Το ταξίδι ζωής του Τρελού μέσα από τις κάρτες Ταρώ

Ένας νεαρός άντρας με πολύχρωμα ρούχα στέκεται στο χείλος της αβύσσου κρατώντας στον ώμο του ένα ραβδί

Το ταξίδι ζωής του Τρελού μέσα από τις κάρτες Ταρώ

Σας καλωσορίζω και σας καλώ να μοιραστείτε μαζί μου ένα ταξίδι μαζί με τον Τρελό, ο οποίος βιώνει την εμπειρία κάθε μιας από τις υπόλοιπες 21 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα των Ταρώ.

Μέσα από την περιγραφή αυτής της διαδρομής γίνεται σε μεγάλο βαθμό πιο κατανοητή η σοφία και η γνώση που περιέχεται στην ερμηνεία των καρτών Ταρώ. Επιπλέον, εξηγείται η θέση του Τρελού σε σχέση με τις υπόλοιπες κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα των Ταρώ, που μπορεί να είναι είτε στην αρχή -Νο 0- είτε στο τέλος -Νο XXII.

Ας ξεκινήσουμε με την περιγραφή της κάρτας του Τρελού, που θα φανεί αρκετά βοηθητική στην κατανόηση της διαδρομής του:

Ο Τρελός - Αστρολογικό στοιχείο: Αέρας

Ένας νεαρός άντρας με πολύχρωμα ρούχα στέκεται στο χείλος της αβύσσου κρατώντας στον ώμο του ένα ραβδί στην άκρη του οποίου είναι κρεμασμένο ένα μικρό δισάκι. Το βλέμμα του έχει την αθωότητα της νεότητας. Στο μέτωπο του έχει μικρά κέρατα σαν της κατσίκας, που θυμίζουν νεογέννητο ζωάκι το οποίο κάνει τα πρώτα του βήματα στο μονοπάτι της ζωής σπρωγμένο μόνο από το ένστικτο του. Καθώς παρακολουθεί μαγεμένος μια πολύχρωμη πεταλούδα, ο Τρελός δε δίνει σημασία στο σκύλο που λες και προσπαθεί απεγνωσμένα να τον προσγειώσει και να τον προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά του. Ο ήλιος αχνοφέγγει στον ορίζοντα. Ο αχαλίνωτος νεαρός πηδάει τελικά από την άκρη της αβύσσου, στο βάθος της οποίας τον περιμένει ένας κροκόδειλος με ανοιχτά σαγόνια.

Το ταξίδι του στη ζωή αρχίζει

Το έμβρυο γεννιέται, παίρνει την πρώτη του ανάσα και βουτάει στο άγνωστο. Αθώο και άπειρο, αρχίζει το ταξίδι του στη ζωή (Τρελός).

Η εκπαίδευση του ξεκινάει από παιδί (Μάγος).

Γονείς του είναι η Αυτοκράτειρα και ο Αυτοκράτορας.

Πνευματικοί γονείς του, η Αρχιέρεια και ο Ιεροφάντης.

Ως έφηβος γνωρίζει την αγάπη και το πάθος (Εραστές), και αγωνίζεται για τις επιλογές του (Άρμα).

Μεγαλώνοντας, θα διδαχθεί τις ιδιότητες της αρετής – τη σωφροσύνη (Εγκράτεια), τη φρόνηση (Ερημίτης), τη Δύναμη και τη Δικαιοσύνη.

Ο Τροχός της Ειμαρμένης, που γυρίζει αδιάκοπα, θα του θυμίζει πως, τίποτα δε διαρκεί για πάντα και πως έπειτα από κάθε άνοδο ακολουθεί η πτώση, και αντιστρόφως.

Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να καταλάβει τι είναι σημαντικό και τι πρέπει να εγκαταλείψει (Κρεμασμένος).

Ο Θάνατος του παλαιού είναι επώδυνος, αλλά αναγκαίος.

Οι φόβοι και οι περιορισμοί πρέπει να απομακρυνθούν για να ελευθερωθεί (Διάβολος) και οι άκαμπτες συμπεριφορές να αντικατασταθούν από νέες (Πύργος).

Μετά την καταχνιά της ψυχής του, το φως του Αστεριού τον καθοδηγεί μέσα από τα σκοτάδια της νύχτας.

Με αβέβαια βήματα ακολουθεί τη διαίσθηση και τα συναισθήματα του (Σελήνη) και, θεραπευμένος πλέον, με διαύγεια πνεύματος και αισιοδοξία, σχεδιάζει συνειδητά το μέλλον (Ήλιος).

Έχει ολοκληρώσει έναν καρμικό κύκλο, έχει πληρώσει το τίμημα για τις πράξεις του και έχει δρέψει τους καρπούς των μόχθων του (Κρίση).

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με επιτυχία (Κόσμος).

Ο Τρελός έγινε σοφός, έγινε δάσκαλος.

Επειδή, όμως, τίποτα δε διαρκεί για πάντα, θα ξαναγίνει έμβρυο και θα περιμένει την ανατολή μιας νέας εποχής για να ξαναγεννηθεί ως Τρελός.

Αν θέλετε να μυηθείτε στα Ταρώ, μπορείτε να ξεκινήσετε με το βιβλίο της Νίας Θεοφανίδου «Ταρό για όλους», όπου η συγγραφέας εξηγεί αναλυτικά πως ερμηνεύονται όλες οι κάρτες της Μεγάλης και της Μικρής Αρκάνα. Πρόκειται για έναν πολύτιμο σύμβουλο σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν και σιγά-σιγά να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των Ταρώ.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved