Πλανητικό σκηνικό Μαΐου 2014

Πλανητικό σκηνικό Μαίου 2014 – Μάη μου πεντάμορφε έλα να σε δω, να κόψω τα λουλούδια σου να αγγαλιαστώ

Πλανητικό σκηνικό Μαΐου 2014

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο ανεπιτήδευτος γητευτής Μάης, που σχετίζεται με τη μεγαλειότητα της φύσης και της ευωδιάς, ο μαγικός μήνας των προλήψεων, έρχεται γεμάτος χαρά για ζωή και απολαύσεις.

Ο φετινός Μάιος συνοδεύεται και από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και αυτές της ευρωβουλής, καθώς και από ένα πλανητικό σκηνικό που μας τονίζει το εξής: «Προσοχή στα δελεαστικά καλογυαλισμένα φρούτα, που όταν είναι εκτός εποχής, γίνονται δυσανεκτικά για το στομάχι μας».

Ο Ήλιος διανύει το ζώδιο του Ταύρου από την 11η μοίρα του έως τις 21/5 στις 6.00 το πρωί, που θα περάσει στους Διδύμους.

Η αρμονική επιρροή με τον Πλούτωνα από 1 έως 8/5 που κορυφώνεται στις 4/5, συμπίπτει με την παράλληλη αρμονική επιρροή με τον Δία από 3 έως 9/5, που κορυφώνεται στις 6/5.

Μέρες αισιοδοξίας που εντείνουν την αίσθηση ασφάλειας, αλλά και μέρες που κάθε φιλόδοξο σχέδιο τείνει να εξαπλωθεί με στόχο την επίτευξη, όμως μόνο με την άδεια του Ερμή όμως, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πριν η εξωστρέφεια δώσει τη θέση της στη συστολή και την απαισιοδοξία από 7 έως 15/5 με την αντίθεση με τον Κρόνο, ας σπεύσουμε να γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αποθέματα οξυγόνου.

Αυτό το διάστημα και ειδικά στις 11/5 η ψυχρότητα που αισθάνεστε περισσότερο Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου και αρχές του τρίτου δεκαήμερου, αποδυναμώνει την επιθυμία για δράση.

Καθώς ο Ήλιος βρίσκεται πλέον στους Διδύμους, η δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα από 24 έως 31/5 που κορυφώνεται στις 28/5 και η παράλληλη αρμονική όψη με τον ανάδρομο Άρη από 26 έως 31/5, στρέφουν σε μια κατεύθυνση, αλλά η ομίχλη δεν βοηθά την προσέγγισή της.

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να κάνετε, αρκεστείτε στο να το πλάθετε στη φαντασία σας, αν και στις 30 και 31/5 η δράση απελευθερώνεται.

Ο Ερμής από τον Ταύρο από την 17η μοίρα του ζωδίου, θα περάσει στους Διδύμους στις 8/5 και στις 29/5 στον Καρκίνο.

Λίγο πριν την έξοδό του από τον Ταύρο θα έρθει σε αντίθεση με τον Κρόνο από 1 έως 4/5 προκαλώντας εμπόδια στην επίτευξη των σχεδίων μας, εφόσον αισιόδοξοι μεν, σκεφτόμενοι εγωκεντρικά δε. Ωστόσο έχουμε περιθώρια για επιτεύξεις τις επόμενες ημέρες.

Από το ζώδιο των Διδύμων πλέον και μέσα στο δικό του περιβάλλον, ο Ερμής θα έχει μια αρμονικότατη και παρατεταμένη επικοινωνία με την Αφροδίτη από 10 έως 28/5, η οποία θα κορυφωθεί στις 15 και 16/5.

Ιδανικό διάστημα για επανασυνδέσεις, εξηγήσεις, απολογίες, συναντήσεις και κάθε είδους επικοινωνιακά τερτίπια, πάντα με το ενδεχόμενο της εκρηκτικής εξέλιξης όπως θα δούμε παρακάτω.

Παράλληλα η αρμονική όψη με τον ανάδρομο Άρη από 11 έως 15/5 που κορυφώνεται στις 12/5, ανάβει το πράσινο φως για διευθέτηση υποθέσεων, που χωρίς την ανάδρομη κίνηση του Άρη, θα μπορούσαν να γίνουν άμεσα.

Υπομονή και μέθοδος θα μας φτάσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, καθώς συμβάλλει και η αρμονική όψη με τον Ουρανό από 13 έως 17/5.

Η παρατηρητικότητα είναι το κλειδί, που ανοίγει την πόρτα της ανεξαρτησίας και της απαλλαγής από δεσμά.

Η δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα από 10 έως 13/5 που κορυφώνεται στις 11/5, θα πρέπει να ξεπεραστεί με ελαφρά πηδηματάκια, ώστε η αφηρημάδα να μην εξελιχθεί σε αποπροσανατολισμό.

Η Αφροδίτη στον Κριό από 3 έως 29/5 είναι αυτή που καθορίζει πολλά δρώμενα αυτού του μήνα, εφόσον εμπλέκεται στο Ταυ Τετράγωνο μεταξύ Άρη, Ουρανού και Πλούτωνα από 11 έως τις 14/5 και μεταξύ Δία, Ουρανού και Πλούτωνα από 15 έως 19/5.

Εκεί που Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου και σε όλο το δεύτερο δεκαήμερο, αισθάνεστε το καθαρτικό να σας απαλύνει από τη δυσάρεστη κατάσταση λόγω της ευεργετικής υποκίνησης του Ερμή, βρίσκεστε ξανά σε συναισθηματικές συμφορήσεις.

Δεν είστε οι μόνοι φυσικά, αλλά αυτό δεν μειώνει την αίσθηση της πίεσης.

Από 8 έως 14/5 η αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη που κορυφώνεται στις 11/5, αυξάνει τις ανταγωνιστικές διαθέσεις και τη βιασύνη να αποδείξουμε ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον. Εκεί που σκεφτόμαστε να γίνουμε σύμμαχοι, δημιουργούμε αντιπάλους.

Από 12 έως 19/5 η συνάντηση με τον Ουρανό που έρχεται σε απόσταση αναπνοής στις 15/5 και η παράλληλη δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από 11 έως 18/5 με κορύφωση στις 14/5, καθιστούν αναπόφευκτη τη συναισθηματική σύγκρουση.

Η αίσθηση είναι αυτή του αμετανόητου εχθρού, που συλλέγει λάφυρα από το κατεστραμμένο πεδίο μάχης.

Επιπλέον η δυσαρμονική όψη με τον Δία από 14 έως 21/5 με κορύφωση στις 18/5 κάνει την πειθαρχία μας έρμαιο των απολαύσεων και των υπερβολών, αδειάζει το πορτοφόλι μας και υποκαθιστά ανώφελα μια μάταια ανάγκη.

Ο Άρης εξακολουθεί να περιφέρεται στον Ζυγό σε ανάδρομη πορεία από την 11η έως την 9η μοίρα του ζωδίου.

Στις 21/5 στις 4.32 το πρωί, επανέρχεται σε ευθεία φορά, διανύοντας το ζώδιο του Ζυγού ευθέως και ευθαρσώς, μέχρι την αποχώρησή του στις 26/7 στις 5.25 το πρωί.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η παρουσία του θα εξακολουθήσει να είναι έντονη, ανακινώντας διαρκώς θέματα.

Ο Δίας συνεχίζει την ευθεία φορά του στον Καρκίνο διανύοντας την 15η έως και την 20η μοίρα του ζωδίου.

Η παρήγορη είδηση είναι πως απομακρύνεται από τον Μεγάλο σταυρό από τις 6/5, διατηρώντας μόνο τη δυσαρμονική όψη με τον Ουρανό, για όλο τον μήνα.

Η αντίθεση με τον Πλούτωνα θα είναι σε ισχύ έως τις 14/5 και σιγά σιγά η όψη αποδυναμώνεται.

Από 10 έως 31/5 η αρμονική όψη με τον Κρόνο, προωθεί κάθε επιχειρηματικά σχέδια, απαλλάσσοντας τις προσδοκίες μας από την ικετευτική δουλοπρέπεια.

Ο Κρόνος σε ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό διανύει την 20η έως και την 18η μοίρα του, προκαλώντας αναστάτωση στους Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου.

Ο Ουρανός θα κινείται στην 14η και 15η μοίρα του Κριού, ο Ποσειδώνας στην 7η μοίρα των Ιχθύων και ο Πλούτωνας ακόμα ανάδρομος θα διανύει την 13η μοίρα του Αιγόκερω.

Η Πανσέληνος στις 14/5 στην 24η μοίρα του Σκορπιού στις 10.16 το βράδυ, συνοδεύεται από τον Κρόνο δίνοντας μια αίσθηση μοναχικότητας, απομόνωσης, περίσκεψης, ατονίας, έλλειψης δραστηριότητας και πολλών αναστολών.

Παράλληλα το σημαντικότερο γεγονός είναι η παρουσία της Αφροδίτης στον Κριό, σε δυσαρμονικές όψεις με Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα.

Όλο αυτό το πλανητικό πακέτο δυσκολεύει τις σχέσεις και τις συνεργασίες, θέτει διλλήματα, απομακρύνει βίαια και αφήνει την πικρία του οπαδού μιας πολύ δυνατής ομάδας, που ενώ παλεύει σκληρά χάνει από ένα τυχάρπαστο γκολ της αντίπαλης, στο 90'.

Η Νέα Σελήνη στις 28/5 στην 8η μοίρα των Διδύμων στις 10.40 το βράδυ με τη δυσαρμονική επιρροή του Ποσειδώνα και την αρμονική επιρροή του Άρη, μας φέρνει προ των πυλών με ακαθόριστα και αδιευκρίνιστα γεγονότα.

Η δράση μας στρέφεται ενάντια σε παρεξηγήσεις, ίντριγκες και παραπλανήσεις, που είτε δεχόμαστε και πρέπει να αποσαφηνίσουμε, είτε δημιουργούμε και πρέπει να εδραιώσουμε.

Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια που θα σπαταλήσουμε θα είναι έντονη και αμφίβολης ποιότητας.

Κάπως έτσι λοιπόν μπαίνει και βγαίνει ο Μάης, με τις προσεχείς εκλογές να επιφυλάσσουν πολλά ευτράπελα και παρασκηνιακή δράση.

Κατά τα άλλα ο αξιολάτρευτος αυτός μήνας είναι εδώ και μας καλεί να τον απολαύσουμε, ευφραίνοντάς μας με τις μυρωδιές και τις προτροπές του.

Και όπως λέει και η παροιμία μας, «Μάης πενταδείληνος και πάντα δείλι θέλει».

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved