Η Αρχιέρεια - Κάρτα Νο 2

Στο στήθος της Αρχιέρειας κρέμεται ένας Αιγυπτιακός σταυρός

Η Αρχιέρεια - Κάρτα Νο 2

Αστρολογικός κυβερνήτης: Σελήνη

Αυτή η κάρτα απεικονίζει μια σοβαρή γυναίκα, την Μεγάλη Ιέρεια να κάθεται στην είσοδο ενός ναού ανάμεσα στους δίδυμους κίονες της άγνοιας και της φώτισης, ένα λευκό και ένα μαύρο που συμβολίζουν τις θετικές και τις αρνητικές δυνάμεις. Κρεμασμένο ανάμεσα στους 2 κίονες είναι ένα πέπλο και μπροστά του κάθεται η Αρχιέρεια που φυλάει την είσοδο του ναού από τους αμύητους και αφήνει να περάσουν μόνο όσοι γνωρίζουν τα μυστήρια της. Στα γόνατα της κρατά σφραγισμένο το βιβλίο του Νόμου. Αυτό δείχνει ότι κατέχει την μυστική απόκρυφη σοφία, καθώς και την μυστική γνώση της φύσης και του σύμπαντος, των ορατών και των αοράτων.

Στο στήθος της κρέμεται ένας Αιγυπτιακός σταυρός, το Ανχ, το σύμβολο της παγκόσμιας ζωής και γεννήσεως. Στα πόδια της είναι η ημισέληνος δείχνοντας την σχέση της με τις Σεληνιακές δυνάμεις

Η Αρχιέρεια φοράει το πέπλο της Ίσιδος τον ηλιακό δίσκο που στηρίζεται από τα κέρατα της Σελήνης αντιπροσωπεύοντας το πρώτο και το τελευταίο τέταρτο.

Είναι η προσωποποίηση της αληθινής Σεληνιακής δύναμης.

Η Αρχιέρεια ή ο θηλυκός Πάπας όπως αποκαλείται αντιπροσωπεύει τις Σεληνιακές δυνάμεις και ως εκ τούτου έχει μεγάλη σχέση με την κάρτα Νο18 του Ταρό την Σελήνη.

Η εμφάνιση αυτής της κάρτας σ ένα μαντικό ρίξιμο συνήθως προαναγγέλλει δραματικές αλλαγές στην ζωή του ερωτώντος.

Αν είναι όρθια, αυτές οι αλλαγές είναι ευνοϊκής φύσεως και θα συμβούν σύντομα μετά την επόμενη Νέα Σελήνη που ακολουθεί το ρίξιμο.

Αν όμως είναι ανάποδα, αυτά που αναφέραμε πιο πάνω αντιστρέφονται. Έτσι οποιαδήποτε επερχόμενη αλλαγή στην ζωή του ερωτώντος θα αποβεί άτυχη ή αυτός θα παραπλανηθεί από κάποιον ή από κάτι.

Το τοπίο του νου της σκοτίζεται με τις ομίχλες της αυταπάτης, αντί να είναι φωτισμένο από το ειρηνικό φως της Σελήνης.

Αυτή είναι η αρνητική πλευρά της Αρχιέρειας και πρέπει να θεωρηθεί σαν προειδοποίηση όταν πέφτει ανάποδα σ ένα ρίξιμο, γιατί δείχνει ότι οι επερχόμενες αλλαγές οφείλονται στον ίδιο τον ερωτώντα και στην άποψη που έχει για την ζωή και μπορεί αρχικά να φαίνονται θετικές αλλά στην πορεία θ' αποδειχθούν απατηλές ή περαστικές.

Οι αλλαγές που προμηνύει η εμφάνιση αυτής της κάρτας σ' ένα ρίξιμο οφείλονται στο ότι η Αρχιέρεια κυβερνάται από την Σελήνη και όπως η τροχιά της Σελήνης αυξάνεται και ελαττώνεται, έτσι γίνεται και με τις υποθέσεις των ανθρώπων.

Όπως όλες οι Θεές της Σελήνης συμβολίζουν διαφορετικές φάσεις της, έτσι η κάρτα της Μεγάλης Ιέρειας έχει σχέση με την Νέα Σελήνη.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΑΣ

• Η καινούργια σελήνη σημειοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου και ως εκ τούτου αν αυτή η κάρτα είναι όρθια δείχνει αλλαγές, αναπτυσσόμενα ταλέντα, μια ικανή θεραπεύτρια, το θηλυκό ένστικτο, αποκαλύπτει μυστικά και υποδεικνύει νέες λύσεις.

• Αντιπροσωπεύει την συμβουλευόμενη, αν είναι γυναίκα.

• Επίσης, δείχνει γονιμότητα, εγκυμοσύνη και κάτι άγνωστο που εξελίσσεται κρυφά και συνεχώς μεγαλώνει. Εκφράζει αυξημένο ενδιαφέρον για απόκρυφες μελέτες, μυστικισμό, μαντεία, δίψα για μάθηση και μια βαθιά αντίληψη η οποία μπορεί να μεταδοθεί.

• Υποδηλώνει γνώση, διάκριση, πίστη, μετριοφροσύνη, υπομονή, ευλάβεια, σεβασμό των ιερών πραγμάτων

• Η διαίσθηση η καθαρότητα του πνεύματος και η ψυχική σας ηρεμία θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τα σχέδια σας.

• Μπορεί να δείχνει την επιρροή μιας σοφής και ενορατικής γυναίκας που θα οδηγήσει τον ενδιαφερόμενο σε νέες δημιουργίες που χρειάζονται έμπνευση. Υποδηλώνει ότι τα προβλήματα πρέπει να εξετασθούν διαισθητικά και όχι λογικά.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Προειδοποιεί για συναισθηματική αστάθεια ή ότι είναι δύσκολο να δώσετε σε κάποιον καταλάβει τα αισθήματα σας.

• Δείχνει υποκρισία, μυστικοπάθεια, έλλειψη ανοχής, φανατισμό, παθητικότητα, αμέλεια

• Η έλλειψη δυνάμεων, η φυγή από την πραγματικότητα, η ανασφάλεια και η αναποφασιστικότητα θα είναι εμπόδιο για την επιτυχία σας.

• Η επιρροή της σελήνης σας κρατά δέσμιους στο παρελθόν και δεν σας αφήνει να αποφασίσετε για το μέλλον.

• Αν ο ενδιαφερόμενος είναι άνδρας μπορεί να δείξει την κακή επιρροή μιας γυναίκας η οποία τον έχει υποδουλώσει συναισθηματικά. Ακόμα δείχνει προβλήματα που θα προκύψουν λόγο υπεροψίας στενοκεφαλιάς και κακής πρόβλεψης.

• Η κάρτα αυτή μπορεί να υπονοεί επίσης επιφανειακή μόρφωση και αισθησιακές απολαύσεις.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους, εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved