Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Ιανουαρίου για τα δώδεκα ζώδια

Οι Προβλέψεις της Ινδικής Αστρολογίας για το μήνα Ιανουάριο
Παπασταύρου Λίντα
Ινδική αστρολογία-Προβλέψεις Ιανουαρίου για τα δώδεκα ζώδια

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος





photo paris-1


Οδηγίες προς τους αναγνώστες



Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.



Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.

Μεσά (Κριός)

Από 13-14/4 έως 13-14/5

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5οτυχερό οίκο, φιλοξενεί τον μεγάλο ευεργέτη Δία και έχει τον κυβερνήτη πλανήτη σας τον Άρη εγκατεστημένο στο 9ουπερτυχερό σπίτι των μεγάλων στόχων και της θεϊκής εύνοιας. Πρόκειται λοιπόν για έναν πολύ τυχερό μήνα όπου θα βιώσετε επιτυχίες και ευτυχία σε θέματα αισθηματικά, χωρίς ωστόσο σε κατάληξη γάμου. Τα ζευγάρια που έχουν παιδιά ή πρόκειται να αποκτήσουν θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Οι παντός είδους επενδύσεις θα είναι ευνοϊκές και οι καλλιτέχνες θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί. Ωστόσο, το διάστημα24-31/1 θα είναι αρνητικό με τον Άρη σε ανάδρομη πορεία. Άς λέτε για προστασία, Ωμ Κουτζάγια Ναμαχά Ωμ, 27 φορές, ατενίζοντας νότια. Στα θέματα που προανέφερα πιθανόν να προκύψουν εμπόδια και ανατροπές.

Βρίσαμπα (Ταύρος)

Από 13-14/5 έως 14-15/6

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 6ο οίκο των επαγγελματικών αντιζηλιών και όχι μόνον, φιλοξενώντας τον νευρικό και δαιμόνιο Κέτου (Νότιο Δεσμό της Σελήνης) και με την Αφροδίτη σας στον 2οοίκο των εισοδημάτων από την κύρια εργασία σας από 1-8/1. Στο σύντομο αυτό διάστημα θα υπάρξουν εντάσεις και τρικλοποδιές από κακόβουλους συναδέλφους και υφισταμένους σας στον χώρο δουλειάς. Ωστόσο προβλέπεται να βγείτε κερδισμένοι και δικαιωμένοι. Από 9-31/1 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο 3ο σπίτι της επικοινωνίας με νεώτερα αδέλφια και συγγενείς από το σόι της μητέρας σας με αποτέλεσμα το χάσιμο χρόνου εκ μέρους σας για τα προβλήματα τους και χωρίς να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως να βρεθείτε εκτεθειμένοι και παρεξηγημένοι χωρίς να φταίτε.

Μιθουνά (Δίδυμοι)

Από 14-15/6 έως 15-16/7

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 7ο οίκο του γάμου και των επαγγελματικών συνεργασιών. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Ερμής, από 1-3/1 φέρνει δυσκολίες οικονομικές στο 12ο δύσκολο σπίτι. Από 4-23/1 μετακινείται στον ωροσκόπο με αποτέλεσμα η συζυγική ζωή να βρεθεί στο επίκεντρο με θετικά αποτελέσματα. Πολλοί γάμοι θα γίνουν με βασικό κίνητρο τον έρωτα και το συναίσθημα ενώ τα ήδη παντρεμένα ανδρόγυνα θα βιώσουν αγάπη και αμοιβαία κατανόηση. Παράλληλα τα άτομα που συνεργάζονται ή συνεταιρίζονται θα έχουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους ακόμη και εκτός Ελλάδος. Από 24-31/1 ο Ερμής μετακινείται στο 2ο σπίτι των εσόδων και τα ανδρόγυνα θα οργανώσουν τα οικονομικά τους με περικοπή περιττών εξόδων. Επαγγελματικά προβλήματα με εφορίες θα επιλυθούν ευνοϊκά.

Κατακά (Καρκίνος)

Από 15-16/7 έως 16-17/8

Ο χάρτης του μήνα έχει το ζώδιο σας στο 8ο δύσκολο σπίτι των χρόνιων παθήσεων, των κληρονομικών διαφορών, των σεξουαλικών εμμονών και της μεταφυσικής. Παράλληλα, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για το ζώδιο σας επειδή δέχεται πλήρεις όψεις από τον σκληρό Κρόνο και τον άσπονδο εχθρό του, τον κυβερνήτη της Σελήνης, τον υλιστή Ράχου (Βόρειο δεσμό). Χρειαζόσαστε λοιπόν για ολόκληρο τον μήνα, ένα ισχυρό δείκτη προστασίας με την επίκληση Ωμ Μαχαντέβι Ωμ, 27 φορές, ατενίζοντας βορειοδυτικά. Παράλληλα αν είσαστε στην τρίτη ηλικία φροντίστε την υγεία σας προληπτικά και αν έχετε κληρονομικές διαφορές συμβουλευθείτε διακριτικά έναν έμπειρο δικηγόρο. Αν είσαστε άτομα σεξουαλικώς απελευθερωμένα ή ανικανοποίητα προσέξτε τις ερωτικές σας επαφές με άτομα άγνωστα, αποφεύγοντας τα ή παίρνοντας προφυλακτικά μέτρα. Κάντε γιόγκα και μελετείστε αστρολογία.

Σίμχα (Λέων)

Από 16-17/8 έως 16-17/9

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 9ο τυχερό και θεϊκό οίκο. Δέχεται πλήρεις όψεις από τον Δία και τον Άρη και έχει τον κυβερνήτη σας, Ήλιο, εγκατεστημένο από 1-14/1 στον 1ο οίκο και ωροσκόπο. Δυναμικός και κλασσικά «ανδρικός» αστρολογικός συνδυασμός που θα σας προσφέρει ευκαιρίες προσωπικής προβολής και επιβολής που θα πρέπει να τις αδράξετε αποφασιστικά και με το σπαθί σας, κόβοντας κάθε Γόρδιο δεσμό όπως ο Μεγαλέξανδρος. Φυσικά και οι δυναμικές γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν αναλόγως σαν, σύγχρονες Αμαζόνες. Από15-31/1,ο Ήλιος μετακινείται στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων από την κύρια απασχόληση σας με αποτέλεσμα να έχετε αύξηση των αποδοχών σας, αν είσαστε άτομα μισθωτά ή αύξηση του κύκλου εργασιών σας, αν είσαστε άτομα αυτοαπασχολούμενα.

Κανυά (Παρθένος)

Από 16-17/9 έως 16-17/10

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της κοινωνικής θέσης και καριέρας. Από 1-3/1 με τον Ερμή σας στο δύσκολο12ο σπίτι τα πάντα σας φαίνονται...βουνό. Από 4-23/1 τα πράγματα αλλάζουν ριζικά με τον Ερμή στον ωροσκόπο και 1ο οίκο. Σας ανοίγονται μεγάλες πόρτες το σο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό ορίζοντα. Το μυαλό σας δουλεύει σαν του πολυμήχανου Οδυσσέα και οι γυναίκες θα προσελκύσουν φτασμένους και γοητευτικούς άνδρες με προοπτική λαμπερών σχέσεων και χλιδάτων γάμων. Οι άνδρες θα καταφέρουν με το μυαλό τους και μόνο να δημιουργήσουν κερδοφόρες επενδύσεις και πρωτοπόρες επιχειρήσεις. Από 24-31/1,ο Ερμής μετακινείται στο 2οσπίτι των εισοδημάτων και θα έχετε σημαντική αύξηση των περιουσιακών. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι οικογενειακοί σας δεσμοί.

Τουλά (Ζυγός)

Από 16-17/10 έως 15-16/11

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των απρόβλεπτων κερδών και ευκαιριών από δημόσιες σχέσεις με άτομα κοινωνικού και οικονομικού κύρους. Φιλοξενεί ευνοϊκά τον αυστηρό Κρόνο και δέχεται θετική και πλήρη όψη από τον μεγάλο ευεργέτη Δία. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, η Αφροδίτη, από 1-8/1 βρίσκεται στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων σας με αποτέλεσμα να δεχθείτε οικονομική στήριξη από θείους ή θείες από το σόι του πατέρα σας, καθώς και από τυχόν πρεσβύτερο αδελφό ή αδελφή. Στον εργασιακό σας χώρο θα έχετε την υποστήριξη των προϊσταμένων σας που θα ακούσουν θετικά κάθε λογικό σας αίτημα. Από 9-31/1 η Αφροδίτη θα βρεθεί στο 3ο σπίτι της επικοινωνίας με αποτέλεσμα άτομα προβεβλημένα να προωθήσουν τα οικονομικά σας.

Βρίστσικα (Σκορπιός)

Από 15-16/11 έως 15-16/12

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει το 12οσπίτι των απωλειών, χρεών και κρυφών εχθρών. Φιλοξενεί τον επικίνδυνο υλιστή Ράχου (Βόρειο Δεσμό της Σελήνης) και έχει τον κυβερνήτη σας Άρη ανάδρομο από 24-31/1 στο ευαίσθητο και τυχερό 9ο σπίτι, το οποίο και βλάπτει σε μεγάλο βαθμό. Ο μήνας λοιπόν είναι δύσκολος με το πιο επικίνδυνο διάστημα αυτό που προανέφερα με τον ανάδρομο Άρη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προστασία σας ολόκληρο τον μήνα με την επίκληση εξευμενισμού του Άρη όλες τις Τρίτες, τις Πέμπτες και τις Κυριακές, λέγοντας Ωμ Κουτζάγια Ναμαχά Ωμ, 27 φορές και ατενίζοντας νότια. Παράλληλα φροντίστε να μην κάνετε κανένα άνοιγμα οικονομικό ούτε να δεσμευθείτε με δάνεια ή αγορές.Μην κοινοποιείτε τα σχέδια σας και κρατείστε χαμη λούς τόνους σε όλα τα επίπεδα.

Ντάνους (Τοξότης)

Από 15-16/12 έως 14-15/1

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον ωροσκόπο και 1ο οίκο με αποτέλεσμα να παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε όλες τις εξελίξεις για εσάς και γύρω από εσάς. Φιλοξενεί τον Ήλιο από 1-14/1 και τον Ερμή από 4-23/1 και έχει τον Δία σας εγκατεστημένο στο5ο και τυχερό σπίτι με πλήρη αρνητική όψη από τον Κρόνο. Έτσι λοιπόν, θέλετε δεν θέλετε θα βρεθείτε στο επίκεντρο των γεγονότων που θα αφορούν πέραν από τα προσωπικά σας θέματα και τα προβλήματα των ατόμων του άμεσου αλλά και ευρύτερου οικογενειακού, κοινωνικού και επαγγελματικού σας κύκλου. Από 1-14/1 θα σας απασχολήσουν έντονα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον πατέρα σας και που επηρεάζουν αρνητικά την ατομική σας εικόνα και τα προσωπικά σας συμφέροντα. Από 4-23/1 τα παιδιά σας θα βρεθούν στο προσκήνιο, με δυσκολίες που ωστόσο ξεπερνιούνται.

Μάκαρα (Αιγόκερως)

Από 14-15/1 έως 12-13/2

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εισοδημάτων που προέρχονται, κυρίως, από την βασική σας επαγγελματική απασχόληση ενώ ταυτόχρονα, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Κρόνος είναι ευνοϊκά τοποθετημένος στο 11ο οίκο των απρόβλεπτων κερδών εκτός κύριας απασχόλησης και με πλήρη ευνοϊκή όψη από τον Δία. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να κινηθείτε ευέλικτα, παίζοντας σε... δύο ταμπλό. Αφενός στην δουλειά σας και αφετέρου στις δημόσιες σχέσεις. Πιθανόν να σας κουράσει ή ακόμη και να σας μπερδέψει αυτή η προοπτική. Μπορείτε να συνδυάσετε τον χώρο εργασίας σας με δημόσιες σχέσεις, π.χ. προσκαλώντας τον προϊστάμενο σας για φαγητό στο σπίτι ή κάτι ανάλογο με τις συνήθειες και δυνατότητες σας. Βγάλτε προς τα έξω την θετική σας πλευρά και θα κερδίσετε.

Κουμπά (Υδροχόος)

Από 12-13/2 έως 13-14/3

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο της καθημερινής τριβής και επαφής με άτομα του άμεσου κοινωνικού και επαγγελματικού σας χώρου, όπως γείτονες και συνάδελφοι καθώς και με νεώτερα από εσάς αδέλφια (εφόσον βέβαια υπάρχουν). Ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, βρίσκεται τοποθετημένος στο 11ο σπίτι των δημόσιων και «σκόπιμων» σχέσεων, κάτι που θα σας αναγκάσει να χάσετε τον αυθορμητισμό της καθημερινότητας και να φορέσετε μάσκα αυτοπροβολής, προκειμένου να αποκομίσετε οφέλη από πρόσωπα κοινωνικού και οικονομικού κύρους. Η πλήρης και θετική όψη του Δία στον 11ο οίκο θα σας βοηθήσει να παίξετε τέλεια τον ρόλο σας. Οι γυναίκες θα έχουν περισσότερη επιτυχία από τους άνδρες και θα κάνουν αξιόλογες νέες γνωριμίες με σκοπό τον γάμο.

Μίνα (Ιχθύες)

Από 13-14/3 έως 13-14/4

Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει το 4ο σπίτι της εστίας και των ανέσεων, της θαλπωρής του σπιτιού και της οικογενειακής στέγης. Βασικό και θετικό πρόσωπο του μήνα η μητέρα σας, η σύζυγος ή η κόρη. Ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σας, ο Δίας, είναι εγκατεστημένος στο 5οτυχερό σπίτι και λιγάκι στριμωγμένος από την όψη που δέχεται αρνητικά από τον Κρόνο. Ακόμη, πλήρεις όψεις δέχεται το ζώδιο σας από τον Άρη, θετική και από τον Ράχου (Βόρειο Δεσμό),αρνητική. Ωστόσο, η τελική αστρολογική σύνθεση και πρόβλεψη αποβαίνει θετική με μόνη αρνητική εξαίρεση την αλλαγή τόπου κατοικίας για τον μήνα αυτό, αν βέβαια έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας. Με ασφαλές λοιπόν ορμητήριο το σπίτι και την οικογένεια σας θα έχετε μια πολύ θετική παρουσία τόσο στον συγγενικό όσο και στον κοινωνικό σας χώρο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved