Αστρολογικό Fitness: Τα Ζώδια πάνε Γυμναστήριο

Το αγαπημένο μηχάνημα εκγύμνασης και πρόγραμμα γυμναστηρίου

Αστρολογικό Fitness: Τα Ζώδια πάνε Γυμναστήριο

ΚΡΙΟΣ: Κεφάλι, Πρόσωπο, Μυς

O τύπος που μόλις μπήκε φουριόζος με τις κόκκινες φόρμες ή τον κόκκινο σάκο, δεν ανήκει πάρα στο ζώδιο του Κριού. Πολλές φόρες είναι ήδη λαχανιασμένος -εκμεταλλευόμενος τον δρόμο για το γυμναστήριο- έχει κάνει ήδη έντονο περπάτημα ή ποδήλατο. Δεν αντέχει την ούρα για τον διάδρομο και μην θέλοντας να χάσει λεπτό, είναι έτοιμος για το πρόγραμμά του.

Ορμά κατευθείαν λοιπόν στα μηχανήματα ή στην αίθουσα γυμναστικής για να συνεχίσει γρήγορα την προπόνησή του. Μόνη του στάση, στο μηχάνημα για να «τσιμπήσει» ένα ενεργειακό ποτό, που θα διατηρήσει τα επίπεδά του υψηλά.

Αγαπημένο μηχάνημα γυμναστική: Σχοινάκι με μετρητή που μετράει τις προσπάθειες ανά προπόνηση. Είναι ιδανικό για να μέτρα τη βελτίωση των επιδόσεων.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστηρίου: Active Tae Bo που είναι ένα ολιστικό σύστημα εκγύμνασης που συνδυάζει την αερόβια άσκηση με τις πολεμικές τέχνες. Γυμνάζει όλο το σώμα με πληρότητα και ταυτόχρονα τους μαθαίνει να αμύνονται.

ΤΑΥΡΟΣ: Λαιμός, Αυχένας, Θυρεοειδής Αδένας

Χάλαρα και με αργά βήματα κάνει την είσοδο του στο κατώφλι της πόρτας του γυμναστηρίου και ο Ταύρος. Συνήθως , ακούει την αγαπημένη του μουσική στο i-pod και δεν φαίνεται να βιάζεται καθόλου… Φορώντας το σετάκι από τις πράσινες φόρμες του, πηγαίνει νωχελικά και αφήνει τον γεμάτο σάκο του στο ντουλαπάκι των αποδυτήριων. Και ενώ όλοι βιάζονται να προλάβουν να είναι στην ώρα τους για το πρόγραμμα, αυτός κατευθύνεται προς… το μηχάνημα παθητικής γυμναστικής (χεχεχε). Ο Ταύρος δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με την γυμναστική και έτσι προτιμά πιο ηπίους τρόπους εκγύμνασης.

Δεν ξεχνά βέβαια να προσφέρει στον εαυτό του και ένα μασάζ ή θεραπεία αποτοξίνωσης . Ιδανικό το shiatsu που εφαρμόζεται σε διαφόρους μυς του σώματος όπως π.χ. στον αυχένα και βοηθά να βελτιωθεί και να διατηρηθεί η κατάσταση της υγείας.

Αγαπημένο μηχάνημα εκγύμνασης: Εκτάσεις αυχένα!!! Τι γυμνάζει? Το λαιμό, τον αυχένα και το άνω τμήμα του τραπεζοειδούς. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών της περιοχής που είναι ευαίσθητη στο ζώδιο του Ταύρου.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστηρίου: Αν τελικά ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα, αυτό θα μπορούσε να είναι το Slow fitness, ένα σύστημα ασκήσεων βασισμένο σε αυτό, που ονόμαζαν παλιότερα «σουηδική» γυμναστική. Βελτιώνει την δύναμη, την μυϊκή αντοχή και την ευκαμψία των αρθρώσεων.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Νευρικό σύστημα, Άνω άκρα, Πνεύμονες

Ο χαμογελαστός τύπος με τις trendy φόρμες που τσεκάρει από περιέργεια τον πινάκα ανακοινώσεων για τα τελευταία νέα του γυμναστηρίου, ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων. Θα περάσει από την γραμματεία, θα πει ένα ανέκδοτο και θα καταλήξει σε οποιοδήποτε γνωστό του στην αίθουσα του γυμναστηρίου, για να τον πειράξει ή να κουτσομπολέψει. Είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε τεχνική η νέο πρόγραμμα και μάλιστα θα είναι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Τα λάστιχα που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που γυμνάζουν όλο το σώμα. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν αντίσταση η οποία είναι μεταβλητή, δηλαδή αυξάνεται όσο η κίνηση συνεχίζεται.

Αγαπημένο πρόγραμμα Γυμναστικής: Krija Yoga που είναι ένα ειδικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της βιοενεργειακής ισορροπίας. Ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, ξεμπλοκάρει το νευρικό σύστημα και χαλαρώνει το σώμα από την περιττή ένταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Στήθος, Στέρνο, Στομάχι

Θα περάσει πάρα πολύς καιρός μέχρι να αποφασίσει να περάσει την πόρτα ενός γυμναστηρίου, ένας Καρκίνος. Συνήθως προτιμά την γυμναστική στο σπίτι από βιντεοκασέτες με ασκήσεις και προγράμματα γυμναστικής.

Όταν τελικά καταφέρει να βγει από το απόρθητο «καταφύγιο» του, θα προτιμήσει την συντρόφια ενός μέλους της οικογένεια ς του για να νιώσει ασφαλής στο χώρο του γυμναστηρίου.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Μηχάνημα κωπηλατικής, που μπορούν να έχουν ακόμη και στο σπίτι τους. Έκτος απ’ το ότι γυμνάζεται όλο το σώμα, είναι τα κατάλληλο μηχάνημα που μπορεί να γυμνάσει πολύ εύκολα τους μυς του στέρνου.

Αγαπημένο πρόγραμμα Γυμναστικής: Τai chi, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ήπια πολεμική τέχνη συνδυασμένη με τεχνικές χαλάρωσης και εσωτερικής αρμονίας. Βοηθά τους Καρκίνους να αποκτήσουν αίσθηση πληρότητας, δύναμης και έλεγχου ενώ χαλαρώνουν και εμπιστεύονται περισσότερο τις δυνάμεις τους.

ΛΕΩΝ: Καρδιά, πάνω μέρος σπονδυλικής στήλης, πλάτη

Η πόρτα του γυμναστηρίου άνοιξε διάπλατα και ο τύπος με τα χρυσά αθλητικά παπούτσια και τις εντυπωσιακές φόρμες κάνει το πέρασμα του. Γυαλί, μαλλί όλα στην τρίχα. Ένας Λέων που προφανώς κατευθύνεται για κάποια ατομική συνέδρια ή ραντεβού με τον personal trainer.

Όταν δεν βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγηση ενός έμπειρου γυμναστή που κάνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γι’ αυτόν που θέλει το «κάτι παραπάνω», θα τον δείτε να είναι ο τύπος που μέσα στην αίθουσα γυμναστικής κοιτάζεται συνέχεια στον καθρέφτη ψάχνοντας για βλέμματα θαυμασμού ή θα αυτοθαυμάζεται αγνοώντας τις υποδείξεις του γυμναστή…

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Εκτάσεις πλάτης που γυμνάζει την πλάτη και τη μέση, κύρια σημεία που συνδέονται με το ζώδιο αυτό.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Hollywood workout. O ίδιος αναζητώντας πάντα το καλύτερο, θα προτιμήσει αυτήν την νέα τάση που συνδυάζει την ισομετρική άσκηση που τον βοηθά να καταλάβει τις δυνατότητες που έχει το σώμα του. Άλλωστε του αρκεί και μονό το όνομα, να νιώσει ότι κλέβει λίγη από την λάμψη των αστέρων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σπλήνα, Συμπαθητικό νευρικό σύστημα, Πεπτικό σύστημα

7:00 η ώρα το πρόγραμμα γυμναστικής; Ε, ο Παρθένος που μόλις μπήκε είναι ακριβώς στην ώρα του! Λιτός και απέριττος, κουβαλώντας μόνο τα απαραίτητα. Πετσετούλα καλοπλυμένη, μπουκαλάκι με νερό στην σωστή θερμοκρασία και τα απαραίτητα για να κάνει ένα ντους (οπωσδήποτε) μετά.

Το γυμναστήριο που θα επιλέξει θα είναι αυστηρό και προπάντων καθαρό γιατί απεχθάνεται οποιοδήποτε είδους δυσοσμία η βρωμιάς.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Πάγκος κοιλιακών που βοηθά στην βελτίωση των εσωτερικών οργάνων της κοιλιάς.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής : Ο Παρθένος δεν τα έχει καλά με τον ρυθμό, άλλα ένα πρόγραμμα belly dance θα αυξήσει την δύναμη, την τονικότητα και την ελαστικότητα στο σημείο της κοιλιάς. Η κοιλιά είναι το σημείο έλεγχου που απομονώνει τα μελή του σώματος και τα κινεί ανεξάρτητα το ένα με το άλλο που όμως καταλήγουν στον σχηματισμό μιας ενότητας.

ΖΥΓΟΣ: Νεφρά, γλουτοί, οσφυϊκή περιοχή

Η κύρια με το περιποιημένο μαλλί και το μακιγιάζ γυμναστηρίου ανήκει προφανώς στο ζώδιου του Ζυγού. Το απαλό άρωμα από το αποσμητικό και ότι συνήθως ακόμη και μετά από 2 ώρες εξαντλητικής γυμναστικής, καταφέρνει να δείχνει σαν μόλις να βγήκε από το κομμωτήριο, είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Τις περισσότερες φόρες συνοδεύεται από κάποια φίλη της γιατί χρειάζεται κάποιον να την παρακινεί και να μιλά μαζί της καθώς και να αποφασίζει ποιο πρόγραμμα τελικά θα ακολουθήσει.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Μπάλα γυμναστικής για τους Ζυγούς, που έκτος από ότι συνδυάζει διασκέδαση και ευλυγισία, βοηθά στην εστίαση στους ραχιαίους μυς που είναι από τα ευαίσθητα τους σημεία.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Dance aerobic ή οποιοδήποτε πρόγραμμα διαθέτει χορό! Το dance aerobic είναι ένα πρόγραμμα χορογραφίας -ο ρυθμός και η μουσική είναι κομμάτια τους- που επικεντρώνεται σε κοιλιακούς και ραχιαίους. Ενώ τα προγράμματα με χορό συνδυάζουν την τόνωση του σώματος με τα οφέλη της ομαδικής δραστηριότητας. Δίνει έτσι την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων, συνήθειας που λατρεύουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αναπαραγωγικό σύστημα, Γεννητικά Όργανα, Απεκκριτικό Σύστημα

Ο απόμακρος του γυμναστηρίου που συνήθως κάνει βάρη μονάχος του σε κάποια άκρη, ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού. Είναι αυτός που βάζει τα πολλά κιλά στα βάρη και κάνει υπερπροσπάθεια να τα σηκώσει. Ο ίδιος συναγωνίζεται τον εαυτό του και προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του, όταν δεν έχει το μυαλό του στις σκανδαλώδεις καμπύλες του αντίθετου φύλου που κυκλοφορούν μπροστά του.

Θέλει την ησυχία του να αφοσιωθεί στην γυμναστική, χωρίς να του κάνουν υποδείξεις και να του σπαταλούν τον χρόνο του με ανούσιες κουβέντες.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης: Ο πάγκος με τα βάρη είναι εκείνο το όργανο που κάθε Σκορπιός, δίνει την προσωπική του μάχη για αύξηση δύναμης, όγκου και έλεγχου πάνω στο κορμί.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Capoeira για τους δυναμικούς Σκορπιούς, που αναμειγνύει στοιχεία χορού, μουσικής, τελετουργίας, ακροβατικών και πολεμικής τέχνης και δημιουργεί ένα δυναμικό και ρυθμικό σύστημα εκγύμνασης.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Γοφοί, Μηροί, Ισχιακό νεύρο

Θα τον καταλάβατε αμέσως! Είναι ο τύπος με τα ανακατεμένα μαλλιά (τζελ και ιδρώτας) και με την μπλούζα που γράφει κάποιο σύνθημα: «η γυμναστική είναι απόλαυση» ή « αν νομίζεις ότι τα έδωσες όλα, κανείς λάθος».

Αφού έχει περάσει όλα τα μηχανήματα και είναι σίγουρος ότι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που είχε να του προσφέρει το γυμναστήριο, κανονίζει και με τον φίλο του που θα περάσει το Σαββατοκύριακο του κάνοντας ποδήλατο, σκι, ιππασία, ορειβασία ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μπορεί να κάνει στην φύση.

Αγαπημένο όργανο γυμναστικής : Power plate για τους περιπετειώδεις Τοξότες. Σε 20’ μόνο λεπτά και ελάχιστες φόρες την εβδομάδα, τους δίνει τα μέγιστα στην γυμναστική εξασφαλίζοντας χρόνο να εξερευνήσουν και να χαρούν δραστηριότητες έξω, στην φύση που λατρεύουν.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής : Power abs & legs που είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στην εκγύμναση κοιλιακών, ραχιαίων και γλουτιαίων. Οι ασκήσεις του προγράμματος, επιτυγχάνουν άμεσα αποτελέσματα στις επίμαχες περιοχές που προβληματίζουν τον Τοξότη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Γόνατα, Οστά (σκελετική δομή), αρθρώσεις

Σοβαρός και μετρημένος, έρχεται πάντα στην ώρα του ακολουθώντας πάντα το ίδιο πρόγραμμα. Δεν τον νοιάζει τι καινούργια τεχνική ή πρόγραμμα υπάρχει στο γυμναστήριο, αρκεί αυτό που ακολουθεί αυτός να έχει αποτελέσματα.

Είναι ένας σκληρός και επίμονος αθλητής. Γι’ αυτόν η γυμναστική δεν είναι «παίξε- γέλασε». Είναι μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να αποφέρει αποτελέσματα, έστω και μακροπρόθεσμα.

Αγαπημένο όργανο γυμναστικής: Το ελλειπτικό, που είναι ένα μηχάνημα που αποτελεί ένα κράμα διαδρόμου, ποδηλάτου και stepper . Συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα του διαδρόμου, του ποδηλάτου και του stepper, γυμνάζοντας τις ίδιες μυϊκές ομάδες (μηρούς κυρίως), καθώς και γλουτούς (στην ανάστροφη κίνηση), ενώ δεν έχει καθόλου κραδασμούς που κουράζουν τα γόνατα και τους αστραγάλους που είναι αρκετά ευπαθή πάνω στον Αιγόκερω.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Yoga που αναπτύσσει την επίγνωση και την αυτοπειθαρχία. Επιδιώκει την ηρεμία του νου και απελευθερώνει τα αισθήματα σύγχυσης και στενοχώριας που κυριεύουν τον Αιγόκερω.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ : Κυκλοφορικό, Κνήμες, Αστράγαλοι

Ένας Υδροχόος θα πάει σε ένα γυμναστήριο που θα έχει κάποια νέα τεχνική ή θα του προσφέρει οπτική με κάποιον τρόπο. Το γυμναστήριο που θα επιλέξει, θα πρέπει να έχει πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων ή να υποστηρίζει new age τεχνικές.

Το αθλητικό του ντύσιμο είναι αρκετά εκκεντρικό, οπότε μην σας φανεί παράξενο, αν τον δείτε με αμφίεση γιόγκι, ξυπόλητο και αγκαλιά με το στρωματάκι της yoga. Ή αν πέσετε πάνω σε κάποιον που βγαίνει από τo μάθημα του hip hop με φαρδιά και πολύχρωμα, εκκεντρικά ρούχα μην θεωρήσετε ότι τα ‘χει χαμένα, θα ανήκει σίγουρα στο ζώδιο του Υδροχόου.

Αγαπημένο όργανο εκγύμνασης : Το Wii fit είναι ένα πρωτοποριακό gadget που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την γυμναστική. Αντιλαμβάνεται το βάρος, τις κινήσεις και την ισορροπία του χρήστη και σε συνδυασμό με το ανάλογο λογισμικό λειτουργεί διαδραστικά. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει την πραγματική συμμετοχή του σώματος, σε όλες τις δραστηριότητες κάνοντας παράλληλα γυμναστική. Οι Υδροχόοι είναι πάντα μπροστά από την εποχή τους και «αγκαλιάζουν» οτιδήποτε είναι προοδευτικό και πρωτότυπο.

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Hip-hop, funky, RNB που είναι χορογραφημένα προγράμματα υψηλής έντασης που βελτιώνουν την αερόβια ικανότητα και ταυτόχρονα γυμνάζουν με ανεξάντλητες φιγούρες, δίνοντας την αίσθηση της ανεξαρτησίας, της κίνησης και της ανανέωσης κάθε φόρα.

ΙΧΘΥΕΣ : Άκρα ποδιών, Ανοσοποιητικό σύστημα

Η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική δεν είναι το φόρτε σας. Τις περισσότερες φόρες ξεχνιέστε πάνω στο στατικό ποδήλατο, παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση του γυμναστηρίου και δεν δίνετε πραγματικά σημασία στους άλλους γύρω σας. Αν υπάρχει κολυμβητήριο θα ήταν προτιμότερο να ήσασταν εκεί, μιας και η επαφή με τα νερό πραγματικά σας αναζωογονεί και σας ηρεμεί.

Στην αίθουσα του γυμναστηρίου ξεχωρίζετε από το στενό κορμάκι (ελπίζω όχι γαλάζιο, γιατί διαγράφει επικίνδυνα) συνδυασμένο με το κατάλληλο αξεσουάρ στα μαλλιά σας και τις γεμάτες χάρη διατατικές ασκήσεις που κάνετε όλο ναζί, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα γυμναστικής.

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος της άσκησης περνάτε και μια βόλτα από την σάουνα που σας βοηθαει να διώξετε τις τοξίνες.

Αγαπημένο όργανο γυμναστικής: Το καλύτερο όργανο για τους Ιχθείς που υποφέρουν συχνά από πόνους στα άκρα, θα ήταν μια συσκευή μασάζ πελμάτων. Μια συσκευή με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς χαμηλής συχνότητας που εξισορροπεί το ασθενές ηλεκτρομαγνητικό βιολογικό ρεύμα και μέσω της διέγερσης των νευρικών απολήξεων του πέλματος, αναζωογονεί και ανακουφίζει άμεσα το σώμα .

Αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής: Hatha yoga που είναι η παραδοσιακή yoga η οποία μέσα από σωματικές στάσεις, τεχνικές αναπνοών, χαλάρωση και διαλογισμό αποσκοπεί στην εναρμόνιση σώματος, νου και ψυχής. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ψυχική ισορροπία στην ζωή των Ιχθύων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved