Ταρό και μικρή Αρκάνα - Μέρος Δ΄

Τα Σπαθιά συνδέονται με τη διανόηση και τον τρόπο που σκεπτόμαστε.

Ταρό και μικρή Αρκάνα - Μέρος Δ΄

Το πακέτο με τα Σπαθιά ή τα Ξίφη αντιστοιχούν στο αρχαίο στοιχείο του αέρα, το οποίο είναι αόρατο. Πίστευαν ότι τα Σπαθιά ήταν η πνοή του πνεύματος, που συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας πριν αυτή να εκδηλωθεί.


Ο Δίας, ο βασιλιάς των Θεών, κατοικούσε στους ουρανούς, και από εκεί διατύπωσε τους νόμους του, και μοίρασε το σχέδιο του για την εξέλιξη των ανθρώπων.
Ως εκ τούτου το στοιχείο του αέρα, συμβολίζει το διανοητικό βασίλειο, τις ικανότητες διανοητικής αιτιολογίας και αφηρημένης σκέψης, η οποία πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε πράξης δημιουργίας, η οποία δίνει δομή και έννοια στη ζωή.

Το δίκοπο ξίφος είναι η πιο κατάλληλη εικόνα για να περιγράψει την αντιφατική δύναμη του νου, ο οποίος μπορεί αφ’ ενός να εισχωρήσει στο πιο σκοτεινό και ακατανόητο αντικείμενο ή σε μια κατάσταση με ενθουσιασμό, και αφετέρου μπορεί να τραυματίσει, να πληγώσει και να διαχωρίσει με την αλύγιστη κόψη του.

Τα Σπαθιά συνδέονται με τη διανόηση και τον τρόπο που σκεπτόμαστε.

Οι 14 κάρτες που ανήκουν στο πακέτο των Σπαθιών, περιγράφουν την εξέλιξη αυτής της λογικής, διανοητικής ικανότητας και με τις δύο μορφές της, τη σκοτεινή και τη φωτεινή. Η σκοτεινή της μορφή μας δείχνει πως οι λέξεις και οι σκέψεις μπορούν να προκαλέσουν καυγάδες, διαμάχες και χωρισμούς, για αυτό τα Σπαθιά παραδοσιακά συνδέονται με τις δυσκολίες και την θλίψη. Στην φωτεινή της μορφή, μας δείχνει την ικανότητα του νου για διαύγεια, στοχασμό, κατανόηση και αντίληψη, όπου μέσα από αυτούς τους χαρακτηριστικούς τύπους εκφράζεται το βασίλειο της διάνοιας στην πιο αγνή μορφή του.

Στην ψυχολογία του Γιούνγκ, τα Σπαθιά, συνδέονται με τα ζώδια του αέρα (τους Διδύμους, τους Ζυγούς και τους Υδροχόους) γιατί και τα δύο σχετίζονται με την λειτουργία της σκέψης.

Η αντιστοιχία των 14 καρτών των Σπαθιών με την αστρολογία

Ο Ακόλουθος: Αέρας

Ο Ιππότης: Δίδυμοι

Η Βασίλισσα: Ζυγός

Ο Βασιλιάς: Υδροχόος

Άσος των Σπαθιών: Αέρας

Δύο των Σπαθιών: Αφροδίτη στο Ζυγό

Τρία των Σπαθιών: Ουρανός στο Ζυγό

Τέσσερα των Σπαθιών: Ερμής στο Ζυγό

Πέντε των Σπαθιών: Ουρανός στον Υδροχόο

Έξι των Σπαθιών: Ερμής στον Υδροχόο

Εφτά των Σπαθιών: Αφροδίτη στον Υδροχόο

Οχτώ των Σπαθιών: Ερμής στους Διδύμους

Εννέα των Σπαθιών: Αφροδίτη στους Διδύμους

Δέκα των Σπαθιών: Ουρανός στους Διδύμους

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved