Ποια ζώδια έχουν τονισμένη την αρσενική και ποια τη θηλυκή τους πλευρά

Κάποια από τα 12 ζώδια έχουν περισσότερο τονισμένη την αρσενική τους πλευρά και κάποια άλλα την θηλυκή. Τι εννοούμε με αυτό; Μιλάμε πάντα για τις ενέργειες και τις αντιδράσεις τους.

Ποια ζώδια έχουν τονισμένη την αρσενική και ποια τη θηλυκή τους πλευρά

Δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και αντιλαμβάνονται τα πράγματα τα 12 ζώδια. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον διαχωρισμό. Τα 6 πιο θηλυκά ζώδια είναι ο Καρκίνος, η Παρθένος, ο Αιγόκερως, ο Ταύρος, ο Σκορπιός και ο Ιχθύς. Τα 6 πιο αρσενικά ζώδια είναι ο Κριός, ο Δίδυμος, ο Λέων, ο Ζυγός, ο Τοξότης και ο Υδροχόος. Λέγεται μάλιστα ότι το ζώδιο με την πιο θηλυκή πλευρά είναι ο Ιχθύς, ενώ αυτό με την πιο αρσενική πλευρά είναι ο Κριός. Φυσικά για να μπορέσει κάποιος να έχει μια σαφή απάντηση σχετικά με τον εαυτό του και το ποια πλευρά υπερισχύει σε εκείνον, θα πρέπει να κοιτάξει τόσο τον ωροσκόπο του, όσο και ολόκληρο τον αστρολογικό του χάρτη γενικά.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης.

Πάμε τώρα να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες. Η κυριότερη είναι ότι τα ζώδια με θηλυκή πλευρά είναι πιο παθητικά, εσωστρεφή και τα «επεξεργάζονται» όλα μέσα τους. Απορροφούν ενέργεια από το περιβάλλον τους και την κρατούν μέσα τους για να την βιώσουν συναισθηματικά. Η συμπεριφορά αυτή συναντάται κυρίως στα ζώδια του Νερού.

Και τα αρσενικά ζώδια αντανακλούν την ενέργεια από το περιβάλλον τους. Δημιουργούν ασυνείδητα μια ασπίδα γύρω τους ενάντια στην ενέργεια αυτή και την διώχνουν μακριά, είτε με διανοητικές είτε διαισθητικές απαντήσεις. Θα έχεις δει κι εσύ σίγουρα κάποιο ζώδιο της φωτιάς ή του αέρα να αντιδρά έτσι. Χωρίς να απορροφούν ενέργεια, μπορούν να την μετατρέψουν γρήγορα σε λέξεις ή δράση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πιο θηλυκά ζώδια συχνά θεωρούνται πιο ήρεμα και πιο αργά, ενώ τα αρσενικά είναι αρκετά ανήσυχα και ταχύτερα.

Τα πιο αρσενικά ζώδια έχουν μια «ελαφριά» και γρήγορη ενέργεια. Συχνά θεωρείται ότι δεν είναι ευαίσθητα στις πράξεις και τα λόγια των άλλων. Τα πιο θηλυκά ζώδια είναι πιο προσεκτικά από τη φύση τους. Δρουν κυρίως με βάση την αυτοπροστασία τους. Μεταφέρουν τα λόγια τους προσεκτικά και λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις αποφάσεις τους. Αλλά λόγω του ότι απορροφούν ενέργεια, αυτά τα ζώδια πληγώνονται εύκολα και γίνονται συναισθηματικά.

Διάβασε επίσης:

Αυτά τα 4 ζώδια παίρνουν τα πράγματα ως δεδομένα

Τα 4 ζώδια που μπορούν να θεραπεύσουν κάθε πόνο!

Τα 5 ζώδια που δεν τα αγγίζει ο «πόνος» των άλλων παρά μόνο ο δικός τους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved