Πλανητικό σκηνικό Ιουνίου 2014

Πλανητικό σκηνικό Ιουνίου – Ανάβοντας το πούρο της αυτοπεποίθησης

Πλανητικό σκηνικό Ιουνίου 2014

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που παίζουμε μπάλα μεταφορικά και κυριολεκτικά, εφόσον από τη μία διαστελλόμαστε λόγω καλοκαιριού βρίσκοντας πιο εύκολα το τέρμα και από την άλλη υποδεχόμαστε το Μουντιάλ μέχρι τον τελικό του Ιουλίου.
Αλλά και η πολιτική μπάλα καλά κρατεί, με κάποιους να δίνουν ξεφούσκωτες πάσες και κάποιους άλλους να κεραυνοβολούν τα σαθρά τέρματα.
Καθώς λοιπόν ο ήλιος αυξάνει την ακτινοβολία του οδηγώντας μας στο θερινό ηλιοστάσιο, οι στίχοι του Γιώργου Σεφέρη στο ομότιτλο ποίημα, είναι ότι πιο περιγραφικό και απέριττο: «Στην πολιτεία που έγινε πορνείο, μαστροποί και πολιτικές, διαλαλούν σάπια θέλγητρα».·

Ο πλανητικός Ήλιος διανύει το ζώδιο των Διδύμων από την 11η μοίρα του ζωδίου έως τις 21/6 στις 1.52 το μεσημέρι που θα περάσει στον Καρκίνο, σηματοδοτώντας και την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου που φτάνει ως την 8η μοίρα του ζωδίου.
Κατά την παραμονή του στους Διδύμους θα έρθει σε αρμονική συνάντηση με τον Άρη από τον Ζυγό από 1 έως 6/6 με τα συναισθήματα να μοιράζονται σαν σε παραγωγική μονάδα ανάπτυξης, που στοχεύει στην επιτυχία.
Δράση και ζωτικότητα, αποκαθιστούν τα κακώς κείμενα σε όλα τα επίπεδα, ενώ η αρμονική συνάντηση με τον Ουρανό από 4 έως 8/6 απογειώνει την τάση να διευρύνουμε και άλλο τη διαστολή μας.
Η συνάντηση του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή από 7 έως 22/6 βάζει φρένο στην καλή επικοινωνία εμποδίζοντας νέα ξεκινήματα, προωθώντας όμως όσα έχουν τη βάση τους στο παρελθόν.
Αυτό σημαίνει πως ο κυβερνήτης των Διδύμων Ερμής επαναφέρει θέματα και ξαπλωμένος στην αιώρα του απολαμβάνει τις κινήσεις μας.
Στη είσοδό του στον Καρκίνο ο Ήλιος θα βρεθεί σε έναν τρυφερό εναγκαλισμό με τον Ποσειδώνα από 25 έως 30 του μήνα, αλλά όπως θα δούμε παρακάτω η ρομαντική χροιά της όψης, ποδοπατείται από αφηνιασμένα άλογα που βρέθηκαν ξαφνικά ανάμεσά μας.

Ο Ερμής, από τον Καρκίνο στη δεύτερη μοίρα του ζωδίου, προετοιμάζει την ανάδρομη κίνησή του στις 6/6 στις 2.57 το μεσημέρι και στις 8/6 την ίδια ώρα, θα δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν.
Στις 17/6 θα γυρίσει ξανά στους Διδύμους και μέχρι το τέλος του μήνα θα βρεθεί στην 24η μοίρα του ζωδίου.
Επειδή κάθε λογικό επιχείρημα που θα προβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα εξανεμίζεται σαν άρωμα ξεχασμένο ανοιχτό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα λόγια και στα ευφυολογήματα.

Η Αφροδίτη θα ταξιδεύει σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της στο ζώδιο του Ταύρου, έως τις 24/6 που θα περάσει στους Διδύμους, φτάνοντας ως την 8η μοίρα του ζωδίου.
Ξεκινώντας με τη σαγηνευτική επιρροή του τριγώνου με τον Ποσειδώνα από 1 έως 6/6 σε ζώδια που και οι δύο πλανήτες εξουσιάζουν, είναι πολύ εύκολο να βυθιστούμε στην ηδονή του έρωτα, του φλερτ και της εξιδανίκευσης.
Με τη φόρα που θα πάρουμε από το τρίγωνο Ήλιου – Άρη που προαναφέρθηκε, διαμορφώνεται ένα 6αήμερο σκηνικό παραδεισένιων απολαύσεων.
Ακόμα και το πιο τυποποιημένο παγωτό που δροσίζει τα χείλη μας, φαντάζει με χειροποίητο Ιταλικό που μόλις παρασκευάστηκε.
Από 5 έως 12/6 η Αφροδίτη γειώνεται αρμονικά με τον Πλούτωνα και το ένστικτο εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, με τις εξαρτήσεις να πληθαίνουν σαν τις μύγες τον Αύγουστο.
Στο σκηνικό της άφεσης και της απόλαυσης θα παρεμβληθεί η αντίθεση του Κρόνου από 9 έως 17/6, που σκάει σαν τη αστυνομία μετά από ανώνυμη καταγγελία, πιάνοντας στα πράσα τους παίκτες της λέσχης.
Εκεί που είμαστε έτοιμοι να στρώσουμε στο τραπέζι το φλος ρουαγιάλ και να ανάψουμε το πούρο της αυτοπεποίθησης, βρισκόμαστε υπόλογοι και εξαναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τα όργανα της τάξης στο τμήμα.
Μετά από αυτό το συμμάζεμα και την ξαφνική ωριμότητα που αποκτήσαμε, η αρμονική όψη με τον Δία από 15 έως 20/6 μας ξαναγυρνά αμετανόητους στις παλιές καλές συνήθειες και επιδιώξεις. Η προσέλκυση της αφθονίας μας κατακτά ξανά, προσθέτοντας και μερικά σίγουρα κιλά, από την ανάγκη να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε έγκυες σε τρίδυμα.
Καθώς η Αφροδίτη θα αφήσει τον Ταύρο και θα περάσει στους Διδύμους, η δυσαρμονική πλέον όψη με τον Ποσειδώνα από 26 έως 30/6 που κορυφώνεται στις 29 του μήνα, μας κάνει να αισθανόμαστε πως πληρώσαμε υπέρογκο ποσό για ένα μέτριο γεύμα.

Ο Άρης σε ευθύγραμμη πλέον πορεία και προς ολοταχώς για νέα είσοδο, θα κινείται από την 9η έως την 18η μοίρα του Ζυγού.
Με την ίδια όμως ασπλαχνία θα συνεχίσει όλο τον μήνα να κοντράρεται με τον Ουρανό, κορυφώνοντας την κόντρα του στις 25 και 26 του μήνα.
Σαν να μην του φτάνει μόνο ένας αντίπαλος, θα εξακολουθήσει να παλεύει και με τον Πλούτωνα έως 26 του μήνα με κορύφωση στις 12,13 και 14/6.
Πέρα από την εριστική και παθιασμένη διάθεση που σπέρνει δεξιά και αριστερά, στο κέντρο αυτής της διάθεσης βρίσκονται Ζυγοί, Κριοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι του δεύτερου δεκαήμερου, που όπου και να κοιτάξουν δεν βρίσκουν απανεμιά.
Η ένταση συνεχίζεται και είναι ευχής έργο, να γίνει εποικοδομητική από τον καθένα μας.

Ο Δίας συνεχίζει και αυτός την προς ολοταχώς πορεία του για νέα είσοδο, κινούμενος από την 20η έως την 26η μοίρα του Καρκίνου.
Το τρίγωνο με τον Κρόνο από 1 έως 8 του μήνα εκτός ότι χορηγεί επιπλέον ένα ήδη καλό διάστημα, σταθεροποιεί, υπόσχεται και ανταμείβει ειδικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, Παρθένους, Αιγόκερους και Ταύρους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου.

Ο Κρόνος σε αντίθεση με τους πλανητικούς του συνοδοιπόρους, δεν βιάζεται καθόλου να εγκαταλείψει το ζώδιο του Σκορπιού παραμένοντας σε ανάδρομη κίνηση και κινούμενος από την 18η έως την 16η μοίρα του ζωδίου, σφίγγοντας τα λουριά των Σκορπιών, Ταύρων, Λεόντων και Υδροχόων, γεννημένων στις τελευταίες μέρες του δεύτερου δεκαήμερου.

Ο Ουρανός από την 15η και 16η μοίρα του Κριού προτρέπει και προκαλεί Κριούς, Ζυγούς, Αιγόκερους και Καρκίνους του δεύτερου δεκαήμερου.

Ο Ποσειδώνας έχει στρογγυλοκαθίσει στις 7 μοίρες των Ιχθύων, μοιράζοντας ροζ γυαλιά στους Ιχθύες, Καρκίνους και Σκορπιούς του πρώτου δεκαήμερου.

Ο Πλούτωνας συνεχίζει και αυτός χαλαρός την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω από την 13η στην 12η μοίρα, κάνοντας Αιγόκερους, Κριούς, Ζυγούς και Καρκίνους του δεύτερου δεκαήμερου να αισθάνονται περισσότερο άβολα.

Η Πανσέληνος του μήνα στις 13/6 στις 7.12 το πρωί στον άξονα Διδύμων – Τοξότη από την 23η μοίρα του Τοξότη, δυσανασχετεί με την ισχύ του Ταυ τετραγώνου μεταξύ Άρη – Ουρανού και Πλούτωνα, ειδικά με το τετράγωνο ιδιομοιρίας του Άρη με τον Πλούτωνα.
Όσο και αν η Τοξοτίσια αισιοδοξία προσπαθεί να μας δώσει το προνόμιο της διαφυγής, το πολύ πολύ να κάνουμε του κεφαλιού μας, δρώντας σπασμωδικά στην προσπάθειά μας να παίξουμε περισσότερη μπάλα στην αλάνα.

Η Νέα Σελήνη στις 27/6 στις 11.08 το πρωί από την 6η μοίρα του Καρκίνου αντιμετωπίζει και αυτή το ίδιο θέμα με την προηγούμενη φάση της, δηλαδή την κόντρα του Άρη με Ουρανό και Πλούτωνα, αυτή τη φορά σε ιδιομοιρία με τον Ουρανό!
Καθώς λοιπόν ο Άρης μας εμπαίζει κάθε νέο ξεκίνημα θέλει ρίσκο, τόλμη, αυθάδεια, πρόκληση και θάρρος.
Η παρόρμηση του Καρκίνου μέσα σε όλο αυτό, μπορεί να μας ανεβάσει στα Ουράνια ή να μας βυθίσει στα Τάρταρα.

Κλείνοντας αυτό το πλανητικό σκηνικό του Ιουνίου, ας βάλουμε στόχο να ζήσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι που να μην μπορεί να το ασχημύνει τίποτα που να περνά από το δικό μας χέρι.

Και ας κλείσουμε πάλι με δυο λόγια από το «θερινό ηλιοστάσιο» του Ιχθύος Γιώργου Σεφέρη.
«Στο μικρό περιβόλι δέκα δρασκελιές, μπορεί να δεις το φως του ήλιου να πέφτει σε δυο κόκκινα γαρούφαλα, σε μιαν ελιά και λίγο αγιόκλημα. Δέξου ποιος είσαι. Ο θαλασσινός άνεμος και η δροσιά της αυγής, υπάρχουν χωρίς να το ζητήσει κανένας».

Καλό καλοκαίρι.

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved