Ο Σεληνιακός Κέλτικος ζωδιακός με ζώα και η ερμηνεία του! Εσύ τι ζώδιο είσαι;

Δες πότε γεννήθηκες και βρες το ζώο που αντιστοιχεί στο Κέλτικο ζώδιό σου

Ο Σεληνιακός Κέλτικος ζωδιακός με ζώα και η ερμηνεία του! Εσύ τι ζώδιο είσαι;

Όπως και οι Ινδιάνοι στην Αμερική, έτσι και οι Κέλτες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην Πανσέληνο του κάθε μήνα. Μιας και ήταν συνδεδεμένοι με τη φύση και το περιβάλλον τους, τόσο τα δέντρα, οι λίμνες και τα ποτάμια, όσο και τα ζώα είχαν σημαντική θέση στην ζωή τους, οπότε ανάλογα με το πότε είχε γεννηθεί κάποιος, άνηκε και σε ένα ζώο-ζώδιο που του έδινε τα χαρακτηριστικά του.

Δες σε ποιο ανήκεις παρακάτω:

24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Ελάφι

Είσαι σχολαστικός, υπομονετικός και η επιμονή σου σε ανταμείβει. Όταν οι άλλοι εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους, εσύ συνεχίζεις με τον ίδιο ρυθμό. Είναι περήφανος, εκ φύσεως ευγενής, σαν να προέρχεσαι από βασιλείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζεις αλαζονεία και σνομπισμό. Πιστεύεις στη δίκαιη σκληρή δουλειά και η ακεραιότητά σου είναι το σήμα κατατεθέν σου.

21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου

Γάτα

Έχεις «έκτη αίσθηση», παρότι είσαι νοητικό ον. Η ευγενική σου φύση αλλά και η ανθρωπιστική σου πλευρά σε κάνει αξιαγάπητο/η. Αν και μερικές φορές μπορεί να φαίνεσαι απόμακρος/η, επειδή σου αρέσει να είσαι στο περιθώριο, πάντα παρατηρείς και δεν είσαι αδιάφορος/η. Έχεις τις καλύτερες προθέσεις, είσαι πολύ δημιουργικός/η και χρειάζεσαι μια καλλιτεχνική διέξοδο για να εκφραστείς.

18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου

Οχιά

Είσαι ψυχρός/η απέξω και θερμός/η από μέσα. Η φύση σου είναι περίεργη και γεμάτη ερωτήσεις και ανησυχίες. Είσαι επικοινωνιακός/η, και μπορείς να γίνεις πολύ πειστικός/η και παθιασμένος/η, αν έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Ωστόσο, είσαι αυθόρμητος/η και απρόβλεπτος/η. Παρ' όλο που έχεις ευελιξία, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις, θα αντιδράσεις και δε θα είσαι καθόλου συνεργάσιμος/η, αν σε βάλουν στο περιθώριο.

18 Μαρτίου – 14 Απριλίου

Αλεπού

Εννοείται ότι έχεις την πονηριά του συγκεκριμένου ζώου, είσαι σέξι, με χιούμορ, σθένος και νοημοσύνη. Όποιος σε επιλέξει για παρέα στις διακοπές του, θα βιώσει συναρπαστικές περιπέτειες. Είσαι τρυφερός/η, αν και δεν δείχνεις συχνά αυτή την μαλακή πλευρά σου, ωστόσο, είσαι πιστός/η και φίλος/η για μια ζωή. Ιδιαίτερα ενεργητικός/η και θαρραλέος/α, έχεις ένα αδάμαστο πνεύμα.

15 Απριλίου – 12 Μαΐου

Ταύρος/Αγελάδα

Δυνατός/η, αλλά στοργικός/η, σταθερός/η, είσαι αυτός/η, που απευθύνονται όλοι, όταν χρειάζονται στήριξη ή έναν ώμο για να κλάψουν, Ειλικρινής και υπομονετικός/η, αξιόπιστος, ξέρεις να κρατάς μυστικά, με έντονη διαίσθηση, μπορείς να εντοπίσεις τον ψεύτη από ένα χιλιόμετρο μακριά. Ενδεχομένως να σε θεωρούν κυκλοθυμικό/η ή υπερβολικά συναισθηματικό/η και ξεροκέφαλο/η. Επιπλέον, έχεις εξαιρετικό γούστο και έχουν μια αίσθηση αριστοκρατικής κομψότητας στη μόδα και τη διακόσμηση.

13 Μαΐου – 9 Ιουνίου

Ιππόκαμπος

Είσαι εξαιρετικά ευέλικτος/η και πολυμήχανος/η, το άτομο που θέλουν όλοι να διαχειρίζεται τα οικονομικά τους ή να χειρίζεται τις νομικές τους υποθέσεις, επειδή είσαι έξυπνος/η και με τρομερή μνήμη. Μερικές φορές είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος τον τρόπο σκέψης σου. Προσαρμόζεσαι εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είσαι αξιαγάπητος/η, σου αρέσει να σου δείχνουν τι νιώθουν για σένα και ανταποδίδεις το ενδιαφέρον και τη στοργή που παίρνεις.

10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου

Τρυποφράχτης

Το συγκεκριμένο πουλί συνδέεται με τη φρεσκάδα και το άνοιγμα σε νέες ιδέες και προοπτικές. Είσαι άνθρωπος που φροντίζει τους γύρω του, κυρίως τους φίλους και την οικογένειά σου. Παραμένεις ψύχραιμος σε έντονες ή πιεστικές στιμές και θέλεις να βρίσκονται πάντα δίπλα σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ιδίως σε κρίσεις. Λειτουργείς καλύτερα μόνος/η, έχεις υψηλό αίσθημα ευθύνης και ηθική ακεραιότητα. Αναζητάς την ισορροπία, θέλεις να ηγείσαι στη δουλειά στην κοινότητα, αλλά προτιμάς και τα ταξίδια ή τη νομαδική ζωή.

8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Άλογο

Πληθωρικό/η, επεκτατικός/η και δυνατός/η, ανταγωνιστικός/η, έχεις άφθονο ταλέντο και αρκετή αυτοπεποίθηση. Κάνεις μεγαλειώδεις εμφανίσεις και ξέρεις πώς να φέρεσαι. Έχεις στυλ και ηγετική φυσιογνωμία γι' αυτό τα πας καλά και σε υψηλόβαθμες θέσεις. Θέλεις να βοηθάς είσαι γενναιόδωρος/η, αρκεί να αναγνωρίζονται οι ικανότητες και η συνεισφορά σου. Δυνητικά ξεροκέφαλος/η, είσαι επίσης γενναίος/α και μαχητικός/η, αν χρειαστεί, όπως και πολύ ερωτεύσιμος/η.

5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Σολομός

Είσαι από τη φύση σου διαισθητικός/η κι έχεις μια μοναδική άποψη για τον κόσμο, που σε καθιστά ορισμένες φορές έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες, ποιητές ή οραματιστές. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις "βουτάς" πολύ βαθιά για να βοηθήσεις τους υπόλοιπους και σε άλλες γυρνάς την πλάτη σου και δεν ακολουθείς. Αλλά χρειάζεσαι το βάθος, την απομόνωση και την ενδοσκόπηση, γιατί όταν επιστρέφεις στην επιφάνεια όλοι θαυμάζουν τη λάμψη και τη διορατικότητά σου.

2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου

Κύκνος

Πνευματικά εξελιγμένος/η, με υψηλά πρότυπα, ωραίο γούστο, πολύ εκλεπτυσμένος/η και ευγενής, μερικές φορές θεωρείσαι ότι είσαι αποκομμένος/η από το περιβάλλον σου. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει. Μπορεί να αποδειχθείς αρκετά παθιασμένος/η στις σχέσεις σου. Απλά, είσαι αριστοκράτης/α, να επιμένεις στις λεπτομέρειες και να έχεις συγκεκριμένες ιδέες για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Αν κάποιος θέλει ένα άτομο οξυδερκές, οργανωμένο και εξαιρετικά καλόγουστο, τότε εσένα χρειάζεται.

30 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου

Πεταλούδα

Ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος, που του αρέσει να φλερτάρει, αν ανήκεις στην πεταλούδα, κρατάς πάντα την επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα σου πρόσωπα. Παρότι είσαι ευγενική ψυχή, δεν μπορείς να δεθείς για πολύ. Είσαι αυτός/η που φωτίζει κάθε σκοτεινή μέρα, με το κέφι και την ευχάριστη προσωπικότητά σου. Είσαι συμπονετικός/η και δεν θα βλάψεις ποτέ κανέναν σκόπιμα. Κάνεις εύκολα φίλους και σου αρέσει να βλέπεις τους γύρω σου ανεβασμένους, υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο πραγματικά καλή μπορεί να είναι η ζωή.

28 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου

Λύκος

Είσαι ατρόμητος/η, γενναίος/α και σπάνια συμβιβάζεσαι. Ο ήρωας που θέλει κάποιος δίπλα του στη μάχη. Δεν θα υποχωρήσεις και δεν θα παραδοθείς. Όλοι θαυμάζουν το εσωτερικό σου σθένος και απορούν πού βρίσκεις την ενέργεια και συνεχίζεις. Σου αρέσει η πρόκληση κι αυτή είναι που σου δίνει αντοχή. Έχεις άψογο χαρακτήρα και «τιμή», ισχυρή θέληση και μερικές φορές είσαι όντως «μοναχικός λύκος». Ωστόσο, πάντα ξέρετε πού βρίσκεται ο καθένας και θα ενωθείς μαζί του για πολεμήσετε για έναν κοινό σκοπό.

25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Κοράκι

Όταν βρεις κάτι που θέλεις πολύ, το κυνηγάς με πάθος. Εάν, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεσαι, θα "πετάξεις" προς άλλες, πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές. Σου αρέσει να αποκτάς εμπειρίες και σοφία και συχνά μοιράζεσαι τις γνώσεις σου με άλλους. Είσαι φιλάνθρωπος/η και γενναιόδωρος/η, με μια έντονη αίσθηση ισορροπίας. Έχεις μια εσωτερική πυξίδα που δείχνει τον «βορρά», η οποία σου δημιουργεί ακεραιότητα χαρακτήρα. Είσαι ανοιχτόμυαλος/η και φιλοσοφημένος/η, με δικές σου απόψεις, που δεν αλλάζεις εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να σε πείσει.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved