Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 31/3 έως 3/4

Αγάπησε το άγνωστο για να σε αγαπήσει.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 31/3 έως 3/4

Χειραψία με το άγνωστο

Ο Πλούτωνας διεκδικεί ξανά μερίδιο από την καθημερινότητά σου κι όλα εκείνα που καθρεφτίζουν την δράση του στέκουν ενώπιον σου.
Μαζί του στέκουν ο Άρης και η Δήμητρα, ελευθερώνοντας υπόγεια δίκτυα και σκοτεινές συνωμοσίες. Σε φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με τα απόβλητά σου.

Γιατί βλέπεις με δέος να αναδύονται σχήματα ή δαιμονικά που πίστευες ότι είχες εξορίσει για πάντα στα Τάρταρα της ψυχής σου. Ένα ηφαίστειο η ζωή σου, με τις στάχτες του να σκοτεινιάζουν τον ορίζοντά σου. Ξαναζείς το δράμα της Περσεφόνης σου, μα είναι μοιραίο το ότι βρίσκεσαι εκεί;

Είναι τόσο μοιραίο, όσο κι η τάση σου να εξορίζεις τους «εχθρούς» σου, πιστεύοντας μάταια ότι θα «σπάσεις την κατάρα».

Η περιθωριοποίηση και η δαιμονοποίηση κάποιων «επικίνδυνων» απόψεων ή πρακτικών και των ατόμων που τις πρεσβεύουν, οδηγεί νομοτελειακά στην στιγμή που η κοινωνία σου κι εσύ ως μέλος της θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς τους «δαίμονες», που ελεύθεροι και εξαγριωμένοι θα ψάχνουν για την εκδίκηση τους.

Περιεχόμενα κι οντότητες του «κάτω κόσμου», σπρωγμένες από μια άγνωστη ανάγκη ή έναν δικό τους πόλεμο, εγκαταλείπουν την ασφαλή κρύπτη τους για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον επιφανειακό σου κόσμο, όπως ακριβώς ένα ηφαίστειο ξερνά την λάβα του στη γη σου.
Είναι όλα εκείνα, που με την θέληση σου την υπαγορευμένη από φόβο, αναπτύχθηκαν και θέριεψαν σε ένα περιβάλλον έξω και πέρα από τον έλεγχο σου. Τα φοβάσαι και σε φοβούνται θανάσιμα, μεταξύ σας δεν υπάρχει ούτε μια στάλα συνεννόησης γι’ αυτό και μια σύγκρουση μαζί τους γίνεται «ζωής και θανάτου».

Και φοβάσαι μήπως ήρθε η στιγμή να βιώσεις την δική σου προσωπική Πομπηία.

Λες πως η κρίση σε άλλαξε μα εξακολουθείς να λαχταράς τα λαμπερά προϊόντα των αγορών, που φτιάχνουν παιδιά οκτώ και δέκα χρονών σε υγρές φάμπρικες του «τρίτου κόσμου». Τα ίδια παιδιά που αύριο μπορεί να γίνουν ο εφιάλτης σου, αφού γι’ αυτά δεν λογίζεσαι ως ξεχωριστή προσωπικότητα και πώς να σε δουν έτσι όταν έχεις συναινέσει στην δική τους μεταμόρφωση σε «πράγμα».

Λες ότι έμαθες από τα σφάλματά σου μα ο προσωπικός σου διάβολος «έχει πολλά ποδάρια». Σε σέρνουν από την μύτη οι ίδιες παθογένειες γιατί αυτό που άλλαξες δεν είναι η φιλοσοφία της ζωής σου, δεν αναγεννήθηκες, απλά προσαρμόστηκες σε μια νέα πραγματικότητα που όμως σε πολύ λίγο χρόνο θα αρχίσει να σου θυμίζει την παλιά. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσες να σπάσεις τα δεσμά σου μα μοιάζεις με μαριονέτα που της άλλαξαν φορεσιά.

Δεν δραπέτευσες από τον κόσμο του μίσους και των συμφερόντων, δεν κατέβηκες από τον τροχό της μοίρας σου.

Δεν εξάλειψες το κακό που πάντα βλέπεις εύκολα στους άλλους και σχεδόν ποτέ μέσα σου. Η αρρώστια εξακολουθεί να πυρπολεί τα σωθικά σου, πρέπει λοιπόν να περάσεις από μια διαδικασία κάθαρσης κι όση αγωνία κι αν σου δημιουργεί αυτό, ίσως να μην έχεις άλλη διέξοδο.

Ίσως να περιτριγυρίζεσαι από άτομα με σκοτεινές προθέσεις και πρόθυμα να εκδικηθούν για το κακό που έχουν υποστεί από τον πολιτισμό σου αλλά δεν είναι τώρα η ώρα για να πιάσεις την κουβεντούλα μαζί τους. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν. Έπρεπε ήδη να έχεις «εμβολιαστεί» για να αποκτήσεις ανοσία απέναντί τους. Έπρεπε ήδη να έχετε συμφιλιωθεί με μια χειραψία ζωής.

Κι αυτή οφείλει να είναι η πρόθεσή σου από εδώ και ύστερα, τώρα όμως που τα απωθημένα δεν βαστιούνται και ξεσπούν έναντι δικαίων και αδίκων, το πρώτο μέλημα σου είναι να παλέψεις για τη ζωή σου και τη ζωή των αγαπημένων σου. Όχι απαραίτητα σε φυσικό επίπεδο αλλά πολύ περισσότερο σε ψυχικό και ηθικό, αφού αν ηττηθείς θα καταδικαστείς να ζεις μέσα στον φόβο.

Ωστόσο κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Από αυτόν τον «κάτω κόσμο» εκπορεύεται κι ένας πλούτος, που γιγαντώθηκε κρυφά και μακριά από την επίβλεψη σου, μα τώρα σου γνέφει για να γίνει δικός σου.
Στον εξωτερικό σου κόσμο τον ονομάζεις ορυκτό πλούτο και ξέρεις ότι τα απανταχού συμφέροντα «λυσσάνε για την εκμετάλλευση του.

Μα εσύ θα πρέπει να επικεντρωθείς στον εσωτερικό σου πλούτο, σε ταλέντα και δυνάμεις που περιμένουν την αφορμή για να βγουν στο φως. Σε όλα αυτά που ποτέ δεν πίστεψες ότι μπορείς να καταφέρεις και τα φυλάκισες μαζί με τους «κακοποιούς» σου. Άραγε κράτησαν την αυθεντικότητα και την αγνότητα τους σαν χρυσά νομίσματα κλεισμένα σε μπαούλο ή μήπως εκτέθηκαν κι αλλοιώθηκαν; Μένει να το μάθεις.

Αυτό το μεταφορικό σου «ταξίδι στο κέντρο της γης» έχει πολλά να σου προσφέρει. Όπως οι ήρωες της φανταστικής περιπέτειας του Ιούλιου Βερν τρύπωσαν στις ηφαιστειακές στοές της Ισλανδίας για να βρεθούν σε έναν ξεχασμένο και μαγικό κόσμο, έτσι κι εσύ καλείσαι να καταδυθείς στο είναι σου, για να ανασύρεις τους πολύτιμους θησαυρούς σου και να βγάλεις στο φως το μυστήριο της ύπαρξής σου.

Και μακάρι να γίνεις κατά τι πλουσιότερος μα και σοφότερος, συνειδητοποιώντας πως ότι εξορίζεις βάναυσα από την ζωή σου, με όσες αλυσίδες κι αν το δέσεις, όσο βαθιά κι αν το θάψεις, αργά ή γρήγορα θα έρθει να σε συναντήσει. Γι αυτό μόλις ξεμπλέξεις με την «ακαταστασία» που θα αφήσουν πίσω τους οι «βάρβαροι», ο μόνος δρόμος που σου απομένει για να αποδράσεις οριστικά από την κόλαση σου είναι αυτός της Αγάπης. Αγάπησε το άγνωστο για να σε αγαπήσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved