Αστρολογία και ευτυχία

Το πως θα γίνουμε ευτυχισμένοι φαίνεται από το ωροσκόπιό μας

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογία και ευτυχία



από τον Karl-Heinz Otting





Karl Heinz Ottinger






































«Η ευτυχία δεν είναι ο σταθμός, είναι ο δρόμος που ταξιδεύεις...»
F M Dostoyevsky



Πολλοί φίλοι και μελετητές της Αστρολογίας αναρωτιούνται, εάν το τάδε άτομο ήταν, υπήρξε ή είναι ευτυχισμένο. Και βέβαια, το αν και πως θα γίνουν οι ίδιοι. Άλλοι θέλουν την περιπέτεια και άλλοι την ηρεμία, άλλοι το διάβασμα και άλλοι την έντονη ζωή, άλλοι την μονογαμία και άλλοι την πολυγαμία. Όλοι, αναζητούν την ευτυχία. Αυτός είναι ο αντικειμενικός τους σκοπός μόνο που η επιλογή διαφέρει.

Η ευτυχία μας διαφαίνεται αστρολογικά από τέσσερα σημεία:
1. Ωροσκόπος ή αλλιώς ASC
2. Βόρειος Δεσμός
3. Ακμή 4ου οίκου
4. Δίας & Κρόνος

Ας δούμε λοιπόν τα βήματα ένα προς ένα:

Βήμα 1ον: Ο Ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του και οι πλανήτες εντός του 1ου οίκου συμβολίζουν το ποιος είμαι αλλά και το τι καταβολές κουβαλώ μέσα μου. Θα μας υποδείξει λοιπόν τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε το αγαθό μιας προσωπικής ευτυχίας.

Ο χάρτης που βάζουμε προς εξέταση είναι του J. Hendrix.



hendrix_copy


Ο «μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας» ήρθε ως Τοξότης να επεκτείνει (Δίας κυβερνήτης) μέσα από την προσωπικότητα (Asc Τοξότης) τους άλλους (Δίας στον 7ο σε σύνοδο με την Σελήνη) για να δώσει ένα πιο συναισθηματικό (Σελήνη στον Καρκίνο) άκουσμα για την μουσική (ASC & Δίας σε 24 μοίρα δηλαδή σε μοίρα Ιχθύων όπου oι Ιχθύες καταλαμβάνουν τον 3ο οίκο (γραφή, λόγος, επικοινωνία).
Συμπερασματικά, καταλήγουμε πως ο άνθρωπος αυτός μέσω της προσωπικότητας που είχε αλλά και του «ιδιόμορφου» ταλέντου του κατάφερε με αυτό τον τρόπο να μείνει στην ιστορία.

Βήμα 2ον: Ο Βόρειος Δεσμός, το ζώδιο - ο οίκος και οι όψεις θα δείξουν για πιο λόγο ήρθαμε στην παρούσα ενσάρκωση.


Παράδειγμα: Michael Jackson

M.JACKSON

Ο Βόρειος Δεσμός του βασιλιά της pop είναι στον 5ο οίκο στον Ζυγό (ψυχαγωγία, παιδιά, χόμπι) σε σύνοδο με τον Δία (του 7ου δηλαδή στους άλλους) αλλά ο Δίας είναι με βάση το αξίωμα των 5 μοιρών και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα εντός του 6ου οίκου (εργασία) και σε εξάγωνο με τον Ερμή του Ωροσκόπου στον 4ο οίκο.
Έτσι, καταλήγουμε στο γεγονός πως ο Βασιλιάς της pop ήρθε στην παρούσα ενσάρκωσή του για να προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία στους άλλους δια μέσω της εργασίας του.

Βήμα 3ον: Ο 4ος οίκος, ο κυβερνήτης και οι πλανήτες εντός αυτού. Εδώ, έχουμε το τέλος της διαδρομής για να δούμε, εάν και εφόσον τα δύο προηγούμενα βήματα ήταν επιτυχημένα. Και ανεξάρτητα από το τέλος μας δείχνει και την ενδοκοσμική αθανασία, δηλαδή την φήμη μετά θάνατον γιατί όπως λέγεται: «Η φήμη σου και οι πράξεις σου σε ακολουθούν όχι μέχρι τον θάνατο σου αλλά και μετά από αυτόν».

Παράδειγμα: John F Kennedy


jfk_copy

Ο 4ος οίκος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχει ακμή στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Κρόνος είναι στον 10ο οίκο και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (κυβερνήτη του 3ου) άρα έχει μείνει στην Ιστορία ως «η θεωρία συνομωσίας» (Ποσειδώνας) που επέφερε το τέλος (Κρόνος του 4ου –το τέλος-στον 10ο οίκο δηλ φήμη) και που θα μείνει ζωντανή για πάντα (Κρόνος υψωμένος στον 10ο σε σύνοδο με Ποσειδώνα που είναι στην μοίρα της Υπέρτατης Ισχύος).

Βήμα 4ον: Δίας και Κρόνος. Ίσως ένα από τα ισχυρότερα crash-test στον γενέθλιο χάρτη του καθενός από εμάς. Ο άνθρωπος εδώ γίνεται θύτης δια μέσω της απάρνησης του ναρκισσισμού κι της φιληδονίας ενώ παράλληλα είναι και θύμα μέσα από τις προσφορές του Δία. Αυτό συμβαίνει, αφού όλοι (λίγο - πολύ) έχουμε τον Δία για τον μεγάλο ευεργέτη και τον Κρόνο για τον μεγάλο κριτή που καταρρακώνει τα πάντα. Ο Κρόνος στην πραγματικότητα είναι ο Θεός που δοκιμάζει. Και κρίνει τις όποιες πράξεις μας. Η παρουσία του Κρόνου στον χάρτη υποδηλώνει τις δοκιμασίες, την πείρα αλλά πάνω από όλα δεν θα δείξει ΑΔΙΚΙΑ. Ο Δίας από την άλλη δίνει πολλές υποσχέσεις, υπεραισιοδοξία, αναξιοκρατία και ανηθικότητα. Ο Δίας είναι η αντιστοιχία της χαράς και ο Κρόνος της στέρησης και της λύπης. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πως όλα στην ζωή μας είναι σχετικά. Πολλές φορές οι αισθήσεις, οι συνθήκες και οι καταστάσεις μας κάνουν να έχουμε μια «άλλη οπτική». Για παράδειγμα, ένας που έχει αφιερώσει την ζωή του ως ασκητής στο Θεό η συνείδηση του λέει πως με την πράξη αυτή νοιώθει χαρά. Σαν το μέλι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι γλυκό. Εάν όμως πάσχει από ίκτερο και του το δώσουμε να το φάει, του φαίνεται ιδιαίτερα πικρό. Αυτό σημαίνει πως όλα είναι σχετικά και δεν πρέπει να αποκόπτεται από το σύνολο της πρόβλεψης.

Παράδειγμα: Frida Kalho

frida_copy_copy

Με έναν χάρτη τόσο μοιραία χτυπημένο, με τον Κρόνο να κάνει όψη τετραγώνου με Πλούτωνα, με τον Άρη να «χτυπά» απέναντι τους πλανήτες στον Καρκίνο κατάφερε να ζήσει, να παλέψει και να χαρεί. Ο Δίας, στην έξαρσή του, την βοήθησε να αποτινάξει την μιζέρια που αφήνουν ως ψυχικά κατάλοιπα τέτοια γεγονότα και να δημιουργήσει και σχέσεις, δίνοντας στον εαυτό της μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.


Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στους στίχους του μεγάλου Οδ. Ελύτη

Εδώ στου δρόμου τα μισά
έφτασε η ώρα να το πω
άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα.

Στ' αληθινά, στα ψεύτικα
το λέω και τ' ομολογώ.
Σαν να 'μουν άλλος κι όχι εγώ
μες στη ζωή πορεύτηκα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά,
πάντα- πάντα θα 'ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

Επειδή λοιπόν η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, ζήστε και χαρείτε με τον δικό σας τρόπο που κατά βάθος μόνο εσείς γνωρίζετε.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved