Πάμε πρώτα στα ωραία! Τα δυνατά του σημεία:

1. Είναι αποφασιστικός και αποφασισμένος! 2 σε 1. Χωρίς πλάκα. Το καλό είναι ότι δεν παίρνει αποφάσεις στο φτερό, τις καλοσκέφτεται πρώτα, αλλά στην συνέχεια, θέτει στόχο, χαράζει πορεία στο μυαλό του, εστιάζει σωστά και τίποτα δεν θα τον κάνει να αποκλίνει από αυτήν.

2. Είναι αφοσιωμένος 100%. Δεν πουλάει φτηνά μήτε τα πιστεύω του μήτε τους φίλους του και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Σκυλί κακό που μπορεί να σε δαγκώσει είναι άπαξ και μυριστεί ότι έχεις σάπιες προθέσεις για εκείνους.

3. Λύνει προβλήματα. Οκ, έχει και μια μικρή τάση να δημιουργεί κάποια (με το στιλ του), αλλά στην πραγματικότητα αν μια κατάσταση είναι μπερδεμένη Παρθένος και Σκορπιός είναι τα δυο ζώδια που άνετα στην ξεμπερδεύουν. Γιατί; Μα επειδή διαθέτουν μυαλό, οξύνοια, πείσμα, υπομονή.

4. Χωρίς αμφιβολία έχει ένα διαβολεμένο ένστικτο, το συνδυάζει με το κοφτερό μυαλό που κουβαλάει και στο τέλος μοιάζει σαν να μπορεί να διαβάσει ακόμα και τις σκέψεις των ανθρώπων. Επειδή ο ίδιος έχει μια περίεργα βαθιά ψυχολογία μπορεί και τρυπώνει πίσω από τις εικόνες ή τα λόγια και καταλαβαίνει την αντζέντα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Αυτό φυσικά εκτός από γοητευτικό, τον κάνει και πολύ… επικίνδυνο!

Και πάμε στα αδύναμα σημεία του:

1. Είναι ασφυκτικά συγκεντρωτικός. Όλα πρέπει να περνάνε από τον έλεγχο του. Τα πάντα πρέπει να γίνονται όπως εκείνος θέλει. Γιατί; Μα φυσικά γιατί ο Σκορπιός ΜΙΣΕΙ τις εκπλήξεις (μπας κι υπάρχει τίποτα που ΔΕΝ το έχει προβλέψει ή υπολογίσει!).

2. Δεν είναι απλά ζηλιάρης (το παραδέχεται κι ο ίδιος άλλωστε), είναι υπερβολικά κτητικός και ζηλιάρης. Αγαπάει με πάθος και μονότερμα κι υποφέρει στην ιδέα να χάσει το πρόσωπο που λατρεύει. Όμως ζηλεύει κι άλλα πράγματα. Όχι γιατί του λείπουν, αλλά περισσότερο γιατί του θυμίζουν τι δεν έχει κάνει σωστά ή τι δεν έχει μπορέσει (ακόμα) να κατακτήσει (ή αποκτήσει)!

3. Είναι δύσπιστος. Ωχ και αμάν. Όχι μόνο δεν μπορεί να αφεθεί ή να εμπιστευτεί τι του λες, τι κάνεις ή το ποιος είσαι, αλλά προβάλλει και γερές αντιστάσεις, σε ότι βλέπει και ακούει. Μιλάμε ότι ο τύπος, δεν παίζεται!

4. Είναι δύστροπα φορτικός. Όταν θέλει κάτι, το πάει το πράγμα μέχρι το τέρμα, δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σου γίνεται στενός κορσές, τον πιάνει μανία (ΜΑΝΙΑ ΛΕΜΕ) και δεν χαλαρώνει, δεν κάνει πίσω, μέχρι να πάρει αυτό που θέλει. Κι ύστερα απορεί γιατί τον λέμε ψυχοβγάλτη!

Διάβασε επίσης:

7 πράγματα που μόνο αν είσαι ΣΚΟΡΠΙΟΣ, καταλαβαίνεις!

Ο Σκορπιός σε 8 λέξεις

Οι φάσεις ενός Σκορπιού!