Τα μυστικά του Tαυ-Tετραγώνου

Ποια η σημασία του και τι χαρακτηριστικά προσδίδει στο άτομο;

Τα μυστικά του Tαυ-Tετραγώνου

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Το Tαυ–Τετράγωνο είναι ένας πλανητικός συνδυασμός τουλάχιστον 3 πλανητών ή εστιακών σημείων. Οι δυο πλανήτες κάνουν αντίθεση μεταξύ τους ενώ ο τρίτος περίπου στο μεσοδιάστημα τους, δέχεται τα τετράγωνα αυτών. Αυτός λοιπόν ο τρίτος πλανήτης λειτουργεί σαν μετασχηματιστής μιας και ουσιαστικά με τα τετράγωνα που σχηματίζει ουσιαστικά πυροδοτεί καταστάσεις. Σαφέστατα λαμβάνουμε υπόψη μας την οικοθεσία, άλλα και την ποιότητα που λαμβάνει χώρα το εν λόγω ταυ (μεταβλητή, σταθερή, παρορμητική) και βεβαίως τους πλανήτες αλλά και το τι εκφράζουν μέσα στις εν λόγω ποιότητες, ζώδια κλπ.

Η αντίθεση σηματοδοτεί την χρυσή τομή που πρέπει να βρει το άτομο προκειμένου να έχει αντικειμενικότητα αλλά και ρεαλισμό για να καταφέρει να αντεπεξέλθει. Ο τρίτος όμως πλανήτης λειτουργεί καταλυτικά στο πως θα αντιδράσει το άτομο στις προκλήσεις και στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Εδώ, γνωρίζουμε πως το άτομο ενδέχεται να έχει μια «επαναστατική» προδιάθεση, πρόθυμο να τα βάλει με όλους και με όλα μη αφήνοντας μας το περιθώριο για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει.

Όταν το Ταυ–Τετράγωνο λαμβάνει χώρα:

Στον παρορμητικό σταυρό

Εδώ χρειαζόμαστε την κατάλληλη προετοιμασία ακόμα και από την ίδια μας την οικογένεια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ζωή. Η παρορμητική φύση του ταυ-τετραγώνου δηλαδή «πρώτα πράττω και μετά σκέφτομαι» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Το άτομο συλλέγει εμπειρίες μέσα από παράτολμες κινήσεις, δίνοντας την αίσθηση στους άλλους πως παίζει την ζωή του κορώνα-γράμματα. Ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μέσα από τα Ταυ–Τετράγωνο μιας και το άτομο καλείται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματική οπτική και να δει τα πράγματα πως έχουν.

Στον σταθερό σταυρό

Εδώ, δεν ...υπάρχει η έννοια της ήττας ή της αποτυχίας. Το άτομο έχοντας έναν υπέρμετρο εγωισμό, αναζητά την αποδοχή από την οικογένειά του και το πλήθος γενικότερα. Όμως αυτό οδηγεί σε φανατισμό και προσήλωση, κατά συνέπεια σε μια μονοδιάστατη οπτική. Δεν υποχωρεί, δεν ανακαλεί και παραμένει ακλόνητο στις θέσεις του. Έχει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας μιας και η προσοχή του δεν διασπάται και βγάζει την ενέργεια με ομαλό τρόπο. Εάν όμως ένας σκληρός πλανήτης (Πλούτωνας, Κρόνος, Άρης ) είναι κορυφαίος σε «εξοδική» θέση εκτόνωσης, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μιας και η ενέργεια που παραμένει μέσα του μπορεί να γυρίσει εναντίον του και να το «κατασπαράξει».

Στον μεταβλητό σταυρό

Εδώ έχουμε μιας μορφής ευθυνοφοβία αλλά και αδυναμία στο να εστιαστεί σε έναν στόχο. Οι στόχοι συνήθως δεν είναι υψηλοί αλλά πολλαπλοί σε αρκετά πεδία με αποτέλεσμα το άτομο να επιβαρύνει τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Το συγκεκριμένο Τ-Τετράγωνο μπορεί να δείχνει μια απόπειρα φυγής από την πραγματικότητα ή τις ευθύνες και πολλές φορές αυτός ο σχηματισμός είναι σημειοδότης νευρικών ασθενειών.

Όταν κάποιος πλανήτης είναι σε «εξοδική» θέση εκτόνωσης:

ΗΛΙΟΣ: Εδώ ο αρχέγονος συμβολισμός της εξουσίας και της ηγεσίας λειτουργεί κάπως περίεργα. Σε παρορμητικό ζώδιο δείχνει ένα άτομο «ντίβα» που κοιτά τους άλλους αφ’ υψηλού. Κοιτά να κερδίζει την προσοχή των άλλων (όπως λένε και οι Αμερικανοί δεν με νοιάζει τι θα πεις για μένα, αρκεί να προφέρεις σωστά το όνομα μου) και δεν προσφέρει αλλά και δεν δέχεται βοήθεια. Σε σταθερό έχουμε πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη αλλά και την ανάγκη της αποκλειστικότητας. Σε μεταβλητό το άτομο ελίσσετε με σκοπό μέσα από πολλαπλούς στόχους να ανεβάσει τα ποσοστά της επιτυχίας του.





ΣΕΛΗΝΗ: Η Σελήνη συμβολίζει την ψυχή και παρόλο που δέχεται αγάπη και βοήθεια από το περιβάλλον του έχει τελικά το αίσθημα του ανικανοποίητου ,ενώ πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι λιγάκι ως στρίγγλα (ανεξαρτήτως αν είναι άνδρας ή γυναίκα) ενώ πολλές φορές αυτή η υπερδιέγερση τον εξασθενεί νευρικά-οργανικά. Όταν είναι το σημείο εκτόνωσης σε παρορμητικό ζώδιο, τότε έχουμε νευρώσεις και ψυχικές μεταβολές ενώ πολλές φορές το άτομο χάνει την οποία αυτοκυριαρχία. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο εκδηλώνει ζήλια υπό την μορφή της ανασφάλειας ενώ πολλές φορές υποφέρει διότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και αντιδρά σπασμωδικά και να αναθεματίζει την τύχη του αλλά αδυνατώντας να σκεφτεί ώριμα. Σε μεταβλητό ζώδιο έχουμε ψυχικές μεταβολές. Το άτομο αναπτύσσει έναν μηχανισμό φυσικής άμυνας και στα δύσκολα… την κάνει για αλλού.





ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής σε θέση εκτόνωσης μέσα σε παρορμητικό ζώδιο είναι τσακμάκι αναμμένο. Το άτομο παίρνει αποφάσεις εν θερμώ και δυστυχώς η ζωή του κατρακυλάει εξαιτίας του ότι πρώτα κάνει και μετά σκέφτεται ενώ σε οποιαδήποτε μορφής πληροφορία η είδηση δεν ζητά την επαλήθευση ποτέ. Οι ανεβασμένες στροφές του μυαλού του το κάνουν νευρικό, ανυπόμονο και αρκετές φορές εριστικό.. Σε σταθερό ζώδιο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα μιας και αδυνατεί να ακούσει την γνώμη των άλλων (πόσο μάλλον και να την αποδεχτεί) ενώ εστιάζεται με φανατική προσήλωση στην επίτευξη του στόχου του. Σε μεταβλητό ακόμα πιο δύσκολα μιας και το άτομο διασπάται από εδώ και από εκεί το παίζει πολυπράγμων και τελικά γνωρίζει το απόλυτο τίποτα





ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Με την Αφροδίτη σε θέση εκτόνωσης σε παρορμητικό ζώδιο οι λέξεις –κλειδιά είναι αυτοπροβολή και διαφήμιση. Το άτομο εδώ είναι του ρητού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έχει μια τάση επιδειξιμανίας και πολλές φορές βγάζει ακραία συμπεριφορά όχι μόνο ερωτική αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο είναι αμετακίνητο στις θέσεις του ενώ σε προσωπικά και θέματα συνεργασίας θέλει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και πολλές φορές έχει τάσεις δυνάστη. Σε μεταβλητό ζώδιο είναι στους δεσμούς της φύγε εσύ –έλα εσύ , όπως έλεγε ο αείμνηστος Βλάσης. Ερωτεύεται, ενθουσιάζεται και μετά αποχωρεί αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Χαρακτηριστικό του μπορεί να είναι η διπλωματία.





ΑΡΗΣ: Η θέση του Άρη μέσα σε παρορμητικό ζώδιο είναι μια ένδειξη βιασύνης, εριστικότητας και βίας. Το άτομο έχει νοοτροπία «σαμουράι» που παίζει ακόμα και την ίδια του την ζωή. Η ενασχόληση με κάποιο άθλημα που να καταπονεί τον εαυτό του και να βγάζει την κτηνώδη, αρχέγονη δύναμη του Άρη, είναι η ιδανικότερη λύση. Σε σταθερό ζώδιο το σημείο εκτόνωσης σημαίνει πρακτικά το ότι ή είσαι μαζί μου ή είσαι νεκρός. Δίνει στο άτομο έναν αμείλικτο χαρακτήρα και πολλές φορές βγάζει μνησικακία. Σε μεταβλητό ζώδιο το άτομο στην προσπάθεια να τα κάνει όλα ταυτόχρονα τελικά αφήνει τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά του.





ΔΙΑΣ: Με τον Δια κορυφαίο σε Ταυ- Τετράγωνο το άτομο είναι αρκετά ανέμελο. Σε παρορμητικό ζώδιο έχει μια ώθηση που τελικά τον κάνει να κοιτάει το δένδρο και να χάνει το δασός. Αναλαμβάνει ευθύνες δυσβάσταχτες γι’ αυτόν και τελικά δεν έχει προγραμματισμό ιδίως σε σχέδια που απαιτούν βάθος χρόνου και σχεδιασμό. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο θα βάλει ως στόχο την κοινωνική καταξίωση και προβολή του ακολουθώντας με επιμονή, υπομονή και αυταπάρνηση τον δρόμο που έχει επιλέξει. Σε μεταβλητό ζώδιο η λέξη-κλειδί είναι ανευθυνότητα και η έλλειψη σταθερής άποψης και προτύπων αλλά και ένας τρόπος ζωής όπου αναζητά λύσεις εύκολες και προσιτές





ΚΡΟΝΟΣ: Ο Κρόνος σε μια τέτοια θέση είναι σαν να καπνίζεις μέσα σε πυριτιδαποθήκη. Σε παρορμητικό ζώδιο η πραγματοποίηση και η υλοποίηση των στόχων του είναι μείζονος σημασίας και οτιδήποτε μπει μπροστά του το συνθλίβει. Έχει αυταρχικό χαρακτήρα. Σε σταθερό ζώδιο κάνει τον άνθρωπο τρομερά οργανωτικό, στην κυριολεξία ψείρα. Όμως ο άκαμπτος χαρακτήρας του σε συνδυασμό με την συχνή απώλεια του αυτοελέγχου του οδηγούν σε λανθασμένα μονοπάτια και δυσχεραίνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε μεταβλητό ζώδιο θα πρέπει το άτομο να κατανοήσει την έννοια του μοιράζομαι και συνεργάζομαι. Η φράση-κλειδί είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Συχνά δείχνει έναν χαρακτήρα αντικοινωνικό.





ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο πλανήτης του ξαφνικού και των ανατροπών σε θέση εκτόνωσης μοιάζει με την ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης μετά από ...40.000 χρόνια. Σε παρορμητικό ζώδιο έχουμε έναν ασυγκράτητο άνθρωπο ο οποίος επαναστατεί ενάντια σε κάθε τι δεν είναι συμβατό με την εικόνα του. Αναρχικός, εναντιώνεται στο κατεστημένο και κάτω από βεβαρημένες όψεις μπορεί να είναι από ακραία παραβατικός μέχρι διαταραγμένος. Σε σταθερό ζώδιο δείχνει το άτομο που θα τα δώσει όλα προκειμένου να καταξιωθεί. Έχει δικό του τρόπο σκέψης και μια εξτρεμιστική ιδεολογία στην στάση ζωής που πρέπει να ακολουθεί κανείς. Σε μεταβλητό ζώδιο έχει μια εξαιρετική θεωρητική ικανότητα αλλά στην φάση της υλοποίησης αδυνατεί να εφαρμόσει αυτά που πιστεύει. Έχει να κάνει και με «προβοκατόρικα» επικοινωνιακά τρυκ, καλή ώρα σαν τον κ Χατζηστεφάνου.





ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Ο Ποσειδώνας σε «εξοδική» θέση μας δίνει την αίσθηση του ατόμου που είναι «μη μου άπτου». Το άτομο έχει ένα ταλέντο αλλά που θα πρέπει να παλέψει να το αξιοποιήσει. Και εκεί αρχίζει το θέμα. Το άτομο δεν μπορεί να μοχθήσει και πολλές φορές αποτυγχάνει να επιτύχει. Πάντως οπωσδήποτε ο Ποσειδώνας εκεί βγάζει κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες. Σε σταθερό ζώδιο δείχνει πως το άτομο έχει μια ουτοπιστική εικόνα και ίσως υπερεκτιμά τις δυνατότητες του. Ίσως απομονωθεί, ίσως διαταραχθεί ψυχικά ή ακόμα να το ρίξει σε καταχρήσεις. Σε μεταβλητό ζώδιο δεν έχει μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης και έχει μονάχα την οπτική που αυτό θέλει.





ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Ενδιαφέρουσα θέση. Λέγεται πως ο Πλούτωνας συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση. Και εδώ αναρωτιέται κανείς ναι αλλά τι από τα δυο θα συμβεί; Μα φυσικά και τα δυο! Γιατί δεν μπορείς να ανά-γεννηθείς, εάν δεν πεθάνεις (εδώ βέβαια μιλάμε συμβολικά-συναισθηματικά και όχι βιολογικά). Σε παρορμητικό ζώδιο έχουμε έντονες κτητικές τάσεις. Τα χειρότερα συμβαίνουν, όταν το άτομο νοιώθει πως απειλούνται αυτά που θεώρει κεκτημένα. Μπορεί να φτάσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις, ακόμα και μέχρι την κτηνωδία, όταν κάποιος δεν υποκύψει στα θέλω του. Σε σταθερό ζώδιο βγάζει μια μεγάλη εμμονή, μια φασίζουσα προδιάθεση και δεν ξεχνά ποτέ τα δυσάρεστα ή διακρίνεται για μνησικακία. Θα πρέπει να προσεχθεί η ερωτική συμπεριφορά. Σε μεταβλητό ζώδιο έχουμε πιο πολύ φθοροποιά κατάσταση του ιδίου του ατόμου κι αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο την κατάπτωση του νευρικού συστήματος. Συχνά δίνει έναν ιδιαίτερα καυστικό λόγο (είτε γραπτό, είτε προφορικό).

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved