Ταύρε, Παρθένε, Αιγόκερε, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Η πιο συνηθισμένη παρανόηση για τα ζώδια της γης!

Ταύρε, Παρθένε, Αιγόκερε, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για το κάθε ζώδιο είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει ή ακούσει, σε οποιοδήποτε αστρολογικό κείμενο ή συζήτηση, φράσεις όπως «Οι Κριοί είναι τόσο επιθετικοί» ή «οι Δίδυμοι είναι ψεύτικοι» και άλλα τέτοια… συνηθισμένα. Όμως, αυτά τα στερεότυπα όχι μόνο δεν είναι πάντα αληθινά, αλλά μπορεί και να αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις για τα ζώδια. Η αστρολογία είναι μια πολύπλοκη τέχνη και κάθε ζώδιο δεν μπορεί απλώς να ταιριάξει απόλυτα στα στενά πλαίσια ενός μονολεκτικού χαρακτηρισμού.

Εάν συνηθίζεις κι εσύ να συνδέεις αυτά τα στερεότυπα με κάποια ζώδια που δεν πολυσυμπαθείς, π.χ. τον Ζυγό ή τον Σκορπιό, ίσως να καταλάβεις γιατί δεν σχετίζεσαι ποτέ μαζί τους, παρόλο που διαπιστώνεις ότι οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδονται δεν ισχύουν και τόσο.

Εν κατακλείδι, η πιο συνηθισμένη παρανόηση για το κάθε ζώδιο μπορεί να είναι περισσότερο δημοφιλής από τις πραγματικές ποιότητές του. Το να φτάσεις στη ρίζα και να κατανοήσεις γιατί αυτές οι παρανοήσεις είναι τόσο γνωστές (και συχνά τόσο ανακριβείς), ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα και πώς εξηγούνται οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τα ζώδια της γης.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι τεμπέλης

Αρχικά, προκαλεί εντύπωση, πώς γίνεται ένα ζώδιο της γης να είναι τεμπέλικο. Ο Ταύρος είναι ένα προσγειωμένο, σταθερό ζώδιο και συνηθίζει να εκφράζει τον εαυτό του με πολύ παραγωγικό και σταθερό τρόπο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικός στο να συμμετέχει στα πράγματα μέχρι την ολοκλήρωσή τους, ενώ υπερέχει σε θέματα σταθερότητας και συνέπειας. Επειδή αναζητά την ασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής του, είναι πρόθυμος να αναλάβει τη διεκπεραίωση μιας δουλειάς, ανεξάρτητα πόσο καιρό χρειάζεται, ειδικά αν γνωρίζει ότι η αποπληρωμή θα είναι προσοδοφόρα. Είναι επίσης εξαιρετικός με τη διαχείριση των εσόδων του και έχει την ικανότητα να τα «αυγατίσει» μέχρι εκεί που χρειάζεται. Γενικότερα, οι Ταύροι είναι σπουδαία οικονομικά μυαλά! Επίσης, ως ζώδιο της γης, τείνει να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, οπότε είναι πάντα παρών για τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι τελειομανής

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στερεότυπα που σχετίζονται με το ζώδιο της Παρθένου και το πιο κοινό είναι η επιθυμία του για τελειότητα. Η Παρθένος, ως ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή, δείχνει μια προσοχή στη λεπτομέρεια που είναι αξιοζήλευτη, ενώ η επιθυμία να εξυπηρετεί τους άλλους την κάνουν ένα από τα πιο χρήσιμα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Δεδομένου ότι θα μπορούσε εύκολα να επισημάνει οτιδήποτε δεν πάει καλά ή δεν είναι στη θέση του, οι άλλοι τείνουν να συνδέουν την αναλυτική του φύση με την τελειομανία, κάτι που είναι λανθασμένο. Αν μη τι άλλο, ένας Παρθένος είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του, γιατί του είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσει τις δικές του ατέλειες. Η αλήθεια είναι ότι θέλει πάντα να βοηθάει, εντοπίζοντας από πού προέρχεται ένα πρόβλημα, επειδή αυτό τον κάνει να νιώθει χρήσιμος και του επιτρέπει να χρησιμοποιεί την παραγωγική του ενέργεια για καλό σκοπό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι εργασιομανής

Αυτό είναι ένα κατανοητό στερεότυπο για έναν Αιγόκερω, αλλά δεν παύει, επανειλημμένα, να αποδεικνύεται αναληθές. Η παρορμητική φύση αυτού του ζωδίου επιδιώκει πάντα την παραγωγικότητα στη ζωή του, που όμως δεν αφορά πάντα στη δουλειά ή στην καριέρα του. Σε όλους τους τομείς της ζωής του, προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ιδιαίτερης σχέσης του Αιγόκερω με την έννοια του χρόνου (Κρόνος) που του δημιουργεί την ανάγκη να πετυχαίνει στο κάθε τι στο οποίο έχει επενδύσει τον χρόνο του. Το να εργάζεται πάνω σε στόχους τού προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας και ολοκλήρωσης, ενώ χωρίς αυτούς τους στόχους, το πιο πιθανό είναι να νιώσει ότι δεν έχει κίνητρο. Έχει την ανάγκη σε τακτική βάση, ανεξάρτητα πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ένας στόχος, να νιώθει ότι φτάνει μέχρι την ολοκλήρωσή του, κάτι που προσφέρει στον Αιγόκερω την μέγιστη χαρά. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό!

Διάβασε επίσης:

Τα 3 ζώδια που ξοδεύουν τα πιο πολλά λεφτά!

Είσαι γοργόνα, δράκος, ξωτικό ή μήπως... βρικόλακας; Το ζώδιό σου το μαρτυρά

Έτσι δραπετεύει το κάθε ζώδιο από την σκληρή πραγματικότητα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved