Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Μαΐου

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια από 1η Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2014.

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Μαΐου

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα μας, το έτος, όπως και ο μήνας, για τους Κινέζους ξενικά με την εκάστοτε Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη έγινε 29/4, 09:14 ώρα Ελλάδας.

ΠΟΝΤΙΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Νόμιζες ότι είναι σοφό να κρατήσεις κάποια γεγονότα κρυφά και να μην τα αναφέρεις πουθενά, όμως οι συνθήκες θα σε αναγκάσουν να τα αποκαλύψεις. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πρέπει να ενημερώσεις ορισμένα άτομα που ενδεχομένως θα αναστατωθούν από αυτές, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος πάντως, θα ήταν φρόνιμο να αφήσεις τους αγαπημένους σου, τα μέλη της οικογένειας ή στενούς φίλους να σε βοηθήσουν όπως μπορούν. Ψυχολογικά και ηθικά θα σου δώσουν μια τεράστια ώθηση.
ΕΡΩΤΙΚΑ:
Δεν μπορείς να αναγκάσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να δεχτεί κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη σχέση σου. Ίσως πέρασε μια δύσκολη περίοδο και χρειάζεται ένα διάλειμμα. Βεβαιώσου ότι έχει καταλάβει τι έχεις στο μυαλό σου και στη συνέχεια κάνε πίσω και δώσε του χρόνο να σκεφτεί τα πράγματα. Για να ανθίσει η σχέση και να επιβιώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να κατανοήσεις τι είναι αυτό που το κάνει να κολλάει και να μην πιέζεις τις καταστάσεις. Με μια διακριτική προσέγγιση, αυξάνεις τις πιθανότητες να τα καταφέρεις.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ:
Πιθανόν κάποιες ευκαιρίες να σου παρουσιάστηκαν σε μια περίοδο αναταραχής και έτσι δεν είχες τον απαραίτητο χρόνο να τις εξετάσεις ενδελεχώς. Ακόμη κι αν ξέρεις ότι πλέον δεν είναι ίδιες και μπορεί να έχουν αλλάξει, διερεύνησέ τες και μη διστάσεις να ρωτήσεις, έστω κι αν αισθάνεσαι χαζός/η. Καλύτερα έτσι, παρά να μην το ψάξεις καθόλου. Να μην απελπιστείς, αν κολλήσεις και μην εγκαταλείψεις την ελπίδα ή την πρόκληση. Κάποια ανατροπή ενδεχομένως να λειτουργήσει υπέρ σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:
Μερικές φορές τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν εμφανίζονται για ένα σημαντικό λόγο. Αυτή τη στιγμή, σε αναγκάζουν να επανεξετάσεις τα οικονομικά ή επιχειρηματικά σχέδιά σου. Μπορεί να ήταν πολλά υποσχόμενα αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να τα διαμορφώσεις ανάλογα. Πήγαινε με τη ροή ή βελτίωσε την προσαρμοστικότητά σου και θα αυξήσεις τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Ξέρεις να μάχεσαι, οπότε μην παραδοθείς εύκολα στις απαιτήσεις των άλλων. Ακόμα και αν αποκτήσεις κάποιους «μώλωπες» θα έχεις γλυτώσει από άλλα, πιο σοβαρά «τραύματα».


ΒΟΥΒΑΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Αν και σπάνια το αποκαλύπτεις, συχνά υποφέρεις από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό σου προκαλεί ανησυχία σχετικά με την αντιμετώπιση κάποιων νέων καταστάσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την προσωπική σου ζωή, όπως επίσης και την υγεία σου. Υπό αυτές τις συνθήκες, πάρε μια βαθιά ανάσα και καθυστέρησε τα πράγματα, αν το κρίνεις σκόπιμο. Χωρίς να έχεις καλή υγεία και ηρεμία μυαλού, δεν θα είσαι σε θέση να λειτουργήσεις σωστά. Αν οι συνεχείς σκέψεις του φόβου ή ανασφάλειας σε επηρεάζουν αρνητικά, σταμάτησε για λίγο ό, τι κάνεις και επαναξιολόγησε τις προτεραιότητες της ζωής σου και τις προσωπικές σου αξίες.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Είναι πολύ δύσκολο το να παρακολουθείς το ταίρι σου να παίρνει λάθος αποφάσεις. Ωστόσο, ένα ή δύο θέματα πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθούν, και είναι πιθανό να οδηγηθεί στο να αλλάξει άποψη. Αν όμως έχεις ήδη κουβεντιάσει τις ανησυχίες σου μαζί του, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κάνεις πίσω. Πιθανόν να έχει λάβει τις προειδοποιήσεις σου υπόψη, αλλά να είναι πολύ υπερήφανο για να το παραδεχτεί. Βαθιά μέσα του όμως θα γνωρίζει ότι προσπάθησες να το βοηθήσεις σε μια στιγμή ανάγκης.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Κάποια στιγμή, η ζωή σου παρουσιάζει κάτι τόσο απρόσμενο που δεν ξέρεις τι να υποθέσεις. Αυτό συμβαίνει και τώρα και παρόμοιες καταστάσεις είναι πιθανό να προκύψουν ξανά κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Θα είναι δύσκολο να αποφύγεις την αναστάτωση, τις αλλαγές ή τις προκλήσεις αυτής της περιόδου. Να περιμένεις ακόμα και το πιο απλό πρόγραμμα να αλλάξει και τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις τι έχει προκύψει, ψάξε για πιθανές βελτιώσεις, ακόμα και σε καταστάσεις που θεωρούνται απογοητευτικά αμετάβλητες. Μπορεί οι απότομες αλλαγές να δημιουργήσουν χάος, αλλά τελικά θα οδηγήσουν σε σημαντικές ανακαλύψεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Κάποια πρόσφατα αιφνίδια γεγονότα σου δημιούργησαν ερωτήματα για το αν ορισμένες συνεργασίες ή σχέδιά σου θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Όσοι κι αν εμπλέκονται, θα συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται μια αναπροσαρμογή. Το να τα συζητάς με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σου πάντα σου φαινόταν φυσικό, ωστόσο, τώρα θα είσαι πιο προσεκτικός/η, και για το τι θα αποκαλύψεις και για την εμπιστοσύνη σου στα λεγόμενα των άλλων. Έχε στο νου σου ότι κάποιοι μπορεί να έχουν εκλάβει λάθος τα γεγονότα αλλά μερικοί θα προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν. Χρησιμοποίησε την προσωπική σου εμπειρία και τη σοφία σου για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις με το δικό σου τρόπο.


ΤΙΓΡΗ

ΓΕΝΙΚΑ: Κανονικά θα αντιμετώπιζες κάποια προβλήματα μόλις εμφανίζονταν αλλά, όπως είναι τώρα τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα αν αρχίσεις να ασχολείσαι μαζί τους κι ιδίως αν υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται. Ίσως να εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει και τα πράγματα θα φτιάξουν και δε θα σε αφήσουν ή να νιώθεις ότι θα το μετανιώσεις γιατί είναι πολύ νωρίς να αναλάβεις δράση. Όποια και αν είναι περίπτωση, λειτούργησε με σύνεση γιατί είναι σημαντικό να κάνεις το σωστό πράγμα για τους σωστούς λόγους. Και μην ξεχνάς ότι δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αν δεν έχεις καμία όρεξη να δημιουργείς μπελάδες στη σχέση σου, τότε συζήτησε ακόμη και ήσσονος σημασίας θέματα, εάν πρέπει. Σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι έτσι θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα σε σένα και το σύντροφό σου. Μην ανησυχείς πολύ για το απώτερο μέλλον, απλά επικεντρώσου στο τώρα. Αποσαφήνισε τις προτεραιότητές σου και πάρτε από κοινού σημαντικές αποφάσεις. Όσο πιο πολύ καθυστερείς να αντιμετωπίσεις κάποια ζητήματα, τόσο πιο περίπλοκα θα αποδειχθούν τελικά. Απέτρεψε τις εντάσεις και κάνε συμβιβασμούς όπου είναι αναγκαίο.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Όταν ασχολείσαι με οποιαδήποτε εργασία, συγκεντρώνεσαι σε αυτήν απόλυτα μέχρι που όλος ο κόσμος που σε περιβάλλει «χάνεται» και δεν υπάρχει για σένα. Αν είχες αναβάλει ένα δύσκολο θέμα, τότε είσαι έτοιμος/η να το επιλύσεις κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Μόλις γίνει κι αυτό, τότε θα πείσεις τον εαυτό σου να κάνει ένα διάλειμμα να ξεκουραστείς και να αφήσεις το μυαλό σου να γεμίσει με ιδέες και εμπνεύσεις. Πιθανόν να αντιμετωπίσεις και κάποιες περίεργες καταστάσεις κατά την περίοδο αυτή που ευτυχώς θα σε οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο. Προσπάθησε να μην κάνεις συγκρίσεις σε αυτά που έχεις πετύχει ή ολοκληρώσει γιατί κάθε σενάριο είναι διαφορετικό, ακόμα κι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Τα οικονομικά σχέδια που επιφέρουν αλλαγές στη ζωή απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και προσεκτική προσέγγιση. Γι' αυτό επανεξέτασε τις τρέχουσες επιλογές σου και μην βιαστείς να δεσμευτείς. Καλό είναι πάντως να κρατήσεις τις πόρτες ανοικτές. Η ευελιξία είναι το κλειδί και να αποφύγεις να τα βάλεις όλα στο ίδιο τσουβάλι. Θα πρέπει να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε κατάστασης. Δεν έχει σημασία τι αποφάσεις θα πάρεις ή τι θα επιλέξεις γιατί το αποτέλεσμα μεν θα είναι θετικό, αλλά όχι ανάλογο των προσδοκιών σου.


ΛΑΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Χρειάζεσαι το σπρώξιμο ενός επίμονου και ξεροκέφαλου ατόμου για να αντιμετωπίσεις ένα θέμα υγείας ή προσωπικό σου ζήτημα, αφού μόνο έτσι θα το πάρεις στα σοβαρά γιατί, ασχέτως αν δεν το αφορά άμεσα, δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεται. Πιθανόν να θέλεις για την ώρα να κρατήσεις κάποια θέματα μυστικά κι όσο κι αν επιμένουν κάποιοι δεν θα ικανοποιήσεις την περιέργειά τους.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Ο σύντροφός σου θα πρέπει να είναι ενήμερος πάντα, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι ένα θέμα είναι ασήμαντο. Ωστόσο, εσύ συνεχίζεις να τον αποκλείεις γιατί κατά την άποψή σου δεν τον αφορούν. Αυτή σου η στάση είναι λάθος γιατί το βάρος μοιράζεται στους δύο και είναι πιο εύκολο, αν υπάρχει πρόβλημα, να λυθεί. Συν το ότι, μπορεί να νιώθει ότι τον παραμελείς ή δεν τον έχεις σε μεγάλη εκτίμηση. Όσο πιο γρήγορα του αναφέρεις αυτό που σε απασχολεί, τόσο το καλύτερο κι ίσως πραγματικά να σε εκπλήξει η στάση του και η αντιμετώπισή του.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Συχνά μια μικρή ειλικρινής κουβέντα είναι το βήμα για να μετατρέψεις μια παρεξήγηση σε αξιόλογη συζήτηση. Πιθανόν να μην αισθάνεσαι πολύ άνετα να μιλάς για αυτό που σε απασχολεί αλλά ό, τι μπορείς να ανακαλύψεις ή να μάθεις από την ανταλλαγή ιδεών που ίσως υπάρξει δικαιολογεί την προσπάθεια που απαιτείται για να προσεγγίσεις κάποια άτομα. Μην υποτιμάς τη δύναμη της πειθούς. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι είναι πολυσύνθετα πλάσματα με μοναδική νοοτροπία και σκέψεις γι αυτό δεν λειτουργούν πάντα με τον τρόπου που περιμένεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Πρόσφατα βίωσες κάποιες δύσκολες καταστάσεις αλλά συνειδητοποίησες ότι ορισμένα άτομα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν δεν το πρόσεξαν καν ή δεν μπήκαν στον κόπο. Το ότι τις αντιμετώπισες μόνος σου όμως σημαίνει ότι ο τρόπος σου ήταν σωστός. Μην ξεχνάς ότι τα χρήματα είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που αποτελεί αρκετές φορές την αιτία για ρήξη μιας φιλικής ή άλλης σχέσης. Κάνε αυτό που είναι καλύτερο κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή σκέψου ποιο είναι το πλέον κατάλληλο βήμα τόσο για σένα όσο και τα δικά σου άτομα αν εμπλέκονται άμεσα.


ΔΡΑΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα. Όχι μόνο για να φορτίσεις την ενέργειά σου αλλά και να αποστασιοποιηθείς από μια κατάσταση που καταβρόχθιζε το χρόνο σου, δίνοντάς σου πολύ λίγα σε αντάλλαγμα. Πρέπει να κλείσεις αυτόν τον κύκλο γιατί δημιουργείται μια ανισότητα. Μόλις ανακτήσεις την ισορροπία σου, θα ξέρεις ότι έκανες το σωστό. Με υγιές σώμα και μυαλό, θα είσαι σε θέση να επανεξετάσεις και να δεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Ξέρεις ότι τα θέματα που αφορούν το σπίτι ή οικογένεια χρήζουν της προσοχής σου αλλά κάτι πάντα προκύπτει και την αποσπά. Όμως αντιλαμβάνεσαι ότι ο σύντροφός σου έχει να πάρει μια λάθος απόφαση και έχεις εκφράσει τις ανησυχίες σου αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά για να τον μεταπείσεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει θα πρέπει να σιωπήσεις. Αντίθετα, πρέπει να του ξεκαθαρίσεις ότι θα τον υποστηρίξεις σε ό, τι κάνει και στη συνέχεια να μείνεις στο πλευρό του, ενθαρρύνοντας τις κινήσεις του, όταν πρέπει. Επίσης, να είσαι έτοιμος/η να τον συμβουλεύσεις ή, αν χρειαστεί, να τον προστατέψεις.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Τόσο καιρό βομβαρδίζεσαι από ιδέες που θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής ή την εργασία κι έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι, αν επιτέλους θα συμβεί κάτι. Ίσως είναι η κατάλληλη εποχή να εξετάσεις τη ζωή σου από καθαρά πρακτική άποψη. Όχι μόνο από την πλευρά των χρημάτων, αλλά και το αν χρησιμοποιείς συνετά το χρόνο ή τις ιδέες σου ή αν υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό σου. Μην εκπλαγείς αν αισθανθείς ότι έχεις παγιδευτεί σε μια κατάσταση. Δεν φταίνε οι συνθήκες ή κάποιο συγκεκριμένο άτομο αλλά το γεγονός ότι ο ρόλος σου έχει περιοριστεί από τις περιστάσεις και παρά τις προσπάθειές σου, τίποτα δεν αλλάζει. Να έχεις υπομονή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Για σένα το να αναγκάζεσαι να παίρνεις αποφάσεις, όταν δεν έχεις μια συνολική εικόνα είναι συμβιβασμός. Προτιμάς να έχεις συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία στα χέρια σου, να φωνάξεις κι εκείνους που ενδεχομένως τους αφορά και να κάνεις ένα πλάνο που θα μπορούν να το ακολουθήσουν όλοι. Ωστόσο, μπορείς να σχεδιάσεις έτσι τα οικονομικά σου έτσι ώστε να υπάρχει μια ελαστικότητα που να επιτρέπει κάποιες αλλαγές γιατί όσο καλά κι οργανωμένα κι αν φαίνονται κάποια σχέδια μπορεί να αλλάξουν και δεν θα φταις εσύ. Η ζωή κάνει τα δικά της σενάρια, οπότε όσο πιο ευέλικτα είναι τόσο το καλύτερο για σένα.


ΦΙΔΙ

ΓΕΝΙΚΑ: Ο μήνας σου ξεκινά με ένα αίσθημα ανασφάλειας και πολύ περισσότερα θέματα προς επίλυση. Πιθανόν τα πράγματα να φαίνονται επείγοντα, όμως κάνε τις επιλογές σου μόνο όταν είσαι σίγουρος/η για την κατάσταση γιατί μπορεί να αλλάξει τελείως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ή και σε λίγες ώρες. Μην επιτρέπεις στο παρορμητισμό σου να σε παρασύρει να αναλάβεις δράση, ιδίως όταν έχεις αμφιβολίες και μην αρνείσαι να δεις ότι εξαιτίας των περιστάσεων θα πρέπει να αλλάξεις κάπως στον τρόπο ζωής σου, αν χρειαστεί.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αφού είσαι παθιασμένος/η από τη φύση σου οι ερωτικές σου σχέσεις είναι πάντα έντονες. Συνήθως διαχειρίζεσαι σωστά τα συναισθήματά σου, φέρνοντας σε ισορροπία τις ανάγκες τις δικές σου και του αγαπημένου σου προσώπου. Όμως κάποια πρόσφατα γεγονότα δημιούργησαν μια αναστάτωση μέσα σου. Συζήτησέ το αμέσως πριν γίνει χειρότερο. Μην αφήνεις μια σταγόνα να μετατραπεί σε χείμαρρο. Το να αναφέρεις αυτά τα στοιχεία, ίσως επιφέρει τη σωτηρία της σχέσης. Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματήσει η επικοινωνία μεταξύ σας, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν λειτουργούν ομαλά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Όσο και να αντιπαθείς να σου λένε τι να κάνεις, υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμάς να πάρει κάποιος άλλος αποφάσεις για σένα ίσως επειδή μια κατάσταση σε κουράζει. Ορισμένες φορές πάλι, απαιτείται να χειριστούν άλλοι ένα θέμα που κανονικά θα ασχολιόσουν εσύ είτε γιατί είναι καλύτερα ενημερωμένοι είτε λόγω καταμερισμού εργασιών και είναι η σειρά τους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποφύγεις να τους δώσεις συμβουλές και να εξασφαλιστεί ότι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για ό, τι αναλάβουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο όρος «καλή τύχη» συχνά συγχέεται με το ότι διάφορες πολυπόθητες ελπίδες και όνειρα θα πραγματοποιηθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Καμιά φορά όμως αυτό που συμβαίνει είναι το λιγότερο αναμενόμενο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καλοτυχία σου εξασφαλίζει να είσαι στο σωστό τόπο την κατάλληλη χρονική στιγμή. Περιέργως, μια αναστάτωση που δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτη ίσως αποδειχθεί για σένα πολύ τυχερή για το μέλλον. Μην σταματάς να ελπίζεις ότι τα πράγματα στο τέλος θα εξελιχθούν καλά και έχε περισσότερο θετική σκέψη.


ΑΛΟΓΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον θα μπορούσαν να σου δημιουργήσουν ένα σοκ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους σταδιακά και περισσότερο να προσπαθήσεις να υιοθετήσεις, παρά να απορρίψεις, κάποιες ιδέες χωρίς καν να τις εφαρμόσεις. Τα επίπεδα στρες θα είναι πολύ αυξημένα και ενδέχεται να επηρεάσουν την υγεία σου. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα, αν η διατροφή σου περιέχει πολλά πικάντικα και λιπαρά φαγητά και δεν πίνεις αρκετό νερό.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Δεν υπάρχει ήπια λύση για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις στη σχέση σου. Και οι δύο όμως φέρετε την ευθύνη κι όσο πιο γρήγορα θέσεις τις ανησυχίες σου τόσο πιο εύκολα θα αναλάβετε δράση. Το πιο δύσκολο είναι, αν κάποιος από τους δυο σας δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει το θέμα πρόσωπο με πρόσωπο. Η αποφυγή δε θα σας πάει πουθενά. Μόλις μιλήσετε (ελπίζουμε σε φιλικό κλίμα), η ανακούφιση θα αντικαταστήσει τις ανησυχίες που σε παιδεύουν από την αρχή του μήνα. Πάντως είναι καλύτερο να κουβεντιάζεις ένα πρόβλημα, αντί χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο και να εύχεσαι να εξαφανιστεί.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Εάν έδινες προσοχή στην διαίσθησή σου θα καταλάβαινες ότι έρχονται αλλαγές, φέρνοντας γεγονότα που θα είναι ανατρεπτικά. Επίσης, πιθανόν να σε αναγκάσουν να κόψεις κάποιες συνήθειες του παρελθόντος. Ορισμένα απ' αυτά ξεκίνησαν από το τέλος του 2013 ενώ άλλα είναι πιο πρόσφατα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να ανησυχείς γιατί μόλις καταλάβεις περί τίνος πρόκειται θα είναι προς το συμφέρον σου. Θα υπάρξουν άτομα που μπορεί να ενθαρρύνουν την προσπάθειά σου να αποφύγεις τις αλλαγές. Άφησε τη λογική ανάλυση και χρησιμοποίησε τη διαίσθησή σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Θα χρειαστεί να προβείς σε επανεξέταση των μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων σου. Όσο κι αν σε εκνευρίζουν αν κοιτάξεις όλες τις επιλογές σου θα συνειδητοποιήσεις ότι έπρεπε να γίνουν εδώ και καιρό. Πρέπει να κινηθείς γρήγορα γιατί στην αντίθετη περίπτωση κάποιες θετικές ευκαιρίες μπορεί να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σου και ίσως χρειαστεί να περιμένεις για αρκετό καιρό μέχρι να σου ξανατύχουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση θα είναι αρνητική. Ανάλογα με την εφευρετικότητά σου, μπορεί να μετατραπεί προς όφελός σου, ακόμα κι αν φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πέρα από τον έλεγχό σου.


ΠΡΟΒΑΤΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Προφανώς θα πρέπει να κάνεις απολύτως σαφείς τις προσωπικές σου απόψεις σε αγαπημένα πρόσωπα ή τα μέλη της οικογένειάς σου, ώστε να μην κάνουν διάφορες υποθέσεις που δεν ισχύουν. Μερικά από αυτά πιθανόν να προσπαθήσουν να κουμαντάρουν τη ζωή σου χωρίς βέβαια τη δική σου γνώμη κι η αλήθεια είναι ότι θα αρχίσεις να εκνευρίζεσαι. Όμως αν δεν είσαι σε θέση να κάνεις κάτι εσύ γιατί να μην αφεθείς στα χέρια αυτών που ενδιαφέρονται και έχουν την εμπειρία; Τελικά ίσως να μην είναι και τόσο σπουδαίο όσο νομίζεις.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Υπάρχει διαφορά απόψεων στη σχέση σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς, αν και από το σημείο που βρίσκεσαι δε φαίνεται να υπάρχει λύση. Ίσως πρόκειται για βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις του συντρόφου σου αλλά θα μπορούσε να είναι μια νέα πρόκληση για σένα το να μάθεις να ζεις με αυτές τις διαφορές και στη συνέχεια να δεις τις συνθήκες μέσα από τα μάτια του. Συχνά, το να παίρνεις τη θέση του άλλου σε κάνει να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις από την πλευρά του.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Είναι καιρός να κάνεις ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η περίοδος ηρεμίας δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά θα σου παρέχει την ευκαιρία να ανακάμψεις από τις αρκετά απαιτητικές τελευταίες εβδομάδες και να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις επερχόμενες. Γνωρίζοντάς το, φρόντισε να απολαύσεις τη χαλάρωσή σου. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο θα σε ανανεώσει αυτή η σύντομη ανάπαυλα και θα δεις τα πράγματα από μια διαφορετική γωνία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Φαίνεται ότι θα πρέπει να επιτρέψεις σε ένα άλλο άτομο να πάρει οικονομικές αποφάσεις για λογαριασμό σου. Σαφώς το εμπιστεύεσαι, εντούτοις δε σ' αρέσει να παραδίδεις τα ηνία σε κάποιον γιατί ήλπιζες ότι θα μπορούσες να ξεπεράσεις κάποια δύσκολα ζητήματα που όμως είναι σχεδόν αδύνατο. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζεις και να κάνεις μια δοκιμή μαζί του, δεδομένου ότι το εν λόγω άτομο έχει και γνώσεις και ενδιαφέρεται για το συμφέρον σου.


ΠΙΘΗΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των πραγμάτων που επιδιώκεις που μερικές φορές δε γίνονται και των γεγονότων που είναι προς το συμφέρον σου. Μην παρερμηνεύεις τις επιπλοκές, οι οποίες είναι μια ένδειξη. Μην επιμένεις να λύσεις μόνος/η σου όλα τα θέματα. Συζήτησέ τα κι άφησε τους ειδικούς ή κάποιους που ξέρουν καλύτερα να αναλάβουν. Έχε τους εμπιστοσύνη και σύντομα θα κατανοήσεις και θα εκτιμήσεις τις ενέργειές τους.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Λες ότι έχεις βαρεθεί όλες αυτές τις παθιασμένες σχέσεις με τα πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά κατά βάθος, σου αρέσουν τα βαθιά συναισθήματα που τις δένουν. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, ίσως νιώσεις ότι τα πράγματα έχουν κάπως χάσει τη γοητεία τους ανάμεσα σε σένα και το ταίρι σου, ωστόσο, μην απελπίζεσαι, γιατί σύντομα θα ξαναγίνουν ιδανικά. Εν τω μεταξύ, κάτι ίσως αποσπάσει την προσοχή σου με τη μορφή μιας εργασίας ή υποχρέωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά σύντομα θα το αντιμετωπίσεις και θα ξαναγυρίσεις με νέα διάθεση.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μια καλή ιδέα πάντα αξίζει να διερευνηθεί, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπροσαρμοστούν κάποια πράγματα για να ταιριάξει κι αυτό είναι που θα εμφανιστεί στο δρόμο σου κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Αυτό που θα συζητήσεις, θα φέρει μια περίοδο ξαφνικών και συχνά διασπαστικών γεγονότων που τελικά θα αξίζουν τον κόπο. Πιθανόν ήδη να έχεις κάνει αλλαγές, αλλά εξακολουθείς να σκέφτεσαι ακόμα κάποιες άλλες. Ενώ θα χρειαστεί να δεσμευτείς περίπου σε μια εβδομάδα, με τα γεγονότα να μεταβάλλονται, θα έχεις πολλές ευκαιρίες να επανεξετάσεις ορισμένα σου σχέδια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρόσεξε τις συγκρούσεις με κάποιους που είναι πεπεισμένοι ότι η κρίση τους είναι καλύτερη από τη δική σου, κάτι που σε ενοχλεί, αν δεν σε θυμώνει. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ορισμένα άτομα δεν είναι απλώς πιο καλά ενημερωμένοι, αλλά θα μπορούσαν και να σε βοηθήσουν να βγεις από δύσκολες καταστάσεις ή ακόμα και να σου δείξουν πως θα επωφεληθείς από αυτές οικονομικά ή με άλλο τρόπο. Άκουσε και συζήτησε τις προτάσεις τους. Μάθε να ξεπερνάς την ξεροκεφαλιά σου και την απροθυμία σου να δεχτείς κάτι διαφορετικό, αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις αμφιβολίες για ορισμένα θέματα και δε θα το μετανιώσεις.


ΠΕΤΕΙΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Χωρίς καμία προειδοποίηση, μπορεί να ανακαλύψεις ξαφνικά μια κατάσταση στην οποία είχες ενεργήσει απερίσκεπτα. Ίσως προλάβεις να τη διορθώσεις πριν γίνει χειρότερη. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, θα είναι δύσκολο να αποκρύψεις το οτιδήποτε. Η καλύτερη στρατηγική δεν είναι μόνο να είσαι ειλικρινής, αλλά και να αναζητήσεις καθοδήγηση, χωρίς καθυστέρηση. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αντιμετωπίσεις ένα ζήτημα και δεν υπάρχει τίποτα που θα σε φέρει σε κατάσταση αμηχανίας, αν είναι για την προστασία της ιδιωτικής σου ζωής. Μερικές φορές, είναι συνετό να γνωρίζεις τι συμβαίνει ώστε να μπορείς έγκαιρα να δράσεις.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Κανείς δεν επενδύει περισσότερο χρόνο, ενέργεια, συζήτηση και συναίσθημα σε μια σχέση από απ' ό, τι εσύ. Είναι πάντα προτεραιότητα το αγαπημένο σου άτομο. Ωστόσο, οι πρόσφατες προσπάθειές σου οδήγησαν είτε στο να σε θεωρεί δεδομένο ή ακόμα χειρότερα να φαίνεται ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Αν πάλι δεν εκφράσεις την ανησυχία σου σχετικά με αυτή την αλλαγή στη στάση του, θα υποθέσει ότι αδιαφορείς. Επειδή θα είσαι ειλικρινής, η ανταπόκρισή του θα είναι θερμή και θα σε εκπλήξει τόσο που θα αναρωτηθείς γιατί δε μίλησες αμέσως.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Έχοντας εδώ και καιρό αναγνωρίσει ότι κανείς δεν σκέφτεται τα πράγματα σε βάθος, όπως εσύ, έχεις μάθει να βασίζεσαι στους άλλους όσο το δυνατόν λιγότερο, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιστάσεις. Ωστόσο, ακόμα κι εσύ είναι πιθανό να πέσεις έξω. Το να αφήσεις έτσι ένα θέμα που μπορεί να προκύψει, δεν είναι του στυλ σου αλλά θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα νεύρα. Δεν υπάρχει απλός τρόπος για να ασχοληθείς με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που θα αντιμετωπίσεις αλλά άκουσε τη φωνή του ενστίκτου σου. Όλα αυτά μπορεί να επιβραδύνουν το ρυθμό σου, αλλά σε αποτρέπουν από το να προβείς σε σχέδια που θα πρέπει μετά να αναιρέσεις. Κάνε σύνθημά σου το «κάνε τα λιγότερα, για να έχεις περισσότερα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η ζωή σού έχει φέρει μια σειρά από εξελίξεις, κάποιες συναρπαστικές, και άλλες πιο απαιτητικές από ό, τι είχες να αντιμετωπίσεις. Αυτό συνεχίζεται πιο πιεστικά γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις το ελάχιστο και να παρατηρείς την κατάσταση από απόσταση. Δεν είναι ανευθυνότητα, αλλά προστασία από τα γεγονότα του μήνα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου. Ό, τι κάνεις ή αποφασίσεις τώρα, θα πρέπει αναπόφευκτα να το επανεξετάσεις στη συνέχεια. Απόφυγε να κάνεις βιαστικές οικονομικές δεσμεύσεις ή να δώσεις υποσχέσεις χωρίς να αφήνεις επαρκή περιθώρια ελιγμών.

ΣΚΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι σχετικά εύκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των ήσσονος σημασίας ζητημάτων και των πιο ουσιαστικών. Ωστόσο, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν, η εκτίμησή σου, ακόμη και για απλά θέματα, δεν είναι η σωστή. Ως εκ τούτου, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ποτέ μην υποτιμάς τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια ή τυχόν εμπόδια. Δύσκολες συνθήκες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη συγκέντρωσή σου και να εμποδίσουν την προσωπική σου ανάπτυξη. Σταμάτησε, αναρωτήσου και εξέτασε γιατί συνέβη ό, τι συνέβη.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Το να είσαι σε μια σχέση σε εξελίσσει. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να μοιραστείς τη ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο, σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος/η να κάνεις θυσίες. Τώρα όμως ξαφνικά θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κάνει λάθος να δεσμευτείς και θα θελήσεις να φύγεις ενώ προσπαθείς να σκεφτείς τι θα προκαλέσει στην άλλη πλευρά. Μην παίρνεις δραστικές αποφάσεις, χωρίς να σκεφτείς πολύ και προσεκτικά. Άμα τρέχεις μακριά από μια ευθύνη, κάθε φορά που συναντάς ένα πρόβλημα ή μια διαφωνία δεν θα πάρεις εμπειρίες. Η ζωή είναι γεμάτη λάθη και πρέπει να μάθεις να τα αντιμετωπίζεις.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Δεν υπάρχει εύκολη προσέγγιση στα ανησυχητική γεγονότα αυτού του μήνα. Αν και αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσεις να φοβάσαι σε κάθε ανατροπή ή στροφή, η διαδικασία θα αποδειχθεί εκπληκτικά κατατοπιστική. Επίσης, θεώρησε ότι οι αποφάσεις που παίρνεις είναι προσωρινές, έτσι ώστε όταν χρειαστεί, να τις αναθεωρήσεις. Συχνά απολαμβάνεις να ακούς για τις δραστηριότητες των άλλων γιατί σε εμπνέουν αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να μιλήσουν και αν τους πιέσεις ίσως αντιδράσουν αρνητικά κι ίσως να σε επηρεάσει. Ακόμα κι αν ακούγεται λάθος, να μαθαίνεις από την αρνητική εμπειρία των άλλων γιατί θα είναι προς όφελός σου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Πρόσφατα, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό διπλωματίας και η διακριτικότητας, είχες τη δυνατότητα να ελιχθείς και να αποφύγεις επικίνδυνες καταστάσεις. Τώρα, θα πρέπει να αλλάξεις στρατηγική και να είσαι ειλικρινής, αν όχι σκληρός διαφορετικά ορισμένα άτομα θα επιλέξουν ό, τι τους κάνει και θα αγνοήσουν τα υπόλοιπα, ενδεχομένως με μεγάλο οικονομικό κόστος για σένα. Ρώτησε τον εαυτό σου, αν είναι σωστό να σιωπάς και να υποφέρεις εσύ, εξαιτίας της ανεπάρκειας κάποιων στην οικονομική διαχείριση. Θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την κακή κρίση τους και ενδεχομένως να πληρώσουν για τα λάθη τους.


ΧΟΙΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Το να διαχειρίζεσαι προβληματικούς τομείς της ζωής σου μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πόσο χρόνο, συναίσθημα και ψυχική ενέργεια, έχεις καταναλώσει. Μερικά προβλήματα προκύπτουν από ήσσονος σημασίας παραλείψεις ή παλιές αντιλήψεις γι' αυτό ερεύνησε σε βάθος τη φύση τους και θα ανακαλύψεις αν μπορείς να τα επιλύσεις ή να τα κατανοήσεις. Χρειάζονται αρκετά για να κάνεις τα πράγματα να τρέξουν ή να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσής σου. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά, αν όχι για τον εαυτό σου, τουλάχιστον για τα δικά σου άτομα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θα αναλύσεις και θα σκεφτείς τα πράγματα γιατί είναι απίθανο να φτάσεις σε λογικό συμπέρασμα αυτό το μήνα. Προφανώς, θα προτιμούσες να διευθετήσεις ό, τι υπάρχει και να διερευνήσεις καλύτερα μια πρόσφατη σχέση σου. Από τα μέσα του μήνα, κάποιες καταστάσεις θα φέρουν αλλαγές στα συναισθήματά σου και στον τρόπο που σκέφτεσαι και θα είσαι έτοιμος/η να αποφασίσεις άμεσα. Μην αισθάνεσαι σύγχυση όταν το αγαπημένο σου άτομο έχει ξαφνικά μια διαφορετική συμπεριφορά. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτή την αλλαγή που ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια πρόσφατα γεγονότα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος ή οι λόγοι, θα πρέπει να είσαι σε θέση να επιλύσεις το θέμα.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ του να μιλάς και να σκέφτεσαι και να κινείσαι γρήγορα και να κάνεις πράγματα. Ο πρόσφατος ρυθμός σου ήταν γρήγορος και έντονος, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά ίσως τώρα να ανακαλύψεις ότι αυτό που είπες ή έκανες βιαστικά πρέπει να επανεξεταστεί. Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό, αλλά στη συνέχεια θα χαρείς που σου δόθηκε η ευκαιρία να αναδιοργανώσεις ή να διορθώσεις κάποια σχέδιά σου. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με νέες προκλήσεις και καθήκοντα που θα σε ενθουσιάσει. Μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις μια καινούρια δραστηριότητα και πάντα να ζητάς βοήθεια όποτε αμφιβάλεις. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι να παραδεχτείς στους άλλους ότι δεν είσαι εξοικειωμένος με όλα αυτά που αντιμετωπίζεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Τα γεγονότα αυτής της περιόδου θα σου δώσουν τη δυνατότητα να κατανοήσεις πολλά πράγματα που μπορεί μεν να σου φέρουν μια αναστάτωση αλλά θα προκαλέσουν και την αντίδρασή σου. Αυτό που κάνεις συνήθως είναι να προσπαθείς να πάρεις μια γεύση για το συμβαίνει κι είτε να αποκτήσεις τον έλεγχό τους ή τουλάχιστον να κατανοήσεις την προέλευση και την πορεία τους. Τώρα όμως θα έχεις κι άλλη εναλλακτική επιλογή από το να πας με τη ροή. Εκ πρώτης φαίνεται αρνητική, αλλά από τα μέσα του μήνα, θα συνειδητοποιήσεις ότι η επιλογή του να μην κάνεις τίποτα ίσως είναι πιο σωστή. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι αποτρέπει μια βιαστική σου κίνηση σε ένα περίπλοκο συμβάν.

Διάβασε επίσης:

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Περισσότερες Μηνιαίες Προβλέψεις του Astrology.gr εδώ

* Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved