Δεν είναι ότι δεν θέλω την παρέα σου, δεν είναι ότι έχω παραξενιά και θέλω να εξαφανίζομαι από προσώπου γης για μερικές μέρες, είναι ότι το έχω ανάγκη.

Σα να γυρνάει μέσα μου η παλίρροια, θέλω να τραβηχτώ και να απομονωθώ για να μιλήσω με τον εαυτό μου, να δω τι είναι εκείνο που με έφερε σε αυτή την κατάσταση και να δω πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είμαι σίγουρος ότι θα την βρω την άκρη, αλλά πρέπει κι εσύ να με αφήσεις στην ησυχία μου και να μου δώσεις το χρόνο που χρειάζομαι για να το κάνω αυτό.

Μην προσπαθήσεις να με βοηθήσεις όταν βρίσκομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου: είναι πολύ καλύτερο να αφήσεις τη διαδικασία της ενδοσκόπησης μου, που είναι και μέρος της γιατρειάς μου, σε εμένα. Εγώ αφουγκράζομαι τον εαυτό μου, καλύτερα από τον καθένα, επομένως, μην επεμβαίνεις και μην με πλησιάζεις, ούτε καν για να με βοηθήσεις με το… ζόρι.

Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά, έτσι δεν είναι; Να ξέρεις ότι εγώ θα σε άφηνα στην καλή σου ώρα και δεν θα σε ξεβόλευα, αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη. Μην ανησυχείς, δεν κινδυνεύω. Αντιθέτως, ως γνήσιο Ψάρι, έχω ανάγκη να κολυμπήσω στα άδυτα μου, μήπως και βρω αυτό που γυρεύω…