Ινδική Αστρολογία-Προβλέψεις Οκτωβρίου για τα 12 ζώδια

Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακ
Παπασταύρου Λίντα

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος










Οδηγίες προς τους αναγνώστες
Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.
Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.


Μεσά (Κριός)
Από 13-14/4 έως 13-14/5

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον δύσκολο 8ο οίκο των χρόνιων παθήσεων, των κληρονομικών διεκδικήσεων, των σεξουαλικών απωθημένων, του αποκρυφισμού και της μαγείας. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Άρης, είναι εγκατεστημένος και πανίσχυρος στον Σκορπιό από 20-31/10 στον 3ο οίκο των ακόρεστων επιθυμιών, των νεώτερων αδελφών και της καθημερινής επικοινωνίας.Από1-19/10 ας είσαστε προσεκτικοί στους τομείς που προανέφερα και ας αποφεύγετε, ειδικά οι γυναίκες, τις νέες γνωριμίες με άγνωστους άνδρες. Από 20-31/10 έχετε εύνοια στις ελεύθερες ερωτικές σχέσεις, στα κληρονομικά, στην μελέτη και εφαρμογή της αστρολογίας καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την δράση.

Βρίσαμπα (Ταύρος)
Από 13-14/5 έως 14-15/6

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 9ο οίκο, στο ζώδιο του Ταύρου, που έχει να κάνει με τον πατέρα σας, την τύχη και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Κυβερνήτης σας λοιπόν η Αφροδίτη, εγκατεστημένη στον θρόνο της στον Ζυγό και 2ο οίκο. Ωστόσο, ο δυνατός αυτός συσχετισμός «χαλάει» επειδή η Αφροδίτη είναι ανάδρομη από 8-31/10 και ο Ήλιος σε πτώση θα συγκατοικεί στον Ζυγό από 17-31/10.Έτσι λοιπόν θα βιώσετε διαψεύσεις και ανατροπές σε θέματα πατρικών υποσχέσεων για υλική υποστήριξη καθώς και σε κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο σας. Για αποτροπή των αρνητικών αυτών επιδράσεων, πέραν από την προσωπική σας επαγρύπνηση, ας λέτε όλες τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Τετάρτες του μήνα, Ωμ Σούκραγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές ατενίζοντας νοτιοανατολικά

Μιθουνά (Δίδυμοι)
Από 14-15/6 έως 15-16/7

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της καριέρας και κοινωνικής σας θέσης με τον κυβερνήτη σας Ερμή παντοδύναμο στην Παρθένο και στον1ο οίκο των προσωπικών σας επιτευγμάτων, από 1-16/10.Πρόκειται για ..αχτύπητο συσχετισμό και τυχερό διάστημα όπου όλα τα καλά και συμφέροντα θα σας προκύψουν. Θα πρέπει ωστόσο, να είσαστε συγκρατημένοι μέσα στην καλοτυχία σας επειδή θα προκύψουν φθόνος και γλωσσοφαγιά που πιθανόν να σας επηρεάσουν αρνητικά. Από 17-31/10 το σκηνικό αλλάζει και το βάρος πέφτει στα οικονομικά σας με τους άνδρες επιρρεπείς σε σπατάλες και άστοχες επαγγελματικές αποφάσεις. Στο ίδιο διάστημα ο Ήλιος θα βρίσκεται σε πτώση στο Ζυγό και θα πρέπει να αποφεύγετε την σπατάλη ενέργειας κάνοντας ταυτόχρονα και υγιεινή διατροφή

Κατακά (Καρκίνος)
Από 15-16/7 έως 16-17/8

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των δημοσίων σχέσεων και ευκαιριών από απροσδόκητες πηγές και πρόσωπα. Ο Δίας, πανίσχυρος στους Ιχθείς, πλην όμως ανάδρομος κάνει πλήρη όψη στο ευνοϊκό του ζώδιο του Καρκίνου με αποτέλεσμα να υπάρξουν πράγματι απροσδόκητες ευκαιρίες και προοπτικές που ωστόσο θα εμπεριέχουν το στοιχείο της υπερβολής αν όχι και της απάτης. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είσαστε παρών σε εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος και δημοσίων σχέσεων, να παρατηρείτε, να ακούτε και να ζυγίζετε προσεκτικά κάθε πιθανή πρόταση ή προσέγγιση όσο πειστική και ελκυστική και αν ακούγεται.
Οι γυναίκες ας είναι, ιδιαίτερα, κουμπωμένες σε προτάσεις από λαμπερούς και επιτυχημένους άνδρες.

Σίμχα (Λέων)
Από 16-17/8 έως 16-17/9

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 12ο δύσκολο οίκο των ζημιών, της χασούρας και των κρυφών εχθρών. Από 1-16/10 ο Ήλιος και κυβερνήτης σας θα βρίσκεται στον ωροσκόπο και Παρθένο με αποτέλεσμα το προσωπικό σας γόητρο και κύρος να είναι ιδιαίτερα τρωτό και ευάλωτο. Ωστόσο το διάστημα από 17-31/10 είναι και το πιο επικίνδυνο επειδή ο Ήλιος θα μετακινηθεί στον 2ο οίκο των οικονομικών και στον Ζυγό που κάνει πτώση. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στην διαχείριση των οικονομικών σας καθώς και στην εργασία σας.
Στο διάστημα αυτό ας λέτε όλες τις Κυριακές, τις Δευτέρες, τις Τρίτες και τις Πέμπτες την επίκληση ενίσχυσης του Ήλιου, Ωμ Σούργιαγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές ατενίζοντας ανατολικά. Οδηγείτε προσεκτικά

Κανυά (Παρθένος)
Από 16-17/9 έως 16-17/10

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον ωροσκόπο και τον 1ο οίκο-κλειδί της προσωπικότητας. Ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, βρίσκεται από 1-16/10 στον θρόνο του στην Παρθένο και αποτελεί πράγματι το διάστημα αυτό λαχείο για την προσωπική σας λάμψη και επιτυχία σε κάθε επίπεδο. Στο ίδιο διάστημα σας συντροφεύει και ο Ήλιος. Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν από 17-31/10 όταν ο Ερμής θα μετακινηθεί στον Ζυγό(2ος οίκος των οικονομικών) όπου και θα συγκατοικεί με τον Ήλιο στην πτώση του και την Αφροδίτη ανάδρομη. Κίνδυνος λοιπόν στον ορίζοντα για τα οικονομικά και εργασιακά σας συμφέροντα. Στο διάστημα λοιπόν αυτό ,ας λέτε όλες τις Τετάρτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, Ωμ Μπουντάγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βόρεια.

Τουλά (Ζυγός)
Από 16-17/10 έως 15-16/11

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εισοδημάτων από την κύρια εργασία σας με τον κυβερνήτη σας, την Αφροδίτη, στον θρόνο της, πλην όμως ανάδρομη από 8-31/10.Έτσι λοιπόν η πρώτη εβδομάδα θα δείξει πολύ θετικά σημάδια τα οποία όμως μέλλει να διαψευσθούν για όλο τον υπόλοιπο μήνα. Παράλληλα θα υπάρξουν τριβές στο οικογενειακό σας περιβάλλον και ιδιαίτερα για τα ελεύθερα άτομα που συγκατοικούν με τους γονείς τους. Προσοχή λοιπόν και συνέπεια στα εργασιακά σας καθήκοντα για να μην δείτε τις αποδοχές σας να μένουν στάσιμες ή ακόμη και να μειώνονται.
Για προστασία σας, από 8-31/10,ας λέτε όλες τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Τετάρτες, Ωμ Σούκραγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας νοτιοανατολικά.

Βρίστσικα (Σκορπιός)
Από 15-16/11 έως 15-16/12

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο των επιθυμιών και της καθημερινότητας φιλοξενώντας μάλιστα τον κυβερνήτη σας Άρη, παντοδύναμο από τις 20-31/10.Από 1-19/10 τα πράγματα θα ακολουθούν τον ρυθμό μιας θετικής καθημερινότητας και επικοινωνίας. Θα υπάρξουν ωστόσο παροδικές τριβές με τα νεώτερα αδέλφια σας. Από 20-31/10 όπως προανέφερα καταλαμβάνεστε από μια ασυγκράτητη ενέργεια για επικοινωνία ,ψυχαγωγία και ανταλλαγή πνευματικών και ερωτικών εμπειριών με άτομα που καθημερινά συναντάτε αλλά που δεν είχατε έως τώρα αισθανθεί την ανάγκη να τα προσεγγίσετε. Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να διατυπώσετε σε γραπτό λόγο, αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο στον εργασιακό σας χώρο όσο και στον τόπο κατοικίας σας, που θα τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από τους αρμοδίους.

Ντάνους (Τοξότης)
Από 15-16/12 έως 14-15/1

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 4ο οίκο που σχετίζεται με την μητέρα και κατ’ επέκταση με την έννοια της οικογενειακής εστίας. Ο κυβερνήτης σας, ο Δίας, είναι εγκατεστημένος στον 7ο οίκο της συζυγικής ζωής, πανίσχυρος στους Ιχθείς, πλην όμως ανάδρομος. Έτσι λοιπόν θα έχουμε συμπτώματα μητρικής υπερπροστασίας προς τα παιδιά, αγόρια ή κορίτσια που έχουν πρόσφατα συνάψει γάμο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και συναισθηματικές φορτίσεις χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένας σοβαρός λόγος.
Για να αποφύγετε άσκοπες τριβές, ας λέτε όλες τις Πέμπτες και τις Δευτέρες του μήνα, Ωμ Μπριχασπάταγιε Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βορειοανατολικά.
Ιδανικός μήνας για προγραμματισμό και προετοιμασία γαμήλιας τελετής καθώς και για συνεργασία με αλλοδαπούς.

Μάκαρα (Αιγόκερως)
Από 14-15/1 έως 12-13/2

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5ο οίκο των ερωτικών συντρόφων, των παιδιών, της δημιουργίας και πολιτικής δραστηριότητας.
Ο κυβερνήτης σας, ο αυστηρός Κρόνος είναι εγκατεστημένος στον 1ο οίκο προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στα προαναφερόμενα θέματα και δημιουργώντας νέα δεδομένα στην μέχρι τώρα πορεία της ζωής σας. Έτσι λοιπόν σε θέματα αγάπης και έρωτα τα ζευγάρια θα βρεθούν προ των ευθυνών τους για την πορεία της σχέσης τους με αποτέλεσμα σε ποσοστό 50% να καταλήξουν σε γάμο ή οριστικό χωρισμό. Πολλά ανδρόγυνα θα αποφασίσουν να τεκνοποιήσουν και όσα έχουν παιδιά θα ασχοληθούν σοβαρά για το μέλλον τους. Τα άτομα που με οποιονδήποτε τρόπο ασχολούνται με τα κοινά και εκθέτουν υποψηφιότητα, θα έχουν την τύχη με το μέρος τους.

Κουμπά (Υδροχόος)
Από 12-13/2 έως 13-14/3

Στον χάρτη του μήνα το ζώδιο σας κατέχει τον 6ο οίκο της αντιπαλότητας και εχθρότητας, του ανταγωνισμού και των ασθενειών.
Ο κυβερνήτης σας, ο Κρόνος είναι εγκατεστημένος στον 1ο οίκο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για δυσκολίες και αντιξοότητες στους τομείς που προανέφερα.
Θα πρέπει πριν απ’ όλα να προστατεύσετε την υγεία σας αποφεύγοντας τις υπερβολές στην σωματική κόπωση, την πολυφαγία και την κατανάλωση αλκοόλ. Παράλληλα φροντίστε να είστε συνεπείς και αποδοτικοί στην εργασία σας αποφεύγοντας τα σχόλια και τα κουτσομπολιά μεταξύ των συναδέλφων σας επειδή μπορεί να σας συκοφαντήσουν και να σας εκθέσουν. Αποφύγετε και να δανείσετε και να δανεισθείτε. Οι μη εργαζόμενες νοικοκυρές ας αποφύγουν τα περιττά λόγια με τις γειτόνισσες καθώς και με τις κουνιάδες και εξαδέλφες τους.

Μίνα (Ιχθύες)
Από 13-14/3 έως 13-14/4

Στον χάρτη του μήνα το ζώδιο σας κατέχει το 7ο οίκο της συζύγου ή του συζύγου, των φανερών σας αντιπάλων-εχθρών καθώς και των επαγγελματικών συνεταιρισμών. Ο πλανήτης του ζωδίου σας, ο Δίας, βρίσκεται παντοδύναμος στο σπίτι σας, πλην όμως ανάδρομος. Έτσι λοιπόν ενώ θα διαφαίνονται μεγάλες προσδοκίες και προοπτικές στους τομείς που προανέφερα, τελικά θα προκύπτουν ανατροπές και διαψεύσεις με αποτέλεσμα πολλοί γάμοι να κινδυνεύσουν με διάλυση και καταστροφή όπως επίσης πολλοί μακρόχρονοι επαγγελματικοί συνεταιρισμοί με διακοπή και κατάληξη ακόμα και στα δικαστήρια. Προσέξτε λοιπόν τις κινήσεις, τα λόγια και τις πράξεις σας στον γάμο και τα συνεταιριλίκια, επειδή αυτόν τον μήνα ότι λάμπει δεν θάναι χρυσός. Ιδανικός μήνας για να μελετήσετε αστρολογία και ψυχανάλυση.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved