Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 43' 05" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 11° 59' 08" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 19° 01' 24" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 08° 23' 06" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 41' 11" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 06° 24' 18" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 26° 04' 16" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 59' 34" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 39' 16" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 43' 25" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 25' 52" ΤΑΥΡΟΣ R

Πλανητικό σκηνικό Ιανουαρίου 2015

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα

Πλανητικό σκηνικό Ιανουαρίου 2015

 Μπήκαμε λοιπόν στη νέα χρονιά, ο καθένας με τις δικές του προσδοκίες και την ελπίδα για το καλύτερο και εν όψει εκλογών, να κρατά την πρώτη θέση στις καρδιές και το μυαλό.

Ο πρώτος μήνας του χρόνου ξεκινά με σκληρές διαθέσεις και συντηρητικές τάσεις, ενώ αργότερα το κλίμα αναζωογονείται σιγά σιγά, γίνεται ενθουσιώδες και ανατρεπτικό και προς το τρίτο δεκαήμερό του, μας κάνει και μια τρίπλα, με τον ανάδρομο Ερμή να ξεφουσκώνει τα παλιά μας φθαρμένα λάστιχα, αναγκάζοντάς μας να τα ανανεώσουμε.
Στην ολισθηρότητα του μήνα το παν είναι να ξέρουμε που θα φρενάρουμε και πότε θα πατήσουμε το γκάζι.

Ο Ήλιος από τις 10 μοίρες του Αιγόκερω θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανό από 1 έως 8/1 και γύρω μας θα μυρίζει μπαρούτι.
Η επιθετική και παράλληλα αντιδραστική συμπεριφορά μας που λέει τελικά όχι σε όλα ακόμα και σε εκείνα που υποτίθεται πως επιθυμούμε πολύ, θα προκαλέσει αναταραχή την πρώτη εβδομάδα του μήνα.
Η εσωτερική ψυχρότητα συμβαδίζει με την εξωτερική του καιρού και κανένα τζάκι δεν είναι αρκετό για να μας ζεστάνει.
Στις 20/1 στις 11.44 το πρωί ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο, φτάνοντας ως τις 11 μοίρες του ζωδίου και οι εκλογές θα γίνουν κάτω από την επιρροή του συνδικαλιστικού και καινοτόμου αυτού Ήλιου.
Η σύνοδος με τον ανάδρομο Ερμή από 29 έως 31/1 εγείρει προσωπικά και κοινωνικά θέματα που ζητούν αναθεώρηση αλλά όχι βεβιασμένες αποφάσεις.

Ο Ερμής θα κινείται στον Υδροχόο από 5/1, φτάνοντας ως τις 17 μοίρες του ζωδίου και στις 20/1 στις 5.55 το απόγευμα μπαίνει σε στάση, για να γυρίσει ανάδρομος στις 22/1 την ίδια ώρα.
Αρχικά οι εκλογές θα έχουν αρκετές ελλείψεις στο διαδικαστικό τους μέρος, ενώ η πρόθεση ψήφου θα αλλάξει για πολλούς την τελευταία στιγμή. Αυξημένο επίσης θα είναι το ποσοστό εκείνων που για κάποιο λόγο δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Το εξάγωνο με τον Κρόνο από 5 έως 8/1 αποκρυσταλλώνει απόψεις, ενώ προκαλεί ατέλειωτες φιλοσοφικές και διανοητικές συζητήσεις και επιχειρήματα, σε όλα τα επίπεδα.
Η σύνοδος με την Αφροδίτη στον Υδροχόο από 5 έως 20/1 βοηθά λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας προς μια προοδευτική κατεύθυνση και γενικότερα να την εντάξουμε και στην προσωπική μας ζωή.
Το εξάγωνο με τον Ουρανό από 11 έως 31/1 και η αντίθεση με τον Δία που παρεμβάλλεται από 18 έως 25/1 δημιουργούν την αίσθηση της αποδέσμευσης από κάθε γνωστό, υπερτιμημένο και στεγανό, ωθώντας στην προσέγγιση αυτού που υπολείπεται να γνωρίσουμε.

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Υδροχόο από 4/1 έως 28/1 που θα περάσει στους Ιχθύες.
Το εξάγωνο με τον Κρόνο από 4 έως 8/1 μας κάνει να αισθανόμαστε τις ευθύνες μας, τις οποίες φιλοσοφούμε και μετράμε, ζυγίζοντας το βάρος τους με συνέπεια και υπευθυνότητα.
Το εξάγωνο με τον Ουρανό από 10 έως 17/1 συμβάλλει σε ένα ασυνήθιστο προεκλογικό κλίμα γεμάτο πρωτοτυπίες από πολλές μεριές και την προσωπική μας επιθυμία να επιζητά εκτόνωση και λύτρωση από κάθε στασιμότητα.
Η αντίθεση με τον Δία από 16 έως 22/1 προκαλεί συναισθηματική και οικονομική σπατάλη, αποζητώντας να περάσουμε καλά και να διαστείλουμε τη συστολή που αισθανόμαστε.
Μπαίνει τέρμα στην πίεση και στο στρίμωγμα και αντιλαμβανόμαστε πως ότι δεν προχωρά δεν είναι ικανό και να μας κρατήσει το ενδιαφέρον.

Ο Άρης θα κινείται και αυτός στον Υδροχόο έως τις 12/1 που θα περάσει στους Ιχθύες.
Η αντίθεση με τον Δία από 1 έως 8/1 είναι η όψη που χαρακτηρίζει την πρώτη μέρα του χρόνου εφόσον κορυφώνεται μια ενέργεια υπερβολής, ρίσκου, υπέρμετρου ενθουσιασμού και τάσεων ανατροπής.
Το τετράγωνο με τον Κρόνο από 12 έως 24/1 συμπίπτει με τη σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, εγείροντας όλες τις ανασφάλειες και τα απωθημένα.
Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις θα είναι συνεχείς και το κυριότερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες ευνοϊκές όψεις που σχηματίζονται, είναι ότι καλούμαστε να δούμε τις αληθινές μας ανάγκες και να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για αυτές, αλλιώς θα καταλήξουμε επαναστάτες χωρίς αιτία και χωρίς αντίκρισμα, με προβληματικές επεκτάσεις.
Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 25 έως 31/1 ισχυροποιεί τη θέλησή μας και μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τις κρυμμένες ποιότητες και τη λήθη των καταστάσεων.
Όσον αφορά τις εκλογές, η τάση της όψης αυτής είναι να δώσει έναν ηγέτη αποφασισμένο για όλα.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα από τις 12 μοίρες του ζωδίου έως τις 18. Αυτή του η κίνηση σε συνδυασμό με τις όψεις που σχηματίζει, θέλει να δηλώσει πως όσο προσεγγίζουμε τη ζωή μας επιφανειακά και δηλώνουμε άνετοι χωρίς να είμαστε, τόσο πιο πολύ θα διογκώνεται η απογοήτευση.

Ο Κρόνος που έχει περάσει πλέον στον Τοξότη θα φτάσει έως τις 3 μοίρες του ζωδίου και καθ όλη τη διάρκεια του μήνα θα βρίσκεται σε συγκρουσιακή σχέση με τον Ποσειδώνα, γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία όλων μας αλλά ειδικότερα αυτών που γεννήθηκαν τις πρώτες ημέρες των μεταβλητών ζωδίων, Ιχθύων, Παρθένου, Τοξότη και Διδύμων.
Πρέπει να ξεφύγουμε από μια συγκεχυμένη ζωή, να βάλουμε όρια και πνευματικούς και δημιουργικούς στόχους. Παρόλη την τάση μας για φαινομενική απόδραση, θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τους φόβους μας και ότι μας κρατάει χαμηλά.

Ο Ουρανός κινείται στις 12 και 13 μοίρες του Κριού διεγείροντας τα επαναστατικά μας ένστικτα, ο Ποσειδώνας στις 5 και 6 μοίρες των Ιχθύων κάνει τη δουλειά του όπως προαναφέρθηκε και ο Πλούτωνας στις 13 και 14 μοίρες του Αιγόκερω υπενθυμίζει χρόνια τώρα πως θάνατος είναι να μην μπορούμε να ξεφύγουμε από ότι μας καθηλώνει.

Η Πανσέληνος του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 5/1 στις 6.53 το πρωί στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω και συγκεκριμένα στην 15η μοίρα του Καρκίνου.
Πρόκειται για μια πολύ διεγερτική και συναισθηματική Πανσέληνο, στην οποία εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τις διαθέσεις μας, άλλοτε με θυμό, άλλοτε με γλυκύτητα, άλλοτε με θάρρος, άλλοτε με φόβο. Το θέμα είναι πως δεν εκφραζόμαστε με αξιοπιστία γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς να επιδιώξουμε. Η Πανσέληνος αυτή μας αφήνει ανικανοποίητους και δεν βοηθά στο να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει μέσα μας.

Η Νέα Σελήνη που ακολουθεί στις 20/1 στις 3.15 το μεσημέρι στην 1η μοίρα του Υδροχόου, καταδεικνύει με τις όψεις που σχηματίζει πως αρχικά οι εκλογές θα είναι σε Υδροχοϊκό πνεύμα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και από προσωπική άποψη, πως θα είμαστε απελευθερωμένοι ή θα επιζητάμε απελευθέρωση από κάθε είδους δεσμά.
Τα νέα ξεκινήματα είναι μπροστά μας αρκεί να μην υπάρξει ο παραμικρός δισταγμός.

Καλή χρονιά, καλή ψήφο και καλή λευτεριά!

Διάβασε επίσης: 

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Ιανουαρίου

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved