Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Μαΐου για τα δώδεκα ζώδια

Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες
Παπασταύρου Λίντα
Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Μαΐου για τα δώδεκα ζώδια

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος

photo_paris-1

Οδηγίες προς τους αναγνώστες

Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.

Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.

Μεσά (Κριός)

Από 13-14/4 έως 13-14/5

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει την φυσική του θέση είναι δηλαδή ωροσκόπος και πρώτος οίκος, ο δε κυβερνήτης-πλανήτης σας, ο Άρης, βρίσκεται από 3-31/5 στον θρόνο του, στο ίδιο σας το ζώδιο δηλαδή στον Κριό και είσαστε με τα όλα σας το παντοδύναμο και τυχερότερο ζώδιο του μήνα. Παράλληλα, παρέα με τον Ήλιο σε έξαρση από 1-14/5,με τον Δία από 10-31/5,με την Αφροδίτη από11-31/5 και τον Ερμή στην αγκαλιά της, κάνετε ότι θέλετε και ειλικρινά εδώ έχουμε μια πρωτοφανή συμπύκνωση πλανητικής ..χιονοστιβάδας επιτυχιών. Ο εγωκεντρισμός σας ωστόσο μπορεί να σας πνίξει αν όχι να σας εκθέσει ανεπανόρθωτα ειδικά τους άνδρες από 1-14/5. Πρέπει λοιπόν να ενεργήσετε σοφά και στρατηγικά επενδύοντας σε όλους τους τομείς την απλοχεριά της τύχης και να μην την κατασπαταλήσετε στα θέλγητρα του άλλου φύλου.

Βρίσαμπα (Ταύρος)

Από 13-14/5 έως 14-15/6

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εισοδημάτων που προέρχονται από την κύρια σας απασχόληση, από τις διατροφικές συνήθειες και την οικογενειακή σας γαλήνη. Η παρουσία στο ζώδιο σας του στριφνού Κέτου (Νότιου Δεσμού της Σελήνης) χρωματίζει μουντά την ατμόσφαιρα και κρύβει παγίδες και παρεξηγήσεις με το άμεσο περιβάλλον σας στην δουλειά και στο σπίτι. Από 1-10/5 η Αφροδίτη σας θα είναι δυνατή (Ιχθείς), πλην όμως σπάταλη και ..αμαρτωλή στο 12ο σπίτι. Από 11-31/5 μετακομίζει στον ωροσκόπο και μπορείτε να ελπίζετε σε θετικές εξελίξεις σχετικά με προαγωγή και αύξηση των αποδοχών σας που ωστόσο θα επισύρει φθόνο και βρώμικα σχόλια (όχι χωρίς βάση) ειδικά αν είσαστε γυναίκα ωραία ή άνδρας ελαφρώς ...τεμπελάκος και πονηρούλης. Βάλτε μέτρο στο φαγητό και το ποτό.

Μιθουνά (Δίδυμοι)

Από 14-15/6 έως 15-16/7

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο της καθημερινότητας, της επιφανειακής επικοινωνίας με το άμεσο περιβάλλον καθώς και τις σχέσεις σας με τα νεότερα από εσάς αδέλφια και συγγενείς πρώτου βαθμού. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα είναι δύσκολο με τον πλανήτη σας τον Ερμή σε πτώση (Ιχθείς) και στο άχαρο 12ο σπίτι. Στο διάστημα αυτό λοιπόν κρατάτε το στόμα σας κλειστό και τα μάτια ορθάνοικτα. Μην δίνετε υποσχέσεις ούτε δανεικά και κάντε μόνον τα απαραίτητα καθημερινά σας καθήκοντα. Από 11-31/5 το κλίμα αλλάζει και η τύχη είναι με το μέρος σας με τον Ερμή στον ωροσκόπο. Θα έχετε τώρα όλα τα ατού με το μέρος σας και η καθημερινότητα σας θα είναι ένας ευχάριστος περίπατος στα μονοπάτια της χαράς, του φλερτ και της ψυχαγωγίας.

Κατακά (Καρκίνος)

Από 15-16/7 έως 16-17/8

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 4ο οίκο της εστίας, της μητέρας και των υλικών αγαθών. Η πλήρης όψη στο ζώδιο σας του υλιστικού Ράχου (Βόρειου Δεσμού της Σελήνης), που είναι ταυτόχρονα και άσπονδος εχθρός της, ρίχνει αρνητική σκιά σε ολόκληρο τον μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές προστριβές με την μητέρα, σύζυγο και όλα τα γυναικεία πρόσωπα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος σας. Για προστασία σας και ομαλή ροή των πραγμάτων, ας λέτε όλες τις Δευτέρες του μήνα, Ωμ Μαχαντέβι Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βορειοδυτικά. Φροντίστε να μην βρίσκεσθε παρατεταμένες ώρες μέσα στο σπίτι, ιδίως οι άνδρες, και μην πάρετε οριστικές από φάσεις σε θέματα που σχετίζονται με την κατοικία σας. Καλός μήνας για διαλογισμό, εσωστρέφεια και προγραμματισμό.

Σίμχα (Λέων)

Από 16-17/8 έως 16-17/9

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5ο οίκο με τον κυβερνήτη σας τον Ήλιο να λάμπει εκτυφλωτικά στον Κριό (έξαρση) και ωροσκόπο (1-14/5). Στο διάστημα αυτό κυριολεκτικά κάνετε θαύματα και όλες σας οι θεμιτές επιθυμίες και σχέδια θα πραγματοποιηθούν. Ειδικότερα θα γνωρίσετε τον μεγάλο έρωτα της ζωής σας χωρίς ωστόσο να κάνετε μόνιμο δεσμό και πολύ περισσότερο γάμο. Θα αποκτήσετε τυχερά και όμορφα παιδιά και όσοι ασχολείσθε επαγγελματικά με την τέχνη και την δημιουργία θα πετύχετε τους στόχους σας. Από 15-31/5 η τύχη θα σας ευνοήσει στον οικονομικό τομέα και είτε είσαστε μισθωτοί είτε ελεύθεροι επαγγελματίες θα αυξήσετε θεαματικά τα εισοδήματα σας. Οι παντρεμένες γυναίκες ας προσέξουν τις σχέσεις τους με τις πεθερές τους.

Κανυά (Παρθένος)

Από 16-17/9 έως 16-17/10

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 6ο οίκο των ανταγωνιστών και εχθρικών συγγενικών σας προσώπων καθώς και των θεμάτων υγείας και οικονομικών δυσκολιών. Πρόκειται για δύσκολο μήνα με τον Κρόνο ανάδρομο στο ζώδιο σας και τον Ερμή σας σε πτώση στους Ιχθείς και στο δύσκολο 12ο σπίτι. Έτσι λοιπόν ολόκληρο τον μήνα ας λέτε την επίκληση εξευμενισμού του Κρόνου Ωμ Σάνι Σάνι Ωμ, 27 φορές, κάθε Σάββατο, ατενίζοντας δυτικά. Και για τον Ερμή (1-10/5) καθημερινά, Ωμ Μπουντάγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βόρεια. Κρατείστε στάση αμυντική απέναντι σε κάθε πρόκληση στον χώρο της δουλειάς σας, φροντίστε οι μεσήλικες την υγεία σας και οι νοικοκυρές ας αποφύγουν σχόλια ή κουτσομπολιά με συγγενικά τους πρόσωπα. Καλή περίοδος για περισυλλογή πληροφοριών σχετικά με επαγγελματικούς σας ανταγωνιστές.

Τουλά (Ζυγός)

Από 16-17/10 έως 15-16/11

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 7ο οίκο του συζύγου ή της συζύγου σας καθώς και τους επαγγελματικούς συνεργάτες ή συνεταίρους σας. Από 1-10/5, η Αφροδίτη σας είναι πανίσχυρη (Ιχθείς), πλην ..άπιστη στο σκοτεινό 12ο σπίτι. Σαν συνέπεια, θα υπάρξουν εξωσυζυγικοί πειρασμοί και αποκαλύψεις για κρυφές και μεμπτές σεξουαλικές δραστηριότητες ανάμεσα σε ανδρόγυνα αλλά και ζευγάρια. Κρούσματα ανεντιμότητας μεταξύ συνεταίρων και διαχειριστικές σπατάλες θα βγουν στο προσκήνιο. Από 11-31/5 το κλίμα αλλάζει και εμφανίζεται η θετική πλευρά της συζυγικής ζωής με τέλεση γάμων που είχαν στο παρελθόν πολλές αναβολές και εμπόδια. Οι επαγγελματικές σας υποθέσεις θα σημειώσουν επιτυχία, ειδικότερα αν συνδέονται με συνεργασίες σας στο εξωτερικό. Καλή περίοδος για συμβιβασμό με αντιδίκους.

Βρίστσικα (Σκορπιός)

Από 15-16/11 έως 15-16/12

Στον χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 8ο οίκο των χρόνιων παθήσεων, των κληρονομικών υποθέσεων, των σεξουαλικών υπερβολών καθώς και των μεταφυσικών-φιλοσοφικών αναζητήσεων. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Άρης, βρίσκεται, από 3-31/5, πανίσχυρος στον Κριό και ωροσκόπο. Έτσι λοιπόν, όλα τα προαναφερόμενα θέματα θα βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση και θα πρέπει να είσαστε πολλοί προσεκτικοί στις επιλογές και διεκδικήσεις σας διότι αν δεν έχετε δίκαιο σε ότι θέλετε να επιτύχετε και να διεκδικήσετε, τότε το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι βαρύ και αμετάκλητο. Αν βρίσκεσθε στην τρίτη ηλικία φροντίστε την υγεία σας. Αν κάνετε ελεύθερη ερωτική ζωή πάρτε ανάλογα προφυλακτικά μέτρα. Αν ασχολείσθε με τα μεταφυσικά μην προχωρείτε στα τυφλά και χωρίς καθοδήγηση από έμπειρο δάσκαλο.

Ντάνους (Τοξότης)

Από 15-16/12 έως 14-15/1

Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 9ο υπερτυχερό οίκο των μεγάλων και μακροπρόθεσμων στόχων. Ο πλανήτης σας, ο Δίας θα βρίσκεται παντοδύναμος στους Ιχθείς, από 1-9/5, πλην όμως στο δύσκολο 12ο σπίτι. Στο διάστημα λοιπόν αυτό θα βιώσετε μια απόλυτη έως και επώδυνη κάθαρση σε ότι έχει σχέση με το παρελθόν σας και τα τυχόν λάθη που διαπράξατε. Οικογενειακές παλαιές διαφορές, κυρίως με τον πατέρα σας θα βγουν στην επιφάνεια. Από 10-31/5 με τον Δία να μετακομίζει στον ωροσκόπο, γυρίζετε σελίδα και προχωράτε με αποφασιστικά και σταθερά βήματα στους δικούς σας στόχους και όνειρα ζωής που μέχρι τώρα δεν μπορούσατε να πραγματοποιήσετε. Ανάλογα λοιπόν ο καθένας με τα δικά του σχέδια, αρχίζετε να γίνεστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού της ζωής σας. Μεγάλες προοπτικές για εγκατάσταση σας στο εξωτερικό.

Μάκαρα (Αιγόκερως)

Από 14-15/1 έως 12-13/2

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της κοινωνικής σας θέσης και καριέρας. Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, βρίσκεται ανάδρομος στο σκληρό 6ο σπίτι των ανταγωνιστών και υπονομευτών του χώρου της εργασίας σας. Έτσι λοιπόν το ξεκάθαρο μήνυμα του μήνα είναι η επαγρύπνηση και η υπεράσπιση, με νύχια και με δόντια των επαγγελματικών και κοινωνικών μας συμφερόντων. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να σας παρασύρει ο εφησυχασμός και η αυταρέσκεια αν οι δουλειές και οι υποθέσεις σας δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η υπονόμευση και οι παγίδες είναι στημένες από τους συναδέλφους και κυρίως τους υφισταμένους σας. Οι παντρεμένες γυναίκες ας έχουν τα μάτια τους ..14 από φίλες που μπαινοβγαίνουν στο σπίτι και πιθανόν να ξελογιάσουν τους άνδρες τους.

Κουμπά (Υδροχόος)

Από 12-13/2 έως 13-14/3

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των απροσδόκητων κερδών και ευκαιριών που προέρχονται από τον κοινωνικό και συγγενικό σας κύκλο. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, βρίσκεται ανάδρομος στο σκληρό 6ο σπίτι και αυτό σημαίνει ότι αφενός μπορεί να σας υπόσχονται πολλά και να σας δίνουν λίγα και αφετέρου να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που θα πρέπει να τις αρπάξετε από τα μαλλιά πριν προλάβουν άλλοι να σας πάρουν την μπουκιά μέσα από το στόμα. Μια λύση θα είναι να αρκεσθείτε σε αυτά που ήδη κατέχετε και να συνεχίσετε την ζωή σας όπως εσείς ξέρετε και έχετε χαράξει χωρίς να έχετε την αγωνία του ανταγωνισμού και της ...πλεονεξίας. Καλός μήνας για να δοκιμάσετε τις δικές δυνάμεις και να ξεχωρίσετε τους αληθινούς σας φίλους.

Μίνα (Ιχθύες)

Από 13-14/3 έως 13-14/4

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 12ο δύσκολο οίκο των εξόδων, της απομόνωσης και της διπλής ερωτικής ή επαγγελματικής ζωής. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Δίας βρίσκεται ισχυρός στους Ιχθείς από 1-9/5 μαζί με την πανίσχυρη Αφροδίτη, 1-10/5 και τον Ερμή σε πτώση στο ίδιο διάστημα. Έχουμε λοιπόν ένα 10ήμερο εντελώς αντιφατικό με το καλό και το κακό να βαδίζουν αντάμα. Μην ξεφεύγετε λοιπόν από τα καθιερωμένα και φροντίστε να καλύψετε τα νώτα σας αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι εκτεθειμένα. Από 10-31/5 η ένταση και η αντίφαση υποχωρούν και ο μήνας κυλά με αργούς ρυθμούς και εσάς περισσότερο να παρατηρείτε παρά να συμμετέχετε στα καθημερινά δρώμενα. Καλή περίοδος για να αναθεωρήσετε πολλές εσφαλμένες απόψεις, στάση ζωής και τρόπους δράσης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved