Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Ιανουαρίου

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια από 1η Ιανουαρίου έως 30 Ιανουαρίου 2014.

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Ιανουαρίου

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα μας, το έτος, όπως και ο μήνας, για τους Κινέζους ξενικά με την εκάστοτε Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου έγινε 1/1, 13:14 ώρα Ελλάδας.

ΠΟΝΤΙΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Το 2014 ξεκίνησε και καλείστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για το νέο έτος. Πιθανόν αυτό να συνεπάγεται ότι πρέπει να παραμείνετε σταθεροί και να μην τις ξεχνάτε μέχρι το τέλος του μήνα, όπως κάνατε τα προηγούμενα χρόνια. Όσο ξεχνιέστε, άσχετα με τις καλές προθέσεις που μπορεί να έχετε, θα παίρνετε πάντα τα ίδια αποτελέσματα που στο τέλος δε σας ικανοποιούν. Ίσως θελήσετε να απωθήσετε όλες τις σκέψεις και τους στόχους για το νέο έτος και να μην κάνετε καμία απολύτως αλλαγή. Γιατί να πιεστείτε να κάνετε καινούργια πράγματα; Επειδή αυτό κάνουν όλοι; Αφού έτσι κι αλλιώς στο τέλος αποδεικνύεται, αν κάτι ήταν σωστό ή λάθος. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να κάνετε το καλύτερο δυνατό γι' αυτό το μήνα. Έτσι, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Όσον αφορά στους στόχους σας για το νέο έτος, βάλτε τους και κυνηγήστε τους, μόνο αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι σας ταιριάζουν και μπορείτε να τους τηρήσετε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Μην μπείτε στον πειρασμό να συγκρίνετε την ερωτική ζωή σας με αυτήν κάποιου άλλου. Όταν πρόκειται για ζητήματα καρδιάς να θυμάστε ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, οπότε δεν μπορείτε να κοιτάτε τις καλές στιγμές στη σχέση κάποιου και να στενοχωριέστε. Αν αισθάνεστε ότι πρέπει να βρείτε κάποια λύση για να βελτιώσετε τα ερωτικά σας, τότε ψάξτε γι' αυτό που ταιριάζει στο χαρακτήρα σας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξετε στην καριέρα σας; Πριν βιαστείτε και πετάξετε τα πάντα, σκεφτείτε τι είδους αλλαγές χρειάζονται στα επαγγελματικά σας που θα ήταν προς το καλύτερο και το πιο συμφέρον. Η επιτυχία δεν έρχεται όταν τρέχετε να καλύψετε μια απόσταση αλλά όταν απολαμβάνετε το ταξίδι προς το σωστό για σας προορισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το νέο έτος είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετάσετε τα οικονομικά σας και να δείτε αν είναι απαραίτητο να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στα έσοδα και τα έξοδα. Αν τα μετρητά σας έχουν ήδη μειωθεί εξαιτίας της εορταστικής περιόδου, ίσως πρέπει να σφίξετε λίγο τα λουριά σας τον τρέχοντα μήνα. Ίσως υπάρχουν κάποιες μικρές δαπάνες που θα μπορούσατε να περικόψετε.

ΒΟΥΒΑΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Η επιμονή είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά σας. Μόλις αρχίσετε κάτι, θα το συνεχίσετε και σπάνια σταματάτε, ωσότου να φτάσετε το στόχο σας. Καθώς μπήκαμε στο μήνα σας, το μήνα του Βούβαλου, είναι η κατάλληλη στιγμή να προβληματιστείτε σχετικά με τις επιλογές αλλά και τους περιορισμούς σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε και είστε σε θέση να πιέσετε τον εαυτό σας αρκετά για να τα καταφέρετε. Γνωρίζετε ήδη ότι δεν θέλετε να κάνετε ό, τι κάνουν οι άλλοι, τον Ιανουάριο, ξεκινώντας την τυπική λίστα με αυτά που πρέπει ή δεν πρέπει όπως π.χ. να πάνε στο γυμναστήριο ή να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, που ξέρετε ότι δεν σας ταιριάζουν. Αυτό που θα πρέπει να σταθμίσετε είναι τι πραγματικά αξίζει σε χρόνο και προσπάθεια για να κυνηγήσετε. Μόλις καταλήξετε σε αυτό που θέλετε, δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση να σταματήσετε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι στην ερωτική σας σχέση; Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προσδοκίες στα ερωτικά του. Αυτά που επιθυμείτε όμως μπορούν να πραγματοποιηθούν; Συζητήστε σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε από τον άλλο άτομο, ώστε να αισθάνεστε ευχαριστημένοι στα αισθηματικά σας. Αν είστε ελεύθεροι και αναζητάτε ένα σύντροφο, σκεφτείτε καλά το είδος της σχέσης που θέλετε και ποιος μπορεί να σας την προσφέρει.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Αν αισθάνεστε ότι καλείστε να περπατήσετε ένα επιπλέον χιλιόμετρο, μην παραπονεθείτε. Αδράξτε την ευκαιρία να δείξετε ότι μπορείτε να πάτε λίγο παραπέρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μαζί με την επίδειξη της προθυμία σας, να κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο για να γίνει η δουλειά κι όχι μόνο θα εντυπωσιάσετε τους ανωτέρους σας αλλά θα κερδίσετε και μια προσωπική ικανοποίηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το να σκέφτεστε πρακτικά στα οικονομικά δε σας απαγορεύει να έχετε και όνειρα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ήταν φρόνιμο να συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε μια παραμυθένια κατάσταση, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των χρημάτων σας. Εξετάστε προσεκτικά τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, αν ψάχνετε για μια καλύτερη προσφορά, για ένα δάνειο ή απλά για τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.

ΤΙΓΡΗ
ΓΕΝΙΚΑ: Ένα ολοκαίνουργιο λαμπερό έτος μόλις ξεκίνησε κι όπως πάντα περιμένουμε να είναι συναρπαστικό και ελπιδοφόρο. Είστε έτοιμοι για καινούργιες προσπάθειες, αλλά την ίδια στιγμή αναζητάτε την ασφάλεια του οικείου. Πιθανόν αρκετοί από σας να αισθάνεστε διχασμένοι μεταξύ των νέων προοπτικών και ανακαλύψεων καινούργιων πραγμάτων και της δυσφορίας που νιώθετε όταν πορεύεστε σε έναν άγνωστο δρόμο. Δεν είναι σαφές αν θέλετε να θυσιάσετε την ασφάλειά σας για μια δόση περιπέτειας. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αλλά θα έχετε την ευκαιρία αυτό το μήνα να καταλάβετε πώς να την κόψετε, έτσι ώστε να μπορέσετε να κρατήσετε κάποια κομμάτια για μετά και να απολαύσετε μερικά αμέσως. Μπορεί να δυσαρεστηθείτε γιατί αυτός ο τρόπος σας φαίνεται σαν ημίμετρο αλλά μιας και πρόκειται για ένα νέο έτος, θα μπορούσατε να τον τεστάρετε. Δοκιμάσετε το νερό πριν κάνετε τη βουτιά. Εάν η θερμοκρασία είναι καλή, τότε μπείτε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Συνήθως είστε απαισιόδοξοι για την πορεία των αισθηματικών σας. Η έναρξη του νέου έτους μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε αισιόδοξοι στο ότι θα βρείτε το ιδανικό άτομο για σας. Αν είστε ήδη σε σχέση, θα εξετάσετε εάν δίνετε το χρόνο και την προσοχή που αξίζει στον σύντροφό σας. Να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να αντλήσετε τα μέγιστα από τον άλλον αν δεν δίνετε εσείς πολλά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Η νέα χρονιά είναι μια καλή στιγμή για να αξιολογήσετε πού οδεύετε με τα επαγγελματικά σας. Πριν κάνετε σαρωτικές αλλαγές, να σκεφτείτε πόσο μακριά πήγατε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και που ελπίζετε να είστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος. Πιθανόν να είστε στο σωστό δρόμο, να κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση και το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι ένας απολογισμός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Προσπαθήστε να αντισταθείτε και να μην βιαστείτε να αγοράσετε κάτι, ειδικά αν παρατηρήσετε ότι οι άλλοι έχουν πέσει με τα μούτρα ενθουσιασμένοι, επειδή είναι σε προσφορά ή ξεκινά περίοδος εκπτώσεων. Αυτό που φαίνεται σαν μια ακαταμάχητη ευκαιρία ίσως αποδειχθεί ότι δεν είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεστε ή θέλετε. Είναι σοφότερο να σκεφτείτε τις πιθανές αγορές σας πριν δώσετε τα χρήματά σας.

ΛΑΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Επιθυμείτε για όλους μια ευτυχισμένη καινούργια χρονιά αλλά στην πορεία αυτού του μήνα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπείτε στον πειρασμό να πείτε αυτό που θέλουν οι άλλοι ή περιμένουν να ακούσουν. Θα υπάρξουν φορές που ως διακριτικοί Λαγοί θα είστε απλώς ευγενικοί και δε θα θέλετε να τους το χαλάσετε, λέγοντας κάτι διαφορετικό. Θα υπάρξουν όμως και άλλες περιπτώσεις που θα δώσετε ολόκληρη παράσταση, επειδή δεν θέλετε να αφήσετε τους άλλους να καταλάβουν τι πραγματικά σκέφτεστε ή αισθάνεστε. Πόσο καιρό σκοπεύετε να κρατήσετε τα προσχήματα; Τι είναι αυτό που κρύβετε; Αν θέλετε να κάνετε το 2014 το καλύτερο έτος σας θα πρέπει να συνηθίσετε να λέτε τη δική σας αλήθεια, απαλά και ωραία. Συζητήστε τα όνειρά σας και μιλήστε για τους φόβους σας. Μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένουν οι άλλοι, αλλά θα τα πείτε μέσα από την καρδιά σας.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Χρειάζεστε κάποιο χρόνο για να τσεκάρετε τα συναισθήματά σας, είτε είστε μόνοι είτε είστε σε σχέση. Όσο ήσασταν απασχολημένοι με όλες τις εορταστικές προετοιμασίες και εκδηλώσεις είχατε παρασυρθεί από τη γενική ευφορία αλλά τώρα αυτά πέρασαν. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να πείτε και αφορά στο πώς αισθάνεστε πραγματικά για την ερωτική σας ζωή, μην φοβηθείτε να το κάνετε.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα βήμα μπροστά στην καριέρα σας, δεν υπάρχει λόγος να προσποιείστε ότι είστε ευχαριστημένοι με το σημείο που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Η υπερβολική φιλοδοξία βέβαια δε θα αρέσει ιδιαίτερα στους ανώτερους ή τους συναδέλφους σας, αλλά εσείς δεν χρειάζεται να ανακοινώσετε τις σκέψεις σας. Προετοιμαστείτε ήσυχα για την επόμενη κίνησή σας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν δεν κρατήσατε μια σταθερότητα στον προϋπολογισμό σας τον περασμένο μήνα, θα πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το τι θα υπάρχει στο ταμείο σας αυτό το μήνα. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα να κρατήσει το πορτοφόλι σας κλειστό, σκεφτείτε ότι στο τέλος θα νιώσετε ευτυχείς που το κάνατε. Εκτός αυτού, είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

ΔΡΑΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Εάν ξεκινήσατε το 2014 με την αίσθηση ότι τα πράγματα θα πάνε στραβά, πιθανόν να έχετε δίκιο. Φανταστείτε όμως να ζούσατε σε έναν κόσμο όπου τα πράγματα πηγαίνουν καλά, οι άνθρωποι δεν πέφτουν έξω και να γίνεται ό, τι ακριβώς περιμένατε κάθε μέρα. Με την προσωπικότητα που έχετε θα αισθανόσασταν απίστευτη βαρεμάρα. Όταν η ζωή είναι πολύ προβλέψιμη, πολύ ασφαλής, δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να μάθετε και να αναπτυχθείτε. Όταν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι, μπορείτε να βρείτε τρόπους να τα κάνετε σωστά. Μπορείτε να ορίσετε τους στόχους σας με την πίστη ότι θα τους πετύχετε, αλλά και με την αίσθηση ότι δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την επιτυχία. Όταν υπάρχει η πιθανότητα αποτυχίας, εργάζεστε σκληρότερα, σκέφτεστε πιο δημιουργικά, ο κόσμος σας είναι πιο πολύχρωμος. Είναι παρήγορο να γνωρίζετε ότι αυτό το μήνα τα πράγματα δεν θα είναι εντελώς άνετα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αν η ερωτική σας ζωή είναι σαν ιστιοφόρο που πλέει σε ήρεμη θάλασσα, μπαίνετε στον πειρασμό να ταράξετε τα νερά για να την κάνετε πιο συναρπαστική. Ωστόσο, αν το σκάφος σας αρχίσει να χτυπιέται από καταιγίδα, σύντομα θα παρακαλάτε να κοπάσουν τα κύματα. Γι' αυτό καλό θα ήταν να εκτιμήσετε το που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Όταν σκέφτεστε τι θέλετε από την καριέρα σας τον καινούργιο χρόνο, να βασίζεστε στην εμπειρία σας και τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες των τελευταίων δώδεκα μηνών. Αυτό που πήγε στραβά σας δίνει περισσότερες γνώσεις από αυτό που έτρεξε χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκτιμήστε τα μαθήματα, μάθετε από τα λάθη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ελέγξτε καλύτερα τα οικονομικά σας. Εάν ανακαλύψετε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν να είστε πρόθυμοι να δαπανήσετε κάποιο χρόνο για να βρείτε που υπάρχει η διαφορά. Θα μπορούσε να έχει γίνει κάποιο λάθος. Όταν βρείτε ακριβώς τι γίνεται, τότε μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι θα αποφύγετε ανακρίβειες στο μέλλον.

ΦΙΔΙ
ΓΕΝΙΚΑ: Το Έτος του Φιδιού έχει σχεδόν τελειώσει και θα ξαναέρθει μετά από δώδεκα χρόνια. Το 2014 έχει αρχίσει, αλλά το Έτος του Αλόγου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Σε αυτόν τον τελευταίο μήνα που σας απέμεινε, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για τους επόμενους. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζετε ότι η ζωή εξακολουθεί να παραμένει περίπλοκη αλλά αν δεν υπήρχαν ανατροπές και στροφές, θα αναρωτιόσασταν τι δεν πάει καλά στον κόσμο σας. Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να ασχοληθείτε κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Η ενασχόληση με εκκρεμότητες είναι σπάνια συναρπαστική, αλλά πάντα νιώθετε μια τεράστια ανακούφιση, αφού ξέρετε ότι έχετε φροντίσει για όλα όσα έπρεπε. Μετά και την τελική εκκαθάριση, θα δημιουργηθεί περισσότερο χώρος για τα νέα πράγματα που θα έρθουν στο δρόμο σας τον επόμενο μήνα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Μήπως αισθάνεστε ότι τα ερωτικά σας είναι κάπως περίπλοκα αυτό το μήνα; Είτε πρόκειται για κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη σχέση σας ή κάποια εσωτερικά θέματα αν είστε ελεύθεροι, σίγουρα δεν είναι τόσο απλά όσο θα μπορούσαν. Ίσως είναι όλα αναπόσπαστο μέρος του μυστηρίου του έρωτα και υπάρξουν μερικές ανατροπές και στροφές που θα αιχμαλωτίσουν τη φαντασία σας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι πρόθυμοι και ικανοί να σας βοηθήσουν αυτό το μήνα. Ωστόσο, επειδή δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας, θα πρέπει να τους πείτε τι είδους βοήθεια χρειάζεστε. Εάν δεν μπορούν να σας δώσουν ένα χέρι αμέσως, θα σας ωθήσουν να βρείτε κάποιον άλλο που θα είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεστε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Μερικοί άνθρωποι λένε ότι πρέπει να κερδοσκοπείτε για να κερδίσετε αλλά εσείς δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει ή όχι να πάρει κάποιο ρίσκο με τα χρήματά σας αυτό το μήνα. Αν δεν είστε εντελώς άνετοι με την περίπτωση της απώλειας κάποιων χρημάτων, τότε θα ήταν καλύτερο να μην κάνετε οτιδήποτε ενδέχεται να παραπέμπει σε... τζογαδόρικη κίνηση.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

ΑΛΟΓΟ
ΓΕΝΙΚΑ: Το 2014 είναι η δική σας χρονιά αλλά θα πρέπει να περιμένετε ακόμα ένα σχεδόν μήνα μέχρι να ξεκινήσει. Περιμένετε μπρος στην πύλη εκκίνησης, αλλά δεν δεν έχει ανοίξει. Μόλις όμως ξεκινήσετε κανείς δε θα μπορέσει να σας σταματήσει. Το ερώτημα δεν είναι αν θα πάτε μακριά και γρήγορα. Το ερώτημα είναι ποιαν κούρσα θα επιλέξετε. Η ώρα πλησιάζει, αν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον κόσμο σας. Υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού που σας περιτριγυρίζει αλλά επίσης αισθάνεστε ότι πατάτε πάνω σε πάγο. Εάν έχετε αναπτύξει ένα φόβο ενώ περιμένετε κάποια πράγματα να συμβούν, θα πρέπει να απελευθερωθείτε από ορισμένες αμφιβολίες. Έχετε την εμπιστοσύνη ότι δεν θα αποτύχετε στο πρώτο εμπόδιο και θα τρέξετε μέχρι στην τελική ευθεία. Ετοιμαστείτε για το Έτος του Αλόγου.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Η αρχή του έτους είναι συχνά η κατάλληλη στιγμή για σας για να κάνετε έναν απολογισμό στα ερωτικά σας. Το να βγάλετε ένα συμπέρασμα δεν θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κάντε ό, τι χρειάζεται για να κρατήσετε τη σχέση σας ευτυχισμένη ή οι ελεύθεροι να βρείτε κάποιον που θα ζήσετε μαζί του όμορφα. Σκεφτείτε τι θέλετε να δώσετε, καθώς και το τι περιμένετε να λάβετε.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Σας αρέσει η πορεία που έχετε στα επαγγελματικά σας; Εάν η εξέλιξη της σταδιοδρομίας δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις δώσετε κάποια ταχύτητα. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε κάτι καινούργιο ή μήπως θα πρέπει να παραμείνετε προς το παρόν εκεί πού βρίσκεστε;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει ή όχι να προχωρήσετε σε μια μεγάλη δαπάνη, τότε μην βιαστείτε να κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή. Πιθανόν να υπάρχει κάποιος λόγος που νιώθετε κάποιες επιφυλάξεις. Εάν πιέζεστε για να πάρετε οπωσδήποτε κάποια απόφαση, τότε αυτό είναι πράγματι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να περιμένετε.

ΠΡΟΒΑΤΟ
ΓΕΝΙΚΑ: Μόλις τέλειωσαν για σας οι γιορτές και το μυαλό σας ξαναγυρίζει στην καθημερινή σας ζωή. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα του Βούβαλου, ένα παλιό «αίνιγμα» κάνει αισθητή την παρουσία του. Είναι σαν να υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα που ξαναεμφανίζεται κάθε φορά που νομίζετε ότι το έχετε αφήσει πίσω. Προσπαθείτε να το αγνοήσετε, αλλά υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι που δεν θα σας επιτρέπουν να το αφήσετε. Αν κάποιος αποπειραθεί να σας παρασύρει σε μια συζήτηση σχετικά με το πώς θα επιλύσετε αυτό το παλιό πρόβλημα, να προσέξετε να μην αποδώσετε ευθύνες ή να αρχίσετε τις αλληλοκατηγορίες. Έχετε ήδη πει όλα όσα πρέπει να πείτε. Ρωτήστε αυτούς που επιθυμούν αυτή τη συζήτηση γιατί πρέπει εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος να δώσετε κάποια απάντηση. Προτείνετέ τους να αποδεχθούν ότι το ζήτημα θα παραμένει άλυτο.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Υπάρχουν ορισμένες διαφορές σε σχέση σας που δεν μπορείτε εύκολα να διευθετήσετε. Όσα επιχείρημα κι αν παρουσιαστούν δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα γιατί το κάθε μέλος της σχέσης δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Ίσως θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε και να εστιάσετε την προσοχή σας περισσότερο σε αυτά τα σημεία που συμπίπτετε.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Οι διαφορετικές ιδέες από τους συναδέλφους σας σχετικά με ένα πρόβλημα μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις στην αντιμετώπισή του. Εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση, τότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ρισκάρετε με μία λύση. Αν κι αυτή δεν λειτουργήσει, τότε να ξέρετε ότι θα αναγκαστείτε να ψάξετε κι άλλες επιλογές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Θα διαπιστώσετε αυτό το μήνα ότι αν προσθέσετε όλα τα ψιλά που σπαταλάτε και δεν δίνετε σημασία, μαζεύεται ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που νομίζατε. Αυτό αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να παραβλέψετε τη διαφορά που κάνουν τα μικροποσά. Εξετάστε προσεκτικά τα έξοδά σας και δείτε αν μπορείτε να βρείτε πού υπάρχουν αυτά τα μικρά αλλά περιττά έξοδα.

ΠΙΘΗΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Μπορείτε να αισθάνεστε υπερήφανοι για όλα όσα πετύχατε το 2013. Δεν ήταν παιχνιδάκι, αλλά καταφέρατε να ελιχτείτε για να πιάσετε τον άνεμο, όταν άλλαξε κατεύθυνση. Παραμείνατε στην πορεία σας και αυτό σας έφερε επιτυχία. Είτε φτάνετε στο τέλος μιας πρόκλησης είτε προετοιμάζεστε για την επόμενη, έχετε κάποια μεγάλα σχέδια για το τι θα κάνετε στη συνέχεια. Ζείτε απαιτητικές καταστάσεις αλλά δεν θα επιθυμούσε κάτι άλλο. Ενώ πολλοί βλέπουν τις απαιτήσεις ενοχλητικές, εσείς τις αντιμετωπίζετε ως πρόκληση για να αποδείξετε τις δυνάμεις σας. Κοιτάξτε πίσω και θα αισθάνεστε ιδιαίτερη ικανοποίηση από το πόσο καλά τα πήγατε τόσο με τις καταιγίδες όσο και την καλοκαιρία. Μείνετε σε αυτά τα θετικά συναισθήματα για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την πορεία σας για το επόμενο σκέλος του ταξιδιού. Άλλωστε εσείς προτιμάτε να ταξιδεύετε από το να φτάνετε στον προορισμό.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Είναι καλύτερα να έχετε αγαπήσει και να χάσατε, παρά να μην αγαπήσατε καθόλου; Αν είστε μόνοι, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ οδυνηρή διαπίστωση για σας αυτό το μήνα. Υπάρχουν διάφορα μαθήματα στον έρωτα που παίρνουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Εάν φοβάστε ότι μπορεί να αναβιώσετε μια αρνητική ερωτική εμπειρία, τότε ίσως ήρθε η ώρα να μάθετε κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Το να σηκώσετε το γάντι, αναλαμβάνοντας επιπρόσθετα καθήκοντα, τότε σίγουρα θα τραβήξετε την προσοχή. Αξιοποιήστε στο έπακρο τη στιγμή σας στο προσκήνιο και δείξτε σε όλους πόσο καλά θα ανταποκριθείτε στις απροσδόκητες απαιτήσεις. Έχετε τη γνώση και την εμπειρία που θα σας βοηθήσουν να σηκώσετε το επιπλέον φορτίο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Εξετάστε προσεκτικά το ρίσκο και το κέρδος. Αν μπείτε στον πειρασμό από μια επένδυση η οποία προσφέρει καλή απόδοση, θα πρέπει επίσης να σταθμίσετε τους κινδύνους και να εξετάσετε εάν είστε έτοιμοι τόσο να χάσετε όσο και να νικήσετε. Εάν αισθάνεστε έστω και λίγο επιφυλακτικοί, θα ήταν φρονιμότερο να μην το κάνετε.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Κάθε νέα χρονιά είναι μια καινούργια ελπίδα. Κατά τον Ιανουάριο, είστε αισιόδοξοι ότι ένα παλιό δίλημμα θα λυθεί από μόνο του. Σαφώς και είναι ευσεβείς πόθοι γιατί η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό το δύσκολο θέμα γιατί θα συνεχίσει να υφίσταται. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το μήνα του Βούβαλου και στο τέλος του Έτους του Φιδιού θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε οι μόνοι που επιθυμείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν κι άλλοι με τον ίδιο στόχο, αλλά θα πρέπει να μάθετε ποιοί είναι και πού βρίσκονται. Με το να είστε ειλικρινείς με αυτό που προσπαθείτε και μιλώντας με διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη, πιθανόν να βρείτε κάποιους απίθανους συμμάχους. Μόλις μάθετε ποιος άλλος αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα, δείτε αν μπορείτε να συνεργαστείτε. Θα διαπιστώσετε ότι δύο μυαλά ή ακόμα και τρία ή τέσσερα είναι καλύτερα από ένα.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε το χρόνο για να ασχοληθείτε με κάποια δικά σας ενδιαφέροντα αυτό το μήνα και επίσης να τον περάσετε με τους φίλους σας, χωρίς την παρουσία του αγαπημένου σας προσώπου. Με το να κάνετε περισσότερο χώρο και για άλλους ανθρώπους στη ζωή σας δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να επιθυμήσει αλλά και να λείψετε στο έτερο ήμισυ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Εάν φτιάχνετε μια ομάδα, είναι λογικό να φέρνετε σε επαφή διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες. Θα πρέπει να κάνετε γνωστούς στον καθένα τους κοινούς στόχους και να τους οργανώσετε, έτσι ώστε να εργαστούν όλοι μαζί χωρίς προβλήματα. Φαίνεται ότι θα έχετε ένα πολυάσχολο μήνα, αλλά μπορείτε να πάρετε τα κατάλληλα άτομα για να σας βοηθήσουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν αισθάνεστε διστακτικοί στο να πάρετε μια απόφαση στα οικονομικά σας, τότε θα πρέπει να ελέγξετε τα ψιλά γράμματα πολύ προσεκτικά. Θα μπορούσαν να υπάρχουν λεπτομέρειες που θα σας οδηγούσαν να σκεφτείτε δύο φορές πριν να υπογράψετε για οποιοδήποτε ποσό. Αποφύγετε να βιαστείτε να βάλετε την υπογραφή σας και πάρτε το χρόνο σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει όλες τις συνέπειες της κίνησής σας.

ΣΚΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Ακόμα μεταφέρετε κάποιες σκέψεις από το προηγούμενο έτος. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχετε αποθηκεύσει ορισμένες αναμνήσεις, τις οποίες αξίζει να πάρετε μαζί σας στο μέλλον. Υπάρχουν επίσης κάποιες που φέρνετε μαζί σας που θα είναι καλύτερο να τις ξεχάσετε. Κάποιες επικρίσεις μπορούν να κολλήσουν στο μυαλό σας, παρόλο που δεν έχουν πλέον κανένα νόημα στη ζωή σας. Αυτές πρέπει να αφήσετε πίσω. Είτε ήταν αυτοκριτική είτε υποτιμητικό σχόλιο από κάποιον άλλο, δεν έχουν θέση στον νέο κόσμο του 2014. Πήρατε το μάθημά σας τη στιγμή που τα ακούσατε κι έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τα διατηρήσετε. Βρείτε τα αρχεία που παραμένουν στο μυαλό σας και διαγράψτε τα. Να έχετε μαζί σας αναμνήσεις μόνο από τον έπαινο και την ευγνωμοσύνη που πήρατε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αν ψάχνετε για ένα νέο έρωτα, έχετε σημειώσει όλα όσα επιθυμείτε να έχει; Εάν η λίστα σας είναι αρκετά μεγάλη, ίσως πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να την κοντύνετε λίγο ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους από έναν ανθρώπους για να τη γεμίσουν. Αν είστε σε σχέση, θυμηθείτε να επαινέσετε ειλικρινά τον σύντροφό σας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Η αμφισβήτηση των ικανοτήτων σας μπορεί να σας σπρώξει να αναρωτηθείτε αν είστε στη σωστή θέση ή στο σωστό μέρος. Πιθανόν να σας ζητήσει να σκεφτείτε πιο προσεκτικά το τι κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να αμφιβάλετε όλη την ώρα. Μόλις είστε σίγουροι για τις προτεραιότητές σας, μπορείτε να στείλετε όλες αυτές τις σκέψεις μακριά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ανυπομονείτε για τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου, επειδή αυτό κάνουν όλοι οι άλλοι; Ό, τι ξοδεύετε, δεν μπορείτε να το αποταμιεύσετε. Προτού αρχίσετε τις επισκέψεις στα καταστήματα σκεφτείτε αν θα ήταν καλύτερα να συγκρατηθείτε και να κρατήσετε τα χρήματά σας για κάπου που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο.

ΚΑΠΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Δεν ήταν εύκολο για σας ούτε το καλύτερο το Έτος του Φιδιού. Υπήρξαν βέβαια κάποιες καλές στιγμές και έχετε βρει τη δύναμη τα τελευταία χρόνια που σας κάνει να νιώθετε ότι όλες οι αναταράξεις στις αρχές της χρονιάς άξιζαν τελικά τον κόπο. Δεδομένου ότι είναι ο τελευταίος μήνας της Χρονιάς του Φιδιού και ο μήνας του Βούβαλου μπορείτε να πετάξετε τις χειροπέδες από τους περιορισμούς του παρελθόντος έτους. Τώρα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε ένα προγραμματισμό για το Έτος του Αλόγου. Το πρακτικό σας πνεύμα ίσως υποστηρίξει ότι η πραγματοποίηση των σχεδίων θα αποδειχθεί χάσιμο χρόνου, διότι έχετε ήδη την αίσθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχετε κάποιο σχέδιο, θα ήταν σαν να παρασύρεστε σε μια θάλασσα αλλαγών χωρίς προορισμό και θα αναρωτιέστε αν θα πρέπει να ρίξετε άγκυρα. Πιστέψτε στα όνειρά σας, κάντε ό, τι είναι δυνατόν για να συμβούν και ετοιμαστείτε για το 2014.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αισθάνεστε βέβαιοι ότι η σχέση σας οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση; Αν έχετε κάποιες αμφιβολίες, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να καθίσετε και να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα με τον σύντροφό σας. Δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη κουβέντα, αλλά τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα μόνο αν δεν μιλήσετε καθόλου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Αν δεν έχετε ένα σχέδιο για τα επαγγελματικά σας, δεν είναι πολύ αργά για να αρχίσετε να το καταστρώνετε. Αν έχετε την αίσθηση ότι η καριέρα σας έχει φτιαχτεί χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μακρόπνοους σχεδιασμούς, τότε είναι καιρός για σας να αποκτήσετε τον έλεγχο του επαγγελματικού σας πεπρωμένου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Σκεφτείτε προσεκτικά για το πώς θα χειριστείτε τα οικονομικά σας αυτό το μήνα. Πιθανόν να υπάρξει σύγκρουση με κάποιο άλλο άτομο που τα μοιράζεστε, γιατί ο καθένα έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς να διαχειριστείτε το κοινό ταμείο. Να είστε έτοιμοι να υποχωρήσετε αλλά και να προχωρήσετε σε ορισμένες περιπτώσεις για να επιτευχθεί μια λύση που θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Διαβάστε επίσης:

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Περισσότερες Μηνιαίες Προβλέψεις του Astrology.gr εδώ

* Θέλετε να μάθετε τι λένε τ' άστρα για σας τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved