Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/5 έως 19/5

Το όραμά σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/5 έως 19/5

Αγωνίστηκες, πολέμησες, ταράχτηκες, βουρλίστηκες, διέταξες, καταπίεσες ή μήπως έτρεξες λαχανιασμένος ξοπίσω από τον έρωτα;
Δεν ξέρω τι και αν τα κατάφερες, κάτω από την καθοδήγηση του Άρη, αλλά αν έχεις αφήσει υπόλοιπα, βιάσου γιατί ο χρόνος σου τελειώνει.

Μα εγκατέλειψε το μίσος και βγάλε από μέσα σου την ευαισθησία, την αγάπη, το όραμά σου. Ξαναβρές τους θαμμένους θησαυρούς σου, αυτούς που έκρυψες βαθιά μέσα σου, όταν κατάλαβες πως εδώ διαφεντεύει η ισχύς κι όχι το δίκιο. Αυτούς που κάποτε εγκατέλειψες μπροστά στην πείνα και τη δίψα για εξουσία. Αυτούς που έπνιξες για να μιμηθείς την «μαγκιά» των κομπλεξικών.

Πέτα ψηλότερα απ’ όλα αυτά που σε περιορίζουν. Δραπέτευσε από την αδικία την βία και την σκληρότητα. Πίστεψε ότι ο νόμος της ζούγκλας ακυρώθηκε κι ο πόλεμός σου πια, θα πρέπει να αλλάξει σε φιλί.
Αφήσου στην αγνότητα του παιδικού σου έρωτα, τότε που μια ματιά αρκούσε για να βρεθείς στα ουράνια. Έτσι, χωρίς την πορνογραφία των ύστερων χρόνων σου.

Παραμέρισε την ανάγκη και τα πρέπει σου, γιατί εκεί που έχεις μπλέξει σου παρουσιάζουν τη δυστυχία σου σαν θεάρεστη επιλογή. Όμως όχι, ο θεός σου δεν ευφραίνεται με πίκρες και στερήσεις. Σε θέλει ανώτερο των περιστάσεων, σε θέλει έξω από την σφαίρα της ανάγκης, σε θέλει πνευματικό άνθρωπο με αδιάβροχο την πίστη και τα ιδανικά σου.
Χαμογέλασε, γιατί τα σημάδια που κυρίεψαν τον ουρανό σου δεν είναι προάγγελοι δεινών αλλά σύμβολα ολοκλήρωσης κι απελευθέρωσης.

Τι είπες; Θα σε προδώσουν; Μα πάντα αυτό κάνουν, αλλά βλέπεις, είσαι ακόμη ζωντανός κι αυτό χάρις σε όσα είναι για αυτούς το αδύνατο σημείο σου. Πολεμούν τα «έχω» σου, την υλική φύση, τις επιθυμίες σου, γιατί η απώλειά τους είναι εκείνη που τους πονάει περισσότερο. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, πιστεύοντας ότι σε συνέτριψαν οριστικά. Εσύ όμως είσαι ακόμη εδώ γιατί αντλείς από το πουθενά, εμπνέεσαι από το τίποτα, σαν γνήσιος καλλιτέχνης. Να το αόρατο υπερόπλο σου, που ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να νικήσει. Αυτοκρατορίες έπεσαν αλλά εσύ ευαίσθητη και ρομαντική ψυχή, παραμένεις αιώνιο σύμβολο.

Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που γίνεσαι μια σκέτη απογοήτευση. Είναι τότε που ακυρώνεις τα δικαιώματά σου, περιορίζοντας την φαντασία σου σε αυτά που μπορείς να έχεις, τα εφήμερα καταπραϋντικά της θλίψης σου. Το ξέρεις ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με όλα αυτά αλλά συνεχίζεις να φέρεσαι σαν την στρουθοκάμηλο.
Απαλλάξου λοιπόν από το άγχος της στέρησης. Δώσε, όχι για να πάρεις αλλά για να νοιώσεις δύο υγρά μάτια να σε κοιτάζουν. Χάρισε από τον πλούτο της καρδιάς σου και θα είσαι ευτυχής. Νοιώσε τον διπλανό σου, για να νοιώσεις και το κέντρο του εαυτού σου, εκεί που φωλιάζει η ανώτερη φύση σου.

Ίσως πάλι ξεπούλησες την αθωότητά σου για τριάντα αργύρια και τώρα νομίζεις ότι δεν υπάρχει αθωότητα στον κόσμο. Πούλησες τη μάνα σου και τον πατέρα σου, που μεταφορικά σημαίνει δεν σεβάστηκες την φύση και ευτέλισες την πνευματική φύση σου κι έτσι όλοι πια σου μοιάζουν με προδότες. Είναι όμως ο προδότης μέσα σου που γελά θριαμβευτικά. Διωξ’ τον!

Δεν γίνονται θαύματα, λες και φυσικά δεν γίνονται, αφού δεν πιστεύεις σε αυτά.
Σε ποια όμως; Το πρώτο και μεγαλύτερο θαύμα που βιώνεις κι από συνήθεια δεν το εκτιμάς είναι η ζωή σου. Μην τη λερώνεις με τα τοξικά απόβλητα της σκέψης σου, που εδώ που τα λέμε δεν είναι καν δική σου. Είναι η «κοινή λογική» των άλλων, η φιλοσοφία του κοπαδιού.
Παρατήρησε γύρω σου, δες πόση ζωή κρύβεται σε μια χούφτα χώμα, στον αέρα, στο νερό. Δες και τη ζωή που κρύβεται στο πουθενά. Ιδέες και σχήματα που αιωρούνται, αφημένα από όσες και όσους έζησαν πριν αλλά και μετά από σένα. Πιασ’ τα, κατέβασε τα στο τώρα.
Θαύματα γίνονται λοιπόν κι αν δεν τα βλέπεις είναι γιατί κοιτάς σε λάθος μεριά.

Βλέπω πως έχεις φτερά, μα δεν πετάς. Άνοιξέ τα λοιπόν, τι περιμένεις;
Αναμένω από σένα να καταλάβεις τη δύναμη που κρύβεται στο όραμά σου. Γιατί σίγουρα έχεις κι εσύ «ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», που το ‘κρυψες για να μην θολώσει ή για να μην γίνει κακόγουστο παιχνίδι στην πλάτη σου, όπως συνέβη με τόσα άλλα.
Όμως τώρα ξέρεις τις παγίδες μιας λάγνας προσδοκίας, ξέρεις ότι εσύ ήσουν που το καταχώνιασες πρώτος, ζαλισμένος από πλαστές παροχές. Τράβα, λοιπόν, το όνειρό σου μέχρι το τέλος, αποκάλυψέ το και μην κρύβεσαι πια, γιατί διαφορετικά ο κόσμος σου, ο κόσμος μας θα γίνει σίγουρα χειρότερος και μαζί με αυτόν κι εσύ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved