Το άρμα – Κάρτα Νο 7

Παρ' όλο που αναφέρεται ως το Άρμα του Ήλιου, η κάρτα αυτή κυβερνάται από την Σελήνη

Το άρμα – Κάρτα Νο 7

Αστρολογικός κυβερνήτης: Καρκίνος

Η 7η κάρτα των Ταρό, το Άρμα, απεικονίζει μια όρθια επιβλητική γυναίκα, ντυμένη με μια ασημένια πανοπλία (απεικόνιση της ψυχής). Στο κεφάλι της φοράει ένα στέμμα με 3 χρυσά πεντάκτινα (λόγος). Στο αριστερό της χέρι κρατάει ένα ξίφος και στο δεξί ένα σκήπτρο που στην κορυφή του έχει ένα τετράγωνο (ύλη) από πάνω ένα κύκλο (αιωνιότητα) και καταλήγει σ ένα τρίγωνο (Θεότητα). Οδηγεί το άρμα του Ήλιου, ο θόλος του οποίου καλύπτεται είναι από πολυτελές ύφασμα διάστικτο από αστέρια και στηρίζεται σε 4 στήλες. Στον ώμο της φαίνονται 2 μηνίσκοι. Στο μπροστινό μέρος του άρματος υπάρχει ο ηλιακός δίσκος. Το άρμα σέρνουν 2 φτερωτά άλογα, ένα άσπρο και ένα μαύρο που τραβούν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Παρ' όλο που αναφέρεται ως το Άρμα του Ήλιου, η κάρτα αυτή κυβερνάται από την Σελήνη, επειδή η Σελήνη η οποία αντανακλά το φως του Ήλιου είναι ο μεταφορέας ή το Άρμα του Ήλιου. Η κάρτα αυτή φέρει τον αριθμό 7 και το 7 είναι ένας σεληνιακός και όχι ηλιακός αριθμός.

Το 7 θεωρείται ένας αριθμός με απόκρυφη σημασία.

Οι Αρχαίες θρησκείες τοποθετούσαν τις 7 ημέρες της εβδομάδος κάτω από την κυριαρχία της σελήνης η οποία, σαν ο κομιστής του φωτός του ηλίου, ήταν υπεύθυνη να απελευθερώσει κάθε μέρα στην γη τις ηλιακές εκπορεύσεις.

Ο σεληνιακός μήνας έχει 28 ημέρες ή για μεγαλύτερη ακρίβεια 4 περιόδους 7 ημερών που η κάθε μία έχει σχέση μ' ένα από τα τέταρτα της σελήνης.

Οι ρίζες αυτής της κάρτας είναι πολύ παλιές, τις βρίσκουμε στις αρχαίες ιεροτελεστίες του Ήλιου και της Σελήνης, σε περιόδους που τα 2 αυτά ουράνια σώματα σχετίζονταν το ένα με το άλλο, δηλαδή εργάζονταν μαζί ή κατείχαν το Άρμα της διπλής δύναμης. Οι περίοδοι των επικλήσεων ήταν τις ημέρες των τετάρτων της σελήνης.

Η Νέα Σελήνη έχει σχέση με την αρχή ενός κύκλου και ως εκ τούτου, αν χρειάζονταν βοήθεια για οποιαδήποτε καινούργια επιχείρηση ή την ανάπτυξη ενός σχεδίου, επικλήσεις γίνονταν την Νέα Σελήνη.

Κάποια ένδειξη θεϊκής μεσολάβησης, ακόμα και μικρής θα φαινόταν στο 1ο τέταρτο, αν οι προσευχές ήταν ικανοποιητικά ειλικρινείς, ώστε να δικαιολογούν μια απάντηση.

Η Πανσέληνος δείχνει ότι το Άρμα είναι σε πλήρη δύναμη και τα πράγματα τα οποία ζητήθηκαν ή άρχισαν με την Νέα Σελήνη τώρα εκπληρώνονται.

Η Πανσέληνος δείχνει τα αποκορύφωμα της ανάπτυξης, αλλά και την αρχή μιας φθίνουσας περιόδου.

Οι ιεροτελεστίες της Πανσελήνου και του τελευταίου τετάρτου είχαν σχέση με το σκόρπισμα ανεπιθύμητων και κακών επιρροών. Το σκοτάδι της σελήνης είναι μια περίοδος ανάπαυσης από μαγεία και προσευχές, επειδή τότε η σελήνη δεν κουβαλάει το φως του ήλιου.

Με την Νέα Σελήνη ο κύκλος των επικλήσεων και των παρακλήσεων για θεϊκή βοήθεια άρχιζε ξανά.

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχαίοι ζητούσαν από τις ουράνιες δυνάμεις να τους βοηθήσουν και αυτές οι ηλιακές-σεληνιακές επιρροές ενσωματώνονται στην κάρτα Νο 7.

Αυτή η κάρτα δείχνει θρίαμβο πάνω στα εμπόδια, επιτυχία σε οποιαδήποτε επιχείρηση και την βοήθεια και προστασία της Θείας πρόνοιας.

Αντίθετα από τις περισσότερες κάρτες Ταρώ η εμφάνιση του Άρματος είναι ένας ελπιδοφόρος οιωνός ανεξάρτητα αν πέφτει όρθια ή ανάποδα και δείχνει ότι μια αναπάντεχη βοήθεια έρχεται την ώρα που την χρειάζεσαι. να μάθει να το οδηγεί και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από προσπάθεια και αποτυχία.

Οι 4 κολώνες που στηρίζουν τον θόλο του άρματος αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία (φωτιά, νερό, αέρα, γη) και ο θόλος αναφέρεται στην ουράνια προστασία.

Τα 2 άλογα ένα άσπρο και ένα μαύρο δείχνουν τις αντίθετες δυνάμεις, θετικές και αρνητικές, καλές και κακές, υλικές και πνευματικές οδηγούν το άρμα θριαμβευτικά μέσα στην ζωή.

Ο αρματηλάτης πρέπει να μάθει να ισορροπεί τις αντίθετες δυνάμεις της φύσης του, την προσωπικότητα του η οποία συμβολίζεται από το άρμα.

Ο καθένας από εμάς πρέπει να μάθει να ελέγχει και να στηρίζεται στον εαυτό του, αν θέλει να προοδεύσει.

Μετά, όταν έχουμε μάθει ν αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και της δοκιμασίες της ζωής, όταν έχουμε προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ν' αποφύγουμε τις παγίδες και αναρριχηθούμε στα ύψη, θα ανταμειφθούμε με το Άρμα της επιτυχίας.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ

• Θρίαμβος, ευστάθεια, δεξιότητα, νοητική εξέλιξη, απόλυτος εξουσία του εαυτού, ικανότητα συμβιβασμού, έντιμος διπλωματία.

• Οι φιλοδοξίες πραγματοποιούνται μέσω θέλησης η οποία υπερνικά κάθε εμπόδιο, πρόοδος και προκοπή που οφείλεται σε προσωπική προσπάθεια. Ο νους ελέγχει τα συναισθήματα και τις ορμές των ενστίκτων.

• Άφθονη ενέργεια, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

• Δικαιοσύνη μαζί με μεγαλοψυχία.

• Πιθανό ταξίδι, άφιξη ή αναχώρηση ή μία απροσδόκητη είδηση. Γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων.

• Επίλυση προβλημάτων που σας απασχολούν. Νίκη πάνω σε αντιπάλους. Υπερνίκηση μιας αρρώστιας. Οικονομικές δυσχέρειες αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

• Συμφιλίωση των συγκρούσεων που προκαλούνται από αντίθετες δυνάμεις και επικράτηση ειρήνης.

• Δημιουργική προσπάθεια για έναν καλλιτέχνη.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Νίκη με ύπουλα μέσα, σύγκρουση, επιθετικότητα, βιαιότητα, υπερβολική προσκόλληση, υποδούλωση στον υλισμό.

• Ανικανότητα ελέγχου πάνω στα συναισθήματα, καταπίεση, αδεξιότητα, έλλειψη ευκαμψίας, διπλωματίας ή συμβιβασμού, κακή συμπεριφορά, πλημμελής διακυβέρνησης

• Αντίδραση, ψυχρότητα, συναισθηματική, φυγή.

• Ατύχημα, σκάνδαλο.

• Κούραση από τις δυσκολίες και κατάρρευση υπό το βάρος των προβλημάτων.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους, Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved