Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/7 έως 31/7

Οι εκλείψεις είναι το ξυπνητήρι σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/7 έως 31/7

Μαζί με τον ανάδρομο Ερμή, οι εκλείψεις είναι ίσως το πιο αγαπημένο «παιχνίδι» των αστρολόγων της μιζέριας σου. Εκείνων δηλαδή που αρέσκονται να σε θεωρούν ένα υποχείριο της μοίρας, μια απλή μαριονέτα.
Ένα παιχνίδι βέβαια που συνήθως παίζεται στην πλάτη σου, αφού ο κάθε επίδοξος μικρός θεός πειραματίζεται με τις πλάνες του. Προβάλλει επάνω σου τα δικά του φαντάσματα, με την ζέση ενός νεόπλουτου της συμπαντικής κληρονομιάς και κορδώνεται με την εξουσία που σου ασκούν οι δυσοίωνες προβλέψεις του.

Και τώρα που σήμανε ξανά η ώρα των εκλείψεων, ξαναζείς το ίδιο πάνω-κάτω έργο.

Σου γράφουν να φοβάσαι, να προσέχεις το άλφα, το βήτα… Σε προτρέπουν να λουφάξεις, να μην κάνεις τίποτα γιατί η μήνις των ουρανών θα πέσει επάνω σου. Κι εσύ αρχίζεις να νοιώθεις σαν τον πρωτόγονο άνθρωπο που με κάθε έκλειψη έτρεχε να κρυφτεί, δέσμιος της δεισιδαιμονίας του και ανήμπορος να καταλάβει.
Όμως εκείνος είχε μια σοβαρή δικαιολογία, την άγνοια του. Εσύ, νοήμων άνθρωπος, τι γυρεύεις στο παζάρι της καταστροφολογίας; Ας αναζητήσουν αλλού το κοινό τους, οι αυτάρεσκοι οιωνοσκόποι της συμφοράς.

**Απόκτησε τώρα το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»**

Εγώ σου προτείνω να χαμογελάσεις με όλα αυτά, βέβαιος ότι ο κόσμος σου θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από τις εκλείψεις του Αυγούστου. Καλύτερος κι ομορφότερος για σένα, αρκεί να το θέλεις.
Εξ άλλου έχεις να ζήσεις πολλές ακόμη, Σεληνιακές και Ηλιακές εκλείψεις κι αν ρωτάς σε τι μπορεί να σου χρησιμέψει αυτό, ένα έχω να σου πω. Κάθε έκλειψη σε βοηθά να εξαντλήσεις τις δυνατότητες σου, να υπερβείς τα όρια σου, ώστε να έχεις λιγότερες αυταπάτες για το ποιος είσαι και ποιος είναι ο σκοπός σου.

Κάθε έκλειψη είναι το ξυπνητήρι σου. Σου αποκαλύπτει εμφατικά αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σε βγάζει από το μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητας σου για να σε ρίξει στα βαθιά, εκεί που πάντα ήθελες να πας κι όλο το ανέβαλες. Κι αν τυχόν τρομάξεις με όσα θα βιώσεις, θυμήσου τους παιδικούς σου φόβους, που αργότερα σε έκαναν να γελάς. Η άγνοια σου έφταιγε, μα τώρα την προσπέρασες.

Γι’ αυτό σου προτείνω να αγαπήσεις τις εκλείψεις. Να αγαπήσεις την μαγεία, την μοναδικότητα και τον καταλυτικό χαρακτήρα τους. Για σένα δουλεύουν και μην τρομάζεις. Για σένα υπερβάλλουν κι όχι βέβαια στην κατεύθυνση του κακού και μόνον, όπως σου λένε. Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί πάντα θα συμβαίνουν κι όχι μόνον σε περιόδους εκλείψεων. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που πετυχαίνουν τους πιο σημαντικούς στόχους τους σε αυτές τις φάσεις και περιμένουν πως και πως το επόμενο κοσμικό ραντεβού τους με την επιτυχία. Ελπίζω να ανήκεις σε αυτούς αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, θα μπορέσεις σίγουρα να διαλύσεις πολλές από τις αμφιβολίες σου.

**Απόκτησε τώρα το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας»**

Θα σου επισημάνω τώρα τι είναι αυτό που μπορεί να ζητούν από σένα οι εκλείψεις του Αυγούστου. Γίνονται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, με «παραστάτες» τον μεν Άρη η Σεληνιακή και τον Ουρανό με τον αστρικό Κρόνο ή Ηλιακή.

Το πρώτο ζητούμενο είναι να ξεχωρίσεις, αναδεικνύοντας την ηρωική σου πάστα. Κι όχι. δεν σου γράφω για μεγάλους άθλους και κατορθώματα σαν εκείνα των μυθικών ηρώων σου. Να ξέρεις ότι κάθε δημιουργία είναι μια επαναστατική πράξη, μια κατάκτηση του παιδιού που κρύβεις μέσα σου, απέναντι στην μοίρα. Κι αυτές οι πράξεις είναι που σε ανεβάζουν στα μάτια των ουράνιων φίλων σου και σε καθιστούν ισότιμο κληρονόμο της πνευματικότητάς τους.

Ευκαιρία ακόμη να ξεδιαλύνεις το τοπίο και να κάνεις τις συνθέσεις σου ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό, ξεκινώντας ίσως από κάποια θεμελιώδη ερωτήματα:. Η ομάδα έκανε τον ήρωα ή ο ήρωας την ομάδα; Η Ιστορία κινείται από τις προσωπικότητες ή από τους λαούς; Αλλά και η δική σου προσωπική Ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες ή μήπως τις φιλίες; Τα παιδιά είναι τα πιόνια σου ή οι δάσκαλοί σου; Και ποιες είναι τελικά εκείνες οι αξίες-ιδέες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια σου και δεν είναι προϊόν ενός βολικού συμβιβασμού; Ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά δίπλα σου; Ποιοι δικαιούνται να είναι δίπλα σου;

Ευκαιρία να κοιταχτείς στον καθρέφτη, απ’ έξω κι από μέσα. Να δεις την αντανάκλαση του εαυτού σου σε όσα συμβαίνουν γύρω σου κι αν δεν σου αρέσει κάτι να το αλλάξεις. Πρώτα σε σένα, εκεί βρίσκεται η πηγή, όχι στους άλλους.

Διαφορετικά θα καταλήξεις σε μια αέναη κριτική, που δεν συνιστά παρά ένα άλλοθι της στασιμότητας σου.

Ευκαιρία να πάρεις θέση και απόφαση στην όσμωση των αντιθέτων. Να επιβλέψεις τις διεργασίες ανάμεσα στο άτομο και την ομάδα, να βρεις το κέντρο σου. Γιατί στο αστρολογικό οικοσύστημά σου εσύ είσαι «ο οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά» και μην το απαρνείσαι.

Να συμφιλιωθείς με την αρσενική και την θηλυκή σου πλευρά. Και το εννοώ βέβαια σε ψυχικό επίπεδο. Αν η γυναίκα και ο άνδρας μέσα σου εξακολουθούν να πολεμούν, είναι γιατί δεν γνωρίζονται καλά. Κι όσο πολεμούν, τόσο θα δυστυχείς, τόσο θα τραυματίζεσαι από την αντανάκλαση τους στον εξωτερικό κόσμο σου.

Να ξέρεις ότι το συναίσθημα και η λογική σου δεν είναι εχθροί, εσύ τα βάζεις απέναντι, παρασυρμένος από όσα σε δίδαξαν οι θεματοφύλακες μιας μουσειακής τάξης πραγμάτων. Μην δεσμεύεσαι από τους ορισμούς, νοιώσε την ουσία.

Το ότι είσαι ζωντανός και προχωράς, το ότι δημιουργείς ιδέες, παιδιά, χαρά ή ευτυχία, το οφείλεις στα μεγάλα αντίθετα της ζωής. Το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο, ούτε εσύ χωρίς αυτά. Ο τελικός σκοπός σου είναι βέβαια να τα ενοποιήσεις, ανεβαίνοντας κάθε φορά ένα ακόμη σκαλί προς την συνειδητότητα σου.

Και οι εκλείψεις του Αυγούστου μπορούν να σου δώσουν την αναγκαία ώθηση.

Με αυτά σε χαιρετώ προσωρινά, αφού το επόμενο ραντεβού μας είναι για τον Σεπτέμβριο.

Καλό καλοκαίρι!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved