Τοξότης κι Αιγόκερως: Δύο ξένοι ή δύο καλοί φίλοι;

Συγκρίνουμε τα δύο γειτονικά ζώδια

Τοξότης κι Αιγόκερως: Δύο ξένοι ή δύο καλοί φίλοι;


Ο ένας είναι εξωστρεφής (Τοξότης) κι ο άλλος εσωστρεφής (Αιγόκερως). Ο Τοξότης θα πει αυτό που έχει στο μυαλό του χωρίς φίλτρο, θα εκφραστεί, πάντα θα είναι καθαρός και ξάστερος. Όχι όμως κι ο Αιγόκερως: προτιμάει να παρατηρεί και να κρατά πολλά για τον εαυτό του μέχρι να αποφασίσει το πώς θα κινηθεί και να πάρει αποφάσεις.

Αυτή είναι άλλη μια ειδοποιός διαφορά των δυό τους. Ο Τοξότης δρα, ορμάει κυριολεκτικά σε ό,τι έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του. Ο Τοξότης δεν γνωρίζει τί θα πει φόβος (για καλό ή κακό!). Ο Αιγόκερως –παρόλο που είναι παρορμητικός- ορμάει να παλέψει για ό,τι έχει βάλει στόχο, για ό,τι θεωρεί ότι πρέπει να πολεμήσει. Έχει σχέδιο, κινείται στρατηγικά και αντιδρά με αποφασιστικότητα και η παρόρμηση του συνήθως γίνεται φανερή σε θέματα καρδιάς, μα ποτέ σε θέματα τα όποια έχει μελετήσει σχολαστικά π.χ. επαγγελματικά.

Αμφότεροι έχουν οξεία αίσθηση του χιούμορ με γερές δόσεις σαρκασμού! Επίσης, αγαπούν να λένε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Ο μεν Τοξότης, διότι δεν γνωρίζει να λέει τίποτε περισσότερο από την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, ο δε Αιγόκερως επειδή ποτέ του δεν τρέχει μακριά από την πραγματικότητα.

Ο Τοξότης δεν παθαίνει εμμονές με κάτι, αλλά δείχνει τρομερή επιμονή για ό,τι θέλει. Ο Αιγόκερως από την άλλη, έχει εμμονές και μπορεί να γίνει κι άκρως δυσάρεστος όταν θελήσει κάτι πολύ.

Στα δε συναισθήματα, απέχουν μίλια αυτοί οι δυο. Ο Τοξότης κι ο Αιγόκερως είναι κρυφο-συναισθηματικοί, με τον Τοξότη να εκφράζει τη χαρά, την λύπη κι όλα τα υπόλοιπα, αλλά ο Αιγόκερως, βάζει αρκετή απόσταση ανάμεσα σε εκείνον και αυτά. Ιδιαίτερα δε, στον έρωτα και την αγάπη, εκφράζεται με δυσκολία και μετά από πολύ καιρό!

Αυτά τα δύο ζώδια, έχουν θάρρος, δύναμη, μα τελείως διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και προτεραιότητες στη ζωή. Ο ένας –Τοξότης- είναι ιδεαλιστής και κυνηγά τη γνώση, ενώ ο άλλος –Αιγόκερως- είναι περισσότερο εστιασμένος στην πραγματικότητα και στην επίτευξη των στόχων του. Είναι ρεαλιστής και υλιστής, σε αντίθεση με τον Τοξότη που ερμηνεύει τη ζωή ολόκληρη σαν μια ευκαιρία για περιπέτεια, γνώση, πνευματική εξέλιξη.

Διάβασε επίσης:

Με ποια ζώδια ταιριάζει ο Τοξότης και ποια είναι εκείνα που τον απωθούν;

Ο Τοξότης και οι αντιδράσεις του

8 λόγοι που αναδεικνύουν τον Τοξότη ως... το καλύτερο ζώδιο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved