Αστρολογική Εφημερία από 22 έως 25 Οκτωβρίου

Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος!

Αστρολογική Εφημερία από 22 έως 25 Οκτωβρίου

Κάτι τέτοιο θυμίζουν οι πλανητικές επιρροές του Σαββατοκύριακου, το οποίο «σκιάζεται» από την δραστική επιρροή του Κρόνου και του Πλούτωνα.

Η.. παρηγοριά βέβαια υπάρχει στα πρόσωπα κυρίως του Ποσειδώνα και της Δήμητρας που με τα τρίγωνα τους υπόσχονται πως θα διώξουν ντα μαύρα σύννεφα έστω και για λίγο, επιτρέποντας μας να χαλαρώσουμε ή να διασκεδάσουμε με καλή παρέα. «Εν ...είδα, ότι ουδέν είδα» μας προτείνει ο mister fantasy, ενώ η Lady D είναι πρόθυμη να εμπλουτίσει την ατζέντα μας με νέα πρόσωπα. Η ψυχολογική υποστήριξη των δύο πλανητών είναι ότι το θετικότερο μάλιστα σε ένα τριήμερο που όσον αφορά τα πιο σημαντικά θέματα... τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά!

Και μπορεί η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ερμή με τον Κρόνο να είναι σχετικά προβλέψιμη και αντιμετωπίσιμη ακόμη και στις πλέον «δύστροπες» εκδοχές της, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το επίσης «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον Πλούτωνα.

Όσον αφορά τον Κρόνο, η συνταγή είναι γνωστή. Η τήρηση των κανόνων και της δεοντολογίας θα μας βοηθήσει όχι μόνον να υπερκεράσουμε τις κακοτοπιές αλλά και να δικαιωθούμε σε σχέση με τις τωρινές ή πρότερες επιλογές μας. Πάμε στα σίγουρα λοιπόν και δεν φοβόμαστε τίποτα!

Φυσικά δεν θα λείψουν ούτε οι καθυστερήσεις, ούτε τα τεχνικά προβλήματα που συνήθως προκύπτουν από την «κολεγιά» του Ερμή με τον Κρόνο αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν παύει να ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό». Έστω κι αν κάτω από την πίεση των γεγονότων και τον ήχο του ...μαστιγίου αυτό μπορεί να μοιάζει αρχικά με ένα άκομψο «καρότο»!

Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα είναι σαφώς πιο δύσκολο στην διαχείριση του, αφού πολλά κρίνονται από «μοιραίες» παρεμβάσεις, που στο σύνολο τους δεν μπορούμε να ελέγξουμε άμεσα -και στα οικονομικά, φευ... Εκείνο όμως που σίγουρα μπορούμε και επιβάλλεται να κάνουμε -αν φυσικά θέλουμε να διατηρήσουμε την ψυχική μας φόρμα- είναι το να μην ενδώσουμε στο μοιρολατρικό κλίμα και ακόμη χειρότερα σε επιλογές που κρίνονται ως αυτοκαταστροφικές.

Έτσι λοιπόν ακόμη κι αν δεχθούμε ένα καίριο πλήγμα «κάτω από τη ζώνη» και ξαπλωθούμε ανάσκελα στο ...ρινγκ, η βεβαιότητα μας πως θα ξανασηκωθούμε είναι αυτή που θα μας λυτρώσει από βασανιστικά ερωτήματα του τύπου ποιός είμαι, που πάω, τι πληρώνω, ποιό αστεράκι να ’ναι αυτό άραγε κλπ.

Αν γράψω ότι το κύριο βάρος αυτών των επιρροών «σηκώνουν» τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) είναι βέβαιο πως δεν θα ...πρωτοτυπήσω!

Ωστόσο θα θυμίσω πως μια αναγεννητική πορεία, προϋποθέτει τον μηδενισμό, ήπιο ή δραματικό. Αυτό είναι και το μεγάλο «στοίχημα» με τον Πλούτωνα, όχι μόνον αυτές τις ημέρες αλλά και συνολικά στην ζωή μας.

Επιπλέον, τα αντανακλαστικά μας απέναντι σε υπονομεύσεις και «σκοτεινές» υποθέσεις θα κρίνουν πολλά ως προς την συνέχεια. Ο Ποσειδώνας βέβαια αντιτείνει ως θεραπεία το ...πέρα βρέχει -η οποία κρίνεται ως σκόπιμη για τους μη έχοντες πείρα σε ανάλογους χειρισμούς- αλλά για τους πιο «ψαγμένους» στα ...Πλουτωνικά υπάρχει και η εκδοχή του «τελειώστε επιτέλους με τον Βόλντεμορ»!

Προχωρώντας προς την Τρίτη, με τον Ήλιο να βρίσκεται ήδη από την Κυριακή στον Σκορπιό, οι παθιασμένες ...κραυγές της Αφροδίτης προλογίζουν το «έλα να δεις» που γίνεται στους ουρανούς και αναπόφευκτα επί της γης. Το τετράγωνο της «Ωραίας» με τον Άρη στον Λέοντα, που σχηματίζεται με ακρίβεια ανήμερα του Αγίου Δημητρίου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μετριότητες. Τα κλασικά πρότυπα του μπρουτάλ -πλην χαζού- αρσενικού και της βαμπ υποψήφιας που τον παρασύρει σε ακολασίες θα μας απασχολήσουν για αρκετές ημέρες, αρχής γενομένης από ...τώρα!

Οι ρόλοι φυσικά μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ορέξεις και τις διαθέσεις μας αλλά σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θα τείνει να ξεφύγει από κάθε λογικό έλεγχο. Κίνησε η γερακίνα... Ντρουμ ντρουμ ντρουμ, τα βραχιόλια της βροντούν!

Έρωτες, μίση, πάθη, διεκδικήσεις, λυσσαλέοι ανταγωνισμοί αλλά και φλογερά συναισθήματα στρέφουν το ενδιαφέρον μας μακριά από την κακομοιριά της επικείμενης χρεωκοπίας, της έκτης δόσης, του άρθρου 37 κλπ που έτσι κι αλλιώς έχουν τον απέθαντο και θα επανέλθουν αργότερα σε άλλη μορφή ζώου.

Το τετράγωνο των δύο πλανητών που εξ άλλου χαρακτηρίζει και την φυλή μας αφού υπάρχει στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, έχει μόνον ένα κακό, τις σκηνές ζηλοτυπίας που «δι’’ ασήμαντον αφορμήν» μπορεί να οδηγήσουν σε άκρως ανεπιθύμητες καταστάσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν η «λοξοδρομημένη» libido αρχίσει τις καραμπόλες, επιπίπτοντας επί δικαίων και αδίκων. Ο φανατισμός δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά ενός ανεκπλήρωτου πάθους!

Κατά τα άλλα οι Ευρωπαίοι νομίζουν πως θα μας ρίξουν στην κατάθλιψη αλλά ξεχνάνε γιατί έρχονται κι ερχόντουσαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Souvlaki, tzatziki, wine, ouzo and greek lovers, ο μεθερμηνευόμενον εστί «στην υγειά μας».

Ας τους χορέψουμε καρσιλαμά, τσάμικο, ποντιακό και ...Βαλκανικό ροκ!


24_oct

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved