2η προδημοσίευση του βιβλίου "Ταρό για όλους"

Η δεύτερη προδημοσίευση του νέου έργου "ΤΑΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" της συγγραφέως Νίας Θεοφανίδου, που είναι ένας συνδυασμός βιβλίου-καρτών και ταμπλό ριξίματος, όλα μαζί σε πολυτελέστατη συσκευασία, από τις εκδόσεις Ερεχθηίδας.

2η προδημοσίευση του βιβλίου "Ταρό για όλους"

2η προδημοσίευση

Αποκρυπτογραφώντας τα Ταρό

Τα Ταρό δεν μπορεί κανείς να τα μάθει εύκολα, για την ακρίβεια, ποτέ δε θα πάψει να τα μαθαίνει και ποτέ δε θα μπορέσει να πει ότι τα κατέχει, διότι αποτελούν το βιβλίο της σοφίας και της μύησης του Θωθ, που ήταν ο αρχειοφύλακας-δάσκαλος και θεός των αρχαίων Αιγυπτίων.

Τα Ταρό δε λένε ποτέ ψέματα. Ωστόσο, για να μπορεί κανείς να πει την τύχη διαβάζοντάς τα δεν αρκεί μόνο η γνώση. Καθώς πρόκειται για μια απ’ τις πιο δύσκολες μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος, χρειάζεται και αυτοσυγκέντρωση, διαίσθηση και ευαισθησία, ώστε ο ερμηνευτής να αποκωδικοποιεί την έμπνευση και να μεταφράζει τις κάρτες σύμφωνα με τη φύση και τα προβλήματα του ενδιαφερομένου.

Πολλοί ερμηνευτές Ταρό δίνουν απαντήσεις μόνο απ’ τη Μεγάλη Αρκάνα. Στην ουσία, όμως, δεν είναι δυνατό να βασιστεί κανείς μόνο σ’ αυτήν, διότι η Μεγάλη Αρκάνα αντιπροσωπεύει τις αιτίες, ενώ η Μικρή Αρκάνα επηρεάζει τα αποτελέσματα. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, κάθε αποτέλεσμα έχει πίσω του μια αιτία.

Για μια αξιόπιστη ερμηνεία, ο ερωτών ανακατεύει τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα κι έπειτα κόβει στα τρία και τοποθετεί την πρώτη δέσμη πάνω στη δεύτερη και την τρίτη δέσμη πάνω στην πρώτη. Κατόπιν, ο ερμηνευτής γυρίζει τις κάρτες ανάποδα, δηλαδή με τη φιγούρα επάνω, και τις μοιράζει με τη σειρά που βγαίνουν από το 1 έως το 12.

Στη συνέχεια, ο ερωτών ανακατεύει τις κάρτες της Μικρής Αρκάνα και τις κόβει στα τρία με τον ίδιο τρόπο, και ο ερμηνευτής γυρίζει τις κάρτες και τις μοιράζει όπως έρχονται πάνω από τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα από το 1 έως το 12.

Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα. Αν στη θέση 4 είναι ο Τροχός της Τύχης, και από πάνω πέσει το 4 Πεντάκτινο της Μικρής Αρκάνα, θα το μεταφράσουμε ως εξής, έχοντας πάντα κατά νου ότι οι κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα έχουν μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα από τις κάρτες της Μικρής Αρκάνα: Ο Τροχός της Τύχης δείχνει ότι κάτι καινούργιο ξεκινάει, μια αλλαγή σπιτιού αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το 4 Πεντάκτινο, όμως, γνωστό και ως κάρτα του τσιγκούνη, σημαίνει ότι το άτομο αντιστέκεται σθεναρά και αρνείται να εγκαταλείψει το παλιό του σπίτι επειδή φοβάται. Η αλλαγή σπιτιού, ωστόσο, τελικά θα πραγματοποιηθεί επειδή ο Τροχός της Τύχης ακυρώνει το 4 Πεντάκτινο.

Οι κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα, δηλαδή, ακυρώνουν αυτές της Μικρής Αρκάνα. Αν, για παράδειγμα, ο ερωτών έχει το 9 Κούπα, μια τυχερή κάρτα, στην 5η θέση, αλλά πάνω απ’ τη Σελήνη, σημαίνει ότι επιθυμεί να ερωτευτεί, και η επιθυμία του μπορεί να εκπληρωθεί, αλλά η αβεβαιότητα, η σύγχυση, τα μυστικά και η έλλειψη λογικής ενδέχεται να τον κουράσουν και τελικά να χαλάσουν τη σχέση. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξει πολύ στην επιλογή του.

Η προετοιμασία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ν’ αγοράσετε το δικό σας πακέτο καρτών Ταρό, ένα πακέτο που να σας αρέσει πραγματικά – αν θέλετε ν’ ακολουθήσετε μια αρχαία παράδοση μαντείας, μην παζαρέψετε την τιμή του. Καλύτερα να μη χρησιμοποιήσετε τα Ταρό τα οποία σας χάρισαν, εκτός κι αν σας αρέσουν πολύ. Το θέμα είναι να αισθάνεστε άνετα κι ευχάριστα με τις κάρτες, που θα πρέπει να σας φαίνονται τόσο οικείες σαν να είναι παλιοί φίλοι.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το ύφασμα πάνω στο οποίο θα ρίχνετε τα Ταρό – πρέπει να είναι μεταξωτό, σατέν ή βελούδινο, και όχι μάλλινο, διότι το μάλλινο προέρχεται από το τρίχωμα κάποιου ζώου. Το χρώμα του υφάσματος καλύτερα να είναι μαύρο, διότι το μαύρο απομονώνει τους αρνητικούς κραδασμούς.

Αν θέλετε, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα τελετουργικό, μόνο που θα πρέπει να θυμάστε να το επαναλαμβάνετε κάθε φορά. Το τελετουργικό είναι βοηθητικό, όχι υποχρεωτικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανάψετε ένα λευκό κερί ή ένα μελισσοκέρι, το οποίο θα τοποθετήσετε δεξιά και απέναντί σας. Το κερί εκπροσωπεί τις ανώτερες δυνάμεις με τις οποίες μας φέρνουν σ’ επαφή τα Ταρό.

Αν είστε στη θέση του ερμηνευτή, δηλαδή λέτε τα Ταρό σε κάποιον άλλο, πρέπει να κάθεστε με την πλάτη προς την Ανατολή –η γνώση έρχεται απ’ την Ανατολή και βλέπει τη Δύση–, ενώ ο ερωτών κάθεται πάντοτε απέναντι απ’ τον ερμηνευτή, δηλαδή βλέπει προς την Ανατολή. Αν, πάλι, ρίχνετε τα Ταρό για τον εαυτό σας, πρέπει να κάθεστε με την πλάτη προς τη Δύση και να βλέπετε προς την Ανατολή.

Καλό θα είναι ο ερωτών να πηγαίνει στο χώρο του ερμηνευτή, που πρέπει να είναι ήσυχος και τακτοποιημένος.

Το τραπέζι πάνω στο οποίο θα ρίχνετε τα Ταρό καλύτερα να είναι ξύλινο, στρογγυλό και χωρίς καρφιά. Αν το τραπέζι είναι μαρμάρινο, η πέτρα θα πρέπει να είναι πελεκητή και όχι λειασμένη, διότι με τη λείανση χάνονται οι ενέργειες. Ένα τραπέζι από μέταλλο ή με μεταλλική βάση αντενδείκνυται, διότι απορροφά όλη την ενέργεια. Αν το τραπέζι όπου θα ρίχνετε τα Ταρό είναι συγχρόνως και το τραπέζι όπου τρώτε ή κάνετε άλλες δουλειές, θα πρέπει να το καλύψετε μ’ ένα τραπεζομάντιλο φρεσκοπλυμένο και καλοσιδερωμένο. Ο φωτισμός να είναι απαλός και διάχυτος. Αν, τέλος, στο δωμάτιο υπάρχουν σπαθιά, θα πρέπει να είναι τοποθετημένα με τη μύτη προς τα κάτω.

Όλα τα παραπάνω είναι επιβοηθητικά, ώστε να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα.

Χρήσιμες επισημάνσεις

Προτού ασχοληθούμε με το διάβασμα των καρτών, αξίζει να επισημάνουμε ορισμένες ιδιαιτερότητες.

Υπάρχουν άνθρωποι που, ενώ πηγαίνουν να τους πουν τα Ταρό, δηλώνουν ότι δεν τα πιστεύουν. Αν σας τύχει μια τέτοια περίπτωση, μην προχωρήσετε στο διάβασμα των καρτών διότι, καθώς αυτοί οι τύποι είναι ανειλικρινείς, κινδυνεύετε να μην πάρετε απαντήσεις.

Αν δεν καταφέρετε να φτάσετε σε κάποια εξήγηση, καλύτερα να σημειώσετε πώς έπεσαν οι κάρτες και να αναβάλετε το διάβασμα για μιαν άλλη στιγμή. Για να εξηγήσει κανείς ένα ρίξιμο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αισθάνεται καλά.

Μη χρησιμοποιείτε τις γνώσεις σας στα Ταρό για να επιδειχθείτε στους άλλους ή να τους διασκεδάσετε.

Μην αστειεύεστε με τις κάρτες.

Μη ρίχνετε τα Ταρό όταν υπάρχει θόρυβος.

Μη ρωτάτε τα Ταρό για ασήμαντα πράγματα.

Αν η απάντηση που θα σας δώσουν δεν είναι ικανοποιητική, μη φανταστείτε πως αν τα ξαναρίξετε θα πάρετε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μην ξαναρίχνετε τις κάρτες προτού περάσουν είκοσι μία μέρες από την τελευταία φορά.

Αν στο ρίξιμο δείτε κάτι πολύ δυσάρεστο, ένα ατύχημα για παράδειγμα, και ο ερωτών είναι άτομο ευαίσθητο, μην του το πείτε, αλλά τονίστε του απλώς ότι πρέπει να προσέχει τις κινήσεις του.

Να είστε ειλικρινείς με τα Ταρό, για να είναι κι αυτά ειλικρινή μαζί σας.

**Μάθετε Περισσότερα στο βιβλίο "Ταρό για όλους"**

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved