Αλλά για να τα κάνουμε τα πράγματα απλά, θα εστιαστούμε σε 3 στάδια από τα οποία μπορεί να περάσει ένας Σκορπιός στην ζωή του.

1. Σκορπιός-το κεντρί!

Δεν θέλει και πολλή σκέψη: Είναι το πρώτο και χαμηλότερο στάδιο της ανάπτυξης μιας Σκορπίσιας προσωπικότητας. Με πείραξες; Άρπα ένα κεντρί! Με θύμωσες; Πάρε άλλο ένα! Είμαι στα κάτω μου; Φέρτε μου να τσιμπήσω κάποιον, βρε παιδιά, να ισιώσω να γίνω άνθρωπος!

Ο Σκορπιός σε αυτή την φάση, δεν κοντρολάρει τα νεύρα του, την ζήλεια του, την κτητικότητα του, τις ορμές του και σε κάθε πρόκληση, απαντάει με… ένα κεντρί!

2. Ο Αετός!

Εξελιγμένη μορφή Σκορπιού, που όμως ακόμα περιέχει το κεντρί του. Παρόλα αυτά, δεν άγεται και φέρεται με βάση το συναίσθημα ή τα κατώτερα ένστικτά του, αλλά υπακούει σε κάποια λογική και χειρίζεται τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα, αλλά και με ορθό τρόπο. Σαν αετός, κοιτάει προς τα πάνω και προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του και να ολοκληρώσει τα όνειρα του. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το κεντρί, όπου απαιτείται…

3. Ο Φοίνικας!

Είναι η ανώτατη μορφή Σκορπιού, στην οποία ο Σκορπιός φτάνει αφού πρώτα «καεί» και «πεθάνει» ο κατώτερός του εαυτός. Ο Σκορπιός γνωρίζει ότι η ίδια η ζωή είναι ένας αγώνας επιβίωσης, αλλά πολλές φορές, είναι πιο σοφό, να καις τον παλιό σου εαυτό, να τον αφήνεις πίσω και να ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου (έχοντας κατορθώσει να επιβιώσεις σε αντίξοες συνθήκες κι έχοντας βιώσει ένα μικρό προσωπικό θάνατο).

Ο Θάνατος και η Αναγέννηση είναι χαρακτηριστικά ΜΟΝΟ του Σκορπιού και είναι το δώρο που του δίνει ο κυβερνήτης πλανήτης του, ο Πλούτωνας. Ο Σκορπιός που αναδύεται από τις ίδιες του τις στάχτες, δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος: είναι ένας άνθρωπος που αφήνει πίσω του τις μικρότητες, δεν ασχολείται και δεν καταπιάνεται με τα «μικρά» συναισθήματα και συμπεριφορές. Απεναντίας, είναι ώριμος, σοφός, παθών, γνώστης, ισορροπημένος και ανώτερης ποιότητας άνθρωπος. Ο Φοίνικας, είναι στην πραγματικότητα, ο απώτερος στόχος που πρέπει να επιτύχει, κάθε Σκορπιός…

Διάβασε επίσης:

Η σκοτεινή πλευρά του Ζυγού

Τα top 5 τελειομανή ζώδια!

5 ζώδια που μπορούν να γίνουν εχθροί σου εάν τα πράγματα πάνε στραβά!