Έτσι κι ο Τοξότης, έχει τα σούπερ δυνατά του σημεία, αλλά και τις αδυναμίες του. Θα ξεκινήσουμε όμως από τα δυνατά και τα καλά του σημεία!

Τα δυνατά του είναι:

1. Έχει πολύ δυνατό μυαλό, είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν περιορίζεται από στεγανά, από συμβάσεις, από ιδεοληψίες ή προκαταλήψεις. Έτσι, ο Τοξότης, διευρύνει τους ορίζοντες του, συλλέγει όχι πληροφορίες απλά, αλλά γνώση, την οποία μετουσιώνει σε εμπειρία, σε σοφία, σε ωριμότητα.

2. Δεν νιώθει φόβο. Δεν φοβάται να ρισκάρει και να χάσει. Δεν τον πειράζει αν χάσει. Δεν εξαρτάται η αυτοεκτίμηση του από την ήττα. Όλα είναι ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο και είναι διατεθειμένος να το πάρει, χωρίς να νιώθει αγωνία και χωρίς να σκάει για τις τυχόν χασούρες. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι κι όλα μπορούν να δημιουργηθούν από την αρχή.

3. Κρατάει το κεφάλι του πάντα ψηλά, γιατί αισθάνεται σιγουριά, αισιοδοξία και γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα δεν μπορεί να κάνει. Αυτό του δίνει ώθηση, αλλά και αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει την ζωή και τις προκλήσεις της, κοιτώντας τις στα μάτια.

4. Έχει μεγάλη καρδιά, είναι εξαιρετικά δοτικός και γενναιόδωρος. Δεν είναι όμως χαζός: το αντίθετο. Ξεχωρίζει ποιος έχει πραγματικά ανάγκη και ποιος τον κοροϊδεύει. Ο Τοξότης, θα δώσει με χαρά, δεν θα ζητήσει ποτέ ανταλλάγματα και δεν έχει κρυφά ή σκοτεινά κίνητρα για να κάνει ένα καλό στην ζωή του. Είναι απόλυτα σωστός.

Έχει όμως και αδυναμίες:

1. Το μυαλό του μπορεί –όπως γράψαμε- να είναι πράγματι ανοιχτό και δυνατό, αλλά ο αντισυμβατικός του τρόπος σκέψης, μπορεί να τον κάνει λιγότερο δημοφιλή από όσο θα ήθελε. Η δε γλώσσα του που λέει μόνο αλήθειες, μπορεί καμιά φορά να τις σερβίρει με τρόπο, τόσο ωμό, που να σοκάρει τον αποδέκτη!

2. Ακριβώς επειδή είναι πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας, δεν μένει αρκετά σε ένα θέμα (ή πρόσωπο) ώστε να φτάσει το όλο θέμα σε βάθος. Είναι μια αλήθεια αυτό, ότι ο Τοξότης δεν θέλει να κάνει διατριβή πάνω στα θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά χαίρεται να πηγαίνει από το ένα στο άλλο, γιατί απλά… βαριέται γρήγορα!

3. Επειδή πάντα στην ζωή του προχωράει μπροστά και προσπερνάει με χαρακτηριστική ευκολία εμπόδια και πρόσωπα, ίσως να δίνει την εντύπωση ότι δεν νοιάζεται αρκετά, δεν ήρθε για να μείνει κι όλα αυτά τα σχετικά. Είναι αλήθεια ότι δύσκολα κρατάς «πίσω» σε μια θέση έναν Τοξότη, αλλά ας μην το πηγαίνουμε το θέμα στο άλλο άκρο: μένει εκεί που έχει λόγο για να μείνει.

4. Τέλος, ο Τοξότης μερικές φορές μοιάζει λίγο σαν να έχει δυο προσωπικότητες: από μια πλευρά ενδιαφέρεται για όλο τον πλανήτη κι από την άλλη, αρνείται να ενδιαφερθεί μέχρι τέλους για ένα και μόνο άτομο. Μπορεί να κάνει καμπάνιες για το περιβάλλον, αλλά από την άλλη μπορεί να αδιαφορήσει για την αυλή του. Αυτό τον κάνει να φαίνεται στα μάτια τρίτων ως ένα επιπόλαιο άτομο, ενώ στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πρόσωπο με το βλέμμα προς τον κόσμο, κι όχι τα… παπούτσια του!

014

Είσαι Τοξοτίνα; Με τον κωδικό ΕΙΜΑΙΤΟΞΟΤΗΣ κερδίζεις 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ! Μπες τώρα στο e-shop μας!

Διάβασε επίσης:

Πόση αυτοπειθαρχία έχει ένας Τοξότης;

Ο Τοξότης αρνείται να υποκύψει στη μιζέρια!

Μόνο τότε θα πει ένας Τοξότης ότι πέρασε μια άψογη ημέρα