Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Ιανουαρίου για τα δώδεκα ζώδια

Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό
Παπασταύρου Λίντα
Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Ιανουαρίου για τα δώδεκα ζώδια

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος

photo_paris-1

vedic_jan

Οδηγίες προς τους αναγνώστες

Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.

Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.

Μεσά (Κριός)

Από 13-14/4 έως 13-14/5

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5ο τυχερό οίκο της ινδικής αστρολογίας που ελέγχει τα αισθηματικά, τα παιδιά, την καλλιτεχνική δημιουργία, τις επενδύσεις και την ψυχαγωγία.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Άρης θα βρίσκεται από 1-8/1 στον Ωροσκόπο και 1ο οίκο σας με αποτέλεσμα όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στη συνέχεια, από 9-31/1 ο Άρης θα βρεθεί στο ζώδιο της έξαρσης του, στον Αιγόκερω και στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων, της οικογενειακής γαλήνης και της δυναμικής παρουσίας.

Πολύ τυχερός λοιπόν ο μήνας και θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε πολλά από τα σχέδια σας για βελτίωση των συνθηκών ζωής σας και στο επαγγελματικό και στο αισθηματικό και στο οικογενειακό επίπεδο. Σύντομο και ευχάριστο ταξίδι αναψυχής.

Βρίσαμπα (Ταύρος)

Από 13-14/5 έως 14-15/6

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 6ο οίκο της σκληρής δουλειάς, των ανταγωνιστών και των ασθενειών.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, σχεδόν ολόκληρο τον μήνα καταλαμβάνει τον δύσκολο 12ο οίκο (1-29/1).Είναι λοιπόν επόμενο να βγουν στην επιφάνεια χρόνιες παθήσεις ειδικά για την τρίτη ηλικία που ωστόσο θα ξεπεραστούν. Τώρα στο θέμα του επαγγελματικού ανταγωνισμού, ο κάθε εργασιακός χώρος θα θυμίζει ..αρένα όπου θα συμβαίνουν κάθε λογής κόντρες και συνωμοσίες προκειμένου να εξασφαλίσει ο καθένας την εύνοια των αφεντικών και την θέση εργασίας του. Προσπαθήστε να κρατηθείτε μακριά από όλα αυτά, κάνοντας απλά την δουλειά σας.

Αποφύγετε να δανείσετε ή να δανεισθείτε χρήματα από συναδέλφους και συγγενείς από το σόϊ της μητέρας σας.

Μιθουνά (Δίδυμοι)

Από 14-15/6 έως 15-16/7

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 7ο οίκο των συζυγικών σχέσεων και των φανερών σας εχθρών.

Η παρουσία του πολύ ενισχυμένου Κέτου ή Νότιου Δεσμού της Σελήνης στο ζώδιο σας δημιουργεί εντάσεις και πάθη. Ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, θα βρίσκεται από 1-7/1 στον δύσκολο 12 οίκο με αποτέλεσμα η πρώτη αυτή εβδομάδα του μήνα να ξεσκεπάσει συζυγικές διαφωνίες και απιστίες που θα ρίξουν βαριά σκιά τον υπόλοιπο μήνα (8-31/1), όπου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Ωροσκόπο. Στο διάστημα αυτό ότι έχετε σπείρει αυτό και θα θερίσετε στους τομείς που προανέφερα.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να κάνετε μια αυτοκριτική και αν είσαστε από την πλευρά των ενόχων, φροντίστε να αποκαταστήσετε τις λάθος ενέργειες σας για να μην τις πληρώσετε πολύ ακριβά.

Κατακά (Καρκίνος)

Από 15-16/7 έως 16-17/8

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 8ο δύσκολο οίκο των χρόνιων παθήσεων, των εμποδίων, των σεξουαλικών υπερβολών, του αποκρυφισμού και της μαγείας.

Ο κυρίαρχος-πλανήτης του ζωδίου σας, η Σελήνη ξεκινά τον μήνα στον Σκορπιό (ζώδιο της πτώσης της) και στον βαρύ 12ο οίκο των απωλειών. Πρόκειται για δυσοίωνη θέση που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο τον μήνα.

Το θετικό στοιχείο από την άλλη πλευρά είναι η πλήρης όψη που δέχεται το ζώδιο σας από τον πανίσχυρο Δία στους Ιχθύες και τον 4ο οίκο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μήνα με μεγάλη φόρτιση στο συναισθηματικό, μεταφυσικό και σεξουαλικό πεδίο όπου η τετραγωνική λογική παραχωρεί την θέση της στα πάθη, τις παρορμήσεις και την ερωτική βίαιη συμπεριφορά.

Σίμχα (Λέων)

Από 16-17/8 έως 16-17/9

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 9ο εκλεκτό και τυχερό οίκο της ινδικής αστρολογίας.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο βασιλιάς Ήλιος, θα βρίσκεται από 1-14/1 στον 1ο οίκο και Ωροσκόπο. Στο διάστημα λοιπόν αυτό η εύνοια της τύχης θα είναι μαζί σας και μάλιστα σε θέματα ουσίας και μακροπρόθεσμων στόχων. Υψηλοί στόχοι και ευγενείς φιλοδοξίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ο πατέρας σας θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση των σχεδίων σας.

Από 15-31/1 το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στον οικονομικό τομέα και ευνοούνται οι πρακτικές και αδέσμευτες γυναίκες που θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του ανδρικού φύλου σε θέματα επαγγελματικής και κοινωνικής εξέλιξης. Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για νέους και νέες που πρωτοπιάνουν δουλειά.

Κανυά (Παρθένος)

Από 16-17/9 έως 16-17/10

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της κοινωνικής σας θέσης και της επαγγελματικής σας καταξίωσης. Ωστόσο η παρουσία του Κρόνου και μάλιστα ανάδρομου από 26-31/1 δημιουργεί προβλήματα που κάπως εξομαλύνονται από την πλήρη όψη του πανίσχυρου στους Ιχθύες Δία.

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Ερμής, θα βρίσκεται από 1-7/1 στο δύσκολο 12ο σπίτι. Έτσι λοιπόν οι πιο δύσκολες περίοδοι θα είναι από 1-7 και 26-31/12 (ανάδρομος Κρόνος). Στις περιόδους αυτές ας λέτε όλες τις Τετάρτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, Ωμ Μπουντάγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βόρεια και αποφεύγοντας νέες γνωριμίες και άσκοπες αγορές.

Στις θετικές περιόδους θα έχετε πολλές και καλές ευκαιρίες για κοινωνική και επαγγελματική άνοδο, άνδρες και γυναίκες.

Τουλά (Ζυγός)

Από 16-17/10 έως 15-16/11

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των ωφελημάτων και απρόβλεπτων ευκαιριών. Ωστόσο κατά ..τραγική ειρωνεία, ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, θα βρίσκεται από 1-29/1,στο τελείως αντίθετο 12ο οίκο της απομόνωσης, της χασούρας και των εξόδων με αποτέλεσμα είτε οι ευκαιρίες να σας προσπερνούν είτε να χαραμίζονται για να κλείνετε τις τρύπες από τις χασούρες που θα σας προκύπτουν.

Σαν ασπίδα προστασίας από την άχαρη αυτή συγκυρία σας συνιστώ να λέτε όλες τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Τετάρτες από 1-29/1,Ωμ Σούκραγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας νοτιοανατολικά.

Παρ’ όλα αυτά ο μήνας είναι ιδανικός για συλλογή πληροφοριών σχετικά με επαγγελματικούς ανταγωνιστές και καταστάσεις που βρίσκονται στο παρασκήνιο και χρειάζονται ξεσκέπασμα εκ μέρους σας.

Βρίστσικα (Σκορπιός)

Από 15-16/11 έως 15-16/12

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 12ο δύσκολο οίκο των εμποδίων, των δυσκολιών και των οικονομικών απωλειών.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Άρης, θα βρίσκεται από 1-8/1 στον 1ο οίκο και ωροσκόπο κάνοντας το εναρκτήριο αυτό οκταήμερο το δυσκολότερο διάστημα του μήνα. Αποφύγετε στο διάστημα αυτό κάθε οικονομικό και κοινωνικό άνοιγμα και μείνετε στα καθιερωμένα.

Από 9-31/1 τα πράγματα αλλάζουν επειδή ο Άρης θα βρεθεί πανίσχυρος στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων και στην έξαρση του στον Αιγόκερω. Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία να περάσετε στην αντεπίθεση διεκδικώντας με επιτυχία κάθε οφειλόμενο σε σας χρέος είτε αυτό αφορά σε καθαρά οικονομικά θέματα είτε σε κοινωνικά.

Το γόητρο σας θα αποκατασταθεί και όσοι έχουν φερθεί άδικα απέναντι σας θα το μετανιώσουν πικρά και αργά.

Ντάνους (Τοξότης)

Από 15-16/12 έως 14-15/1

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 1ο οίκο και ωροσκόπο φιλοξενώντας ταυτόχρονα σε μόνιμη βάση τον πανίσχυρο Ράχου (Βόρειο Δεσμό της Σελήνης) και περιοδικά τον Ήλιο, τον Άρη και τον Ερμή.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Δίας βρίσκεται πανίσχυρος στους Ιχθείς και στο θεμελιώδες 4ο σπίτι.

Με όλα αυτά τα δεδομένα είσαστε το παντοδύναμο ζώδιο του μήνα και θα έχετε την ευθύνη της σοφής διαχείρισης όλης αυτής της τυχερής χιονοστιβάδας. Ωστόσο η χιονοστιβάδα εμπεριέχει καταστροφικά στοιχεία και με άλλα λόγια αν δεν ελέγχετε πλήρως τις κινήσεις σας χωρίς να καβαλήσετε το καλάμι πολύ πιθανόν να μην μπορέσετε να διαχειρισθείτε τον όγκο των ευνοϊκών συγκυριών που θα σας κατακλύσουν.

Επιλέξτε την πιο συμφέρουσα για σας συγκυρία και μην προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από παντού.

Μάκαρα (Αιγόκερως)

Από 14-15/1 έως 12-13/2

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εισοδημάτων από την κύρια σας απασχόληση και φιλοξενεί από 9-31/1 τον Άρη, πανίσχυρο στην έξαρση του.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, βρίσκεται στο 10ο σπίτι της σταδιοδρομίας, πλην ανάδρομος από 26-31/1.Το σκηνικό αυτό προδικάζει μεγάλη πρόοδο στα οικονομικά και εργασιακά σας ζητήματα από 9-25/1 καθώς επίσης και σπουδαίες ευκαιρίες νέων γνωριμιών για γυναίκες ελεύθερες και φιλόδοξες που θέλουν με κάθε τρόπο να βελτιώσουν την κοινωνική και οικονομική τους θέση.

Οι παντρεμένες αντίθετα θα πρέπει να προσέξουν από αντίστοιχες παγίδες εξωσυζυγικών πειρασμών που μπορεί να τους στοιχίσουν ακριβά και να διαλύσουν τον γάμο τους. Από 26-31/1 προσοχή στα οικονομικά.

Κουμπά (Υδροχόος)

Από 12-13/2 έως 13-14/3

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο των καθημερινών σας επαφών και τις άμεσες ανάγκες και στόχους σας.

Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος είναι εγκατεστημένος στο 10ο σπίτι της κοινωνικής και επαγγελματικής σας καταξίωσης, πλην ανάδρομος, από 26-31/1.Ενώ λοιπόν εσείς θα παλεύετε με την καθημερινότητα, από την άλλη πλευρά θα σας παρουσιάζονται ευκαιρίες που θα έχουν να κάνουν με μακροπρόθεσμες στρατηγικές και επαγγελματικές προοπτικές και τις οποίες δεν θα είσαστε σε θέση να τις δείτε.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να χάσετε ευκαιρίες που θα περάσει πολύς χρόνος έως ότου επανεμφανισθούν. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτές τις εξελίξεις μην παραβλέψετε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, αλλά συντηρείστε τις έως ότου το πλήρωμα του χρόνου τις υλοποιήσει.

Μίνα (Ιχθύες)

Από 13-14/3 έως 13-14/4

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 4ο οίκο της εστίας και των υλικών αγαθών που την πλαισιώνουν.

Κυρίαρχο πρόσωπο είναι η μητέρα σας και ότι περιουσιακό στοιχείο έχει να σας προσφέρει. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο πολύς Δίας, βρίσκεται πανίσχυρος στον θρόνο του και στο ζώδιο σας. Πρόκειται για συνδυασμό-χρυσάφι και σίγουρα πολλά θα αποκαλυφθούν σχετικά με περιουσιακά της μητέρας σας που περιέρχονται στην κατοχή σας. Η αγορά ακινήτου είτε για κατοικία (πρώτη), είτε για επένδυση αποτελεί την ιδανική ευκαιρία του μήνα.

Για νεαρά άτομα ο μήνας είναι ιδανικός είτε για ξεκίνημα μεταπτυχιακών σπουδών είτε για επαγγελματική επιμόρφωση και μετεκπαίδευση. Τέλος ο μήνας είναι ιδανικός για πνευματική καλλιέργεια, διαλογισμό, γιόγκα και μελέτη αστρολογίας και αριθμολογίας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved