Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 21' 09" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 25° 51' 46" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 15° 54' 48" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 14° 17' 08" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 20° 06' 51" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 28° 49' 20" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 19° 38' 50" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 10' 14" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 39' 23" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 42' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 14' 08" ΤΑΥΡΟΣ R

Μαύρη Σελήνη–Οι απόκρυφες όψεις μας

Στην αστρολογία, η Λίλιθ θεωρείται η σκοτεινή και απόκρυφη πλευρά του φεγγαριού.

Μαύρη Σελήνη–Οι απόκρυφες όψεις μας
Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger
 
Karl Heinz Ottinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην αστρολογία, η Λίλιθ θεωρείται η σκοτεινή και απόκρυφη πλευρά του φεγγαριού. Τόσο απόκρυφη που καθορίζει την απόκρυφη πλευρά μας (και όχι μόνο την απόκρυφη σεξουαλικότητα όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν). Άλλοι την φαντάζονται ως πόρνη, άλλοι ως τέρας, άλλοι ως Λεβιάθαν και άλλοι ως τον… καταραμένο όφη.

 

 

 

Μυθολογίες...

Η Μαύρη Σελήνηή αλλιώς Λίλιθ είναι ουσιαστικά η πρώτη γυναίκα του Αδάμ. Κατά την Γένεση ο Θεός έπλασε τα πάντα σε ζεύγη. Αρσενικό & θηλυκό, σε πείσμα κάποιων νέο-προοδευτικών που πιστεύουν πως έφτιαξε τον Αδάμ και τον ...Όφη!

 

Αδάμ στα εβραϊκά, σημαίνει «αυτός που είναι φτιαγμένος από χώμα» και ή ίδια ιδιότητα αποδίδεται και στην Λιλιθ ως Αδαμάχ, δηλαδή αυτή που είναι φτιαγμένη από χώμα.

Η Λίλιθ που στα εβραϊκά σημαίνει Νύχτα ήταν το αντικείμενο των ερωτικών ονειρώξεων και πόθων του Αδάμ αλλά ουδέποτε σύντροφος του με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Μια αναφορά στην Λίλιθ γίνεται από τον Ησαΐα στο 34,14 σαν την στρίγγλα κουκουβάγια της νύχτας.

Η Λίλιθ «ξέφυγε» και -παρά τις εκκλήσεις των αγγέλων για να την επαναφέρουν στην τάξη- αυτή έμεινε ανυπότακτη. Παρ’ όλες τις απειλές πως τα παιδιά που θα γεννοβολά θα πεθαίνουν, αυτή διάλεξε το δικό της πεπρωμένο.

Έτσι «εξορίστηκε» σε ένα νησί όπου βρωμούσε και έζεχνε και σύμφωνα με τους συγγραφείς των μύθων ήταν καταφύγιο για λύκους, κουκουβάγιες, ερπετά και στρουθοκαμήλους και ζευγάρωνε με δαίμονες.

 

Στην Αστρολογία, η Λίλιθ σύμφωνα με την παράδοση είναι αρκούντως ...δαιμονική, στο πνεύμα μάλλον της Εβραϊκής ηθικής. Υποδεικνύει τα σεξουαλικά πάθη, τον πειρασμό, την αποπλάνηση αλλά και είναι καταλυτικός παράγοντας σε μια ερωτική προδοσία. Επίσης, υπό  αρκετά έντονη δυσαρμονία έχουμε ροπή προς την αθεΐα, την ανηθικότητα αλλά και τις δυσδιάγνωστες ασθένειες, ένα σεξουαλικό κάρμα, την θνησιμότητα κατά τον τοκετό, τις δηλητηριάσεις κλπ.

 

...Και πραγματικότητα

Απομονώνοντας τις υπερβολές, φαίνεται πως η Λίλιθ έχει μεν μια ουσιώδη σχέση με την «σκιερή» πλευρά μας, κάτι όμως που μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα δημιουργικά, όταν καταφέρνουμε να συμφιλιωθούμε μαζί της.

Μια «προσβαλλόμενη» Λίλιθ στο γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει την αδυναμία του ατόμου να κόψει τον ομφάλιο λώρο της σεξουαλικής ή και συναισθηματικής εξάρτησης. Πολλές φορές μια τέτοια Μαύρη Σελήνη ιδίως σε γωνιακούς οίκους και δη στον ASC μας δίνει ένα άτομο που αμφισβητεί την υπόσταση του (δεν είμαι όμορφος, είμαι κοντός κλπ) ή δεν αποδέχεται την φύση του και τελικά παρεκκλίνει.

 

Γενέθλιες Όψεις και Μαύρη Σελήνη

 

Ο Ήλιος ως φυσικός σημειοδότης των απολαύσεων δείχνει την ανάγκη πως η Μαύρη Σελήνη πρέπει να παρέχει την πλήρη ηδονή έτσι ώστε η τεκνοποίηση και η απόλαυση (5ος οίκος) να πληρούν τον Ήλιο και να του δίνουν λόγο ύπαρξης.

Γενικότερα, αυτές οι όψεις προσδίδουν μαγνητισμό στην προσωπικότητα του ατόμου και συχνά το σπρώχνουν να ασχοληθεί με απόκρυφες τέχνες ή τεχνικές.

 

Η Σελήνη με την Μαύρη Σελήνη είναι ουσιαστικά οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος αλλά που αρνούνται και αδυνατούν να λειτουργήσουν αρμονικά μιας και το σεξουαλικό πάθος συγκρούεται με το ψυχισμό και την ανάγκη προστασίας.

Ωστόσο, η όψη θεωρείται πρώτης γραμμής για άτομα-δημιουργούς που απευθύνονται στο κοινό.

 

Ο Ερμής με την Μαύρη Σελήνη σε μια αρμονική όψη μπορεί να δώσει τον άνθρωπο που ξέρει να ερωτοτροπεί με τον «εγκέφαλο» του συντρόφου. Σε μια δυσαρμονία τα role-play και η έντονη βωμολοχία… συνθέτουν ένα μικρό μέρος του πάζλ.

Στην αρμονική της εκδοχή η όψη πριμοδοτεί ερευνητικές μελέτες γύρω από απόκρυφα θέματα.

 

Η Αφροδίτη με την Μαύρη Σελήνη σε γωνιακή σχέση δείχνει την Αφροδίτη που θέλει να προβάλει τα «κάλλη» της δια μέσω της σφοδρής επιθυμίας για απόλαυση. Έτσι, το φλερτ γίνεται αισθησιασμός και ο αισθησιασμός έλξη και μάλιστα ισχυρή.

Σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιες όψεις δηλώνουν μια γενική ροπή προς τις δημιουργίες μυστηρίου ή τρόμου ή μια gothic αισθητική.

 

Ο Άρης σε όψη με την Μαύρη Σελήνη δείχνει σφοδρή επιθυμία για σεξ χωρίς πολλά ...συναισθήματα. Σε περίπτωση δυσαρμονικής επαφής μεταξύ τους (τετράγωνο, ημιτετράγωνο, ενάμιση τετράγωνο αλλά και σύνοδο υπό προϋποθέσεις) έχουμε ροπή προς τον σαδισμό, μαζοχισμό αλλά και σε ...πολυμετοχικά ερωτικά σχήματα. Ακόμη μπορεί να «μπλέξει» το άτομο σε φανατικούς κύκλους, με παράνομη δράση.

Από μερικούς θεωρείται η «όψη του εξορκιστή» υπό την έννοια της δραστικής αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από ένα «πρωτόγονο» ασυνείδητο.

 

Ο Δίας με την Μαύρη Σελήνη δίνει δυνατότητες ώστε το άτομο να ευνοείται, όντας «συντονισμένο» με τις αρχέγονες δυνάμεις. Όσον αφορά την σεξουαλικότητα μπορεί να είναι κυμαινόμενη, στα πλαίσια ενός πανσεξουαλισμού. Συχνά αποκομίζονται κοινωνικά ή οικονομικά οφέλη από το έντονο σεξ απήλ. Όμως, η επεκτατικότητα του Δία μπορεί να ενισχύσει την «άλλη πλευρά» και την καταστολή της ηθικής υπόστασης που πρεσβεύει συχνά η Μαύρη Σελήνη και ένας αδύναμος Δίας σε δυσαρμονική όψη με την Μαύρη Σελήνη θα δείξει έναν άνθρωπο ο όποιος δεν ...περνάει από το μυαλό σου πως μπορεί να είναι λάγνος.  Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παράλληλες σχέσεις αλλά και η ροπή προς τον αγοραίο έρωτα δεν μπορούν να αποκλειστούν.

 

Ο Κρόνος με την Μαύρη Σελήνη θέτει την σεξουαλικότητα εντός πλαισίων, συχνά με γνώμονα μια διδασκαλία ή φιλοσοφία. Το άτομο προσπαθεί να καθυποτάξει τα πάθη του στοχεύοντας στην ανάδειξη μιας συστηματοποιημένης βούλησης. Έτσι, στα μάτια τρίτων μπορεί να φαντάζει προβληματικό ή ανέραστο αλλά στην πράξη μπορεί να γνωρίζει περισσότερα απ’ όλους. Σε περίπτωση δυσαρμονίας, αυξάνονται κατακόρυφα τα ενοχικά σύνδρομα και το άτομο μπορεί να πράττει… πολλά αλλά πάντα μακριά από την κοινή θέα. Αντίθετα οι αρμονικές όψεις είναι ιδανικές για την έμπρακτη εντρύφηση σε μυστήρια ή υπαρξιακά θέματα.

 

Ο Ουρανός και η Μαύρη Σελήνη μας δείχνει μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα που δεν έχει συναισθηματικό υπόβαθρο και διέπεται από πειραματισμούς. Το άτομο εδώ είναι το ...ιδανικό για ελεύθερες σχέσεις ή για one night stand, ωστόσο έχει την ικανότητα να ψυχολογεί καταστάσεις προχωρώντας μέχρι και την επιστημονική-ψυχολογική θεώρηση της σεξουαλικότητας και των απόκρυφων θεμάτων γενικότερα.

Η όψη χρειάζεται μια κάποια προσοχή, γιατί ως δυσαρμονική, μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε παραβατικές πρακτικές με... άποψη.

 

O Ποσειδώνας σε δυσαρμονία με την Μαύρη Σελήνη είναι σαν να αφήνεις ένα αυτοκίνητο σε κατηφόρα χωρίς χειρόφρενο. Εκτόνωση δια μέσω «φανταστικών» αποδράσεων και ρόλων (πχ σήμερα θα παίξουμε τον γιατρό και την ασθενή κλπ) δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άκρως ερωτική.

Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, ο Ποσειδώνας εξιδανικεύει την ενέργεια της Λίλιθ, καθιστώντας την πρακτικά ανενεργή στις «σκιερές» της πλευρές.
Η πιο ήπια εκδοχή έχει να κάνει με μια αισθαντική αύρα που εκπέμπει το άτομο και την ικανότητα του να δίνει ακόμη και στις πιο «σκληρές» πλευρές της ζωής μια νότα αισιοδοξίας.

 

Ο Πλούτωνας και η Μαύρη Σελήνη έχουν μια μάλλον ...αγαστή συνεργασία, που μπορεί να δείξει το καλό της πρόσωπο με την βαθιά γνώση ενός ευρύτατου φάσματος μυστηρίων. Σε ένα πιο πρωτόγονο επίπεδο, η ανάγκη για σεξουαλική εκτόνωση είναι μόνιμη. Σε περίπτωση δυσαρμονικών όψεων ίσως να έχουμε και ακραία «παιχνίδια», που αναζητούν την «μυστικιστική» συγγένεια ανάμεσα στο σεξ και τον θάνατο.

 

Η Μαύρη Σελήνη σε όψη με το Μεσουράνημα, δίνει το άτομο που βγάζει αισθησιασμό από μακριά. Όμως δείχνει και ένα άτομο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αισθησιασμό του και την ερωτική ικανότητα ως μέσον κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης. Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα παρέμβασης στις μάζες είναι δεδομένη.

 

Όταν ο Ωροσκόπος συνδέεται με την Μαύρη Σελήνη, σημαίνει πως το άτομο έχει έντονο το σεξουαλικό στοιχείο αλλά και την ανάγκη να «βουτήξει» σε κάθε τι το μυστηριακό. Η συνέχεια είναι θέμα... επιπέδου και συχνά κρίνεται από το μορφωτικό-πολιτιστικό επίπεδο του ατόμου. Στις «στραβές» οι έντονες επιθυμίες είναι σαν άσβεστο πυρ που «τρώει» τις καταβολές του και τις αντιστάσεις του. Έτσι, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα γίνεται έρμαιο των παθών του. Σε μια πιο δημιουργική εκδοχή, το άτομο «ζει για το μυστήριο» συγκροτώντας τελικά την προσωπικότητα του πάνω στις αιώνιες συμπαντικές αξίες.

 

Η Λίλιθ σε όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, παραπέμπει σε μια πορεία ζωής όπου το «διακύβευμα» μπορεί να είναι είτε η σεξουαλικότητα είτε η επίλυση των μυστηρίων της ύπαρξης, συχνά μέσα από «χαμήλωμα» της συνειδητότητας ή την επαφή με την «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Στην μια άκρη στέκονται οι ντίβες και τα σύμβολα του σεξ, στην άλλη οι ιδιοφυείς δημιουργοί σαν τον Νταλί και οι Σαμάνοι.

Πάντως τα τετράγωνα με τους Δεσμούς είναι αρκετά πιο δύσκολα, αφού απαιτούν μεγάλη ενέργεια και προσπάθεια για την εξισορρόπηση τους.

 

Η Μαύρη Σελήνη και οι διελεύσεις της

 

Η Λίλιθ κινείται αργά και γι’ αυτό η δράση της μοιάζει με εκείνη των αργών πλανητών. Όσον αφορά τα προσωπικά-ερωτικά θέματα δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι διελεύσεις της από τον 5ο , 7ο ή 8ο οίκο ή σε δυσαρμονία με πλανήτες που βρίσκονται σε αυτούς τους οίκους, όπως επίσης και τον Ωροσκόπο, να προκύψει μια πολύ «ιδιαίτερη» όσο και αφόρητα ...δυνατή σχέση

 

Η Μαύρη Σελήνη και το Κάρμα

Θα πρέπει να θεωρήσουμε πως δείχνει το τι πραγματικά επιθυμεί η σάρκα στην παρούσα ενσάρκωση διότι είχε στερηθεί στην προηγούμενη. Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει μια υγιής σύζευξη του ηδονισμού με την φιλοσοφία και της σεξουαλικότητας με την επιστήμη.

 

Η Μαύρη Σελήνη ως υπαίτια για «μαύρες» στιγμές

Όταν προσβάλλεται μέσα από 8ο ή 12ο οίκο μπορεί να «βγάζει» εξαιρετικά δυσάρεστες πτυχές. Παράδειγμα ο Hermann Goering.

 

Δείτε λιγάκι αποσπάσματα από την βιογραφία του:

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920. προσχώρησε στην Ναζιστικού Κόμματος. Ένας από τους ιδρυτές και έγκαιρη ηγέτες των στρατιώτες καταιγίδα (ΑΕ). Έλαβε μέρος στο Μόναχο "Πραξικόπημα της μπιραρίας (Νοέμβριος 1923). Μετανάστευσε στη Σουηδία, όπου περνώντας ήταν σε θεραπεία για εθισμό στα ναρκωτικά. Στη Γερμανία, επέστρεψε στο πλαίσιο αμνηστία το 1927. Ήταν ένας από τους πρώτους βουλευτές από το Reichstag (Κοινοβούλιο) του Ναζιστικού Κόμματος. Μετά την επιτυχή αποτελέσματα των εκλογών της για το 1932 έγινε πρόεδρος του Ράιχσταγκ. Χρησιμοποιώντας την επιρροή του στην τριτοβάθμια κύκλους της χώρας, υπό την προϋπόθεση Χίτλερ έρθετε σε επαφή με το αριστοκρατικό κύκλους κοντά στον Πρόεδρο Χίντεμπουργκ, και με τους μεγάλους κατασκευαστές. Μετά το διορισμό του Χίτλερ έγινε καγκελάριος του πρωθυπουργού από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Γερμανίας, Πρωσία. Καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού και τελικά αυτοκτόνησε με κυάνιο.

 

Τα πιο πάνω μπορεί να τα συναντήσουμε έντονα όταν η Μαύρη Σελήνη (από πρόοδο ή διέλευση) περάσει σε φάση Ingress (δηλαδή πατήσει την μηδενική μοίρα των Παρορμητικών)

 

 

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΛΟΓΩ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ….ΕΛΕΩ ΜΑΥΡΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

 

Marlene Dietrich Λιλιθ στον 4ο στον Τοξότη σε τετράγωνο με ASC 

Marilyn Monroe Λιλιθ στον 1ο οίκο σύνοδο με ASC 

Bellucci Monika Λιλιθ στον 11ο σε αντίθεση με Βόρειο Δεσμό.

Brigitte Bardot Λιλιθ στον 8ο αντίθεση με Βόρειο Δεσμό

Angelina Jolie Λιλιθ στον 8ο στους Ιχθείς σε τετράγωνο με Ποσειδώνα

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved