Πανσέληνος και Σεληνιακή Έκλειψη Απριλίου στο Ζυγό: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

Αυτή η Πανσέληνος και Έκλειψη στο βάθος της μας προτρέπει να πορευτούμε σε ένα κλίμα αρμονίας, μέσω διαμάχης.

Πανσέληνος και Σεληνιακή Έκλειψη Απριλίου στο Ζυγό: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

Η Πανσέληνος της Μεγάλης Εβδομάδας του φετινού Απρίλη, πραγματοποιείται στις 15/4 στον άξονα Κριού – Ζυγού και συγκεκριμένα στην 26η μοίρα του Ζυγού.
Συνοδεύεται από έκλειψη Σελήνης και κορυφώνεται για την Ελλάδα στις 10.41 το πρωί.
Δύο Μεγάλοι Σταυροί περιστοιχίζουν το γεγονός αυτό, με πρώτο αυτόν που σχηματίζεται από τον Ερμή, Άρη, Δία και Πλούτωνα και τον δεύτερο από τον Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα.

Η συναισθηματική φόρτιση αποκτά τεράστιες διαστάσεις λόγω της Σεληνιακής έκλειψης, ενώ οι εναλλαγές των συναισθημάτων δημιουργούν μια ασυνήθιστη εσωτερική παλέτα με κύριο χρώμα το εξοντωτικό κόκκινο.
Επηρεάζονται άμεσα και καθοριστικά Κριοί γεννημένοι από 14 έως 18/4, Ζυγοί γεννημένοι από 17 έως 21/10, Αιγόκεροι γεννημένοι από 14 έως 18/1 και Καρκίνοι γεννημένοι από 17 έως 21/7.
Αλλαγές, ανατροπές, αναθεωρήσεις, ρήξεις, πάθος, εντάσεις, αλλά και αναγέννηση, αναγνώριση, συνεργασία και συνειδητοποίηση, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά αυτής της Πανσελήνου και έκλειψης, που στο βάθος της μας προτρέπει να πορευτούμε σε ένα κλίμα αρμονίας, μέσω διαμάχης.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Καλείσαι να δοκιμαστείς σε αυτή την έκλειψη απέναντί σου, σε ό, τι αφορά στο ξεκαθάρισμα των σχέσεών σου με συντρόφους και συνεργάτες. Κάτω από αντίξοες πλανητικές συνθήκες πρέπει να συνειδητοποιήσεις τη σημασία της συνεργασίας και της σύμπνοιας και να καταλάβεις πως δεν χρειάζεται να ταυτίζεσαι με τους άλλους, αρκεί να μπορείς να συνυπάρξεις αρμονικά. Η ένταση που νιώθεις είναι μεγάλη, αλλά η επιθυμία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Συγκράτησε όσο μπορείς τα νεύρα σου απέναντι σε ό, τι σε πειράζει κι αν θεωρείς πως δεν αντέχεις άλλο παζάρεμα, αποχώρησε χωρίς σύννεφα σκόνης.

ΤΑΥΡΟΣ

Επειδή οι λέξεις ασφάλεια και εξασφάλιση ηχούν περισσότερο έντονα στ' αυτιά σου σε αυτή την έκλειψη, προσπάθησε να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Η εργασία είναι κάτι που σε απασχολεί πολύ είτε υπάρχει είτε όχι. Στην πρώτη περίπτωση είναι ανάγκη να βάλεις κάποια πράγματα στη θέση τους στο χώρο που εργάζεσαι, ενώ στη δεύτερη να δικτυωθείς όσο και όπως μπορείς. Η ψυχολογία σου δεν είναι στην καλύτερη φάση της, ωστόσο με επιμονή και πείσμα μπορείς να καταφέρεις πολλά.
Χρειάζεσαι ξεκούραση και ηρεμία και αυτά είναι που πρέπει να επιδιώξεις περισσότερο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Συνειδητοποιείς την ανάγκη να δώσεις μέγεθος στα συναισθήματά σου, μέσα σε μια ερωτική ατμόσφαιρα που θα επιδιώξεις πάρα πολύ. Οι ερωτικές σου σχέσεις γίνονται ένθερμες, κυνηγώντας απόλαυση και ικανοποίηση. Επιπλέον οι δημιουργικές σου τάσεις εξυψώνονται, επιθυμώντας να ασχοληθείς με κάτι που θα σου δώσει ικανοποίηση και χαρά. Η σκέψη σου απογειώνεται, με τον κυβερνήτη σου Ερμή να διεκδικεί το καλύτερο. Η έκλειψη αυτή σε δραστηριοποιεί και σε ξεσηκώνει. Πρόσεχε μόνο τις άσκοπες ενεργειακές σπατάλες και εστιάσου στην ουσία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αισθάνεσαι το βάρος των απαιτήσεων των άλλων και μαζί με αυτό και των δικών σου, λυγίζοντας σαν παπαρούνα στον αέρα. Οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον σε τσουγκρίζουν και σε σπάνε όπως τα πασχαλινά αυγά, ενώ ευθύνες και υποχρεώσεις ηχούν σαν βαρελότα. Έχεις και την τάση να διογκώνεις τις καταστάσεις και η συναισθηματική σου φόρτιση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Εντάξει, τα προβλήματα τα έχεις δει, ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι πέρα από το να ανταριάζεσαι συνεχώς. Τα διλλήματα είναι πολλά, αλλά μην τα θρέφεις άλλο. Κάνε κινήσεις που θα σε λυτρώσουν όσο πιο αποφασιστικά μπορείς.

ΛΕΩΝ

Εκείνο που σε νοιάζει πιο πολύ κάτω από αυτή την έκλειψη, είναι να μην εκτεθείς με τη νευρικότητα που σε διακατέχει και τα κάνεις όλα γης μαδιάμ. Ωστόσο δεν μπορείς να κρατάς άλλο μέσα σου όσα σε ναρκοθετούν και δεν αντέχεις πλέον την αμφισβήτηση από το οικείο περιβάλλον σου. Το μυαλό σου ταξιδεύει μακριά και σε προτρέπει διαρκώς να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τη στασιμότητα. Δράσε και κάνε ό, τι προστάζει ο νους, πήγαινε ένα ταξίδι που θα σε κάνει να αισθανθείς απελευθερωμένος/η και μην μένεις άλλο στις τυπικότητες και στις αβρότητες, που κρατάνε δήθεν το επίπεδό σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Νιώθεις πως κάπως πρέπει να εκτονωθείς και αυτό που σου έρχεται στο μυαλό πρωτίστως, είναι να ξοδέψεις χρήματα για να χαρείς τις ημέρες του Πάσχα. Το πρόβλημα σε αυτή την έκλειψη είναι πως ο υπερβολικός συναισθηματισμός σου, τείνει να αφήσει άδειο το πορτοφόλι σου. Τα οικονομικά σου είναι ένας τομέας που θίγεται και πρέπει να προσέξεις πολύ για να μη γίνει ανεπανόρθωτη βλάβη. Εσύ που τα υπολογίζεις όλα και δύσκολα ξεφεύγεις από την πορεία σου, ψάχνεις διεξόδους κάλυψης των κενών. Αν όμως οφείλεις σε άλλους θα βρεθείς σε δύσκολη θέση και τίποτα δεν θα λυθεί. Διευθέτησε τις οικονομικές σου εκκρεμότητες και βάλε φρένο στις σπατάλες.

ΖΥΓΟΣ

Με την έκλειψη στο ζώδιό σου και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς, αναπόφευκτα αισθάνεσαι μια κρίση ταυτότητας και παράλληλα την τάση να τη διαλευκάνεις. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις φυσιολογικά, γιατί δεν ξέρεις πλέον ποιο είναι το νορμάλ. Η σχέση με τον εαυτό σου είναι απόμακρη, πόσο μάλλον με τους άλλους. Το άγχος και η πίεση σε καταβάλλουν, ενώ την ίδια στιγμή θέλεις να στύψεις την πέτρα, από την ενέργεια που έχεις. Τα προσωπικά σου όποια και αν είναι, μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, αλλά καμία απόφαση δεν θα μπορούσε να τα διαμορφώσει αυτό τον καιρό. Κράτα το πλάνο και προσπάθησε να ανιχνεύσεις τις προθέσεις των άλλων. Περίμενε και συγκρατήσου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υποχωρείς στο εσωτερικό σου περιβάλλον, σαν τα σαλιγκάρια σε συνθήκες ξηρασίας. Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σε περίσκεψη και περισυλλογή, δεν ανακατεύεσαι με τον όχλο και την επαναστατική του διάθεση. Δεν είναι μόνο γιατί θέλεις να σκεφτείς ώριμα, αλλά δεν έχεις και το κουράγιο, αφού η έκλειψη αυτή σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να σηκώθηκες μόλις από μέθη. Η υποτονική σου διάθεση όμως, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις πολλά. Πρόσεχε μόνο την υγεία σου και τσέκαρε ένα ενδεχόμενο πρόβλημα. Επιπλέον ξεκαθάρισε θέματα που αφορούν στη δουλειά σου και συντονίσου με τη φωνή μέσα σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Διανοητική υπερδραστηριότητα φέρνει αυτή η έκλειψη σε σένα, που εδώ και καιρό δείχνεις πως τα καταφέρνεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και αν παραπονιέσαι για το ελάχιστο. Το φιλικό σου περιβάλλον έχει κάτι να σου πει, το ίδιο και η κοινωνική σου ζωή, αλλά και οι ομαδικές σου δραστηριότητες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ασχοληθείς περισσότερο με όλα όσα έχεις ως προτεραιότητα στην καθημερινή σου ζωή και τα συνδυάζεις με το κοινωνικό σου προφίλ. Οι ανακατατάξεις θα είναι πολλές γιατί σκέφτεσαι αδιάκοπα πώς θα είσαι καλά σε ό, τι κάνεις. Για να το καταφέρεις αυτό κάνε ειλικρινείς προσεγγίσεις και μοιράσου τον ενθουσιασμό σου ουσιαστικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σίγουρα δεν είναι καιρός για ρίσκα και τολμηρές, πεισματικές κινήσεις. Όσο και αν μέσα σου βράζεις θα πρέπει να δείξεις πόσο σοφός είσαι, όταν πρόκειται να γίνεις αδίστακτος αργότερα. Στον επαγγελματικό χώρο η ψυχραιμία σε εγκαταλείπει συχνά, το ίδιο και στον οικογενειακό, καθώς ανακινούνται διαρκώς θέματα που σε εκνευρίζουν. Η έκλειψη αυτή σε προτρέπει να βγάλεις τα συμπεράσματά σου μέσα από συζητήσεις, χωρίς να προχωρήσεις σε αποφάσεις. Ασχολήσου με τις ανάγκες του σπιτιού και κάνε υπομονή με τα επαγγελματικά σου σχέδια που βηματίζουν σαν τη χελώνα. Τα συναισθήματά σου μπορεί να δοκιμάζονται, αλλά τα αισθήματά σου είναι βράχοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν κατεβάσεις λίγο τον πήχη των απαιτήσεων και των φιλόδοξων σχεδίων σου, θα μπορέσεις να ωφεληθείς από αυτή την έκλειψη στο φιλικό ζώδιο του Ζυγού. Επειδή βομβαρδίζεσαι από σκέψεις, ιδέες και απόψεις, δεν σημαίνει πως είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν άμεσα. Η ανάγκη σου να επικοινωνήσεις και να συζητήσεις για τα σχέδιά σου μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις και ένταση. Χαλάρωσε, σκέψου καλύτερα και μην επιδιώκεις διαβεβαιώσεις αυτό το διάστημα. Διατήρησε τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό σου, αλλά δέξου πως δεν είναι όλοι έτοιμοι να να νιώσουν το ίδιο.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι εξαρτήσεις σου σε καταδυναστεύουν σε αυτή την έκλειψη, ειδικά αν πρόκειται για οικονομικές. Αν έχεις δανειστεί χρήματα ή αν έχεις δανείσει, θα αισθανθείς μειονεξία αν δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις ή να ξεχρεώσεις αντίστοιχα. Η σκέψη σου στροβιλίζεται γύρω από τρόπους που επιφέρουν χρήματα, όπως κληρονομικά και συμφέροντες διακανονισμούς. Ωστόσο οι καθυστερήσεις και οι αναβολές σου ρίχνουν το ηθικό που κάθε άλλο παρά ακμαίο διαφαίνεται. Βρες διέξοδο σε ερωτική δραστηριότητα και αν ούτε αυτό είναι εφικτό, δοκίμασε μια καλή ψυχαναλυτική συμβουλή από έμπειρο γνωστό ή άγνωστο.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved