Τα ζώδια που πιστεύουν σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Φτύνουν τον κόρφο τους... τρεις φορές

Έμμα Ριζοπούλου
Τα ζώδια που πιστεύουν σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Τα ζώδια,τα οποία θα σου αναλύσουμε λίγο πιο κάτω, είναι πολύ προληπτικά. Πιστεύουν στο μάτι, τη μαύρη γάτα τη θεωρούν γρουσούζικη, όπως και να σπάσει καθρέφτης, δε θα περάσουν κάτω από σκάλα, δε θα δώσουν μαχαίρι ή ψαλίδι χέρι με χέρι γιατί θα τσακωθούν, δε θα βγουν από το σπίτι τους, αν είναι Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13 και γενικά, τόσα κι άλλα τόσα που θεωρούνται προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Πάμε να δούμε σε ποια αναφερόμαστε:

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ένα άτομο που πιστεύει στις παραδόσεις και στα έθιμα. Είναι λογικό λοιπόν να πιστεύει και σε όλες τις προκαταλήψεις του λαού. Για να το λένε οι πρόγονοί μας, κάτι παραπάνω θα ξέρουν… Έτσι σκέφτεται και με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί στη ζωή του. Τηρεί με ευλάβεια όσα του έχουν μεταφέρει οι παππούδες του, οι θείοι του, οι γονείς του κτλ.

ΙΧΘΥΕΣ

Για τον Ιχθύ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις και τα έθιμα του λαού του, αλλά με το γεγονός ότι είναι ούτως ή άλλως μοιρολάτρης στην ζωή του και προσπαθεί να ρίχνει τις ευθύνες για όσα του συμβαίνουν σε άλλους. Τον βολεύει να πιστεύει ότι η μέρα του δεν πήγε καλά επειδή είδε μαύρη γάτα στον δρόμο ή να θεωρεί ότι έχει εφτά χρόνια γρουσουζιά επειδή έσπασε έναν καθρέφτη. Μεταφέρει τις ευθύνες αλλού και έτσι ηρεμεί τον εαυτό του και τον καθησυχάζει. Οι άλλοι φταίνε, δεν έκανε κάτι εκείνος. Και όλα καλά!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης στην ζωή του βαδίζει με βάση την τύχη του. Την κυνηγάει με κάθε τρόπο. Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε γιατί είναι όντως τυχερός μιας και έχει τον Δία ως κυβερνήτη. Εκτός όμως από αυτό, ο Τοξότης είναι προληπτικός και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να του πάνε καλά τα πράγματα και όπως εκείνος θέλει. Θα χρησιμοποιήσει ό,τι γούρι μπορείς να φανταστείς και θα αποφύγει καθετί που μπορεί να του φέρει ατυχία και αναποδιές.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved