Ηλιακή Έκλειψη-Στο κρεβάτι του Προκρούστη

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η Ηλιακή έκλειψη της 4ης Ιανουαρίου
Παπασταύρου Λίντα
Ηλιακή Έκλειψη-Στο κρεβάτι του Προκρούστη

από το Γ. Ριζόπουλο

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η Ηλιακή έκλειψη της 4ης Ιανουαρίου. Τα τετράγωνα των Φώτων με τον Κρόνο πριμοδοτούν υποχρεώσεις, βαριά καθήκοντα, περιορισμούς, στερήσεις και γενικότερα καταστάσεις που θυμίζουν ...επικίνδυνα τον μυθικό Προκρούστη. Ο εν λόγω κύριος μέχρι να τον «τακτοποιήσει» ο Θησέας, έπιανε τους ανύποπτους περαστικούς και τους έδενε στο κρεβάτι του. Όποιος ήταν κοντύτερος τον τράβαγε μέχρι να ξεχειλώσει κι όποιος περίσσευε τον έκοβε. Αυτές είναι οι «δουλειές» του Κρόνου που όταν εκνευρίζεται προσπαθεί να μας βάλει όλους στο ίδιο καλούπι.

Είναι βέβαιο πως τα παρορμητικά ζώδια βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, ωστόσο για το καθένα από αυτά η έκλειψη ράβει ένα αλλιώτικο κουστούμι. Η ισοπεδωτική διάσταση της έκλειψης θα βιωθεί εντονότερα -και πιο δυσάρεστα- από τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Κριούς.

Οι Αιγόκεροι διαπρύσιοι θιασώτες της real politic -αλλά και γνήσιοι απόγονοι του Θησέα- είναι προφανώς εντός κλίματος και δεν θα είναι λίγοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατορθώσουν να βελτιώσουν ραγδαία τη θέση τους ή απλά να δικαιωθούν για τους κόπους και τις προσπάθειες τους. Οι ίδιοι ορίζουν τα μέτρα και τα σταθμά, δίνοντας ενδεχομένως μια και μόνη ευκαιρία στους ...αντιφρονούντες.

Οι Ζυγοί καλούνται να πάρουν θέση απέναντι σε οικογενειακά και περιουσιακά θέματα, αναλαμβάνοντας μάλιστα τον κύριο όγκο της διεκπεραίωσης τους. Ο κίνδυνος για το ζώδιο είναι να βρεθεί «κάτω από τις ρόδες» του Κρόνου, να πέσει δηλαδή σε μια φάση αδράνειας, αχρηστεύοντας τα διαπραγματευτικά του ατού. Δει δη αποφάσεων, ω Ζυγοί!

Οι Κριοί μπαίνουν σε μια φάση αναγκαστικής προσγείωσης και αν δεν πάρουν το μήνυμα κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι στις σχέσεις αλλά και την καριέρα τους. Οι πρωτοβουλίες τους θα συναντήσουν πιθανότατα ισχυρή αντίδραση κι αν κοντράρουν χωρίς να υπολογίσουν το κόστος, ο αριθμός των απωλειών δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητος.

Η μάχη του Βατερλό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του τι θα μπορούσε να συμβεί: Η επίθεση του ιππικού χωρίς την υποστήριξη πεζικάριων θα αποβεί καταστροφική, πολύ περισσότερο που οι προσδοκώμενες ενισχύσεις δεν θα φθάσουν ποτέ...

Οι Καρκίνοι βρίσκονται και αυτοί κάτω από το βάρος έντονων πιέσεων που θίγουν δύο από τους πλέον ευαίσθητους τομείς, την οικογένεια και τις σχέσεις. Η ευαισθησία του ζωδίου μπαίνει στο στόχαστρο του Κρόνου, ο οποίος δεν καταλαβαίνει ούτε από αγκαλιές, ούτε από καλοπιάσματα. Απαιτεί σκληρές λύσεις η αποφάσεις χωρίς συναισθηματισμούς και με δεδομένη την ιδιοσυγκρασία του ζωδίου, τα μαύρα σύννεφα της έκλειψης μπορεί να «βρέξουν» κατάθλιψη.

eklipsi_4_jan

Ο Ωροσκόπος της έκλειψης στο ζώδιο των Ιχθύων αλλά και το Μεσουράνημά της στον Τοξότη σημαίνει συναγερμό και στις τάξεις των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι και Παρθένοι είναι τα άλλα δύο), ιδιαίτερα για όσες και όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο.

Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό που επίσης φιλοξενείται στον «μεταβλητό σταυρό» αφήνει πολλές ελπίδες για αλλαγές, δημιουργικές αναθεωρήσεις και ανατροπές που τελικά βγαίνουν σε καλό-ιδιαίτερα στην περίπτωση των Ιχθύων. Φυσικά, οι πιο συντηρητικοί χαρακτήρες δεν θα δουν με καλό μάτι τα νέα δεδομένα κι αυτό σίγουρα είναι ένα μείον ως προς τη δυνατότητα αξιοποίησης τους.

Το καμπανάκι κτυπά κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου οι υποχρεώσεις αυξάνονται και οι προθεσμίες τελειώνουν. Αν και μπορεί να υπάρξουν βοήθειες από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, σίγουρα οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων ζωδίων θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους περικόπτοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό τους.

Συγκριτικά, οι Ιχθύες, εξ αιτίας της προστασίας του Δία, βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση και μπορούν να «τουμπάρουν» το όποιο πρόβλημα σε πλεονέκτημα, αντλώντας πόρους και εισροές από το ...πουθενά.

Ανάλογα «μαξιλαράκια» έχουν και οι Τοξότες, αφού από γεννησιμιού τους έχουν πέσει στη ...μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο του Δία. Ο «μπάρμπας στην Κορώνη» είναι πάντα πρόθυμος να τους εξυπηρετήσει, ακόμη και σε βάρος κάποιων άλλων που περιμένουν επί ματαίω στην ουρά.

Οι Παρθένοι θα κριθούν για το αν η περιβόητη προνοητικότητα τους είναι μύθος η πραγματικότητα. Όσες και όσοι έχουν ήδη «μαγειρέψει», απλά θα αναγκαστούν να καταναλώσουν από τα έτοιμα. Οι υπόλοιποι είτε θα αναγκαστούν να ψάξουν επειγόντως για ...κονσέρβες -που σίγουρα απέχουν πολύ από το fitness lifestyle του ζωδίου, είτε θα πρέπει να εντρυφήσουν στη Σπαρτιάτικη ζωή και την βαριά καλογερική.

Οι Δίδυμοι, ωε είθισται, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο θα δεχθούν τις επιρροές της έκλειψης «ξώφαλτσα» και με δεδομένη την ευελιξία τους είναι σε θέση να μην έχουν ζημιές αλλά ούτε και ιδιαίτερα κέρδη. Οι υπόλοιποι δεν θα έχουν την ίδια άνεση και αν ο φύλακας άγγελος τους απεργεί θα πρέπει να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος των δυσβάστακτων οικονομικών υποχρεώσεων.

Εκεί που τα περιθώρια στενεύουν απελπιστικά και για τα τέσσερα ζώδια, είναι στον συναισθηματικό τομέα, όπου οι πιο ευαίσθητοι χαρακτήρες απειλούνται με μια διάψευση εφ’ όλης της ύλης και κατ‘ επέκταση με μια συνολική αποσταθεροποίηση του ψυχικού τους κόσμου. Είτε πρόκειται για φίλους, είτε για οποιονδήποτε συμπεριλαμβάνεται κάτω από την ετικέτα «αγαπημένα πρόσωπα», οι στενοχώριες γίνονται main steam και μόνον ο ...καλός Ποσειδώνας με τις υπερβάσεις του μπορεί να βάλει βάλσαμο στις πληγές. Ζητείται επειγόντως ελπίς και ευτυχώς που υπάρχει άφθονη και δωρεάν σε κάθε γωνιά του σύμπαντος.

Για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όχι μόνον δεν δέχονται ισχυρές πιέσεις αλλά είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις και να κερδίσουν αυτά που ...έχασαν οι άλλοι.

Και αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ταύρους και τους Σκορπιούς που έχουν το χρήμα και τα υλικά αγαθά κορώνα στο κεφάλι τους. Μάλιστα, οι μάλλον απροσδόκητες εισροές (χρημάτων αλλά και προσώπων) στη ζωή τους θα συνοδευτούν συχνά και από «μπόνους καλοπέρασης» με τα ουρί του παραδείσου να κάνουν παρέλαση.

Η σκληρή προσπάθεια «πέφτει» σε θέματα εξετάσεων η πνευματικών αναζητήσεων, όπου πραγματικά κάποιοι μπορεί να «κάψουν φλάντζες». Επίσης, οι σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ίσως ήρθε ο καιρός να κριθούν τακτικές και συμπεριφορές.

Τα ίδια ισχύουν για τους Λέοντες και τους Υδροχόους, με τους δεύτερους να αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα, είτε λόγω της προστασίας που τους παρέχει η σύνοδος Δία-Ουρανού, είτε επειδή απλά είναι ...στον κόσμο τους.

Το λάθος και για τα τέσσερα ζώδια θα ήταν να ταξιδέψουν, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες το λιγότερο που θα μπορούσε να τους συμβεί είναι να αποκλειστούν στα Ιμαλάια χωρίς σόμπα...

Γενικότερα η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο θα δυσκολέψει εξ αιτίας τεχνικών προβλημάτων η μιας ανεπάρκειας που είναι προϊόν λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος.

Ενοχλήσεις ενδέχεται να υπάρξουν και σε θέματα υγείας, σε μια τέτοια περίπτωση όμως δεν φταίει η έκλειψη αλλά οι καταχρήσεις και οι αμέλειες του παρελθόντος. Ακόμη κι έτσι όμως είναι μια χρυσή ευκαιρία να δοθούν λύσεις.

Οι Σκορπιοί, οι Ταύροι και οι Υδροχόοι έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα, αυτό της υψηλής προστασίας του Ποσειδώνα. Ο πλανήτης του αοράτου θα συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην υπάρξουν φθορές η καθημερινές τριβές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα δημιουργήσει ένα συναισθηματικό σκηνικό απόλυτης ευτυχίας.

Οι Λέοντες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν ανάλογων πλεονεκτημάτων, αντίθετα μια σημαντική μερίδα του ζωδίου (οι γεννημένοι το πρώτο δεκαπενθήμερο) ενδέχεται να βρεθούν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, που απειλούν κυρίως τις σχέσεις και την συναισθηματική τους ισορροπία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved