Ινδική Αστρολογία: Προβλέψεις Οκτωβρίου

Τι προβλέπουν τα άστρα της Βεδικής για τον Οκτώβριο.

Παπασταύρου Λίντα
Ινδική Αστρολογία: Προβλέψεις Οκτωβρίου

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος

photo paris-1

Οδηγίες προς τους αναγνώστες

Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.

Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.


vedic_oct

Μεσά (Κριός)

Από 13-14/4 έως 13-14/5

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 8ο οίκο των κληρονομικών, των χρόνιων παθήσεων, της μεταφυσικής και του σεξ φιλοξενώντας τον Δία ανάδρομο. Παράλληλα ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Άρης βρίσκεται στην πτώση του στον Καρκίνο από 1-30/10 και στον 11ο οίκο των ευκαιριών. Δύσκολος και άχαρος λοιπόν μήνας επειδή στους τομείς που ανέφερα θα εμφανίζονται απατηλές ευκαιρίες, απραγματοποίητες υποσχέσεις και διαψεύσεις. Χρειάζεται για να επιβιώσετε να λέτε για τον Άρη όλες τις Τρίτες του μήνα, Ωμ Κουτζάγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας νότια και για τον Δία όλες τις Πέμπτες, Ωμ Μπριχασπάταγιε Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βορειοανατολικά. Η τρίτη ηλικία ας φροντίσει προληπτικά την υγεία της και οι άνδρες με ελεύθερη ερωτική την επιλογή συντρόφου τους.

Βρίσαμπα (Ταύρος)

Από 13-14/5 έως 14-15/6

Στο χάρτη του μήνα το ζώ διο σας καταλαμβάνει τον 9ο τυχερό οίκο, φιλοξενεί τον στρυφνό και «διαβολικό» Κέτου ή Νότιο Δεσμό και ευτυχώς η Αφροδίτη σας βρίσκεται σε πτώση στον ωροσκόπο μόνον από 1-3/10.Στην συνέχεια η Αφροδίτη θα βρίσκεται παντοδύναμη στον θρόνο της τον Ζυγό και στο 2ο σπίτι των εσόδων από 4-31/10.Προσοχή λοιπόν στην ατομική σας συμπεριφορά από 1-3/10 και ειδικά προς τον πατέ ρα σας και τα άτομα κάποιας ηλικίας γενικώτερα.Από4-31/10 η τύχη θα είναι με το μέρος σας σε ότι έχει σχέση με τα εισοδήματα που προέρχονται από την κύρια απασχόληση σας είτε είσαστε μισθωτοί είτε ελεύθεροι επαγγελματίες. Για τις ελεύθερες γυναίκες θα υπάρξουν ευκαιρίες γνωριμιών με άνδρες ευκατάστατους από το εξωτερικό και με προοπτική στέρεων γάμων με κοινωνική άνοδο.

Μιθουνά (Δίδυμοι)

Από 14-15/6 έως 15-16/7

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της κοινωνικής σας θέσης και καριέρας με τον πλανήτη σας τον Ερμή παντοδύναμο στον θρόνο του στην Παρθένο και τον ωροσκόπο. Έτσι λοιπόν από 1-9/10 έχετε εννέα χρυσές μέρες που θα σας επιτρέψουν να διεκδικήσετε προνόμια, προαγωγή και κάθε είδους προσωπική εκδούλευση που θα ανεβάσει τις μετοχές σας στα ύψη τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό τομέα. Από 17-31/10 με τον Ήλιο σε πτώση, ειδικότερα οι άνδρες, θα είναι πολύ ευάλωτοι απέναντι στο γυναικείο φύλο το οποίο και θα προσπαθήσει να επωφεληθεί. Συμπερασματικά από10-31/10 οι τάσεις θα είναι γύρω από τα εργασιακά θέματα για τους άνδρες ενώ για τις γυναίκες γύρω από τα αισθηματικά. Φροντίστε να ενεργείτε με μυστικότητα σε κάθε θέμα αλλαγής εργασίας.

Κατακά (Καρκίνος)

Από 15-16/7 έως 16-17/8

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των ευκαιριών και δημοσίων σχέσεων. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώδιο σας δέχεται όψη από τον Ράχου (Βόρειο Δεσμό) και άσπονδο εχθρό του κυβερνήτη σας της Σελήνης. Επιπλέον φιλοξενεί από 1-30/10 τον Άρη σε πτώση. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον πρεσβύτερο αδελφό ή αδελφή σας και με τον θείο ή θεία σας από το σόι της μητέρας σας. Θα πρέπει παράλληλα να προσέξετε την δημόσια εικόνα και τις κοινωνικές σας σχέσεις επειδή θα είσαστε ευάλωτοι σε κακόβουλα σχόλια και γλωσσοφαγιά. Για προστασία σας, ας λέτε όλες τις Δευτέρες του μήνα, Ωμ Μαχαντέβι Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βορειοδυτικά. Τέλος ας αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις νυκτερινές ώρες.

Σίμχα (Λέων)

Από 16-17/8 έως 16-17/9

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει το 12ο δύσκολο σπίτι των εξόδων, ζημιών και χρεών. Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Ήλιος θα βρίσκεται στον ωροσκόπο από 1-16/10 με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πελαγωμένος και ανασφαλής στην εκπλήρωση των καθημερινών σας καθηκόντων και υποχρεώσεων και με τάσεις φυγής από την καθημερινότητα. Από 17-31/10 τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο με τον Ήλιο στην πτώση του στον Ζυγό και στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων. Στο διάστημα λοιπόν αυτό ας λέτε όλες τις Κυριακές, τις Δευτέρες και τις Πέμπτες, Ωμ Σουρ γιαγιά Ναμαχά Ωμ,27φορές, ατενίζοντας ανατολικά. Προσέξτε ιδιαίτερα την διαχείριση των οικονομικών σας, την κατάσταση της υγείας σας και την συμπεριφορά σας μέσα στο σπίτι. Οδηγείτε προσεκτικά ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες.

Κανυά (Παρθένος)

Από 16-17/9 έως 16-17/10

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον ωροσκόπο και 1ο οίκο φέρνοντας σας έτσι στο επίκεντρο των εξελίξεων και με αυξημένες ευθύνες. Από 1-9/10 ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, ο Ερμής θα βρίσκεται πανίσχυρος στον θρόνο του και ωροσκόπο. Αυτές οι εννέα λοιπόν πρώτες μέρες του μήνα θα σας ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες σε κάθε ατομικό σας σχέδιο, στόχο και όνειρο. Η παρουσία του αυστηρού Κρόνου στον ωροσκόπο προσθέτει ιδιαίτερο βάρος στις επιδιώξεις σας. Ωστόσο ότι κάνετε στο διάστημα αυτό θα σφραγίσει και τον υπόλοιπο μήνα.Από10-28/10 ο Ερμής μετακομίζει στο 2ο σπίτι των εισοδημάτων αλλά και της οικογένειας και έτσι το ενδιαφέρον σας θα στραφεί, κυρίως, στον εργασιακό σας χώρο όπου και θα έχετε απόδοση και επιτυχία.

Τουλά (Ζυγός)

Από 16-17/10 έως 15-16/11

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εσόδων μας από την κύρια πηγή των εισοδημάτων. Ο κυβερνήτης-πλανήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, βρίσκεται ευτυχώς μόνον από 1-3/10 στην πτώση της στην Παρθένο και τον ωροσκόπο. Από 4-28/10βρίσκεται πανίσχυρη στον θρόνο της και στο ζώδιο σας. Προσέξτε λοιπόν τις τρείς πρώτες μέρες του μήνα μην σας πάρουν την ..μπουκιά από το στόμα. Στην συνέχεια ο κόσμος είναι δικός σας έως τις 28/10 με μεγάλη άνοδο των εσόδων σας από την δουλειά σας καθώς και ιδιαίτερες μέρες ευτυχίας μέσα στην οικογένεια σας. Για τις γυναίκες θα υπάρξουν αξιόλογα προξενιά με βασικό φόντο την οικονομική εξασφάλιση και λιγότερο τον έρωτα. Για άνδρες μάστορες καλές προοπτικές για μόνιμη δουλειά στο εξωτερικό.

Βρίστσικα (Σκορπιός)

Από 15-16/11 έως 15-16/12

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο της δράσης και της καθημερινής επικοινωνίας φιλοξενώντας τον απρόβλεπτο Ράχου (Βόρειο Δεσμό) και έχοντας τον πλανήτη σας Άρη σε πτώση στον Καρκίνο (1-30/10) στο 11ο σπίτι των ευκαιριών. Ο μήνας λοιπόν προβλέπεται δύσκολος και επεισοδιακός με εσάς να λειτουργείτε σαν Ταύρος σε ..υαλοπωλείο που στο τέλος πληρώνετε την ζημιά και τα σπασμένα. Προσέξτε τις σχέσεις σας με τα αδέλφια σας και τα άτομα με τα οποία ερχόσαστε σε καθημερινή επαφή, από συναδέλφους έως τον περιπτερά της γειτονιάς. Για προστασία σας, ας λέτε όλες τις Τρίτες, τις Πέμπτες και τις Κυριακές του μήνα, Ωμ Κουτζάγια Ναμαχά Ωμ,27φορές,ατενίζοντας νότια. Οι παντρεμένες ας προσέξουν τα λόγια τους με τις πεθερές τους.

Ντάνους (Τοξότης)

Από 15-16/12 έως 14-15/1

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 4ο οίκο της μητέρας, της οικογένειας και όχι μόνον. Ο πλανήτης του ζωδίου σας, ο Δίας, βρίσκεται ανάδρομος στο 8ο σπίτι των χρόνιων παθήσεων και σεξουαλικών παθών. Έτσι λοιπόν το κλίμα στο σπίτι θα είναι βαρύ, οι σχέσεις με την μητέρα σας σε τεντωμένο σχοινί λόγω κληρονομικών σας απαιτήσεων για γονικές παροχές που προς το παρόν δεν θα ικανοποιηθούν. Τα μοναχικά άτομα θα έχουν ψυχοσωματικά προβλήματα αναζητώντας διέξοδο σε επικίνδυνες έως ανορθόδοξες ερωτικές συναναστροφές. Για την εξισορρόπηση σας, ας λέτε όλες τις Πέμπτες, τις Κυριακές και τις Δευτέρες του μήνα, Ωμ Γκανεσάγια Ναμαχά Ωμ,27 φορές, ατενίζοντας βορειοανατολικά. Οι παντρεμένες,35-41 ετών, θα αντιμετωπίσουν αυξημένες και τολμηρές ερωτικές απαιτήσεις από τους συζύγους τους.

Μάκαρα (Αιγόκερως)

Από 14-15/1 έως 12-13/2

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5ο οίκο της τύχης, της δημιουργίας και του έρωτα. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος είναι τοποθετημένος στον ωροσκόπο και 1ο οίκο χρωματίζοντας με ένταση και βάρος τις τάσεις που ανέφερα. Έτσι λοιπόν άνδρες και γυναίκες, κυρίως ελεύθεροι, θα γνωρίσουν τον μεγάλο έρωτα της ζωής τους που θα τους σημαδεύσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο ο έρωτας αυτός θα λειτουργήσει σαν μάθημα και δεν θα καταλήξει σε γάμο. Τα νεαρά ανδρόγυνα θα έχουν την χαρά της απόκτησης του πρώτου τους παιδιού που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι κορίτσι. Οι επιχειρηματίες, άνδρες και γυναίκες θα εξασφαλίσουν επικερδείς επενδύσεις σε μετοχές ή ομόλογα. Οι καλλιτέχνες θα έχουν μεγάλη έμπνευση και επιτυχία.

Κουμπά (Υδροχόος)

Από 12-13/2 έως 13-14/3

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 6ο οίκο των ανταγωνιστών τόσο στον εργασιακό όσο και το συγγενικό σας χώρο. Ο πλανήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, είναι τοποθετημένος στον ωροσκόπο και 1ο οίκο δίνοντας έτσι ένταση και τριβές στις αναφερόμενες τάσεις. Προσέξτε ιδιαίτερα τις σχέσεις σας με συναδέλφους και υφισταμένους σας επειδή θα επιχειρήσουν να σας ανταγωνισθούν αθέμιτα φθάνοντας έως την συκοφαντία. Στο συγγενικό σας χώρο, οι γυναίκες θα είναι πιο ευάλωτες από εξαδέλφες και θείες στο σόι της μητέρας σας. Αποφύγετε να δανείσετε ή να δανεισθείτε από συναδέλφους και συγγενείς. Φροντίστε την καλή κατάσταση της υγείας σας με μπόλικο ύπνο και ελαφρά διατροφή. Καλός ωστόσο μήνας για όσους και όσες δουλεύουν σε νυκτερινές βάρδιες.

Μίνα (Ιχθύες)

Από 13-14/3 έως 13-14/4

Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 7ο οίκο του γάμου και των συνεταίρων. Ο πλανήτης-κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Δίας, είναι ανάδρομος και τοποθετημένος στο 8ο δύσκολο σπίτι των κληρονομικών και όχι μόνον. Έτσι λοιπόν θα υπάρχουν σοβαρές εντάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε ανδρόγυνα που συνδέονται με αμοιβαία οικονομικά και περιουσιακά συμφέροντα. Σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξουν αιτήσεις διαζυγίων και απαιτήσεις διατροφής που θα βλάψουν και τα δύο μέρη. Ο συμβιβασμός θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Παράλληλα θα σημειωθούν και φαινόμενα υπεξαιρέσεων και απάτης ανάμεσα σε συνεταίρους που θα καταλήξουν στα δικαστήρια με μακροχρόνιες αναβολές. Όλες τις Πέμπτες, Ωμ Γκουμ Μπριμ Ωμ, 108 φορές, ατενίζοντας βορειοανατολικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved