Tαρό

Μια γρήγορη απάντηση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις κάρτες του Ταρό.

Tαρό

Οι κάρτες του Ταρό δεν περιγράφουν συγκεκριμένα γεγονότα με ένα μοιραίο τρόπο, αλλά διευκρινίζουν επιρροές, ευκαιρίες και κρυμμένα κίνητρα. Κάποια από αυτά θα εξελιχθούν σε εξωτερικά γεγονότα ή θα φέρουν κάποια πρόσωπα στη ζωή μας, που μέσα από αυτά θα πάρουμε τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη περίοδο.

Επειδή η κάθε κάρτα περιγράφει τα χαρακτηριστικά της στιγμής μπορούμε, καταλαβαίνοντας τη σημασία της, να επηρεάσουμε συνειδητά το μέλλον μας. Με αυτήν την έννοια δημιουργούμε τη δική μας μοίρα.

Τις κάρτες του Ταρό μπορεί να τις διαβάζομε για τον εαυτό μας ή για κάποιον άλλο. Όταν ερμηνεύετε τις κάρτες για ένα πρόσωπο, καλό θα είναι να ενεργείτε σαν οδηγός, βοηθώντας το να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή μια πρόβλεψη που ο ερωτών θα την πάρει πολύ σοβαρά και ασυνείδητα θα την κάνει να επαληθευθεί. Γι αυτό χρειάζεται ευαισθησία και λεπτός χειρισμός όταν κάνουμε προβλέψεις.

Συνεχίζουμε με διάφορους τύπους ριξιμάτων, ώστε να καταλήξετε στη μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Απλό ρίξιμο με 3 κάρτες

Αυτό το ρίξιμο, όπως και το ρίξιμο στο προηγούμενο άρθρο «Τι μπορεί να κάνει το Ταρό», απευθύνετε σε αυτούς που δεν γνωρίζουν να ερμηνεύουν τις κάρτες και θέλουν έναν απλό τρόπο για να παίρνουν μια γρήγορη απάντηση.

  • Οι κάρτες τοποθετούνται ανάποδα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάστρωση.
  • Τραβάμε από το πακέτο μια κάρτα που θα είναι ο δείκτης.
  • Πάνω στο δείκτη τοποθετούμε την πρώτη κάρτα που αντιπροσωπεύει το παρόν (ι).
  • Η κάρτα που αντιπροσωπεύει το παρελθόν (2) κοιτά στην πλάτη της εικόνας (ι) και η κάρτα που αντιπροσωπεύει το μέλλον (3) τοποθετείται εκεί που κοιτά η κάρτα (1).
  • Αν δεν έχουμε εικόνα, όπως συμβαίνει αν βγει μια κάρτα από τη Μικρή Αρκάνα π.χ

(3 κούπα) ή μια κάρτα από τη Μεγάλη Αρκάνα που το πρόσωπο κοιτά μπροστά, τότε η κάρτα που συμβολίζει το παρελθόν (2) τοποθετείται αριστερά από την κάρτα (1) και η κάρτα που συμβολίζει το μέλλον δεξιά της κάρτας (1).

Κατόπιν κοιτάμε αν οι περισσότερες κάρτες είναι όρθια ή ανάποδα. Οι κάρτες συνολικά είναι 4 (3+ι ο δείκτης).

Αν οι περισσότερες κάρτες είναι ανάποδα υπάρχει μια δυσμενής πορεία σχετικά με την ερώτηση που έγινε. Αν ισοδυναμούν, δηλαδή είναι 2 κάρτες όρθιες και 2 ανάποδα, τότε ο δείκτης είναι καθοριστικός. Ο δείκτης αντιπροσωπεύει τον ερωτώντα.

Αν η κάρτα του δείκτη είναι όρθια και οι υπόλοιπες κάρτες ανάποδα, αυτό δείχνει ότι ο ερωτών έχει μια θετική στάση, αλλά υπάρχουν προβλήματα, αν η κάρτα που αντιπροσωπεύει το δείκτη είναι ανάποδα και οι άλλες 3 είναι όρθιες τότε δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, αλλά ο ερωτών αντιμετωπίζει το θέμα αρνητικά.

Πρώτα εξετάζουμε το παρελθόν, για να δούμε τι έχει προηγηθεί – τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Παρόν είναι η ώρα που γίνεται η ερώτηση. Το μέλλον είναι μια περίοδος από 2 εβδομάδες έως ένα μήνα από το παρόν. Το μέλλον έχει ισχύ μέχρι ένα μήνα.

Αν το παρόν δεν αλλοιωθεί σύντομα, τότε το μέλλον δείχνει το παρόν.

Συνεχίζεται με πιο σύνθετα ριξίματα.

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved