Γιορτή της Μητέρας: Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου με τη μαμά σου, ανάλογα με το ζώδιό της

Το ζώδιο της μητέρας σου, αλλά και εκείνο, στο οποίο ανήκεις εσύ, θα σε βοηθήσουν

Γιορτή της Μητέρας: Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου με τη μαμά σου, ανάλογα με το ζώδιό της

Η σχέση μητέρας και κόρης είναι μια σχέση πολύπλοκη και ταυτόχρονα πολύτιμη. Είναι ένας δεσμός που δε μπορεί να σπάσει, αν και ενδέχεται να δοκιμαστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ετών. Με αφορμή τη Γιορτή της μητέρας, εμείς αποφασίσαμε πως έφτασε η ώρα να μάθουμε λίγο καλύτερα τις μανούλες μας και για να το πετύχουμε αυτό, βάλαμε όλα τα ζώδια κάτω από το «μικροσκόπιό» μας.

Αν θέλεις, λοιπόν, και εσύ να βελτιώσεις τη σχέση σου με τη μητέρα σου, συνέχισε να διαβάζεις. Το ζώδιο της μητέρας σου, αλλά και εκείνο, στο οποίο ανήκεις εσύ, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα πράγματα πιο απλά και σίγουρα, πιο όμορφα.

Η μαμά που ανήκει σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)

Παθιασμένη, δημιουργική και υπερδραστήρια. Αυτή η γυναίκα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να έχει η ίδια και η οικογένειά της την τέλεια ζωή. Μπορεί να μην ήταν πάντα τρυφερή μαζί σου διότι το πρόγραμμά της ήταν γεμάτο, ωστόσο, ήθελε να σου προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής και η δυναμικότητά της αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα.


via GIPHY


Το δικό σου ζώδιο

Αν ανήκεις σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), τότε εσύ και η μητέρα σου μπορείτε να έχετε μια υπέροχη σχέση. Είναι η μητέρα - φίλη που θα βρίσκεται πάντα δίπλα σου και θα σε εμψυχώνει να προχωρήσεις, ακόμη και όταν πρόκειται για το πιο τρελό σου όνειρο. Είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο θα περάσεις τέλεια σε μια εκδρομή ή ένα μακρινό ταξίδι. Πρέπει, όμως, να ξέρεις ότι αν αναζητάς φροντίδα, στοργή και έξτρα προσοχή, ίσως να μην στα προσφέρει, με τον τρόπο που επιθυμείς.

Στην περίπτωση που είσαι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), τότε γνωρίζεις πως η μητέρα σου μπορεί να σε βγάλει εύκολα εκτός εαυτού! Τα σχόλιά της συχνά σε ενοχλούν, αλλά αν δώσεις λίγη προσοχή σε αυτά, θα καταλάβεις πως έχουν νόημα και αξία. Την επόμενη φορά που θα σου δώσει μια συμβουλή, λοιπόν, άκουσέ τη με ψυχραιμία.

Αν ανήκεις σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), τότε είσαι κοινωνική και λατρεύεις την περιπέτεια, όπως ακριβώς η μητέρα σου. Αυτό σημαίνει ότι είστε το τέλειο «δίδυμο», όταν πρόκειται για διασκέδαση και όχι μόνο. Βλέπεις, η μητέρα σου σε ξέρει και σε καταλαβαίνει όπως κανένας άλλος, γι’ αυτό, αν δεν έχεις ήδη μια δυνατή σχέση μαζί της, σπεύσε να τη φτιάξεις.

Τέλος, αν είσαι ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), μπορεί να έχεις μερικά θέματα με μαμά σου η οποία συχνά… αναστατώνει την ευαίσθητη πλευρά σου. Ναι, δεν έχει χρόνο πολύ διότι όλη μέρα τρέχει για να φροντίσει τα πάντα. Αν αισθάνεσαι ότι δυσκολεύεσαι να χτίσεις μια σχέση μαζί της, τότε καλό είναι να της μιλήσεις ανοιχτά. Δεν θα σου ζητήσει «συγγνώμη» αλλά θα είναι πιο προσεκτική με τα συναισθήματά σου.

Η μαμά που ανήκει σε ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Η μητέρα που ανήκει σε ζώδιο της Γης είναι ένα άτομο υπεύθυνο που φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια και καλύπτει πρακτικές ανάγκες, είτε πρόκειται για την εργασία είτε για την οικογένειά της. Ωστόσο, κατά καιρούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυστηρή, γεγονός που δημιουργεί εντάσεις με τους γύρω της, ακόμη και με τα ίδια της τα παιδιά.


via GIPHY


Το δικό σου ζώδιο

Αν ανήκεις σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), τότε η σχέση σου με τη μητέρα σου έχει αρκετή ένταση. Είσαι «ελεύθερο πνεύμα» και οι υποδείξεις που σου κάνει σε «τρελαίνουν». Δεν είστε το πιο «ταιριαστό» ζευγάρι, αλλά το σίγουρο είναι πως μπορείς να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι βρίσκεται στη ζωή σου για να πάρεις μερικά «μαθήματα», όπως την αξία της σταθερότητας και τη σημασία της υπομονής!

Στην περίπτωση που είσαι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), τότε μπορείς να έχεις μια υπέροχη και κυρίως απίστευτα σταθερή σχέση με τη μητέρα σου. Έχετε τις ίδιες συνήθειες και σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο στο σπίτι. Πρόσεχε, όμως, μην επηρεαστείς περισσότερο από όσο πρέπει από αυτήν και φοβηθείς να ρισκάρεις, όταν εμφανιστεί μπροστά σου η επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Αν ανήκεις σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά που σε χωρίζουν από τη μητέρα σου. Εσύ θέλεις συνέχεια να «πετάς» και εκείνη, να μένει σταθερή στη φωλιά της. Τι να κάνεις για να μην καταστρέψεις τελείως τη σχέση σου μαζί της; Μα απλούστατα, προσπάθησε να μην την προκαλείς συνεχώς με τις εκκεντρικές σου εμφανίσεις και τις ανατρεπτικές σου δηλώσεις! Δείξε λίγη κατανόηση για να μπορέσει και εκείνη να δεχθεί ορισμένα πράγματα και να αποκτήσει -όσο γίνεται- η σχέση σας μια πιο ουσιαστική μορφή.

Τέλος, αν είσαι ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), είσαι τυχερή διότι η μητέρα σου παρέχει φροντίδα και ασφάλεια. Μπορεί να μην αισθάνεσαι την απόλυτη άνεση να της «ανοιχτείς», επειδή είναι λίγο εσωστρεφής, όμως, πρέπει να εκτιμήσεις το γεγονός ότι μπορεί να βρει σε χρόνο dt τη λύση για το κάθε σου πρόβλημα.

Η μαμά που ανήκει σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)

Ποια είναι η μητέρα και ποια η κόρη; Αυτό ισχύει για τις μαμάδες που ανήκουν στα ζώδια του Αέρα! Είναι οι μητέρες που δε θα σε κρίνουν, που θα μάθουν από εσένα, που οι φίλες σου λατρεύουν. Βέβαια, το γεγονός ότι έχει μια έντονη κοινωνική ζωή, σου προκαλεί συχνά εκνευρισμό, διότι νιώθεις πως δε σου δίνει την προσοχή που χρειάζεσαι. Για να μην καταστρέψεις τη σχέση σου μαζί της, προσπάθησε απλώς να της μιλήσεις για τα συναισθήματά σου.


via GIPHY


Το δικό σου ζώδιο

Αν ανήκεις σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), η μητέρα σου αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για εσένα. Την ίδια ώρα, είναι η καλύτερή σου φίλη και ο άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να περάσεις υπέροχα, όπου και αν πας. Τι και αν κάποιες φορές εσύ είσαι περισσότερο «σοβαρή» από εκείνη; Η σχέση σας είναι δυνατή και μπορεί να παραμείνει έτσι με ελάχιστη -έως καθόλου- προσπάθεια.

Στην περίπτωση που είσαι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), τότε μάλλον δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τη μητέρα σου. Το ανέμελο πνεύμα της και η περιπετειώδης πλευρά του χαρακτήρα της σε κάνουν να προβληματίζεσαι. Κάποιες φορές, μάλιστα, νιώθεις ότι σε παραμελεί, γεγονός που σε οδηγεί σε συγκρούσεις μαζί της. Πρέπει, όμως, να θυμάσαι ότι μπορείς να πάρεις σημαντικά μαθήματα ζωής από εκείνη.

Μήπως ανήκεις σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος); Σε αυτή την περίπτωση, η σχέση με τη μητέρα σου είναι απολύτως ισορροπημένη. Αν μοιράζεστε τα ίδια πάθη και έχετε κοινά ενδιαφέροντα, τότε είστε σαν δύο πολύ καλές φίλες. Συνεχίστε έτσι και φροντίστε να κάνετε πάντα όμορφα πράγματα μαζί!

Αν είσαι ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), η μητέρα που ανήκει στα ζώδια του Αέρα θα σου δώσει τις συμβουλές που χρειάζεσαι, αλλά δε θα σου προσφέρει τη συναισθηματική υποστήριξη που αποζητάς. Ναι, σε αγαπάει, αλλά ο δυναμικός της χαρακτήρας και η ανήσυχη ψυχή της δεν της επιτρέπουν να… τα «βάψει» μαύρα -κάτι που εσύ συχνά κάνεις!

Η μαμά που ανήκει σε ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)

Αυτή η γυναίκα θα σε αγαπήσει και θα σε φροντίσει όπως κανένας άνθρωπος στον κόσμο. Είναι ένα πλάσμα συναισθηματικό, που κατανοεί πλήρως τα συναισθήματά σου και είναι πάντα εκεί για εσένα, όταν τη χρειάζεσαι. Μπορεί να αισθάνεσαι πως κάποιες φορές το παρακάνει με την αφοσίωσή της σε εσένα, αλλά προσπάθησε να δείξεις ψυχραιμία και να θέσεις τα όριά σου, χωρίς να την πληγώσεις.


via GIPHY


Το δικό σου ζώδιο

Αν ανήκεις σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), η μητέρα σου θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πολλά εμπόδια χάρη στο εκπληκτικό της ένστικτο. Το πρόβλημα είναι, όμως, πως συχνά θα νιώθεις πως σε καταπιέζει και δε σε αφήνει να ανοίξεις τα φτερά σου. Ναι, είναι υπερπροστατευτική, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείς από εκείνη. Φρόντισε να της τηλεφωνείς συχνά και να της δείχνεις πως νοιάζεσαι!

Στην περίπτωση που είσαι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), τότε το πιο πιθανό είναι πως τα πηγαίνεις πολύ καλά με τη μητέρα σου. Είναι ο άνθρωπος που σε κάνει να ηρεμείς στο λεπτό, σε βοηθά να διώχνεις το άγχος και να ανακαλύπτεις την ομορφιά της ζωής στα πιο απλά πράγματα. Άκουσε, λοιπόν, τις συμβουλές της και χαλάρωσε!

Αν ανήκεις σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), τότε η σχέση που έχεις με τη μητέρα σου είναι κάτι περισσότερο από… βολική. Είναι πάντα εκεί για να σε βοηθά και να σε φροντίζει, ακόμη και όταν πηγαίνεις από το ένα social event στο άλλο (και την ξεχνάς)! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη θεωρείς δεδομένη. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους.

Τέλος, αν είσαι ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), έχεις μια ιδιαίτερα δυνατή σχέση με τη μητέρα σου. Τόσο δυνατή που δε μπορείς να… ξεκολλήσεις από πάνω της! Είστε και οι δύο υπερευαίσθητες και συνεννοείστε με ένα και μόνο βλέμμα. Κάποιες φορές, ωστόσο, χρειάζεστε τον χώρο σας και αισθάνεστε πως το δέσιμο που σας ενώνει σας προκαλεί… ασφυξία. Δεν είναι κακό, λοιπόν, να κάνετε μερικά «διαλείμματα» ανά διαστήματα!

Διάβασε επίσης:

Ημέρα της Μητέρας: Πώς είναι η κάθε μαμά ανάλογα με το ζώδιό της

Κλασικές ατάκες μανάδων του ζωδιακού

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved