Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Δεκεμβρίου

Τα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά των 12 ζώδιων του κινέζικου ωροσκοπίου για το μήνα Δεκέμβριο

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Δεκεμβρίου


Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα μας, το έτος, όπως και ο μήνας, για τους Κινέζους ξενικά με την εκάστοτε Νέα Σελήνη. Η πρόσφατη Νέα Σελήνη έγινε στις 22/11, 14:31 ώρα Ελλάδας.

Ας δούμε τι προβλέπει η κινέζικη αστρολογία το μήνα Δεκέμβριο για τα 12 ζώδια:

ΠΟΝΤΙΚΟΣ


ΓΕΝΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, οι παρεξηγήσεις που πιθανόν να συμβούν ίσως οφείλονται στο ότι η στρατηγική σου ήταν λάθος ή ότι υποτίμησες μια κατάσταση. Μπορείς να το αποφύγεις μόνο αν κάνεις μια σοβαρή έρευνα στο παρασκήνιο των γεγονότων. Εφ' όσον διαθέσεις χρόνο και προσπάθεια για να διασφαλίσεις τα πάντα τότε κάνε τις κινήσεις σου. Αγνόησε τα αρνητικά σχόλια των άλλων που μπορεί να προσπαθήσουν να σε αποπροσανατολίσουν.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Να είσαι συγκρατημένος/η και να αποφύγεις λεπτομέρειες και λόγια που θα πυροδοτήσουν τη σχέση σου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, οι καταστάσεις θα μπορούσαν τελικά να σε αναγκάσουν να αποκαλύψεις ορισμένα πράγματα στο ταίρι σου. Αν είσαι ελεύθερος/η, να είσαι επιφυλακτικός/η με μια νέα γνωριμία και μην την πάρεις χαλαρά. Υπάρχει πιθανότητα το συγκεκριμένο άτομο να έχει απώτερα κίνητρα γι' αυτό να περιμένεις να δεις τι γίνεται.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Από τα 12 ζώδια, ίσως είσαι το πιο επιφυλακτικό σε κάποια ευαίσθητα θέματα που σχετίζονται με συναδέλφους ή μέλη της οικογένειάς σου. Όμως, ορισμένα κρίσιμα γεγονότα που ίσως έχουν τις ρίζες τους στο πρόσφατο παρελθόν θα σε αναγκάζουν να μιλήσεις ειλικρινά μαζί τους. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο διάλογος, θα τελειώσει αισίως χωρίς παρατράγουδα, αρκεί να είσαι επιεικής και να επεξεργαστείς ορισμένες λεπτομέρειες που τελικά θα είναι προς όφελός σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Όταν δεις ότι συνεχίζουν να υπάρχουν δυσκολίες, ίσως νιώσεις απελπισία. Αλλά αυτό θα είναι και το τέλος ενός κύκλου που σε ανάγκασε να σκληρύνεις μεν, αλλά και να βρεις τρόπους να ξανοιχτείς σε νέα πεδία. Προς το τέλος του μήνα, θα αντιληφθείς πόσα έμαθες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι το να μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο ή απλό. Μπορείς να αυξήσεις τα έσοδά σου αλλά θα πρέπει να έχεις κάνει από πριν τις απαραίτητες κινήσεις.

ΒΟΥΒΑΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχτείς, σε ορισμένες περιπτώσεις, παρουσιάζεις αδυναμία. Όμως πρέπει, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις κάποιες αντιξοότητες. Προσπάθησε είτε να βρεις άτομα να σε βοηθήσουν, είτε -το πιο δύσκολο αλλά μάλλον σοφότερο- να αφήσεις τα γεγονότα να περάσουν. Αν προτιμήσεις τη δεύτερη περίπτωση, θα διαπιστώσεις ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η διάθεσή σου και θα αλλάξει κι η στάση σου απέναντι σε παλιές, απογοητευτικές καταστάσεις και άτομα. Η ζωή μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα εφ' όσον είσαι έτοιμος/η να ξεχάσεις και να συγχωρήσεις εκείνους που τις προκάλεσαν ή δημιούργησαν. Προσπάθησε να απελευθερωθείς από αυτά τα βάρη και να επικεντρωθείς στην προσωπική σου ευημερία.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Σημαντικές εξελίξεις που θα συμβούν, θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωής και τη σχέση σου και θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη ενός στόχου, αρκεί να μην αφήσεις την ανησυχία να ανακόψει κάθε θετική προοπτική. Αλλαγές θα υπάρξουν αλλά δεν θα ανατρέψουν τα πάντα. Αν υπάρχει ειλικρίνεια, εντιμότητα και επικοινωνία ανάμεσα σε σένα και το σύντροφό σου δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Λαμβάνοντας τα συναισθήματά του υπόψη, σε βοηθά να αποφύγεις μια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο την μεταξύ σας ισορροπία.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Έχεις πέσει εδώ και καιρό με τα μούτρα στη δουλειά και δεν αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται γύρω σου. Μια πρώτη γεύση για το τι συνέβαινε, θα την πάρεις αυτό το μήνα. Μπορεί να μπερδευτείς αλλά να παραμείνεις ψύχραιμος/η και να συνεχίσεις να παρακολουθείς και να ακούς τι έχουν να πουν κι οι άλλοι. Ζήτα απαντήσεις σε θέματα που σε αφορούν άμεσα κι είναι προς το συμφέρον σου και μην αναλώνεσαι σε ασήμαντες λεπτομέρειες. Επικεντρώσου σε εξελίξεις που δυνητικά είναι επωφελείς και για σένα και για τους συνεργάτες σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Απόφυγε να πάρεις βιαστικές αποφάσεις, ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις ορισμένες δυσκολίες. Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα και πρέπει να εκτιμάς κάθε δεκάρα που έχεις κερδίσει ή αποταμιεύσει. Με αυτόν τον τρόπο, θα σκεφτείς δυο φορές τις αγορές ή τα ανοίγματα που θέλεις να κάνεις. Αν δεν είσαι σίγουρος/η ζήτα τη γνώμη κάποιων έμπιστών σου προσώπων.

ΤΙΓΡΗ

ΓΕΝΙΚΑ: Κάποιες αποφάσεις ή επιλογές που αφορούν στην εργασία ή στην προσωπική σου ζωή θα αναγκαστείς να τις αναβάλλεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, να εστιάσεις στη συλλογή πληροφοριών και τη συζήτηση. Έτσι, όταν συμβούν κάποιες απρόσμενες ανατροπές που ίσως αλλάξουν όλα σου τα δεδομένα, θα είσαι έτοιμος/η να ανταποκριθείς θετικά και ήρεμα. Όσα περισσότερα ξέρεις ή ανακαλύψεις σχετικά με μια κατάσταση, τόσο γρηγορότερα θα αποβάλλεις τις ανησυχίες σου. Πάρε τα πράγματα όπως έρχονται και κάνε ό, τι μπορείς για να επιλύσεις κάποια θέματα το γρηγορότερο.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Υπάρχει μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα σε σένα και κάποιο φίλο ή το ταίρι σου κι εσύ όμως ίσως είσαι πιο απότομος/η από το συνηθισμένο. Όποια και αν είναι η αιτία, η λύση είναι η μία και πάντα η ίδια. Ρώτα αν έχεις κάνει κάτι λάθος. Αν όχι, ξέχνα το και πήγαινε παρακάτω. Αν ναι, κοίτα να δεις πως μπορείς να το διορθώσεις και να συμβιβάσεις τα πράγματα αλλά να είσαι προετοιμασμένος/η να πληρώσεις τις συνέπειες.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μετά από ένα χρονικό διάστημα διάφορων γεγονότων της ζωής σου, άλλων ανακουφιστικών κι άλλων πιο δύσκολων, προετοιμάσου για κάτι καινούργιο. Αυτές οι καλοδεχούμενες εξελίξεις προκύπτουν με αυξανόμενη ταχύτητα γι' αυτό όσο κι αν απολαμβάνεις τις συζητήσεις, ως ανήσυχο ζώδιο, θα πρέπει να περάσεις στη δράση χωρίς καθυστέρηση, αν και για κάποια πράγματα δεν πρέπει να βιαστείς. Σχεδίασε και τσέκαρε τα πάντα και σιγά-σιγά αποδεσμεύσου από υποχρεώσεις που σε κρατάνε πίσω. Πριν από το τέλος του μήνα ορισμένα γεγονότα θα καταστήσουν απολύτως σαφές για ποιο λόγο πρέπει να τις ξεφορτωθείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Συνήθως αρπάζεις τις ευκαιρίες από τα μαλλιά ωστόσο, για τώρα, απλώς δείξε ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να συγκεντρώσεις πολύ περισσότερα στοιχεία για να προβείς σε μια σοβαρή οικονομική δέσμευση. Ακόμα και τότε να θεωρήσεις ότι κάποιες καταστάσεις είναι σε εξέλιξη που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Όσο κυνηγάς το ασφαλές κέρδος ή να περιορίσεις την απώλεια θα είσαι εξασφαλισμένος/η.

ΛΑΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Καλό θα ήταν να μην αναζητάς θαύματα και να επιδείξεις περισσότερο υπομονή, ιδίως σε πράγματα που είναι αρκετά δύσκολα ως αδύνατα. Ξεκίνησε να εξερευνάς εναλλακτικές επιλογές και να μελετήσεις σχετικά θέματα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τις αιτίες, τις συνέπειες και τις πιθανές λύσεις ενός προβλήματός σου. Με τις πληροφορίες του διαδικτύου και την πρόοδο στην έρευνα, η απάντηση είναι εκεί έξω.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Για πολύ καιρό, είχες την πρόθεση να ασχοληθείς με ορισμένα ζητήματα στη σχέση σου, αλλά κάτι σου αποσπούσε την προσοχή. Τώρα όμως βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Μερικές φορές, είναι καλύτερα να κάνεις ένα γενναίο άλμα, αντί να κάθεσαι και να ανησυχείς για τις συνέπειες και μάλιστα τώρα το στοιχείο της έκπληξης θα κάνει θαύματα. Πέταξε μακριά την ιδιοτέλεια και ο σύντροφός σου θα εκτιμήσει τη θυσία που κάνεις. Αν απλά περιμένεις να εκτονωθεί η κατάσταση μάλλον θα γυρίσει εναντίον σου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Δεν θεωρείσαι στενόμυαλο άτομο, αλλά πιθανόν απερίσκεπτα να απορρίψεις θαυμάσιες ιδέες ή να αρνηθείς προσφορές επειδή σου θυμίζουν κάτι από το παρελθόν που δεν λειτούργησε υπέρ σου. Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει και είναι μια ευκαιρία να αλλάξουν και τα πράγματα προς το καλύτερο. Εκτός αυτού, θα μάθεις κάτι και σίγουρα δε έχει χάσει κανείς από την απόκτηση νέων γνώσεων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στιγμές ανάγκης. Στη ζωή, άλλωστε, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την επιτυχία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Παρότι είσαι ευσυνείδητος/η, τείνεις να καλομαθαίνεις διάφορα άτομα με δώρα και προσφορές. Προσπάθησε να εξισορροπήσεις την γενναιοδωρία σου με την αυτοσυγκράτηση. Χρειάζεται να περιορίσεις τη γαλαντομία σου, αλλά και να αναπτύξεις την ικανότητα να εντοπίζεις αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και αυτούς που προσπαθούν να επωφεληθούν από την ανοιχτοχέρα φύση σου.

ΔΡΑΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Ένα απλό περιστατικό μπορεί να μετατραπεί σε χαρμόσυνο γεγονός με την εύνοια που έχεις αυτόν τον καιρό. Γι' αυτό, μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να συγκεντρώσεις αξιόπιστες πληροφορίες. Αντίθετα, κάνε κάτι έξω από το συνηθισμένο σου χαρακτήρα. Όσο επικίνδυνο και αν ακούγεται, το να κάνεις μια βουτιά στα βαθιά, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν είναι το ιδανικότερο αλλά δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης, είναι προς το συμφέρον σου.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Για πολύ καιρό, ενθάρρυνες το σύντροφό σου να αναλάβει δράση και να πραγματοποιήσει κάποια σχέδιά του ή ιδέες του για αυτο-βελτίωση. Ήσουν πρόθυμος/η να βοηθήσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο, όμως, κατά πάσα πιθανότητα, δεν έγινε αυτό που ήλπιζες. Όσο κι αν ανησυχείς, θα πρέπει προς το παρόν να υποχωρήσεις. Να τον αφήσεις να κάνει τα δικά του λάθη και να μάθει, ίσως και με σκληρό τρόπο. Λόγω υπερηφάνειας μπορεί να μην το αποδεχτεί αλλά μέσα του ξέρει ότι τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Τελικά θα έρθει στα συγκαλά του και θα αναζητήσει τη στήριξή σου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Ένα από τα προτερήματά σου είναι οι ισχυρές απόψεις και προθυμία σου να τις εκφράζεις με την πρώτη ευκαιρία. Ωστόσο κάποια δύσκολα γεγονότα που διαπραγματεύεσαι, χρήζουν επανεξέτασης και προσεκτικής σκέψης πριν πάρεις οποιαδήποτε θέση. Άλλωστε ορισμένοι μπορεί να μην συμφωνήσουν μαζί σου ή να μην αποδεχτούν τις προτάσεις σου γιατί ακόμα κι αν είναι ισχύουν, τους είναι δύσκολο να το παραδεχτούν. Μια διπλωματική προσέγγιση ίσως είναι η λύση, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πρέπει να συμβιβαστείς κι εσύ. Ωστόσο, νέες εξελίξεις διαφαίνονται στον ορίζοντα που θα γυρίσουν τα πράγματα υπέρ σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Θα προσπαθήσεις για άλλη μια φορά να βοηθήσεις οικονομικά ένα δικό σου άνθρωπο ώστε να ξεπεράσει μια δυσκολία του, αλλά άθελά σου ίσως περιπλέξεις την κατάσταση. Έχει πράγματα να μάθει και διάφορα να αντιμετωπίσει και πρέπει να το κάνει μόνος του γιατί εσύ μπορεί να σκέφτεσαι ότι του κάνεις χάρη αλλά μακροπρόθεσμα οι συνέπειες ίσως είναι πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεσαι. Γι' αυτό πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα προς την απεμπλοκή σου, διαφορετικά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από αυτή την εξάρτηση.

ΦΙΔΙ

ΓΕΝΙΚΑ: Είσαι τόσο πνιγμένος/η αυτήν την περίοδο της ζωής σου που είναι πολύ πιθανό να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε πράγματα ή ανθρώπους που δεν ενδιαφέρεσαι τόσο και να μην σου περισσεύει καθόλου για εκείνους που πραγματικά νοιάζεσαι. Ωστόσο, δεν προλαβαίνεις να σταματήσεις και να το σκεφτείς καλύτερα αλλά αν το κάνεις, θα δεις ότι έχεις μπει σε ένα φαύλο κύκλο. Ξεκίνησε με το περικόψεις μια μόνο δραστηριότητα ή ασχολία. Ο ελεύθερος χρόνος που θα κερδίσεις θα τονώσει το ηθικό σου και σιγά-σιγά θα πεις «αντίο» και σε κάποια άλλη. Δεν είναι απλή η απόφαση, αλλά μακροπρόθεσμα, θα δεις ότι θα σου κάνει καλό και ίσως εμφανιστούν και θετικότερες προοπτικές.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Ο καθένας έχει όνειρα και ελπίδες για τη ζωή του γι' αυτό μην εκπλαγείς, αν νιώσεις μια εσωτερική ανησυχία και συ, παρότι κατέχεις αρκετά αξιόλογα πράγματα. Ίσως θέλεις μια ριζική αλλαγή της καθημερινότητάς σου ή ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σου. Τώρα, ως εκ θαύματος, μπορείς να το καταφέρεις. Μη χάνεις καθόλου χρόνο με συζητήσεις και κάνε ό, τι μπορείς για να απολαύσεις όμορφες στιγμές με το σύντροφό σου, αν έχεις σχέση. Αν είσαι ελεύθερος/η τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και σύντομα θα κάνεις μια συναρπαστική γνωριμία.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου, αλλά οι πιθανότητες είναι καλές και εσύ θα ανακουφιστείς που ορισμένες συμφωνίες θα τροποποιηθούν κατάλληλα ή θα διακοπούν οριστικά. Προσπαθείς να γοητεύσεις για να περάσεις τις γραμμές σου αλλά ίσως χρειαστεί να υιοθετήσεις και μια πιο σκληρή στάση σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντως μια ειλικρινής προσέγγιση είναι προτιμότερη. Πολύ πιο ενδιαφέροντα και θετικά πράγματα θα εμφανιστούν στο δρόμο σου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή στο πολύ εγγύς μέλλον.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Επειδή είσαι ευαίσθητος/η από τη φύση σου, η τάξη στη ζωή σου δίνει την αίσθηση της σταθερότητας. Ωστόσο, απρόσμενες αλλαγές στο τρόπο ζωής ή την εργασία σου μπορεί να φαίνονται διασπαστικές και να σε ταράζουν, αλλά φέρουν και μια ανατροπή στη μέχρι τώρα ρουτίνα σου. Αντί να τις πολεμήσεις, διερεύνησέ τες να δεις τι προσφέρουν. Σε μια οικονομική συμφωνία που ίσως προκύψει να διαβάσεις όλα τα ψιλά γράμματα και να μην αποδεχτείς όρους και προϋποθέσεις αν δεν νιώθεις άνετα.

ΆΛΟΓΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Όσο δελεαστικό και αν είναι να αναλύσεις τι πήγε στραβά σε κάποιες πρόσφατες δύσκολες καταστάσεις, δεν θα επιτύχεις και πολλά και, ακόμη χειρότερα, θα αποσπάσεις την προσοχή σου από πιο αξιόλογα θέματα. Αυτά περιλαμβάνουν νέες και ενδεχομένως μη δοκιμασμένες επιλογές. Αντί να εφαρμόσεις τη συνήθη τακτική σου να κάνεις μια παύση και να αξιολογήσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες και στη συνέχεια αποφάσισε τι θα κάνεις. Να βασιστείς στην εμπειρία σου γιατί μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι, αλλά η αδράνεια ή η καθυστέρηση θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Η επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ των καταστάσεων που ελέγχεις και εκείνων που δεν ελέγχεις δεν είναι εύκολη και τώρα είναι πραγματικά δύσκολη. Το να πας με το ρεύμα μπορεί να φαίνεται αδυναμία αλλά όχι μόνο είναι ιδανικό ή το καλύτερο, αλλά θα αποδειχθεί ωφέλιμο για σένα. Να έχεις πίστη, να ρισκάρεις και δε θα το μετανιώσεις. Όσο και αν το μυαλό σου λέει να συγκρατηθείς να ακούσεις την καρδιά σου που σου λέει να αφεθείς στα συναισθήματα που νιώθεις για ένα συγκεκριμένο άτομο. Όμως δεν χρειάζεται να βιάσεις τα πράγματα. Να τα αφήσεις να κυλήσουν ομαλά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Παρότι έχεις υποσχεθεί στους άλλους ή ίσως στον εαυτό σου ότι θα τηρήσεις κάποια πράγματα, τώρα αναγκάζεσαι απρόθυμα να κάνεις πίσω. Αν και ορισμένοι θα απογοητευτούν, είναι επίσης σαφές ότι δεν έχεις άλλες αξιόλογες επιλογές. Εξήγησε σε όσους σε ρωτήσουν ότι αυτό ήταν το καλύτερο για την ώρα κι αν δεν καταλαβαίνουν, μην πεις τίποτα άλλο κι άσε τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους. Σύντομα όσοι αμφέβαλαν για τους λόγους σου θα τους κατανοήσουν πλήρως. Ως εκ τούτου, είναι φρόνιμο να δεχτείς τη συγνώμη τους, αφού απέδειξες ότι έκαναν λάθος. Η υπόθεση κλείνει εκεί και η ζωή συνεχίζεται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Για σένα η γενναιοδωρία του χρόνου, ιδεών, αγάπης ή ακόμα και οικονομική, είναι σημαντική γιατί κάνει εύκολες όλων των ειδών τις σχέσεις. Όμως αυτό τον καιρό αγωνίζεσαι να βρεις τρόπους για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη οικονομική κατάσταση ή κάποιες υποχρεώσεις που απορρέουν από μια συμφωνία και θα πρέπει να γίνεις πιο σκληρός/η με μια ομάδα ή ένα συγκεκριμένο άτομο, όχι τόσο στα λόγια όσο σε πράξεις που αναγκάζεσαι να κάνεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μια μακροπρόθεσμη ζημιά. Όσο κι αν σε στενοχωρεί, σκέψου ότι δεν μπορείς να ικανοποιεί συνεχώς τους πάντες.

ΠΡΟΒΑΤΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όσο βιαστικές κι αν είναι ορισμένες αποφάσεις, θα μπεις σε μια πορεία που περιλαμβάνει επανεξέταση κάποιων στοιχείων της ζωής σου, που για πολύ καιρό θεωρούσες αμετάβλητα. Άλλωστε σκεφτόσουν να κάνεις κάποιες αλλαγές αλλά δεν ήσουν σίγουρος/η τι θα ήταν καλύτερο. Το να αποφασίσουν κάποιοι άλλοι για σένα δεν είναι φρόνιμο, ωστόσο θα μπορούσαν να αλλάξουν ορισμένες από τις συγκεκριμένες συνθήκες ή να σε οδηγήσουν σε ένα νέο και ενδεχομένως πιο κατάλληλο έδαφος, προσωπικό ή επαγγελματικό. Πιθανόν τώρα να μην το βλέπεις, αλλά είναι για το καλό σου και θα το καταλάβεις, αν σταματήσεις να αντιστέκεσαι ή να αμφιβάλλεις.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, το περιβάλλον φαίνεται αποφασισμένο να επηρεάσει κάποιους τομείς της ζωής σου και ίσως σε αναγκάσει σε συμβιβασμούς ακόμα και στη σχέση σου. Αν προσπαθήσεις να δεις ψύχραιμα τα πράγματα, που είναι και το πιο σωστό, ίσως βρεις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκτόνωση κάποιων στιγμών έντασης. Οι δύσκολες συνθήκες απαιτούν ευελιξία και μπορεί να αμφισβητείς ορισμένες αποφάσεις αλλά δε χρειάζεται να το πεις και να βάλεις σε κίνδυνο τις ισορροπίες στη σχέση σου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Κάποιος συνεργάτης ή υπάλληλός σου αντιμετωπίζει προσωπικά διλήμματα και πρέπει να βοηθήσεις και να ασχοληθείς με τα προβλήματά του, αλλά μην ξεφύγεις από τα όρια. Το να εμπλακείς περισσότερο όχι μόνο θα αποσπάσει την προσοχή σου από τα δικά σου σχέδια και τις προτεραιότητες, αλλά θα δημιουργήσει και μια ευκαιρία ή άλλοθι για να εξαρτάται συνεχώς από σένα για να σωθεί. Μάθε τον να στέκεται στα πόδια του που είναι πιο σημαντικό. Πάντως βοηθώντας τους άλλους παίρνεις κι εσύ θάρρος ώστε να εξετάσεις δικές σου αλλαγές ή στόχους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η ζωή σου μέχρι πρόσφατα ήταν σαν τρενάκι του τρόμου με συναρπαστικά σκαμπανεβάσματα. Τώρα όμως πρέπει να εξετάσεις όλες αυτές τις περιπέτειες και να τις δεις από την πρακτική τους πλευρά. Κάνε σοφή χρήση των πόρων και εστίασε στα πάντα, από χρήματα και χρόνο μέχρι ιδέες. Σύντομα θα ανακαλύψεις ή θα μάθεις που στέκεσαι επαγγελματικά/οικονομικά. Μετά θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις τα σχέδιά σου για διάφορα όνειρα και επιθυμίες σου.

ΠΙΘΗΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Ενώ το να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και να μην κάνεις τίποτα δεν είναι του χαρακτήρα σου, αυτό το μήνα οι επιλογές σου είναι πραγματικά περιορισμένες γιατί ο συνδυασμός πολύπλοκων καταστάσεων με την ευμετάβλητη διάθεση των αγαπημένων σου προσώπων σε αναγκάζουν να παραμείνεις στο περιθώριο. Από εκεί όμως, θα δεις τη ζωή σου με άλλο μάτι και θα μάθεις πως θα μπορούσες να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου σχετικά με διάφορα προσωπικά σου θέματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι στο τέλος θα επιτύχεις την ευημερία σου και όλα τα ζητήματά σου θα επιλυθούν. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είσαι ευγνώμων με τους αγαπημένους σου και τους στενούς σου συνεργάτες που νοιάζονται για σένα κι ας μην το έχεις αντιληφθεί τόσο καιρό.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Έχεις δυσπιστία και άγχος που σε κρατά μακριά από τη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης. Υπό αυτές τις συνθήκες, το να συζητήσεις το θέμα σου με συγκεκριμένα άτομα ή στενούς φίλους θα μπορούσε να σου δώσει εναλλακτικές απόψεις. Σαφώς και έχεις επίγνωση της κατάστασης αλλά ακόμα δεν έχεις βρει τρόπο να αντιμετωπίσεις το δίλημμά σου. Θέλεις ένα μόνιμο δεσμό αλλά δεν θέλεις να στερηθείς και την ελευθερία σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι όντας ελεύθερο άτομο κάποιες φορές θα αισθάνεσαι τη μοναξιά να σε βαραίνει. Γι' αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να πετύχεις μια ισορροπία. Ίσως η λύση σου είναι μια μη συνηθισμένη σχέση που θα σου επιτρέπει να διατηρείς τις ατομικές σου ελευθερίες...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Κάποια καλοπροαίρετα άτομα σε καλούν να επικεντρωθείς στα πρακτικά ή τα εργασιακά σου θέματα. Βεβαίως, είναι σημαντικά, αλλά αν δεν συζητήσεις, εξερευνήσεις και ασχοληθείς με αυτά που αγαπάς ίσως χάσεις μια χρυσή ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Τα καθήκοντα μπορούν να περιμένουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα ξαναθυμηθείς όλα αυτά που απολαμβάνεις στη ζωή σου και σου έχουν ξεφύγει. Μαζί με την πνευματική σου ανάταση όμως θα συνειδητοποιήσεις ότι ήσουν πολύ ανεκτικός/η με ορισμένα ενοχλητικά πρόσωπα και καταστάσεις. Ως εκ τούτου, θα αποφασίσεις ότι είναι καιρός για δράση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Υπάρχουν έντονες διαφωνίες που σε εμποδίζουν να κάνεις κάποια οικονομικά πλάνα. Μην πας κόντρα και αντ' αυτού κάτσε και σημείωσε τι δεν λειτουργεί και επανεκτίμησε τι αξίζει και πρέπει να το κρατήσεις, χωρίς να βλέπεις τα πράγματα συναισθηματικά. Προς το τέλος του μήνα, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα μπορέσεις να προχωρήσεις.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Σε εξοργίζει όταν κάποιοι παρεμβαίνουν και παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη ζωή σου. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει έμμεσα, είτε σου αρέσει είτε όχι. Ακόμα κι αν διατηρείς για λίγο τον έλεγχο, σε αυτό το στάδιο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Από την άλλη πλευρά, σκέψου ότι ίσως τα αγαπημένα σου πρόσωπα ανησυχούν υπερβολικά και πασχίζουν να είσαι καλά, απλά η προσέγγισή τους είναι ακατάλληλη και γι' αυτό δεν σου αρέσει που ανακατεύονται. Αλλά στη ζωή, κερδίζεις μερικά και χάνεις μερικά άλλα. Στο κάτω-κάτω δε χρειάζεται να αντιδράς τόσο έντονα και να δίνεις τόσο μεγάλη βαρύτητα, αφού το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις άτομα γύρω σου που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αποφεύγοντας κάποια ευαίσθητα θέματα, αποφεύγεις και τις συγκρούσεις το σύντροφό σου. Ωστόσο, γνωρίζεις ήδη ότι έχεις καθυστερήσει και κάποια στιγμή όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ή τουλάχιστον να κάτσετε να τα συζητήσετε λογικά. Η αποφυγή δεν είναι λύση και είναι καλύτερα να βγάλεις ό, τι σε απασχολεί στην επιφάνεια, παρά να συνεχίσεις να τα θάβεις μέσα σου. Διαφορετικά παρεξηγήσεις ή δυσπιστία θα συνεχίσουν να υπονομεύουν τη σχέση σας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Εκπλήξεις και απροσδόκητα γεγονότα σου φέρνουν θαυμάσιες ευκαιρίες. Μπορεί να σε οδηγούν σε άγνωστα εδάφη αλλά μην ανησυχείς και να έχεις πίστη γιατί οι προοπτικές σου θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικές στο εγγύς μέλλον. Βέβαια οι περιστάσεις σε αναγκάζουν να κάνεις κάποιες αλλαγές ενάντια στις επιθυμίες σου αλλά στο τέλος θα ανακαλύψεις ότι ήταν για καλό. Πάντως οι πιθανότητες είναι υπέρ σου και ό, τι προκύψει θα φέρει επανάσταση στις προοπτικές σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι πρόσφατες εξελίξεις αλλά και κάποιες ενέργειες ορισμένων ατόμων έχουν εγείρει μέσα σου ερωτήματα σχετικά με το αν πρέπει να συνεχίσεις παραμένεις σε μια κατάσταση ή να την παρατήσεις. Μην αφήνεις όμως αυτή σου η επιφυλακτικότητα να επισκιάζει τα λόγια ή τις χειρονομίες κάποιων άλλων, που είναι γνήσια. Συζήτα, ψάξε προοπτικές αλλά να ξέρεις ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα.

ΣΚΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι τα δράματα με ανθρώπους που αγαπάς αλλά τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα μιας προηγούμενης λανθασμένης διάγνωσης ή λάθους. Όσο ενοχλητικά κι αν σου φαίνονται, θα πρέπει να διευθετηθούν γρήγορα γιατί αυτό είναι το πιο σωστό για όλους. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις γι' αυτό να έχεις υπομονή και να ελπίζεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως κάποια στιγμή, θα πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από την ανησυχία σου για τους άλλους και να κοιτάξεις και το δικό σου συμφέρον και αυτός ο μήνας είναι ο πιο κατάλληλος για να το πράξεις.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Θα χρειαστεί να διαχωρίσεις τα γεγονότα από τα συναισθήματα γιατί θολώνουν την κρίση σου και σου προκαλούν σύγχυση, δημιουργώντας συγκρούσεις με το ταίρι σου ακόμα και για ασήμαντα θέματα. Με όλη αυτή την ένταση καλύτερα να λες και να κάνεις τα λιγότερα. Είναι πιο σοφό να αποφεύγεις ή να καθυστερείς πιθανές συγκρούσεις, διαφορετικά θα προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στη σχέση, ακόμη και χωρίς πρόθεση. Κι επειδή οι άνθρωποι έχουν την τάση να θυμούνται περισσότερο τα αρνητικά να σκεφτείς δύο και τρεις φορές πριν πεις κάτι...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Αν και η τάξη είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου όσο οργανωμένος/η κι αν είσαι, η πιθανότητα ξαφνικής αλλαγής είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να ενοχληθείς αλλά έτσι θα γίνει μια διεύρυνση του ορίζοντα και των γνώσεων σου. Όσες περισσότερες επιλογές εξερευνήσεις, τόσο το καλύτερο. Από την άλλη πλευρά, πρόσεχε γιατί ενδέχεται να επιλέξεις λάθος αν οι καταστάσεις γίνουν πιο πιεστικές. Υπό αυτές τις συνθήκες διάλεξε αυτό που είναι πιο συμβατό με τις δυνατότητές σου και μπορείς να το ελέγξεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, μπορεί να αναγκαστείς σε μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση των οικονομικών σου γιατί υπάρχουν δυσκολίες και συμφωνίες που δεν είναι εύκολο να δεσμευτείς ενώ το να κάνεις το οτιδήποτε ίσως περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Συγκέντρωσε την υπομονή σου γιατί μόνο έτσι θα τα βγάλεις πέρα και απόφυγε γρήγορες, απερίσκεπτες αποφάσεις.

ΧΟΙΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Συνήθως αγνοείς επιδεικτικά όσους επιμένουν ότι κάποιες καταστάσεις είναι επείγουσες, όταν έχεις τελείως διαφορετική εκτίμηση, τώρα, όμως, έχεις άδικο. Εάν πολλά θέματα απαιτούν άμεση παρέμβαση, μην τα πάρεις ελαφρά γιατί το να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις την αλήθεια μπορεί να μην το πιο ιδανικό στην παρούσα φάση. Μην αφήνεις το φόβο να γίνει το εμπόδιο στην επίλυση κάποιων σημαντικών ζητημάτων. Σαφώς και θα ταλαιπωρηθείς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όμως τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, αν τα αφήσεις στην τύχη τους.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Η διατήρηση μιας σταθερής και ισχυρής σχέσης απαιτεί θυσίες όσον αφορά τις προτεραιότητες και τα ενδιαφέροντα και σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις, που θα προτιμούσες να συνεχίσεις να κάνεις διάφορα, ακόμα κι αν το ταίρι σου δεν συμφωνεί. Αλλά η σχέση είναι αμφίδρομη και αν συμπεριφέρεσαι εγωιστικά ή απερίσκεπτα, εύκολα θα οδηγηθεί σε ρήξη. Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Να χαμηλώνεις τους τόνους, αν βλέπεις ότι δεν υποχωρεί η άλλη πλευρά και να έχεις την ωριμότητα να την αφήσεις να έχει το πάνω χέρι έτσι για αλλαγή...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Θα πρυτανεύσει η λογική κι έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις σε αποφάσεις και σχέδια. Ωστόσο, μην βιαστείς να αναλάβεις δράση γιατί κάποιες αντιλήψεις είναι τόσο βαθιά ριζωμένες που χρειάζονται γερό ταρακούνημα. Να προσέχεις τυχόν κρυφά σχέδια που γίνονται πίσω από την πλάτη σου και να μην ξεγελαστείς από αυτό που φαίνεται. Πρέπει να επανεκτιμήσεις και να επαναξιολογήσεις κάποια πράγματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, που ό, τι σου προσφερθεί σου φαίνεται πολύ καλό και πραγματικά είναι. Μάλιστα είναι ακόμη καλύτερο από όσο μπορούσες να φανταστείς. Ακόμα κι αν ελέγξεις δυο και τρεις φορές όλες τις λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα, το μόνο που θα διαπιστώσεις στο τέλος είναι ότι η τύχη άρχισε να σου χαμογελάει. Η ζωή σου θα βελτιωθεί σταδιακά και σε φήμη και σε χρήματα.

Διάβασε επίσης:

- Οι 12 καυτοί εραστές του Κινέζικου ωροσκοπίου

- Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

- Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

- Ποιο είναι το κινέζικο ζώδιο σου;

*Βρες εδώ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στην Κινέζικη σε συνδυασμό με τα 12 ζώδια της Δυτικής

*Για να διαβάσεις τα ερωτικά των ζωδίων της Κινέζικης Αστρολογίας πάτησε εδώ

*Για να διαβάσεις για τα επαγγελματικά όλων των ζωδίων της Κινέζικης αστρολογίας πάτησε εδώ

*Βρες εδώ τα πάντα για τα ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου

Περισσότερες Μηνιαίες Προβλέψεις του Astrology.gr εδώ

* Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved