Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 12° 37' 49" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 21° 02' 07" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 25° 15' 24" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 08° 12' 28" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 21° 39' 35" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 02° 29' 23" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 50' 15" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 13' 03" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 30' 58" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 07' 06" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 45' 59" ΤΑΥΡΟΣ R

Ο Κέλτικος Σταυρός

Το πιο δημοφιλές ρίξιμο στο Ταρό είναι ο Κέλτικος Σταυρός

Ο Κέλτικος Σταυρός

Το πιο δημοφιλές ρίξιμο στο Ταρό είναι ο Κέλτικος Σταυρός, και πήρε το όνομα του από τη μορφή που σχημάτιζαν οι 6 πρώτες του κάρτες.

Εμφανίζεται σε πολλά βιβλία με διάφορες παραλλαγές που δεν είναι όμως σημαντικές.

Αφού σκεφτείτε την ερώτηση ανακατέψτε τις κάρτες με το συνηθισμένο τρόπο. Ύστερα κόψτε τις κάρτες στα τρία αρχίζοντας από δεξιά προς τα αριστερά. Τραβήξτε μια κάρτα και την τοποθετείστε την πάνω στο σημειοδότη (ή στο κέντρο του τραπεζιού αν δεν έχει χρησιμοποιήσει σημειοδότη). Βάλτε τη δεύτερη κάρτα οριζοντίως διασταυρώνοντας την πρώτη. Γυρίστε 8 κάρτες με το ακόλουθο σχέδιο γύρω από τις 2 πρώτες κάρτες.

Η κάρτα 1 και 2 σχηματίζουν ένα μικρό «σταυρό» ή το «κέντρο» των καρτών.

Οι κάρτες 3 έως 6 αποτελούν το «σταυρό». Οι κάρτες 7 έως 10 σχηματίζουν το «στήριγμα».

Kάρτα 1: Η Σκεπασμένη Κάρτα. Αυτή δείχνει τη σημερινή κατάσταση, το κεντρικό θέμα.

Κάρτα 2: Η Κάρτα που Σταυρώνει. Αυτή η κάρτα ενώνεται με την πρώτη κάρτα για να δείξει σε τι αναφέρεται το ρίξιμο. Μερικές φορές δρα σαν μια αντίθεση της κάρτας 1. Π.χ το Άστρο σαν κάρτα της ελπίδας, μπορεί να σχηματίζει μια αντίθεση σε μια από τις πιο αρνητικές κάρτες των Σπαθιών. Η κάρτα που Σταυρώνει επίσης μπορεί να δείξει ένα αποτέλεσμα που προέρχεται από την πρώτη κάρτα. Ένα παράδειγμα αποτελέσματος: Ας υποθέσουμε ότι η Σκεπασμένη κάρτα είναι Δύναμη ανάποδα, και η κάρτα που Σταυρώνει είναι το 5 των Ράβδων. Αυτή δείχνει ότι το πρόσωπο αισθάνεται εξασθενισμένο αυτή την περίοδο, και σαν αποτέλεσμα μπαίνει σε καταστάσεις διαπλοκής με τον κόσμο γύρω του (καυγαδίζει με όλους). Για την κάρτα που σταυρώνει θεωρούμε πάντα ως δεδομένο όταν την ερμηνεύουμε, ότι η δεξιά της πλευρά είναι η όρθια.

Κάρτα 3: H Bάση. Αυτή η κάρτα απεικονίζει κάποια εμπειρία, συνήθως από το παρελθόν που ενεργεί σαν την ρίζα ή την αιτία της τρέχουσας κατάστασης. Μερικές φορές αυτή η κάρτα θα εισχωρήσει βαθιά μέσα στη ζωή του προσώπου. Κάποτε σε ένα ρίξιμο σχετικά με τις σεξουαλικές δυσκολίες μιας γυναίκας, ο Αυτοκράτορας στη θέση της Βάσης έφερε στην επιφάνεια το θέμα μιας αποπνικτικής σχέσης με τον πατέρα της.

Κάρτα 4: Πρόσφατο Παρελθόν. Αυτή η κάρτα δεν φτάνει τόσο πίσω όπως η κάρτα της Βάσης. Δείχνει τι συνέβαινε προσφάτως που έχει σχέση με την ερώτηση του προσώπου. Μπορεί να δείχνει κάτι που έχει τελειώσει αλλά ακόμα επηρεάζει τον ερωτώντα, ή μπορεί να δείξει μια συνεχόμενη κατάσταση. Στην περίπτωση αυτής της ερμηνείας, η επιρροή αυτή πιθανόν πολύ σύντομα φτάνει στο τέλος της.

Κάρτα 5: Πιθανό Αποτέλεσμα. Αυτή η κάρτα δείχνει το γενικό τρόπο που οδηγούνται τα πράγματα. Εν αντιθέσει με την τελευταία κάρτα στο ρίξιμο (κάρτα 10), το Πιθανό Αποτέλεσμα (κάρτα 5) είναι ολιγότερο ειδικό και ολιγότερο καθοριστικό. Π.Χ Αν σε αυτή τη θέση πέσει ο Ιππότης των Κουπών ένα Πιθανό Αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια απόφαση που έχει παρθεί για κάτι, ενώ το Πιθανό Αποτέλεσμα για την κάρτα του Κόσμου μπορεί να υπονοεί ότι αυτή η απόφαση είναι κατάλληλη για να πάει το θέμα καλά. (Ορισμένοι άνθρωποι ονομάζουν αυτή τη θέση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα).

Κάρτα 6: Εγγύς (Άμεσο) Μέλλον. Αυτή η κάρτα δείχνει τις άμεσες εξελίξεις. Δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα της κατάστασης, αλλά μέρος της διαδικασίας. Όπως και το Πρόσφατο Παρελθόν έχει την τάση να δείχνει καταστάσεις που δεν θα διαρκέσουν (θα τελειώσουν).

Κάρτα 7: Ο Ερωτών. Αυτή η κάρτα δείχνει πως το άτομο συνεισφέρει στην κατάσταση. Μπορεί να δείχνει μια στάση ή μια πράξη. Μπορείτε αυτή να είναι η κάρτα κλειδί σε μια ερμηνεία. Κάποτε σε ένα ρίξιμο το Άρμα ανάποδα σε αυτή τη θέση ,έδειξε ότι στον ερωτώντα έλειπε η θέληση να συνεχίσει την κατάσταση.

Κάρτα 8: Περιβάλλον. Αυτή η κάρτα δείχνει τις επιρροές του ερωτώντα από εξωτερικές περιστάσεις. Μπορεί να αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ( ειδικά αν το ρίξιμο αναφέρεται σε μια ερωτική σχέση) ή τη γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη ζωή του.

Κάρτα 9: Eλπίδες και Φόβοι. Αυτή η κάρτα φωτίζει αυτό που το άτομο περιμένει να συμβεί. Συχνά αυτή η θέση επηρεάζει πάρα πολύ το αποτέλεσμα, επειδή δείχνει τη στάση του ατόμου και τις επιθυμίες του. Π.Χ το 5 των Σπαθιών εδώ δείχνει ότι το πρόσωπο φοβάται την ήττα. Μια τέτοια απαισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει σε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα. Το Άστρο θα δείξει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η θέση πολλές φορές βοηθά το πρόσωπο να αντιμετωπίσει κρυμμένες συμπεριφορές.

Κάρτα 10: Αποτέλεσμα. Αυτή η κάρτα συνοψίζει τις άλλες 9. Δείχνει το πιο πιθανό αποτέλεσμα δομένων όλων των άλλων επιρροών. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε το αποτέλεσμα σαν κάτι σταθερό. Πάντοτε μπορούμε να αλλάζουμε κατεύθυνση και στην πραγματικότητα και την ίδια την ερμηνεία. Επειδή δείχνει τον τρόπο που οδηγούνται τα πράγματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια αφετηρία για αλλαγή. Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε καταστάσεις χωρίς σοβαρή προσπάθεια. Ένα ρίξιμο (ερμηνεία) μπορεί να δείχνει δυνατές επιρροές στη ζωή του προσώπου. Πηγαίνοντας ενάντια σε αυτές τις επιρροές απαιτεί συνειδητή δουλειά. Αν η ερμηνεία δείξει κάποιο είδος ανεπιθύμητου αποτελέσματος, ο ερμηνευτής μπορεί να βοηθήσει το πρόσωπο να βρει τρόπους να βελτιώσει την κατάσταση.

Αφού ερμηνεύσετε την κάθε κάρτα ανάλογα με τη θέση της, στη συνέχεια ερμηνεύστε τους συνδυασμούς της κάθε κάρτας.

Όσο πιο πολύ εξοικειώνεστε με τις κάρτες, τόσο θα αυξάνετε τις ικανότητες σας και θα εισχωρείτε στον μαγικό κόσμο του Ταρό.

 

Από το βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved