητοι. Αγνοείτε τα πρακτικά θέματα επιβίωσης, αρνείστε να μεγαλώσετε και να σταθείτε στα πόδια σας καθώς ονειρεύεστε πραγματικότητες που δεν υπάρχουν.

Συχνά έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που ξεκινούν από την υπερβολική έκφραση των συναισθημάτων σας, τις παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους ή κάποιων περίεργων ιδεών ως προς την διαβίωσή σας.

Ευτυχώς όμως, έχω το αντίδοτο για όσες και όσους θέλουν να με ακούσουν. Ο Κρόνος θα σας γειώσει μια χαρά κι αν το κάνει απότομα μην βαρυγκομήσετε. Για το καλό σας θα ‘ναι... 

Είμαι ο Αέρας!

wind

Δίνω την πρώτη πνοή στον νεογέννητο άνθρωπο. Είμαι η ψυχή, δίνω ζωή και εμψυχώνω τα πάντα. Δεν έχω καμία σταθερότητα αντιθέτως ταυτίζομαι με ότι διαρκώς κινείται, μεταβάλλεται, αλλάζει και παίρνει καινούργια μορφή. Και η κίνησή μου υπήρχε ανέκαθεν. Είμαι ταυτόσημος με το πνεύμα και συμβολίζω την ορμή, την τόλμη, την επιτάχυνση. Δεν είναι εύκολο να μου ανακόψει κανείς την πορεία εκτός από μένα τον ίδιο.

Αεικίνητος και ζωηρός, σαρώνω με το πνεύμα και τις ιδέες μου κάνοντας τους υπόλοιπους να μοιάζουν νωθρούς και άβουλους. Επειδή δεν αντέχω την ησυχία, ψάχνω διαρκώς νέες περιπέτειες που θα μου ανοίξουν διαδρομές για να εκφραστώ ακόμα πιο δημιουργικά. Συνεργάζομαι με όλους αλλά δεν συνδέομαι με κανέναν πολύ στενά γιατί δεν αντέχω τις προσωπικές εκδηλώσεις συναισθήματος, εκτός κι αν δίνονται πρωτότυπα και με έξυπνο τρόπο.

Είμαι η Σκέψη και δεν είμαι απλά πολύ έξυπνος, είμαι εξαιρετικά ιδιοφυής.

Η έλλειψη μου στα ωροσκόπια σας δημιουργεί δυσκολίες στην προσαρμογή σε οτιδήποτε νέο και σας κάνει αντικοινωνικούς. Δεν αντιλαμβάνεστε γύρω σας τις μεταβολές σε ιδέες και καταστάσεις και επιμένετε σε αυτά που ήδη γνωρίζετε.

Σε δύσκολες περιπτώσεις, παθαίνετε συναισθηματικούς πανικούς, χάνεστε σε κυκεώνες, ή απλά σε μια κουταλιά νερό. 

Ο μόνος που μπορεί να σας γλυτώσει από αυτούς τους μπελάδες είναι ο φίλος μου ο Ερμής. Αν τον ταΐζετε καλά και δυναμώσει, κάτι μπορεί να κάνετε.

Βοηθήματα: Η Αστρολογία, η Ψυχολογία και τα τέσσερα στοιχεία του Steven Arroyo

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved