Νέα Σελήνη και Πανσέληνος Ιανουαρίου: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος και οι επιδράσεις τους στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο

Νέα Σελήνη και Πανσέληνος Ιανουαρίου: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο

«Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
λευτεριά, παίρνει σπαθί.» Κ. Βάρναλης


Αγαπητοί φίλοι κι αναγνώστες του astrology.gr καλή χρονιά να έχετε.

Ξεκινάμε την πορεία μας για 2016 με τα πρώτα σεληνιακά φαινόμενα του μηνός Ιανουαρίου. Η Νέα Σελήνη έγινε στις 10/1 στην 19η μοίρα του Αιγόκερω και η Πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 24/1 στην 3η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου.


Μια πρώτη εκτίμηση - Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην 19η μοίρα του Αιγόκερω, μοίρα που εκπροσωπεί το ζώδιο του Ζυγού (*δικαιοσύνη, ισότητα) και θα βγάλει αρκετά δικαστικά «φάουλ» αλλά και ποινές που θα τους λείπει το «μέτρο». Παράλληλα, προϊόντα που σχετίζονται με την ομορφιά, ίσως τελικά να αποδειχτούν ιδιαιτέρως ζημιογόνα. Στην Διεθνή πολιτική ζωή θα διαπιστώσουμε πως κάποιοι θα αδιαφορήσουν για τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις τους, προβάλλοντας ως δίκαιο... το δίκιο του ισχυρού. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί «χειραγώγηση» στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, χωρίς όμως πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Θα πρέπει, επίσης, ο κόσμος να έχει τις «κεραίες» του τεντωμένες καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε «κλείσιμο» λογαριασμών με κανόνες υποκόσμου.

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 3η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου και αυτό από μόνο αποτελεί είδηση. Η μοίρα της συγκεκριμένης Πανσελήνου, αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων και αυτό δείχνει πως αρκετοί νέοι, έφηβοι ή ακόμα και παιδιά ίσως τολμήσουν να πάρουν τα «ρίσκα» τους για ένα καλύτερο αύριο. Θα πρέπει όμως να προσεχθεί η επανεξέταση προτάσεων και θέσεων ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αναταραχές στην Μέση Εκπαίδευση. Οι ιδιόμορφοι και ιδιαίτεροι χαρακτήρες αυτοί την περίοδο θα έχουν μεγάλη πέραση.

Η Νέα Σελήνη και η επιρροή της στην Ελλάδα: «Δουλεύω για μια κυβέρνηση που απεχθάνομαι, για σκοπούς που θεωρώ εγκληματικούς.» John Maynard Keynes

Η παραπάνω φράση του Βρετανού οικονομολόγου αντικατοπτρίζει την κοινωνία αλλά και την πλειονότητα των κυβερνητικών βουλευτών. Κοιτώντας τον αυτοτελή αστρολογικό χάρτη της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας διακρίνουμε τα κάτωθι:

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης μιλά για μια ασθένεια ή ακόμα και θάνατο που σχετίζεται με πρόσωπο της πολιτικής σκηνής ενώ σηματοδοτεί και περιπτώσεις αντιδικίας ή ακόμα και ωμού εκβιασμού από άτομα – «επισκέπτες».

Το Μεσουράνημα, που υποδεικνύει τις δικές μας δράσεις ως χώρα, μιλά για οργή και συγκίνηση μέσα από μεγάλα και ξαφνικά γεγονότα αλλά και ειδήσεις και αποφάσεις που έρχονται από το εξωτερικό και προκαλούν ψυχολογικό σοκ. Μιλά, όμως, και για πράξεις που δεν συνάδουν με την «αριστερή ιδεολογία» αφού θα παραπέμπουν σε παρελθοντικούς «σκοτεινούς» και μη δημοκρατικούς καιρούς.

Τέλος, το μεσοδιάστημα Ήλιου / Σελήνη μιλά για πράξεις τρίτων που θα μας προκαλέσουν θλίψη. Η υπόσχεση ή εμφάνιση ενός νέου προσώπου στην πολιτική σκηνή θα δείξει πως η πολιτική «τράπουλα» ανακατεύεται σοβαρά και πως τείνουν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Η σύγκριση του αστρολογικού χάρτη της Νέας Σελήνης σε σχέση με τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Μεταπολίτευσης μας δίνει σημαντικές πληροφορίες.
Καταρχάς, η εμπλοκή των αξόνων Κρόνου/Πλούτωνα και Βορείου Δεσμού /Cupido μας δείχνει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της απεμπλοκής της χώρας μας από μια συνθήκη-σύμβαση, λόγω του ότι οι άλλοι δεν θα τηρήσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί.

Το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης ως προς το ωροσκόπιο της Ελλάδας μιλά για μια «πολιτική ανεξαρτητοποίηση» ενώ με την εμπλοκή του άξονα Άρη /Kronos φαίνεται πως η Αστυνομία... θα έχει πολύ δουλειά. Ακόμα, δείχνει πως η χώρα θα βρεθεί ενώπια ενός παραληρήματος και μίσους και ίσως χρειαστεί η σύγκλιση ενός συμβουλίου. Τέλος, νέα δημοσκοπικά δεδομένα θα υποδείξουν πως το κοινό «ποντάρει» αλλού.

Η σύγκριση του αστρολογικού χάρτη της Νέας Σελήνης με το προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδας ουσιαστικά μας δίνει πολλές πληροφορίες γα το τι επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το Μεσουράνημα εμπλέκεται με τον προοδευμένο άξονα Ερμή /Admetos που μιλά για πεσιμισμό και θλίψη. Όμως, η συμμετοχή του άξονα Κρόνου/ Admetos δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει να περιμένει... και να κοιτά προς άλλες κατευθύνσεις για βοήθεια και συνεταιρισμούς.

Ο Ωροσκόπος, ισούται με τον Άρη και δείχνει πως υπάρχει μια «διακριτική» καθοδήγηση για το πώς θα πρέπει να πάνε τα πράγματα.

Και ας δούμε τι μέλλει γενέσθαι στην Πανσέληνο που έχουμε και κορυφώσεις γεγονότων.

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα: «Καλύτερα να πεθαίνει κανείς όπως ο Έκτορας στη μάχη, παρά να ζει σαν παρφουμαρισμένος Πάρις, βάζοντάς το στα πόδια.» Henry Longfellow

Η Πανσέληνος αυτή κρύβει πολλές εκπλήξεις, μερικές από τις οποίες θα είναι αρκετά σοβαρές. Κοιτώντας τον αυτοτελή αστρολογικό χάρτη της Πανσελήνου διαπιστώνει εύκολα κανείς πως θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Το Μεσουράνημα, σηματοδοτεί μια πλήρη μεταμόρφωση και επαφές με άτομα του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης μιλά για την ικανότητα κάποιων να δώσουν λύσεις αλλά και για άτομα που προκαλούν με την συμπεριφορά τους.

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου σε σύγκριση με αυτόν της Μεταπολίτευσης δείχνει εξελίξεις. Το Μεσοδιάστημα Ήλιου /Σελήνης μιλά για παράλογες απαιτήσεις χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Οι κινήσεις αυτές θα είναι -αν μη τι άλλο- υστερόβουλες. Ο Ωροσκόπος «πέφτει» επάνω στον Ποσειδώνα που δείχνει πως οι «εταίροι» μας θα μας «ρίξουν».

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου συγκρινόμενος με τον προοδευμένο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας είναι άκρως διαφωτιστικός. Δείχνει, πως η κυβέρνηση παίζει τα «ρέστα» της για την μη πτώση της.

Το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης μιλά για μεγάλα γεγονότα αλλά και για έναν νέο πολιτικό πρόσωπο που υπόσχεται μια «νέα εποχή».

Το Μεσουράνημα μιλά για την μη αναγνώριση των κόπων μας ως χώρα, και βοήθεια από τρίτα άτομα .

Ο Ωροσκόπος δείχνει πως η χώρα ξαφνικά γίνεται δακτυλοδεικτούμενη και αποκτά ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων αλλά και ότι ξεκινούν συσκέψεις με τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή ήταν η αστρολογική εκτίμηση για τον Ιανουάριο με βάση τα σεληνιακά φαινόμενα του μήνα. Καλή χρονιά σε όλους!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved