Αστρολογική Εφημερία από 4 έως 6 Ιανουαρίου

αυτοί οι τρεις τύποι, όταν εξαγριώνονται, αρέσκονται να σημαδεύουν ό, τι πετάει κι ό, τι κολυμπάει...
Αστρολογική Εφημερία από 4 έως 6 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Με την Ηλιακή έκλειψη να ανοίγει ένα νέο κύκλο εξελίξεων, που θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, όλα δείχνουν πως ο μήνας που ακολουθεί θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

Το «σκληρός ο νόμος αλλά νόμος» του Κρόνου θα αφήσει πολλούς δυσαρεστημένους ή θα μας αναγκάσει να τρέχουμε για να κλείσουμε τις απανταχού τρύπες. Ο πλανήτης των περιορισμών έχει αυτές τις ημέρες το γενικό πρόσταγμα, αφού το τετράγωνο του με τον Ήλιο (σχηματίζεται με ακρίβεια τα ξημερώματα της Παρασκευής) δεν επιτρέπει ολιγωρίες και ωχαδερφισμούς.

Στα πάνω τους είναι η προνοητικότητα, η κριτική, η ιεράρχηση, η σκληρή δουλειά, η αυστηρότητα, οι πιέσεις, τα καθήκοντα, οι ενοχές, οι ποινές, οι δυσκολίες αλλά και μια έστω στοιχειώδης δικαίωση για όσες και όσους στύβουν την πέτρα και προκοπή δεν βλέπουν.

Στα κάτω τους η ανεμελιά, η αμέλεια, η διασκέδαση και το «ες αύριον τα σπουδαία».

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι σέρνουν το χορό των υπευθυνοτήτων, των μεγάλων αποφάσεων ή των διαψεύσεων και των αποτυχιών, ανάλογα κάθε φορά με τις προσωπικές προδιαγραφές του καθένα.

Όμως ο «κακός» του ζωδιακού δεν είναι μόνος στο γήπεδο.

Τα τρίγωνα-κάλαντα της Αφροδίτης με το Δία και τον Ουρανό, προσφέρουν χαρές, απολαύσεις και γλύκες που δεν είναι ούτε κλασικές ούτε συνηθισμένες. Κι έχει για όλους, πλην ...Λακεδαιμονίων, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Αιγόκεροι (σκασίλα τους εδώ που τα λέμε), οι Ζυγοί (ωιμέ) και οι Κριοί.

Επίσης, ο Ποσειδώνας κάνει αισθητή την παρουσία του, εξυπηρετώντας πρωτίστως τους «κολλητούς» αυτής της περιόδου, δηλαδή τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους), τα οποία διατηρούν το δικαίωμα να βρίσκονται στη νιρβάνα τους ενόσω οι άλλοι θα τρέχουν.

Το τετράγωνο του με την Αφροδίτη, εξ αιτίας του ότι συνδυάζεται με τη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, είναι μακράς διαρκείας και τα αιθέρια πατήματα της όψης θα μας συνοδεύσουν μέχρι να βγει ο μήνας.

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι παρασπονδίες, αφού ο πλανήτης δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να αποποιηθεί το ρόλο του ...άπιστου. Το έχω ξαναγράψει: Για να είμαστε ευτυχείς οφείλουμε να μην βλέπουμε και να μην ακούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Έτσι, προέκυψε και η παροιμία «αυτός κοιμάται αλλά η τύχη του δουλεύει».

Στα πάνω τους η φιλευσπλαχνία, ο ρομαντισμός, η ονειροπόληση, η χαλάρωση, η απόκρυψη, οι απιστίες, τα ιδανικά, τα ωραία περιτυλίγματα, τα αρώματα, τα κεριά αλλά και οι μύκητες η τα παράσιτα. Στα κάτω τους η αλήθεια, οι υλικές αξίες και η εμπιστοσύνη.

Όσον αφορά τις κινήσεις των πλανητών, έχουμε την είσοδο της Δήμητρας στον Υδροχόο (έγινε στις 16:42 της Δευτέρας), μια αλλαγή ιδιαίτερα σημαντική για τα σταθερά ζώδια και ιδιαίτερα τους Υδροχόους, οι οποίοι καλούνται να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη των εμπλουτισμένων δημοσίων σχέσεων. Από κοντά οι Λέοντες, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί με τους τελευταίους να νοιώθουν μάλλον αμήχανα από τα κάθε λογής άπλυτα που θα βγουν στη φόρα. Ο πλανήτης θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τις 21 Μαρτίου αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα προς τη δόξα, αρκεί βέβαια να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα μιας γόνιμης δημοσιότητας. Αν είναι να βγούμε στο κλαρί με τη σαμπάνια αλά Τζούλια, δε λέει...

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες για αυτό το μήνα προέρχονται από τις σκληρές όψεις του αστρικού Άρη με το Δία και τον Ουρανό, αφού η ενέργεια τους θα μας ακολουθεί επίσης για το υπόλοιπο του μηνός, μέχρι και τις 2/2.

Τα δύο τετράγωνα έχουν πρωτίστως κοσμική σημασία, επηρεάζουν δηλαδή τις γενικότερες εξελίξεις και όχι τόσο επί προσωπικού, ωστόσο όσες και όσοι ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) και ιδιαίτερα στο τρίτο δεκαήμερο, ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι ο Δίας δεν έχει μόνον τη φωτεινή του πλευρά αλλά και την ...πολύ φωτεινή, δηλαδή το μπουρλότο!

Μάλιστα αυτοί οι τρεις τύποι, όταν εξαγριώνονται, αρέσκονται να σημαδεύουν ό, τι πετάει κι ό, τι κολυμπάει...

Ας ευχηθούμε ότι τα ακραία φαινόμενα που συνήθως συνοδεύουν αυτού του είδους τις όψεις (θύελλες, τυφώνες, διακεκριμένα ατυχήματα, πυρκαγιές, κεραυνοβολήματα, βομβαρδισμοί κλπ) θα μείνουν μακριά από το σπίτι και τα ...κεφάλια μας.

Σε κοινωνικό επίπεδο πάντως φαίνεται ότι δεν τις γλιτώνουμε τις αναταράξεις, επαναστάσεις, ανατροπές και ότι άλλο του φανεί του Λωλό-Στεφανή (διάβαζε Ουρανό), αφού η τελευταία και φαρμακερή σύνοδος του με το Δία έγινε σήμερα, ανήμερα της Ηλιακής έκλειψης, στις 14:53 ώρα Ελλάδας.

Με βάση μάλιστα τη θέση των δύο πλανητών στο ωροσκόπιο της έκλειψης (είναι στον 1ο οίκο), φαίνεται ότι έχουν σκοπό να μας χορέψουν για τα καλά...

Και όσον αφορά τη δημιουργική εκδοχή της συνόδου (ανάπτυξη ιδεολογικών ρευμάτων, εμφάνιση νέων τάσεων στις τέχνες και σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα) καλώς να ορίσει. Για τα άλλα ανησυχώ... Τις μεγάλες αρπαχτές των κερδοσκόπων, οι οποίες είθισται να συνδυάζονται με το άδειασμα της τσέπης μας και τα εθνικιστικά παραληρήματα με θρησκευτικό μανδύα απανταχού της γης.

Κλείνοντας να σημειώσω ότι ο Ήλιος θα περάσει από τον Ωροσκόπο της σημερινής έκλειψης στις 3-5 Μαρτίου (ανάλογα τον τόπο διαμονής). Αστρικό-τροπικά περάσματα όμως θα γίνουν στις 7-9/2 και στις 27-29/3.

Όλες αυτές οι ημερομηνίες είναι κρίσιμες, αφού τότε θα θυμηθεί να ξαναβγάλει το ψωμί του -made in eclipse- ο κοσμικός φούρναρης...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved