Αστρολογική Εφημερία, από 17 έως 20 Αυγούστου

Ο Δίας όμως είναι ανεξάντλητος & ο Άρης τα προφταίνει όλα
Αστρολογική Εφημερία, από 17 έως 20 Αυγούστου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John_Rizopoulos02JPEG_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Κι ενώ το έπος της Αφροδίτης συνεχίζεται βάζοντας στο παιχνίδι κι εκείνες ή εκείνους που δεν πρόλαβαν ακόμη να ψωνίσουν από τα Venus Stores αγαπούλες και φιλάκια, ο Άρης κάνει τις δικές του κινήσεις, ευελπιστώντας να αποσπάσει την προσοχή μας με τον γνωστό φασαριόζικο τρόπο του.

Εξάγωνο Άρη-Δία γράφει το μενού και ο κοσμικός σεφ με τέρμα τα γκάζια αρχίζει να ετοιμάζει τις παραγγελίες πυρετωδώς, μπροστά στα αναψοκοκκινισμένα κάρβουνα που χοροπηδάνε: Φλαμπέ κι ότι βγει! Γρήγορα και άμεσα, αφού τα στόματα που περιμένουν για να «ταϊστούν» είναι μάλλον ανυπόμονα.

Εξ άλλου μόνον το ότι ανάμεσα στους πολλούς συνδαιτυμόνες συμπεριλαμβάνονται οι Ταύροι και οι Καρκίνοι, αρκεί για να σκορπίσει τον ...πανικό. Πως θα χορτάσουν όλοι αυτοί;
Ο Δίας όμως είναι ανεξάντλητος και ο Άρης τα προφταίνει όλα, έστω και στο παρά πέντε. «Ο τολμών νικά» αναφωνούν και οι δύο μαζί και αρχίζουν τα μαγικά τους, υλοποιώντας το φαινομενικά αδύνατο.

Στα πάνω τους είναι λοιπόν τα μεγάλα ρίσκα, οι μεγάλες επιδόσεις, οι νικηφόρες προοπτικές αλλά και τα πυροτεχνήματα κάθε είδους. Βέβαια, οι εντυπωσιακές όσο και θεαματικές πρωτοβουλίες είναι ένα γνήσιο προϊόν των τεράστιων ποσών ενέργειας που απελευθερώνει αυτή η όψη αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε όλοι ψήστες, αθλητές ή προικισμένοι επιχειρηματίες με άγνοια κινδύνου. Κι αν δεν βρούμε έναν επωφελή τρόπο να την αξιοποιήσουμε, δεν θέλει και πολύ, ώστε οι δύο μπουρλοτιέρηδες να μας κάψουν, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Το επιπλέον πρόβλημα είναι πως την ίδια στιγμή που ο Άρης στο τσακίρ κέφι κινείται στα όρια της μέγιστης αποτελεσματικότητας του, κάνοντας όλους τους δείκτες να «κτυπήσουν κόκκινο», ο πονηρός Κρόνος κάνει έφοδο από την πίσω πόρτα και αρχίζει τις απαγορεύσεις και τις ποινές: Δέκα μέρες φυλακή, στέρηση εξόδου, αγγαρεία στα μαγειρεία κλπ.

Υπέρβαση ορίων είναι το πάγιο πόρισμάτου και κόβει τον Άρη στα καλύτερα του. Κλείνει διακόπτες, σβήνει τις μηχανές και μας κουνάει το δάκτυλο για να μας θυμίσει πόσο θρασίμια γίναμε, καταπατώντας ιεραρχίες νόμους και κανόνες.

Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Άρη γίνεται με ακρίβεια στις 25 Αυγούστου, σε μια εβδομάδα δηλαδή, αλλά η πείρα έχει δείξει ότι οι όψεις του κόκκινου πλανήτη με τους αργούς απλώνουν συνήθως την πραμάτεια τους λίγες ημέρες πριν από το επίσημο και προκαθορισμένο ραντεβού των πλανητών.

18_aug

Ο συμβιβασμός και η αναζήτηση του μέτρου είναι οι πρώτες και κύριες προτάσεις του γερμανοτραφή Κρόνου, ο οποίος απειλεί πως αν δεν συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις του θα μας πετάξει έξω από το ταμπλό και θα επιστρέψουμε στην αφετηρία των προσπαθειών μας. Σκληρός ο νόμος αλλά νόμος επιμένει να διακηρύσσει, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του από τις κλάψες και τις διαμαρτυρίες των οκτώ -τουλάχιστον- από τα δώδεκα ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι είναι σε ...άδεια κι έτσι μπορεί να γλιτώσουν το μπουγιουρντί).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved