Πλανητικό σκηνικό Απριλίου 2014

Δι' ευχών των αγίων ημών, στους ναούς των μεγάλων λυγμών

Πλανητικό σκηνικό Απριλίου 2014

Διανύοντας τον δεύτερο μήνα της άνοιξης που φιλοξενεί το Πάσχα, η εβδομάδα των παθών εναρμονίζεται με την προσωπική μας διάθεση, καθώς οι πλανητικοί σταυροί διαμορφώνουν έναν σύγχρονο Γολγοθά.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αλλά η ευωδιά των λουλουδιών σε αυτόν τον κατανυκτικό μήνα, μπορεί να μας κρατήσει σε σύνδεση με την αισιοδοξία.
Εν κατακλείδι μπόρα είναι και θα περάσει, αρκεί είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, κάνοντας ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε ανεπιθύμητα επακόλουθα.

Ο Ήλιος διανύει τον ασυγκράτητο Κριό βρισκόμενος στην 11η μοίρα του ζωδίου, παραμένοντας ως τις 20/4 στις 6.56 το πρωί, που θα περάσει στον σταθερό Ταύρο.
Ως τις 11/4 θα φροντίσει να μας κάνει να αισθανόμαστε τόση υπερδιέγερση, σαν να μας έβαλαν ξαφνικά στο ποτό μας μια ισχυρή διεγερτική ουσία.
Οι δυσαρμονικές όψεις με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα, προκαλούν ραγδαίες εξελίξεις, ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, από 1 έως 7/4.
Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο βρίσκεστε στην εκκίνηση, έτοιμοι να εκτοξευτείτε μπροστά, αλλά ο δρόμος προς τον τερματισμό έχει πολλά εμπόδια, ειδικά από 1 έως 3/4.
Η αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη κυβερνήτη του Κριού από 5 έως 11/4 εντείνει τη βιασύνη, την ανυπομονησία και την παρόρμηση, αλλά και τις καθυστερήσεις, τις αναβολές και τις αναθεωρήσεις, ενώ οι προαναφερθέντες χρειάζεται να δείξετε μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που κινείστε και συμπεριφέρεστε.
Αντιπαλότητες, συγκρούσεις και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θα εξαπλώνονται σαν την αλλεργική γύρη, μεγεθύνοντας την ένδειξη με το αδιέξοδο, στα όλο και πιο στενά μονοπάτια μιας ήδη ασφυκτικής καθημερινότητας.
Η σύνοδος με τον Ερμή από 23 έως 29/4 στο ζώδιο του Ταύρου πλέον, κορυφώνεται στις 26/3 σχηματίζοντας παράλληλα αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα από 23 έως 30/4 που κορυφώνεται στις 27 του μήνα.
Τις μέρες αυτές ο νους μπορεί να εστιαστεί ευκολότερα, βάζοντας τα γεγονότα σιγά- σιγά σε μια φυσιολογική πορεία.

Ο Ερμής στην 19η μοίρα των Ιχθύων, θα περάσει στον Κριό στις 8/4 και στις 23/4 θα βρεθεί στον Ταύρο έως την 15η μοίρα του ζωδίου.
Η αρμονική όψη με τον Κρόνο από 1 έως 5/4 διευκολύνει τη συγκέντρωση, παρ' όλες τις αντιξοότητες.
Από 12 έως 17/4 οι δυσαρμονικές όψεις με Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα που κορυφώνονται στις 14 και στις 16/4, δεν βοηθούν καθόλου σε αποφάσεις, συζητήσεις, ξεκαθαρίσματα και επιδίωξη λύσεων.
Η διανοητική μας δραστηριότητα αν και σε έξαψη, δεν είναι αποτελεσματική για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά μας.
Προσοχή στις απώλειες πάσης φύσεως, οικονομικές και συναισθηματικές, καθώς και σε ατυχήματα από έλλειψη συγκέντρωσης και περίσσιας αφηρημάδας.
Τα πράγματα καλυτερεύουν προς το τέλος του μήνα με τις αρμονικές όψεις του Ερμή με Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα από 26 έως 29/4.
Διάκριση, οραματισμός, φαντασία και πάθος, ενώνονται για να ερευνήσουμε επισταμένως όλα όσα χρειάζονται την προσοχή μας.

Η Αφροδίτη στην 25η μοίρα του Υδροχόου, πριν μετακομίσει στους Ιχθύες στις 6/4, θα βρεθεί σε κόντρα με τον Κρόνο από 1 έως 3/4, γεγονός που μαζί με τους υπόλοιπους σχηματισμούς, καταστέλλει τη συναισθηματική μας κατάσταση.
Ο θυμός διαδέχεται την απογοήτευση και τούμπαλιν, μοιάζοντας με φυτά που ανοιγοκλείνουν τα φύλλα τους πρωί – βράδυ.
Από τις 8 έως τις 21/4 η Αφροδίτη από θέση ισχύος και με αρμονικές συναντήσεις με Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, θα βάλει τα δυνατά της για να μας κάνει ευσπλαχνικούς, δοτικούς και αφοσιωμένους, προσπαθώντας να μας λυτρώσει τις μέρες του Πάσχα μέσα από τη δική της θυσία.
Διότι δεν ξεχνάμε τις δυσαρμονικές όψεις των εραστών της Ερμή και Άρη που την κοντράρουν ευθέως, ενώ εκείνη προτρέπει να μιλάμε και να πράττουμε με την καρδιά, συγχωρώντας και κατανοώντας.
Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν και δεύτε λάβετε το φως της ειρήνης και της αγάπης, υπερνικώντας την πρόθεση του δαγκώματος του μήλου της έριδος, ειδικά στις 11, 18 και 25/4.

Ο Άρης συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Ζυγό από την 21η μοίρα του ζωδίου, φτάνοντας ως την 11η.
Σε αυτό του το πισωγύρισμα σαρώνει ότι βρει μπροστά του σαν τυφώνας, ερχόμενος αντιμέτωπος με τις αντιστάσεις του Δία, Ουρανού και Πλούτωνα από 11 έως 30/4.
Επιβαρύνοντας με επιπλέον τσιμέντο τον ήδη υπερυψωμένο τοίχο των δυσκολιών, ακούραστος στο να μας εξαναγκάζει και να μας τσιτώνει τα νεύρα, κάθε προτροπή του αυτό το διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε προσωπικό όλεθρο.
Ας μη ρισκάρουμε συναισθήματα και λόγια όσο είναι δυνατόν για τον καθένα, ειδικά από 22 έως 24/4, ένα διάστημα κρίσιμο και καθοριστικό, ειδικότερα για Κριούς, Ζυγούς, Αιγόκερους και Καρκίνους, γεννημένους στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαήμερου.

Ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στον Καρκίνο από την 11η έως την 14η μοίρα.
Άκρως διαπλεκόμενος, συντονιστής πολλών καταστάσεων και με τη γνωστή του τάση να διογκώνει, φτάνουμε σε σημείο να αναρωτιόμαστε για την ευεργετική και δοτική του φύση.

Ο Κρόνος πισωγυρίζοντας στον Σκορπιό από την 22η μοίρα ως την 20η, κρατάει χαμηλούς τόνους έχοντας αφήσει τα ηνία σε άλλους, παραμένοντας ένας αυστηρός και απαιτητικός επιτηρητής για Σκορπιούς, Ταύρους, Υδροχόους και Λέοντες γεννημένους στο τέλος του δεύτερου και αρχές του τρίτου δεκαήμερου.
Ερχόμενος σε αρμονικό συναπάντημα με την Αφροδίτη από 21 έως 29/4, κορυφώνει στις 25 του μήνα μια επιεική διάθεση, που έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Ο Ουρανός στο ζώδιο του Κριού βηματίζει αργά και βασανιστικά από την 12η ως την 14η μοίρα, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, βρίσκοντας πλανητικούς συνοδοιπόρους να εκφράσει τον απροσδόκητο και εντελώς απρόβλεπτο τρόπο του.

Ο Ποσειδώνας στο ειδυλλιακό του περιβάλλον των Ιχθύων, λικνίζεται από την 6η στην 7η μοίρα απλός παρατηρητής των άλλων, ερωτοτροπώντας με την Αφροδίτη από 8 έως 15/4 σε ένα σμίξιμο που κορυφώνεται στις 11/4, δημιουργώντας όαση στη συναισθηματική ξηρασία μας.

Ο Πλούτωνας επιβλητικός και αγέρωχος στην 13η μοίρα του Αιγόκερω, γυρίζει σε ανάδρομη φορά στις 14/4 παραμένοντας στην ίδια μοίρα και διαμορφώνοντας από αυτήν τη δική μας.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω φαντάζουν οριακά για την υπομονή και τις αντοχές μας, η συνέχεια είναι αυτή που κάνει το έργο ακόμα πιο συνταρακτικό.

Ο Απρίλιος φιλοξενεί δύο εκλείψεις που στην πρώτη σχηματίζονται δύο μεγάλοι σταυροί, ενώ στη δεύτερη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ο ένας εξ αυτών.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη έκλειψη πραγματοποιείται στην Πανσέληνο στις 15/4 στην 26η μοίρα του Ζυγού στις 10.42 το πρωί.
Η έκλειψη αυτή είναι ολική Σελήνης και στοχεύει κατευθείαν στο συναίσθημά μας, ειδικά στων Κριών γεννημένων από 14 έως 18/4, Ζυγών γεννημένων από 17 έως 21/10, Αιγόκερων γεννημένων από 14 έως 18/1 και Καρκίνων γεννημένων από 17 έως 21/7.
Ο πρώτος μεγάλος σταυρός που σχηματίζεται κατά την επιρροή της είναι μεταξύ Ερμή, Άρη, Δία και Πλούτωνα και ο δεύτερος που θα ισχύσει έως τις 7 Μαίου είναι μεταξύ Άρη, Δία, Ουρανού και Πλούτωνα.
Δυναμικές κινήσεις, ανήσυχος νους, υπερβολικός φανατισμός, ξαφνικές ανατροπές, δοκιμασία αντοχών, ακραίες συμπεριφορές και αποφάσεις, έκθεση σε ατυχήματα, συναισθηματική υπερφόρτωση, ρήξεις, τσακωμοί, αποχωρισμοί, σκάνδαλα, ιδιορρυθμίες, νευρική υπερένταση, είναι μερικά από όσα μας επιφυλάσσει αυτή η έκλειψη, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στην ολόγιομη φάση της.
Εξαιρετική προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στις 23/4, ημέρα που Άρης, Δίας, Ουρανός και Πλούτωνας ευθυγραμμίζονται στις 13 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.
Γύρω από αυτή την ημέρα ειδικά Κριοί γεννημένοι από 1 έως 5/4, Ζυγοί γεννημένοι από 4 έως 8/10, Καρκίνοι γεννημένοι από 3 έως 7/7 και Αιγόκεροι γεννημένοι από 1 έως 5/1 κάντε ότι μπορείτε για να μην εκθέσετε τους εαυτούς σας σε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εξέλιξη και σταθμίστε καλά όλες τις παραμέτρους, αν χρειαστεί να προχωρήσετε σε κάτι σημαντικό.
Το ίδιο ισχύει και για όσους έχετε πλανήτες γύρω από την 13η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Η δεύτερη έκλειψη του επεισοδιακού Απρίλη πραγματοποιείται στη Νέα Σελήνη στις 29/4 στην 9η μοίρα του Ταύρου στις 9.14 το πρωί και είναι Ηλιακή.
Η έκλειψη αυτή έχει συνοδό της τον Ερμή, καλουπώνοντας το νου μας σε κουτάκια, που το καθένα έχει τη δική του οργάνωση, τάξη και ασφάλεια.
Η ασφάλεια βεβαίως είναι κάτι που ανατρέπεται ανά πάσα στιγμή, εφόσον όπως είπαμε βρίσκεται σε ισχύ ο δεύτερος μεγάλος σταυρός.
Ωστόσο αυτή η Ηλιακή έκλειψη μπορεί να μας κατευθύνει επιτέλους σε ένα στόχο και αφού έχουμε κάνει την καταμέτρηση των απωλειών, μπορούμε να προχωρήσουμε με οδηγό τον επιλεκτικό νου και την επιδίωξη των συμφερόντων μας.
Επιδρά άμεσα σε Ταύρους γεννημένους από 27/4 έως 1/5, Σκορπιούς γεννημένους από 31/10 έως 4/11, Λέοντες γεννημένους από 30/7 έως 3/8 και Υδροχόους γεννημένους από 27/ έως 31/1.

Όλα αυτά λοιπόν επιφυλάσσει το πλανητικό σκηνικό του Απριλίου, μήνας που η μυρωδιά του θυμιάματος θα είναι έντονα παρούσα.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και ότι μπορούμε να αναστήσουμε ας το αναστήσουμε, χωρίς να χρειαστεί οι κροτίδες και τα βαρελότα να ηχήσουν σαν πολεμικό εμβατήριο στα αυτιά μας.

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved