Τα 4 πρότυπα της συμπεριφοράς

Τα 4 πρότυπα συμπεριφοράς, στα οποία αντιστοιχούν τα 4 τεταρτημόρια.

Τα 4 πρότυπα της συμπεριφοράς

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerina

Οι 4 βασικές μορφές του άγχους κατά τον ψυχαναλυτή Fritz Riemann, είναι 4 πρότυπα συμπεριφοράς, στα οποία αντιστοιχούν τα 4 τεταρτημόρια.

Επειδή όμως οι ερμηνείες που δόθηκαν είναι καθαρά ψυχαναλυτικοί όροι και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν από έναν αστρολόγο λόγω υποκειμενικής φύσης, η αστρολογία εφάρμοσε την εξής αναλυτική ερμηνεία για τα 4 τεταρτημόρια.

Πρώτο τεταρτημόριο - Εγωιστικός τύπος

Αν οι περισσότεροι πλανήτες στο ωροσκόπιο βρίσκονται στους1ο,2ο και 3ο οίκο

Δεύτερο τεταρτημόριο - Δραστήριος τύπος

Αν οι περισσότεροι πλανήτες στο ωροσκόπιο βρίσκονται στους 4ο,5ο και 6ο οίκο

Τρίτο τεταρτημόριο - Εξαρτημένος τύπος

Αν οι περισσότεροι πλανήτες στο ωροσκόπιο βρίσκονται στους 7ο,8ο και 9ο οίκο

Τέταρτο τεταρτημόριο - Καταναγκαστικός τύπος

Αν οι περισσότεροι πλανήτες στο ωροσκόπιο βρίσκονται στους 10ο,11ο και 12ο οίκο

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της ερμηνείας, είναι να γνωρίζουμε ώρα γέννησης.

Ο εγωιστικός τύπος του πρώτου τεταρτημορίου, έχει αγωνία για το «εσύ» και νοιάζεται πολύ για τον εαυτό του. Προσεκτικό στις επαφές του και με άγχος για το συναίσθημά του, διακρίνεται από ένα διχασμό μεταξύ σεξουαλικότητας και συναισθήματος. Επίσης τον διακρίνει σαρκασμός στο διάλογο.

Βασικό χαρακτηριστικό του πρώτου τεταρτημορίου είναι πως το άτομο από την παιδική του ηλικία έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Ο δραστήριος τύπος του δεύτερου τεταρτημορίου έχει άγχος για τους νόμους και τη ρουτίνα. Επιθυμία για αλλαγές και καινοτομία, επιδιώκοντας την ελευθερία. Ζει τη στιγμή και παθιάζεται στον έρωτα, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του. Τον διακρίνει μία αφέλεια και συχνά συνδέεται με έναν από τους δύο γονείς. Στην παιδική του ηλικία έλειπαν τα πρότυπα, δυσκολευόμενος να προσανατολιστεί.

Ο εξαρτημένος τύπος του τρίτου τεταρτημορίου έχει τάσεις φυγής από τον ίδιο. Εξιδανικεύει συντρόφους και φίλους και εξαρτάται από τις σχέσεις του, υπερεκτιμώντας τις. Χαμηλή αυτοεκτίμηση, εξάρτηση, δεν μπορεί να αρνηθεί εύκολα και προσκολλάται στις ερωτικές του σχέσεις. Αντιπροσωπεύει το χαϊδεμένο παιδί, εξαρτημένο συχνά από την μητέρα, ακόμα και μετά την εφηβεία.

Ο καταναγκαστικός τύπος του τέταρτου τεταρτημορίου έχει άγχος για αλλαγή και καινοτομία. Συντηρητικός που επιζητά την ασφάλεια. Η τάση του να παρατηρεί τον εαυτό του μπορεί να τον οδηγήσει σε καταναγκασμούς και να γίνει και υποχόνδριος. Λόγω του ότι τα σχεδιάζει όλα, χάνεται ο αυθορμητισμός και αγωνιά συχνά για την πορεία στο μέλλον. Θέλει να ελέγχει και να εξουσιάζει με αποτέλεσμα να οδηγείται σε συναισθηματική τσιγγουνιά και ψυχρότητα, θεωρώντας και τη σεξουαλικότητα θέμα προγράμματος. Η ανατροφή του υπήρξε αυστηρή με νόμους και κανόνες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved