Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 10° 42' 41" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 06° 28' 23" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 15° 46' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 04° 42' 14" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 02' 50" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 05° 50' 47" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 43' 10" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 58' 05" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 33' 54" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 37' 43" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 47' 30" ΤΑΥΡΟΣ R

Η ερμηνεία των συμβόλων στις κάρτες Ταρώ

Το αλφάβητο και οι αριθμοί είναι τα πρώτα σύμβολα που μαθαίνει ο άνθρωπος να διαχειρίζεται

Η ερμηνεία των συμβόλων στις κάρτες Ταρώ

Το αρχικό όνομα του ταρώ ήταν nabi (ναμπί), μια αραβική λέξη για το σοφό που έχει σχέση με τον Ίντρις, τον Ενώχ, και τον Ερμή.

Αρχικός σκοπός των εικόνων του Ταρώ ήταν να οδηγήσουν τον άνθρωπο, μέσα από μια μυητική διδασκαλία, στην αλχημιστική μεταμόρφωση μ’ ένα τελειοποιημένο πια αστρικό σώμα.

Οι 22 κάρτες που αποτελούν τη Μεγάλη Αρκάνα είναι αρχέτυπα και συμβολίζουν τις ιδιότητες των μεγάλων χημικών μυστηρίων και τα 7 βήματα του Σμαραγδένιου Πίνακα του Ερμή του Τρισμέγιστου.

Οι 56 κάρτες της Μικρής Αρκάνα αντιπροσωπεύουν την έκφραση αυτών των αρχετύπων. Εκφράζονται μέσα από τα 4 στοιχεία το οποία συνεργούν στην αλχημιστική διαδικασία:

- Οι Ράβδοι συμβολίζουν το πυρ της δράσης

- Οι Κούπες, το ύδωρ των συναισθημάτων

- Τα Σπαθιά, τον αέρα της διάνοιας

- Τα Πεντάκτινα, τη γη και την υλική επίτευξη των επιθυμιών μας

Η βασικότερη αρχή της αλχημείας είναι η ενότητα του κόσμου, ενός κόσμου που δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική εκδήλωση.

Ο κόσμος αυτός βρίσκεται σε μια συνεχόμενη ροή - ανοδικής και καθοδικής - κυκλικής εξέλιξης, η οποία στην αλχημιστική παράδοση συμβολίζεται με τον ουροβόρο όφη. Ο όφις είναι η αρχική πνευματική ώθηση, ο Κνεφ των Βαβυλωνίων-Σουμερίων, που μέσα στην αγκαλιά του ζεσταίνει και εκκολάπτει το αυγό του κόσμου, σύμβολο της πρωταρχικής αγνής ύλης, της μεγάλης Μητέρας. Είναι η γενεσιουργός αρχή. Στη συνέχεια το αυγό θ’ ανοίξει στα δύο, δημιουργώντας δύο κοίλα δοχεία, το επάνω που είναι ο ουρανός και το κάτω που είναι η γη.

Από αυτό προκύπτει και το «όπως είναι επάνω έτσι είναι και κάτω» (as above, so below).

Ανάμεσα στα δύο κοίλα δοχεία, τον ουρανό και τη γη βρίσκεται ο χώρος της διαφοροποίησης, η ψυχή του κόσμου, η εκδηλωμένη ζωή.

Ταρώ και σύμβολα

Για να καταλάβουμε τη σχέση μεταξύ Ταρώ και συμβόλων, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε ποιος είναι ο ορισμός του συμβόλου.

Ο όρος σύμβολο αποδίδεται σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει μια έννοια, είτε ως απεικόνιση είτε ως πρόσωπο, και είναι συναισθηματικά φορτισμένο.

Το σύμβολο μπορεί να είναι ένα αντικείμενο, ένα πρόσωπο, μία φράση, ένα γεγονός, που χρησιμοποιείται για να αναπαραστήσει μια έννοια. Απευθύνεται στην καθαρά διανοητική λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης και βοηθά στην αποτύπωση και απομνημόνευση ενός νοήματος. Το αλφάβητο και οι αριθμοί είναι τα πρώτα σύμβολα που μαθαίνει ο άνθρωπος να διαχειρίζεται για την επικοινωνία, τη διανοητική του ανάπτυξη και την καταγραφή των ιδεών του.

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρώ για όλους

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved